-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το 1.2 έχεις? Αν ναι από κατανάλωση πού βρίσκεσαι? Θα κάνω κυρίως μικρές αστικές διαδρομές.1.6 ΤΗP αυτόματο, σύμφωνα με την υπογραφή του.
-
Σωστός Φάνη, στραβομάρα
Δεν έχω σκοπό να κάνω καθόλου off roading, άντε να πάω σε βατούς χωματόδρομους 4-5 φορές το χρόνο. Οπότε ακόμα και το active grip μου είναι άχρηστο. Θα προτιμούσα φυσικά τις 17αρες με συμβατικά λάστιχα και μεγαλύτερο προφίλ για καλύτερη άνεση και ποιότητα κύλισης. Τα mud and snow έχουν περισσότερο θόρυβο κύλισης, γλιστράνε σαφώς περισσότερο και ανεβάζουν λίγο την κατανάλωση. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Σωστός Φάνη, στραβομάρα [emoji38]
Θα προτιμούσα φυσικά τις 17αρες με συμβατικά λάστιχα και μεγαλύτερο προφίλ για καλύτερη άνεση και ποιότητα κύλισης. Τα mud and snow έχουν περισσότερο θόρυβο κύλισης, γλιστράνε σαφώς περισσότερο και ανεβάζουν λίγο την κατανάλωση.Συμφωνω. Για να μη π ουμε για την ασφαλεια στην ασφαλτο που κυκλοφορει περισσοτερο
-
Άρα η έκδοση active έχει και navigation,
Εγω εχω προσθεσει εξτρα την καλυτερη εκδοση οθονης-nav με mirror, αλλα νομιζω οτι η active εχει ηδη οθονη,not sure,αλλωστε αυτα αλλαζουν.
Ειναι καλο το mirror για πλοηγηση αλλα το κοστος για ολο αυτο ειναι δυσαναλογο την ωρα που κανεις την δουλεια σου με μια βεντουζα.
Στο τελος της ημερας το μονο που ισως αξιζει να προστεθει στην βασικη εκδοση ειναι τα LED πορειας. -
Ε όχι και βεντούζα σε καινούριο αμάξι. Ούτε ταρίφας με Carina 20ετίας.
-
Πήγε κανείς να πάρει λάστιχα να δούμε πόσο κοστίζουν τα μανίσια;
Τι διαστάσεις λάστιχα έχει το 1500 diesel όταν το αγοράζεις και τι μάρκα ;Το grip control μία μέρα με χιόνι να το χρειαστείς, να πας σπίτι σου με ασφάλεια, θα με θυμηθείς.
Και όλο και σε καμιά παραλία θα πας εκεί που δεν πάνε τα νορμάλ αυτοκίνητα.
Αλλά χρειάζεται τα all season λάστιχα και όχι τελείως ασφάλτινα. -
Το θεμα ειναι ποτε το grip προσφερει το κατι παραπανω και ποτε θα πηγαινες το ιδιο με την βασικη εκδοση (και τα μαμισια λαστιχα),ειναι μια διαφορα οχι απαραιτητα εμφανης.
-
Αυτά εδώ είναι τα λάστιχα που φοράνε ως πρώτη τοποθέτηση τα 1.5HDi 130hp.
https://www.elastika-online.gr/product/Continental/ContiCrossContact-LX-2/R-318937
600€+ δηλαδή. Ακριβούτσικα. Τόσο έβαλα τα Pirelli Scorpion Verde 235/60/18 θερινά.
-
Εγώ για πρώτη φορά φέτος δεν θα αλλάξω σε χειμερινά (Είναι υποχρεωτικό εδω) και θα πάω με τα all season. Αν πηγαίνουν καλά στα χιόνια το χειμώνα μέσα στη πόλη, θα είναι μεγάλη ευκολία το ότι γλυτωνω την αλλαγή
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Τι διαστάσεις λάστιχα έχει το 1500 diesel όταν το αγοράζεις και τι μάρκα ;Με Grip Control έχει 225/55/18 (χωρίς έχει 215/65/17) και φοράει Continental CrossContact LX2
-
Βλέπω το εκτυπωμένο φύλλο με τον εξοπλισμό που μου έδωσαν πριν από λίγες μερούλες στην Πεζώ, και έχει 225/55/18 σε όλες τις εκδόσεις με τον 1.5 πετρέλαιο.
Κάτι άλλο.
'Εχοντας περάσει από τα χέρια μου και τα μάτια μου 3 αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό καντράν, ψηφίζω δαγκωτό (όσο το δυνατό πιο) αναλογικό, π.χ. κάτι σε λευκές ενδείξεις σε μαύρο φόντο που είναι και τρε σικ.
Και τα ηλεκτρονικά 3 ΙΧ μου όταν βγήκαν (Τίπο DGT, Γιάρις ΜΚ1, Πρίους ΜΚ2) όλοι μίλαγαν για το φουρουριστικό ταμπΙλώ τους, καλή ώρα σαν το 3008, και να πω την αλήθεια όταν ακούω πλέον κάτι τέτοιο μου σηκώνεται ολίγον η τρίχα. Ιδιαίτερα με τα την πάροδο της πρώτης 5- 6ετίας, τα χρόνια του φουτουριστικού δεν κρύβονται. Είναι αυταπόδεικτο, παύει να περνάει η φουτουρίλα του, έχει υποκατασταθεί με κάτι άλλο, πιο καινούργιο.
Θεωρώ το αναλογικό καντράν ότι είναι πιο κλασσικό, πιο διαχρονικό, και μάλλον και πιο αξιόπιστο σε μερικές περιπτώσεις (π.χ. Τίπο ΜΚ1, Σενίκ ΜΚ2 = ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες). Κάτι σαν σύγκριση των ηλεκτρονικών ρολογιών με αυτά με δείκτες μου προσομοιάζει.
Σε άλλους φυσικά ισχύει το αντίθετο. -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Τι διαστάσεις λάστιχα έχει το 1500 diesel όταν το αγοράζεις και τι μάρκα ;Το grip control μία μέρα με χιόνι να το χρειαστείς, να πας σπίτι σου με ασφάλεια, θα με θυμηθείς.
Αλλά χρειάζεται τα all season λάστιχα και όχι τελείως ασφάλτινα.Δεν ειναι και πανακεια το grip και θα σου αντιστρεψω το ερωτημα. Για μια φορα στα χιονια βαλε αλυσιδες και μη βασιζεσαι στο grip.
Στο 99% που θα κυκλοφορεις ασφαλτο, το φρεναρισμα απο τα 100χλμ που με ασφαλτινα λαστιχα θα ειναι τουλαχιστον 2 μετρα νωριτερα το θεωρω πιο χρησιμο -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βλέπω το εκτυπωμένο φύλλο με τον εξοπλισμό που μου έδωσαν πριν από λίγες μερούλες στην Πεζώ, και έχει 225/55/18 σε όλες τις εκδόσεις με τον 1.5 πετρέλαιο.Κάτι άλλο.
'Εχοντας περάσει από τα χέρια μου και τα μάτια μου 3 αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό καντράν, ψηφίζω δαγκωτό (όσο το δυνατό πιο) αναλογικό, π.χ. κάτι σε λευκές ενδείξεις σε μαύρο φόντο που είναι και τρε σικ.
Και τα ηλεκτρονικά 3 ΙΧ μου όταν βγήκαν (Τίπο DGT, Γιάρις ΜΚ1, Πρίους ΜΚ2) όλοι μίλαγαν για το φουρουριστικό ταμπΙλώ τους, καλή ώρα σαν το 3008, και να πω την αλήθεια όταν ακούω πλέον κάτι τέτοιο μου σηκώνεται ολίγον η τρίχα. Ιδιαίτερα με τα την πάροδο της πρώτης 5- 6ετίας, τα χρόνια του φουτουριστικού δεν κρύβονται. Είναι αυταπόδεικτο, παύει να περνάει η φουτουρίλα του, έχει υποκατασταθεί με κάτι άλλο, πιο καινούργιο.
Θεωρώ το αναλογικό καντράν ότι είναι πιο κλασσικό, πιο διαχρονικό, και μάλλον και πιο αξιόπιστο σε μερικές περιπτώσεις (π.χ. Τίπο ΜΚ1, Σενίκ ΜΚ2 = ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες). Κάτι σαν σύγκριση των ηλεκτρονικών ρολογιών με αυτά με δείκτες μου προσομοιάζει.
Σε άλλους φυσικά ισχύει το αντίθετο.Τι σχέση έχουν τα ηλεκτρονικά καντράν, ο θεός να τα κάνει, των αυτοκινήτων που αναφέρεις με τις σύγχρονες hd οθόνες?
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αλλά χρειάζεται τα all season λάστιχα και όχι τελείως ασφάλτινα.Δεν ειναι και πανακεια το grip και θα σου αντιστρεψω το ερωτημα. Για μια φορα στα χιονια βαλε αλυσιδες και μη βασιζεσαι στο grip.
Στο 99% που θα κυκλοφορεις ασφαλτο, το φρεναρισμα απο τα 100χλμ που με ασφαλτινα λαστιχα θα ειναι τουλαχιστον 2 μετρα νωριτερα το θεωρω πιο χρησιμοΤο 'βάλε αλυσίδες' δεν είναι για όλους εύκολο. Αν βάζεις 10 φορές το χρόνο το έχεις μάθει.
Καλύτερα να μείνεις στην ζεστούλα και να μην παγώσεις και λερωθείς.
Υπάρχει και πάντα φόβος να μην τις βάλεις καλά. Έχω τύχει σε ανηφόρα να έχω σταματήσει για να βάλουν κάποιοι αλυσίδες (δεν χωρούσαμε) και άντε ξεκίνα μετά.... τσίμα τσίμα μην χτυπήσεις σε κανέναν. Άλλοι σπίνιαραν αριστερά δεξιά , εγώ με το grip πέρασα άρχοντας εκεί που μόνο audi all road και τζιπ μεγάλα 4x4 πηγαίναν μόνο.
Αυτά με το old 3008.Και σε παραλίες με άμμο σχεδόν φτάναμε τα jimny και τα niva.
Από την άλλη ξέρεις ότι θέλεις 2 m στο φρενάρισμα.
Είναι σαν να λες , ναι η ferrari σταματάει 20 m πιο πριν. Αφού το ξέρεις, κανονίζεις και την οδήγηση σου.
Σίγουρα υπάρχει η περίπτωση να σε σώσουν αυτά τα 2 m από ατύχημα αλλά τα 2 m έχουν σύγκρουση με 20 ή 30 χλμ. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εγώ για πρώτη φορά φέτος δεν θα αλλάξω σε χειμερινά (Είναι υποχρεωτικό εδω) και θα πάω με τα all season. Αν πηγαίνουν καλά στα χιόνια το χειμώνα μέσα στη πόλη, θα είναι μεγάλη ευκολία το ότι γλυτωνω την αλλαγήΈχουν πιστοποίηση χειμερινού?
Ρωτάω γιατί σε πιθανό έλεγχο ή ατύχημα μπορεί να έχεις πρόβλημα. -
Χμ... Ο πωλητής μου είχε πει Ναι αλλά τώρα που το λες κάπως πρέπει να το τσεκάρω... Δεν ξέρω πως αλλά θα το κοιτάξω
-
Nομιζω και με τα all season δεν υπαρχει προβλημα απο το νομο...Αλλα αν ο κιλο θελει συχνες εξορμησεις στις γαμ.. αλπεις νομιζω με ενα καθαρα χιονολαστιχο θαταν πιο ανετος..
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Χμ... Ο πωλητής μου είχε πει Ναι αλλά τώρα που το λες κάπως πρέπει να το τσεκάρω... Δεν ξέρω πως αλλά θα το κοιτάξωΈχουν νιφάδα πάνω?
Nομιζω και με τα all season δεν υπαρχει προβλημα απο το νομο...Αλλα αν ο κιλο θελει συχνες εξορμησεις στις γαμ.. αλπεις νομιζω με ενα καθαρα χιονολαστιχο θαταν πιο ανετος..
Δεν είναι έτσι.Στη κεντρική Ευρώπη το χειμώνα είναι υποχρεωτικά τα λάστιχα με πιστοποίηση χειμερινού.
-
Μολις το εψαξα λιγο...all season γινεται να φοραει το αυτοκινητο αλλα να εχει m+s ενδειξη...Δε χρειαζεται δλδ το σημα με τη νιφαδα που υπαρχει στο χιονολαστιχο..
https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd ... 31001.htmlΣτάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Μολις το εψαξα λιγο...all season γινεται να φοραει το αυτοκινητο αλλα να εχει m+s ενδειξη...Δε χρειαζεται δλδ το σημα με τη νιφαδα που υπαρχει στο χιονολαστιχο..
https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd ... 31001.htmlΣτάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ωραία πληροφορία!Ευχαριστούμε.
Peugeot 3008 2016