-
Εχουν διαφορά κυβικών και καυσίμου και έχουν πάντα διαφορά .
Τελικά ποιόν 1,6 θα πάρεις με τα 165 ή με τα 180 ?
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εχουν διαφορά κυβικών και καυσίμου και έχουν πάντα διαφορά .Είναι υπερβολικά πολλά τα 150 κιλά διαφοράς μεταξύ 1.6 βενζίνης και 2.0 diesel, όντας τετρακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι και οι δύο . Το θεωρώ πολύ δύσκολο, ως και αδύνατο, να οφείλονται μόνο στον κινητήρα. Εξοπλισμός, μετάδοση κτλ είναι σίγουρα ίδια;
-
Και εγώ αυτή τη απορία είχα, από τεχνικής άποψης, δεν μπορεί να είναι μόνο ο κινητήρας.
Το δικό μου είναι το 165 6ΕΑΤ , έχει έρθει Αυστρία και προχωράω τη χαρτουρα -
Δεν είναι πολλά . Από ότι θυμάμαι στο δικό μου δίλιτρο το ντίζελ είχε κάπου τόσο παραπάνω βάρος .
Με το καλό να το παραλάβεις.
-
Το δικό μου 1.5 Tdci είναι περι τα 25 κιλά πιο βαρύ από το επίσης τετρακύλινδρο 1.5 βενζίνης και περί τα 60 από το τρικυλινδρο χιλιάρι βενζίνης.
Επιμένω ότι 150 κιλά για λίγο μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα diesel αλλά με ίδιο αριθμό κυλίνδρων είναι πολλά. -
Λοιπόν , στο βιβλιαράκι του 5008 λέει (άδειο):
THP 1.6 165 ΗΡ, 1365 κιλά
Diesel 180 HP 1540 κιλά. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Λοιπόν , στο βιβλιαράκι του 5008 λέει (άδειο):THP 1.6 165 ΗΡ, 1365 κιλά
Diesel 180 HP 1540 κιλά.Μα δεν αμφισβητώ ότι έτσι είναι. Απλώς ψάχνω τα αίτια γιατί 150 κιλά μόνο από κινητήρα είναι πολλά.
Τώρα που το σκέφτομαι μια αιτία θα μπορούσε να είναι και το υλικό του μπλοκ. Αν δηλαδή ο 1.6 έχει αλουμινένιο μπλοκ και ο 2.0 έχει από χυτοσίδηρο.
-
Συν φιλτρο μικροσωματιδιων, το οποιο στα πσα περιλαμβανει και το καταλυτη για τα Νοχ. Βασικα σχεδον σε ολα τα νεα ντιζελ υπαρχει ενας τετοιος καταλυτης
Το συστημα ουριας με το ντεποζιτο του και το μπεκ του. Στον νεο διλητρο της φορντ θα εχει διπλες egr και οχι ουρια.
Τα 400 παραπανω κυβικα εκ.
Και το σηματακι με την ενδειξη: μονο ντιζελ
Ολα αυτα προαθετουν αρκετο βαρος. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Και το σηματακι με την ενδειξη: μονο ντιζελ
Ολα αυτα προαθετουν αρκετο βαρος.Το σηματάκι προσθέτει ειδικό βάρος, οπότε το βάρος πολλαπλασιάζεται
-
Εχω την εντύπωση ότι ο στάνταρ εξοπλισμός του 2.0lit GT είναι λίγο καλύτερος από του 1,6 165hp κάτι που σίγουρα επηρρεάζει και το βάρος.
-
Μιας και αναφέρθηκε το ηχοσύστημα της FOCAL πιο πάνω αναρωτιέμαι αν είναι τόσο καλό όσο λέει η Peugeot ότι είναι. Αν θυμάστε τη διαφήμιζε σαν παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή τη συνεργασία με τη FOCAL η οποία θεωρείτε κορυφαία εταιρία στο είδος της και επιμελήθηκε η ίδια το σχεδιασμό και το στήσιμο στην καμπίνα των 3008 και 5008. Γνωρίζοντας ότι, πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν στον προαιρετικό εξοπλισμό πολλών μοντέλων τους η καθεμία κάποιο καλύτερης ποιότητας ηχοσύστημα από το στάνταρ που χρησιμοποιούν ηαπορία μου είναι αν όντως το FOCAL της Peugeot είναι κάτι ανώτερο ή μιλάμε για marketing? Μην ξεχνάμε και το κόστος των 1000 ευρώ επιπλέον για κάποιον που το επιθυμεί...
-
Εντάξει μια επώνυμη εταιρεία είναι η φοκαλ στα ηχεία. Σίγουρα από το πάνω ράφι πάντως. Μετά φοκαλ με φοκαλ έχουν διαφορές. Και τέλος το καλύτερο ηχείο να έχεις βασικότερο είναι ο ενισχυτής.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν ξέρω και πολλά απο ήχους, ακουστικές κλπ. Θυμάμαι τον Στεφανή στο traction παλιότερα που παρουσίαζε το 5008 να λέει ότι έχει 550 watt ισχύ το συγκεκριμένο ηχοσύστημα και γίνεται μέσα club το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο. Μόλις έρθει με το καλό και το δικό μου θα πω εντυπώσεις.
-
Εχουν ξεκινήσει να έρχονται ήδη 3008 με το ΕΤΑ8 ;
Βρήκα ήδη αγγελία μεταχειρισμένο.Θα το προτιμούσατε ή θα πηγαίνατε στο δοκιμασμένο ΕΤΑ6 ;
Μήπως βγάλουν βλάβες;
Σε άλλο Post έγραφε κάποιος που κάηκε με ένα tiguan και το αυτόματο κιβώτιο. -
Ο χρήστης nikargy έγραψε:
Δεν ξέρω και πολλά απο ήχους, ακουστικές κλπ. Θυμάμαι τον Στεφανή στο traction παλιότερα που παρουσίαζε το 5008 να λέει ότι έχει 550 watt ισχύ το συγκεκριμένο ηχοσύστημα και γίνεται μέσα club το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο. Μόλις έρθει με το καλό και το δικό μου θα πω εντυπώσεις.Το δοκίμασα σήμερα σε κάτι εύκολο με beat... Πολύ μπάσο , βαθύ ήχο.
Ένταση έχει πολύ, δεν μπορείς να ανέβεις πολύ κουφενεσαι
Θέλω.να δοκιμάσω FLAC να δω τι λέει -
Το 8 αρι αυτοματο ειναι της αϊσιν και χρησιμοποιειται απο το 2013. Ειναι απο τα πανω ραφια της εταιριας, δηλαδη το καλο τους, και λογω των πολλων σχεσεων ξεδιπλωνει καλυτερα ο κινητηρας της αρετες του. Δηλαδη ακομα και με λιγοτερα ονομαστικα αλογα η αισθηση τραβηγματος ειναι καλυτερη και παραλληλα προσφερει πιο χαμηλες στροφες στο ταξιδι. Δηλαδη καλυτερα απο το 6αρι αυτοματο.
Κατασκευαζεται στην ιαπωνια ενω η πεζω εδω και δυο ετη προσπαθει να κλεισει συμφωνια να τα κατασκευαζει και στην ευρωπη.https://en.m.wikipedia.org/wiki/AWF8F35
Το αυτοματο της φαου βε ειναι διπλου συμπλεκτη χωρις μετατροπεα ροπης, οπως αυτο της πεζω.
Δηλαδη ειναι τελειως διαφορετικης τεχνολογιας.Ειναι γνωστο εδω και δεκα χρονια τα προβληματα του διπλοσυμπλεκτου ξηρου τυπου. Εν αντιθεση με αυτα του υγρου τυπου, δηλαδη αυτα που κολυμπουν στο λαδι, περα απο τα αρχικα προβληματα βγηκαν σκυλια. Τα υγρου τυπου η φαου βε τα χρησιμοποιει στα διλιτρα και πιο πανω μοντελα της.
Τα σμαρτ για παραδειγμα χρησιμοποιουν διπλου συμπλεκτη υγρου τυπου στα 0,9 λιτρα.
Ολα τα κιβωτια θελουν εξτρα φροντιδα, με αλλαγες των λαδιων τους ακομα και συχνοτερα απο το αναγραφομενο του κατασκευαστη, χωρις ομως υπερβολες.
Ετσι εκτος απροοπτου κρατουν πολλα ετη χωρις προβληματα. Λαδακι και ολα θα πανε καλα. -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εντάξει μια επώνυμη εταιρεία είναι η φοκαλ στα ηχεία. Σίγουρα από το πάνω ράφι πάντως. Μετά φοκαλ με φοκαλ έχουν διαφορές. Και τέλος το καλύτερο ηχείο να έχεις βασικότερο είναι ο ενισχυτής.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η φόκαλ στα ηχεία είναι ότι η μαρκ λεβινσον στους ενισχυτές. Είναι στην κυριολεξία η φεράρι στον ήχο. Ότι πάρεις ακόμη και από το κάτω ράφι της να είναι... το λιγότερο είναι 'αναφοράς'. Κρυστάλλινες υψηλές, αρμονικές μεσαίες και βαθύ ελεγχόμενο χαμηλό. Θα συνιστούσα μάλιστα στους ιδιοκτήτες να συμπεριφερθούν στο ηχοσύστημα όπως και στο αυτοκίνητο. Για λίγα λεπτά πάντα μετά την εκκίνηση να το χρησιμοποιούν σε χαμηλές στροφές - εντάσεις και όταν ζεσταθεί τότε να ανέβουν ψηλότερα. Από εκεί και μετά η ουσία ενός καλού ηχοσυστήματος δεν βρίσκεται στην ένταση - ισχύ αλλά στην πιστότητα του ήχου. Δυστυχώς για κάποιους ιδιοκτήτες με ευαίσθητα ώτα θα μπορούσε να επέλθει και απογοήτευση εάν ταΐσουν το σύστημα με mp3 κάτω των 320 kbps. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί καθώς όσο καλύτερο είναι ένα ηχοσύστημα τόσο περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη η πηγή να προσφέρει καλύτερη ποιότητα τροφής. Με flac τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα. Προσωπικά πριν αρκετά χρόνια έτυχε να ακούσω το 'take five' σε ηχοσύστημα focal. To είχα ακούσει δεκάδες φορές και σχεδόν το είχα βαρεθεί. Εκείνη την ημέρα απλά άκουσα ένα καινούργιο take five, μια ορχήστρα έπαιζε μόνο για την πάρτη μου.
-
Υπάρχει κανονικά 3008 1.5d 130hp ΕΑΤ8. Θα το έχω για 10 μέρες, 5 με 17 του μήνα. Έκδοση Allure Grip συν κάποια έξτρα, ελπίζω μέσα σ' αυτά να είναι και led φώτα να κάνουμε κάνα ταξίδι σαν άνθρωποι.
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ειναι γνωστο εδω και δεκα χρονια τα προβληματα του διπλοσυμπλεκτου ξηρου τυπου. Εν αντιθεση με αυτα του υγρου τυπου, δηλαδη αυτα που κολυμπουν στο λαδι, περα απο τα αρχικα προβληματα βγηκαν σκυλια. Τα υγρου τυπου η φαου βε τα χρησιμοποιει στα διλιτρα και πιο πανω μοντελα της.
Δυστυχώς η αξιοπιστία των dsg δεν πάει ανάλογα τον τύπο (ξηρού-υγρού). Τα δύο πιο προβληματικά είναι το μικρό ξηρό 7αρι (DQ200) και το μεγάλο υγρό 7αρι (DQ500-DL501). Αυτά για εποχές 2008 με 2012-13 περίπου. Από κει και πέρα βελτιώθηκαν δραματικά τα πράγματα. Στο επίπεδο πάντως που είναι πλέον τα παραδοσιακά αυτόματα με μετατροπέα ροπής, δεν ξέρω αν αξίζει το dual clutch σε καθημερινές mainstream κατασκευές. Για sportscars και πάνω το συζητάμε...
-
Επειδη βλέπω πως έχετε γνώσεις επί του θέματος του ήχου και μιας η πλειονότητα των αυτοκινήτων δεν έχει πια CD player, σε τι προδιαγραφές πρέπει να μεταφέρουμε τα κομμάτια από το CD στο USB? Έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα?
-
Για τo DQ200, συμφωνουμε. Σωστα ανεφερες το DQ500 μιας και εγω ειχα στο μυαλο μου το παλιο 6αρι DQ250.
Το DQ500 δεν εχω ακουσει προβληματα σε βαθμο οπως αυτα του DQ200.To DL501 ειναι αλλο κιβωτιο με διαφορετικη ηλεκτρονικη μοναδα και διπλο ξεχωριστο κυκλωμα λαδιου για περισσοτερη αξιοπιστια και διαχειρηση της θερμοκρασιας απο το DQ500.
Αλλα και σε αυτο δεν ακουσα πολλα προβληματα, να μου πεις δεν κυκλοφορουν και πολλα.
Το δικο σου το 6αρι εμενα μ'εμδιαφερει; ποσα χιλιομετρα εχεις, αλλαγη λαδιου εκανες και αν ναι γενικα ποσο κοστιζει η αλλαγη;
Εχουν προβληματα αλλοι με το ιδιο κιβωτιο;
Peugeot 3008 2016