-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πολύ καλή η κύλιση του 3008. Όχι καλύτερη του Q3 πιστεύω, ούτε του Kuga..
To Q3 απο προσωπικη επαφη ειναι οτι πιο πεταμενα λεφτα εχει η κατηγορια τουλαχιστον το προ fl ,απαραδεκτα κουνηματα απο την αναρτηση πισω και εξαιρετικα κουραστικο για τους πισω επιβατες. Και το κρατημα του αδιαφορο ακομα και σε συγκριση με a3 tsi 125 στην ιδια διαδρομη που εχω κανει τα δυο αμαξια (Πεντελη).Το Kuga ειναι σκληρο το λενε ολοι, και ο Μπαμπης ο σουγιας. Σε νεο 3008 δεν εχω μπει επιβατης.
Δεν ξέρω αν έχει διαφορές το παλιό Q3 σε σχέση με το τελευταίο. Το τελευταίο είναι στιβαρό, με εξαιρετική κύλιση, πάρα πολύ καλά κρατήματα, ελάχιστες κλίσεις και γενικότερα είναι στα κορυφαία της κατηγορίας. Για μένα σίγουρα πιο καλοστημένο από το 3008 και παραπλήσιο με το Kuga. Αυτά αναφορικά με το στήσιμο κ τη συμπεριφορά. Επίσης έχει κινητήρες αποδοτικούς με επιδόσεις πολύ καλές και ας είναι παλιό μοντέλο. Για τα υπόλοιπα, δλδ χώρους, καμπίνα και τα λοιπά προφανώς έχει μεινει πια πολύ πίσω...
To 3008 είναι πιο μαλακό επειδή έχει ημιάκαμπτο για να μην κοπανάει πολύ. Το τιμόνι του είναι καλό, αλλά δεν έχει την πληροφόρηση ουτε του Kuga, ούτε του Q3 και σίγουρα ούτε της Χ1...Το 3008 σε μένα φανηκε καλύτερο στον δρόμο μόνο από το tiguan.Για το Kuga, ναι είναι σκληρό αλλά δεν κοπανάει καθόλου. Η δικιά μου η Χ1 που είναι ακόμη πιο sport και ακόμη πιο σφιχτή με μηδαμινές κλίσεις για να κρατάει όπως κρατάει χτυπάει σαφώς περισσότερο!
-
Μιλαω για Q3 1.4 150 2 ετων πλεον, οδηγηση και συνεπιβατης μπρος και πισω... Αρα fl πρεπει να ναι αυτο για το οποιο μιλας (?) Ειναι κολλητου το αμαξι και εχω επαφη συστηματικα. Ο ιδιος μου εχει δηλωσει οτι ο auris 1.4 2007 που ειναι το αλλο αμαξι δε του φαινεται υποδεεστερο σε στριφτερες διαδρομες...
Το τιμονι του δε, ειναι οτι πιο αδιαφορο. Κυλιση εχει αλλα ειναι απλα κουραστικο με μια λεξη για τους πισω. Το βλεμμα σου σταθερο δε μπορεις να εχεις σε σημειο σταθερο απο το κουνημα Εντωμεταξυ το εσωτερικο του νεου tiguan το προτιμω ακομα και απο του q3. -
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως για τα κουνήματα από την ανάρτηση και για το ότι είναι κουραστικό για τους επιβάτες (μιλάω κι εγώ για το προ f/l Q3 που είχα οδηγήσει). Αυτή ακριβώς την αίσθηση των εγκάρσιων κουνημάτων, σαν ... εκκρεμές (ίσως λόγω ύψους του αμαξώματος και μη σωστής διαχείρισής του από την ανάρτηση) είχα τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου που ήταν μαζί.
Ειλικρινα αν εψαχνα αμαξι αυτης της κατηγοριας θα ειχε απορριφθει μονομιας. Πραγματικα απαλευτο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μιλαω για Q3 1.4 150 2 ετων πλεον, οδηγηση και συνεπιβατης μπρος και πισω... Αρα fl πρεπει να ναι αυτο για το οποιο μιλας (?) Ειναι κολλητου το αμαξι και εχω επαφη συστηματικα. Ο ιδιος μου εχει δηλωσει οτι ο auris 1.4 2007 που ειναι το αλλο αμαξι δε του φαινεται υποδεεστερο σε στριφτερες διαδρομες...
Το τιμονι του δε, ειναι οτι πιο αδιαφορο. Κυλιση εχει αλλα ειναι απλα κουραστικο με μια λεξη για τους πισω. Το βλεμμα σου σταθερο δε μπορεις να εχεις σε σημειο σταθερο απο το κουνημα Εντωμεταξυ το εσωτερικο του νεου tiguan το προτιμω ακομα και απο του q3.Αν αυτό που γράφεις είναι 2ετιας, έχει βγει και άλλο μετά; Δυσκολο μου φαίνεται...Και εγώ από το 150αρι βενζίνης έχω εμπειρία. Πίσω δεν κάθισα.
Edit: αυτό εννοώ εγώ: http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... ronic-2015
-
Εσυ μιλας, οπως υπεθεσα, για το fl αυτου που εχω επαφη.
Παντως εχε υποψιν οτι ''στιβαρα''-μα τι ορος θεε μου... ειναι ολα. Επισης η μεγαλυτερη κλιση δε σημαινει χειροτερο κρατημα. Το κρατημα το καταλαβαινεις υπο πιεση, σε γραμμες, στις μετατοπισεις φορτιου,στα ατσαλα φρενα κτλπ. Το αμαξι παντως εχει πιεστει και δοκιμαστει σε τεστ ''κοπωσεως'' οχι βολτα περιαστικη,αστικη και τερμα. Penteliring... Και πραγματικα δε λεει πολλα απο οδικη συμπεριφορα και το τιμονι δε βοηθαει. Παρωχημενη επιλογη μαλλον στη κατηγορια με πιο φρεσκα αδερφακια πια, και προσεξα οτι συμφωνω και με αυτα που εχει σημειωσει και ο Φανης για το αμαξι.
-
Να προσθέσω ότι το Q3 ούτε εμένα μου αρέσει σαν αμάξι (εμφάνιση, χώροι, λειτουργικοτητα, καμπίνα...) αλλά στον δρόμο μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Και οι κριτικές που διαβασα μετά είναι όλες πολύ θετικές και μου κάνει εντύπωση η γνώμη που γράφεις.Από την άλλη οταν έψαχνα για αμάξι πριν δυο χρόνια ηταν από τα πρώτα που απέρριψα...για τους παραπάνω λογους...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εσυ μιλας, οπως υπεθεσα, για το fl αυτου που εχω επαφη.Παντως εχε υποψιν οτι ''στιβαρα''-μα τι ορος θεε μου... ειναι ολα. Επισης η μεγαλυτερη κλιση δε σημαινει χειροτερο κρατημα. Το κρατημα το καταλαβαινεις υπο πιεση, σε γραμμες, στις μετατοπισεις φορτιου,στα ατσαλα φρενα κτλπ. Το αμαξι παντως εχει πιεστει και δοκιμαστει σε τεστ ''κοπωσεως'' οχι βολτα περιαστικη,αστικη και τερμα. Penteliring... Και πραγματικα δε λεει πολλα απο οδικη συμπεριφορα και το τιμονι δε βοηθαει. Παρωχημενη επιλογη μαλλον στη κατηγορια με πιο φρεσκα αδερφακια πια, και προσεξα οτι συμφωνω και με αυτα που εχει σημειωσει και ο Φανης για το αμαξι.
Καταλαβαίνω τι εννοεις και ομολογώ ότι δεν πιεσα πάρα πολύ το αμάξι γιατί δεν ηξερα τόσο καλά τον οδηγό και δεν ενιωθα τοοοσο άνετα. Εντούτοις π.χ. μου φάνηκε μεγάλη η διαφορά με το Qashqai που επίσης είχα οδηγήσει εκείνο το διάστημα και που μόλις το πιεσα σε στροφή έπρεπε να το μαζεύω...
Anyway, ίσως πρέπει να το ξαναδώ καποια στιγμη αν και όπου να ναι θα βγει το καινουριο -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το τιμονι του δε, ειναι οτι πιο αδιαφορο. Κυλιση εχει αλλα ειναι απλα κουραστικο με μια λεξη για τους πισω. Το βλεμμα σου σταθερο δε μπορεις να εχεις σε σημειο σταθερο απο το κουνημα Εντωμεταξυ το εσωτερικο του νεου tiguan το προτιμω ακομα και απο του q3.Έχω και γαμώ τα αμαξάκια δηλαδή, yeah!!!
Sorry για το off topic, δεν κρατήθηκα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Άντε πάλι 10 σελίδες για τον ημιάκαμπτο...
Ξεχνάς και εσυ και άλλοι ότι το παρόν φόρουμ είναι γενικό όπου γράφουν πολλοί κάτοχοι και άλλων αμαξιών.
Άρα τα επιμέρους θέματα είναι γενικού σχολιασμού και δεν μπορεί κάθε φορά που δεν σας αρέσει ότι γράφουμε οι υπόλοιποι να γκρινιάζετε.
Αν θέλετε να μιλάτε μόνο για το 3008 σε τεχνικά θέματα κλπ κάντε ενα φόρουμ δικό σας όπως κάναμε στο QQ και στην Χ1.
Εδώ γράφουν όλοι όποτε θα διαβάζεις τα πάντα!Δεν βγάζει κανένα νόημα αυτό που γράφεις.
Τι θες να πεις;Εγώ αναφέρθηκα, ειρωνικά, στο ότι θα ξεκινήσει πάλι η ίδια συζήτηση που έχει αναλυθεί στις προηγούμενες σελίδες και ο καθένας θα γράφει τα δικά του πάλι.
-
Φίλε Μιχαλη , μη χαλιέσαι. Σε 3 συγκεκριμένα νήματα που έχουν όμως κοινή συνισταμένη συμβαίνει να βλέπεις τέτοια πληθώρα, τέτοιων σχολίων... vw, qq και 3008. H κοινή συνισταμένη είναι η επιτυχία των αυτοκινήτων πέρα από τις προσδοκίες εκείνων που τα κατηγορούν.
-
Και σκεφτείτε ότι εγώ έχω καιρό να σχολιάσω τα αριστουργήματα που γράφονται...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και σκεφτείτε ότι εγώ έχω καιρό να σχολιάσω τα αριστουργήματα που γράφονται...Εχεις πάει αλλού αυτές τις μέρες. Στο γράφω δίπλα. Περαστικά!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πολύ καλή η κύλιση του 3008. Όχι καλύτερη του Q3 πιστεύω, ούτε του Kuga..
To Q3 απο προσωπικη επαφη ειναι οτι πιο πεταμενα λεφτα εχει η κατηγορια τουλαχιστον το προ fl ,απαραδεκτα κουνηματα απο την αναρτηση πισω και εξαιρετικα κουραστικο για τους πισω επιβατες. Και το κρατημα του αδιαφορο ακομα και σε συγκριση με a3 tsi 125 στην ιδια διαδρομη που εχω κανει τα δυο αμαξια (Πεντελη).Το Kuga ειναι σκληρο το λενε ολοι, και ο Μπαμπης ο σουγιας. Σε νεο 3008 δεν εχω μπει επιβατης.
αφού δεν έχεις μπει σε 3008 σε προσκαλώ σε 2 βδομάδες περίπου που θα το έχω
αν το ήξερα, θα σου έδινα το δημοσιογραφικό που είχα να το δεις, αλλά και το δικό μου δεν με πειράζει -
Ο τύπος δεν υποφέρεται ούτε εντός νήματος. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε να τον είχα συνεπιβάτη.
-
Επειδή συζητήθηκε η οδηγική συμπεριφορά του Q3 και επειδή σέβομαι και υπολογίζω πολύ τη γνώμη του nonou και με προβλημάτισαν όσα έγραψε χθες έκανα μια μικρή αναζήτηση για το αμάξι να δω αν όντως πέφτω τόσο έξω...θα παραθέσω κάποιες κριτικές που βρήκα:
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 123697.asp
Το ανανεωμένο Q3 μας έδωσε την αίσθηση ότι έχει βελτιώσει και τα οδικά του χαρακτηριστικά, ωστόσο, επισήμως, δεν ανακοινώνεται καμία αλλαγή σε σχέση με πριν. Έτσι το μοντέλο παραμένει ένα από τα πιο ποιοτικά και άνετα παραδείγματα του είδους. Το πληθωρικό του αμάξωμα δεν έχει πρόβλημα να σταθεί με σιγουριά στον ανοιχτό δρόμο και τις στροφές, όπου δεν γέρνει και δεν πλέει άσκοπα. Η ηχομόνωση είναι υποδειγματική, η ποιότητα κύλισης δε θυμίζει crossover, ούσα κορυφαία, ενώ τα φρένα είναι πολύ δυνατά. Θα θέλαμε λίγο καλύτερη ακρίβεια και πληροφόρηση από το τιμόνι.http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... ronic-2015
Οδηγικά, το ανανεωμένο Q3 παραμένει το πιο άνετο μοντέλο της κατηγορίας με καλά ρυθμισμένη ανάρτηση που δεν ρίχνει σε δεύτερη μοίρα το κράτημα και μόνο από εγκάρσιες ανωμαλίες δεν θα περάσει «αρχοντικά». Η κλίση στις στροφές είναι μικρή και απόλυτα ελεγχόμενη από την ανάρτηση, ενώ η βολική και ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης διαθέτει ικανοποιητική πλευρική στήριξη και προσφέρει ανώτερη του ανταγωνισμού ορατότητα στον οδηγόαυτή τη βρήκα μόλις τώρα, αν και η είναι το διλιτρο...
http://www.gocar.gr/test-drives/test/17 ... attro.html
Κινούμενος με 2.500 rpm, το ταχύμετρο δείχνει 140+ km/h και ταξιδεύεις ακούραστα, ενώ ακόμη και υπό πλήρες φορτίο το τετρακίνητο Q3 θα σας ανεβάσει σε βουνά και φαράγγια, είτε με βροχή, είτε με χιόνι, είτε με πάγο. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η αξία της τετρακίνησης quattro: είναι η ασφάλεια που μπορεί και παρέχει σε κάθε είδους περιβάλλον. Αν μας ρωτάτε αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα, ναι τα αξίζει! Η πιο ευχάριστη έκπληξη είναι όμως το τιμόνι και αναφερόμαστε στην πλούσια αίσθηση. Ο οδηγός ξέρει πάντα που βρίσκονται οι τροχοί του και παρά την ηλεκτρο-υποβοήθηση, το τιμόνι είναι από τα καλύτερα σημεία της οδικής συμπεριφοράς. Όπως πολύ θετικό κρίνεται και το γεγονός ότι το Q3, απλά δεν γέρνει στις στροφές. Στρίβει επίπεδα, με πολύ «grip», κοινώς πρόσφυση, και τα πλευρικά «g» που παράγει είναι εντυπωσιακά. Σε δρόμους με συνεχείς στροφές, το Q3 απλά ενθουσιάζει. Είναι ουδέτερο στην άσφαλτο με πολλά περιθώρια πρόσφυσης, λόγω της αποτελεσματικής τετρακίνησης αλλά και της εξελιγμένης ανάρτησης με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, όπως βροχή, χιόνι και πάγο, θα κινηθεί απροβλημάτιστα και με ασφάλεια που κανένα άλλο αυτοκίνητο με κίνηση σε δύο τροχούς (είτε αυτή είναι εμπρός, είτε αυτή είναι πίσω) δεν μπορεί να προσφέρει. Είπαμε, σε αυτό βοηθούν το στιβαρό πλαίσιο, η τετρακίνηση και το τιμόνι, που σου δίνει μια πραγματική εικόνα για το πού βρίσκονται οι τροχοί σου.Όμως όλα αυτά δεν προσφέρονται χωρίς κανένα κόστος. Και το κόστος που πληρώνεις είναι η άνεση. Όχι ότι το Q3 είναι δυσάρεστο, απλώς δεν μπορεί να απορροφήσει τέλεια τα κάθετα κοψίματα των ελληνικών δρόμων, παρά τους τροχούς των 17 ιντσών που δεν θεωρούνται υπερβολικοί για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αντίθετα, σε δρόμους χωρίς εκπλήξεις το αυτοκίνητο δείχνει πραγματικά τις δυνατότητές του και μπορεί να κινηθεί όχι μόνο στα όρια του «σβέλτου», αλλά του «γρήγορου», χάρη και στα δυνατά φρένα.
Επίσης, θα τα καταφέρει μια χαρά και στους καλούς χωματόδρομους, αλλά όπως όλοι ξέρουμε τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν είναι «off-road animals» και αυτό θα πρέπει να το σεβαστείτε. Δεν είναι η αποτελεσματική τετρακίνηση αλλά τα ασφάλτινα ελαστικά και η απόσταση από το έδαφος που θέτουν τα όρια σε εκτός δρόμου ακρότητες. Κερασάκι στην… τούρτα είναι η μέση κατανάλωση καυσίμου που δεν ξεπερνά τα 7,5 με 8 lt/100 km (5,2 δίνει η Audi). Τιμή που στον αυτοκινητόδρομο πέφτει τουλάχιστον ένα λίτρο ανά 100 km.
και το 1500άρι πάλι που επίσης μόλις βρήκα (όσα γράφει είναι λες και διαβάζει τη σκέψη μου...):
http://www.gocar.gr/test-drives/first-d ... ronic.html
Στα χέρια μας ο υπολογιστής ταξιδίου έδειξε 9,1 lt/100 km, που πάντως εάν το προσπαθήσεις πέφτουν περαιτέρω. Το κιβώτιο S tronic χρεώνεται 2.800 ευρώ κι εάν μπορείς να τα διαθέσεις δε θα το μετανιώσεις. Απογειώνει την ευχρηστία του Q3, χωρίς να ζημιώνει την οδηγική εμπειρία αφού δεν αστοχεί ποτέ στο διάλεγμα της σχέσης και οι αλλαγές αυτές καθαυτές γίνονται γρήγορα και ομαλά.Τόσο, που όταν πατάς το γκάζι με αποφασιστικότητα, το βάρους 1.480 κιλών Q3 είναι ικανό για 0-100 km/h σε 8,9 sec (9,2 το χειροκίνητο) και 204 km/h τελικής τόσο με το χειροκίνητο όσο και με το αυτόματο κιβώτιο. Αυτά όμως περνάνε σε δεύτερη μοίρα αμέσως μόλις καταλάβεις τον τρόπο με τον οποίο το Q3 πατάει στο δρόμο. Η ανάρτησή του απομονώνει πλήρως την καμπίνα από το ανάγλυφο της ασφάλτου, με μια απολαυστικά άνετη και στιβαρή αίσθηση, χωρίς μάλιστα το αυτοκίνητο να είναι μαλακό και να γέρνει υπερβολικά. Ναι μεν γέρνει, αλλά κρατάει πολύ καλά και είναι προβλέψιμο και ασφαλές ακόμα και όταν το πιέζεις πραγματικά πολύ.
https://www.caroto.gr/2014/05/21/audi-q ... est-drive/
Ο τρόπος με τον οποίο κινείται το Q3 στο οδόστρωμα είναι αντάξιος του ονόματος και του premium χαρακτήρα του: ποιότητα κύλισης κορυφαία για την κατηγορία, άνεση που ικανοποιεί, αλλά και αξιοσημείωτα καλά (για crossover) κρατήματα. Το θετικό τιμόνι μπορεί να μην είναι το καλύτερο, όμως δίνει σωστή πληροφόρηση και συμβάλει κι αυτό στη «δεμένη» αίσθηση που νιώθεις όταν οδηγείς το Q3.Λόγω ύψους το συγκεκριμένο μοντέλο δε σε εμπνέει να το οδηγήσεις γρήγορα, όμως αν το κάνεις θα καταλάβεις ότι είναι σχεδιασμένο ακόμη και γι΄αυτόν το ρόλο (που δεν είναι ο φυσικός του. Πρόκειται για οικογενειακό αυτοκίνητο). Αν υπερβείς τις δυνατότητες του συνόλου, τα ηλεκτρονικά συστήματα αναλαμβάνουν αρκετά διακριτικά να επαναφέρουν το αυτοκίνητο στη σωστή πορεία. Σε κάθε περίπτωση, τα δυνατά φρένα προσφέρουν ένα επιπρόσθετο λόγο να αισθάνεσαι ασφαλής.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το Kuga ειναι σκληρο το λενε ολοι, και ο Μπαμπης ο σουγιας. ΣεΤο ST Line θα το έλεγα σφιχτό Χρήστο, αλλά όχι σκληρό. Το Business είναι πολύ άνετο.
Το Q3 το θεωρώ από τα χειρότερα της κατηγορίας, αλλά γούστα είναι αυτά. Έχω και μια έμφυτη αντιπάθεια στην εταιρεία, οπότε δεν είμαι 100% αντικειμενικός.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το Kuga ειναι σκληρο το λενε ολοι, και ο Μπαμπης ο σουγιας. Σε
Το ST Line θα το έλεγα σφιχτό Χρήστο, αλλά όχι σκληρό. Το Business είναι πολύ άνετο.
Το Q3 το θεωρώ από τα χειρότερα της κατηγορίας, αλλά γούστα είναι αυτά. Έχω και μια έμφυτη αντιπάθεια στην εταιρεία, οπότε δεν είμαι 100% αντικειμενικός.
Καλά μην προβληματίζεσαι, ούτε ο nonos, ούτε και ο cruiser είναι αντικειμενικοί, κατά δική τους παραδοχή, και είναι πολύ περήφανοι κιόλας που δεν είναι αντικειμενικοί
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για μερικούς λάτρεις του Group VAG
Λοιπόν, και που λες, με τον ημιάκαμπτο.....
-
ούτε εγώ συμπαθώ την audi
αλλά άλλο πράγμα οι συμπάθειες και άλλο η αντικειμενικότητα... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
ούτε εγώ συμπαθώ την audi
αλλά άλλο πράγμα οι συμπάθειες και άλλο η αντικειμενικότητα...Για αυτό είπα ότι - ίσως - να μην είμαι 100% αντικειμενικός. Αλλά είμαι όσο περισσότερο μπορώ...και το Q3 το βρήκα ψιλο-άθλιο για τα χρήματά του (ΟΚ το μοτέρ είναι πολύ καλό).
-
To Q3 το οδηγησα και καλο μου φανηκε και ο 1.4 ηταν πολυ καλος (με 150 ιππους). Ακριβο ομως.
Peugeot 3008 2016