-
Αυτό που έχουμε ως πρόβλημα με το όνομα της πεζω, λες και έχει βγάλει η πεζω κακό όνομα, με ξεπερνάει.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Κάποιος δλδ πηγαίνει σε έναν κακοτραχαλο χωματόδρομο που θα πήγαινε οποιοδήποτε suv και ξαφνικά βλέπει μπροστά του την έρημο Σαχάρα ή τις λασπουριες του Κιλιμάντζαρο, θα πει τότε πίσω γατάκια έχω gripp control η θα κάνει μεταβολή?
Η off road 'υπεροχή' του 3008 είναι τόσο αδιάφορη (και αμελητέα) όσο και η 'υπεροχή' του kuga και x1 στις στροφες. -
Το θέμα δεν είναι αν έχει καλό η κακό όνομα η peugeot. Η skoda για παράδειγμα έχει πολύ καλό όνομα αλλά δε πουλάει το superb σε τιμές volvo !
-
Η πεζώ δεν είναι παιδί που τα περιμένει όλα στο πιάτο. Εχει δικά της τμήματα εξέλιξης αμαξωμάτων, κινητήρων κλπ. Η σκόντα είναι ή τουλάχιστον, έτσι ξεκίνησε να είναι η low cost πρόταση του vw group. Ενα πράμα σαν την ντάτσια αλλά πολύ περισσότερο πλέον προχωρημένη και αναπτυγμένη. Η πεζώ έχει τους δικούς της βαθμούς ελευθερίας όπως η νισσάν στον όμιλο ρενώ. Δικαίως λοιπόν μπορεί και βγάζει οχήματα όπως το 3008 δίχως να περιμένει την συγκατάθεση της citroen. Περισσότερο προβληματισμό μου δημιουργεί κάτι που διάβασα λίγο πιο πάνω...Πως είναι αστείο δηλαδή να συγκρίνουμε το 3008 με τιγκουάν ή Χ1. Για εμένα αυτή είναι η τριπλέτα του ανταγωνισμού στην οποία μπορούμε να θεωρήσουμε ότι χωρά και το Q3. Η αξία των ανταγωνιστών του 3008 προσδιορίζει και την δική του αξία. Τέλος το μόνο μεγάλο φάουλ που σωστά ετέθη πιο πάνω είναι πως το όχημα θα έπρεπε να έχει ως επιλογή και έστω μια έκδοση 4κίνησης. Είναι το μόνο άξιο λόγου που διάβασα από όσους με τον Α ή τον Β τρόπο θεωρούν πως το αυτοκίνητο υστερεί έναντι των προαναφερθέντων.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Κάποιος δλδ πηγαίνει σε έναν κακοτραχαλο χωματόδρομο που θα πήγαινε οποιοδήποτε suv και ξαφνικά βλέπει μπροστά του την έρημο Σαχάρα ή τις λασπουριες του Κιλιμάντζαρο, θα πει τότε πίσω γατάκια έχω gripp control η θα κάνει μεταβολή?
Η off road 'υπεροχή' του 3008 είναι τόσο αδιάφορη (και αμελητέα) όσο και η 'υπεροχή' του kuga και x1 στις στροφες.Πολύ σωστός
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Επισης, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν τις τετρακίνητες εκδόσεις των SUV γιατι πραγματικά εχουν σκοπό να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες εκτος δρόμου -που επαναλαμβάνω γι αυτο φτιάχτηκαν - κ οχι για να βλέπουν τους άλλους 'απο ψηλά' ή για να να καβαλάνε πιο ευκολα πεζοδρόμια...
Αν λάβουμε υπόψη μας το ποσοστό των τετρακίνητων SUV, επί του συνόλου των πωληθέντων SUVs, καθώς και το γεγονός πως αρκετοί κατασκευαστές επιλέγουν να μην προσφέρουν καν τετρακίνητες εκδόσεις για τα μοντέλα τους, καταλαβαίνουμε ότι τα σύγχρονα SUV δεν φτιάχνονται έχοντας κατά νου την εκτός δρόμου χρήση.
Είναι απλά πιο πρακτικά από τα hatchback και πολύ πιο όμορφα από τα station, για αυτό και ο κόσμος τα επιλέγει! Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι αυτό που τον έκοβε τόσα χρόνια από τα να πάρει τα βουνά ήταν οι 4-5 πόντοι επιπλέον απόστασης από το έδαφος
Δυστυχως αυτα που αναφέρεις ειναι τα αποτελεςμα του αποτελεσματικού μάρκετινγκ των εταιριών σε συνδυαςμο με τα κριτηρια που αγόραζει πλέον πολύς κόσμος αυτοκίνητα, στα οποία αντι να εχουν τον πρώτο λόγο -μια και μιλαμε για αυτοκίνητα κ οχι για πλυντηρια- τα οδικά χαρακτηριστικά κ η ενεργητική ασφαλεια (αφού οπως λες ΔΕΝ αγοράζονται πλέον για εκτος δρόμου χρηση, αρα το μοναδικό πλεονέκτημα του ψηλού αυτοκινήτου εξανεμίζεται) εχουν η εμφάνιση (εντελώς υποκειμενικό), το πόσες βαλίτσες χωράει κ η αίσθηση του να κάθεσαι ψηλά.
Το αν κάποιος θέτει σε πρώτη μοίρα αυτα σε βάρος της οδικής συμπεριφοράς κ κατα συνέπεια της ενεργητικής ασφαλείας (εφόσον μιλαμε για καθαρά ασφάλτινη χρηση, διότι διαφορετικα αλλάζει το πράγμα) ειναι δικό του θεμα, εγω παντως δεν ημουν μεσα σ αυτους.
Όσο κ αν κάποιοι θέλουν να βλέπουν τα πραγματα αλλιως, η διαφορα ενος καλοστημένου χαμηλού αυτοκινήτου απο ενα σουβλάκι στην άσφαλτο ειναι μεγαλη εαν θελεις να κινηθείς σβέλτα ή σε μια απρόβλεπτη κατάσταση , με βαση τη δικη μου εμπειρία.Επι του θέματος οπως πολυ σωςτα ανέφερε κ ο Σπύρος, η έλλειψη τετρακίνησης στο 3008 ειναι 100% φάουλ κ αδικαιολόγητη.
-
Γιατί ,το να χωράει άνετα η οικογένεια σου και τα μπαγκαζια της είναι μεμπτό να το θεωρούν κάποιοι σημαντικότερο του χρόνου πίστας στο ring?
-
Γιατί ,το να χωράει άνετα η οικογένεια σου και τα μπαγκαζια της είναι μεμπτό να το θεωρούν κάποιοι σημαντικότερο του χρόνου πίστας στο ring?Μίλησα καπου για χρόνους στο ring ;
-
Η off road 'υπεροχή' του 3008 είναι τόσο αδιάφορη (και αμελητέα) όσο και η 'υπεροχή' του kuga και x1 στις στροφες.Καλά τα λες σε γενικές γραμμές, αλλά η υπεροχή της Χ και του Kuga είναι εκμεταλλεύσιμη τουλάχιστον. Το Grip Ctrl είναι ένα βοήθημα για μια light κατάσταση αλλά αναποτελεσματικό σε δύσκολα περάσματα και την κατάσταση προσπαθούν να σώσουν κάπως τα M&S ελαστικά.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Γιατί ,το να χωράει άνετα η οικογένεια σου και τα μπαγκαζια της είναι μεμπτό να το θεωρούν κάποιοι σημαντικότερο του χρόνου πίστας στο ring?
Μίλησα καπου για χρόνους στο ring ;
Το υπονοεις ομως
Ούτε και πιστεύω ότι να το θεωρεί κάποιος σημαντικότερο είναι μεμπτό.
Ο καθένας με τα γούστα του και τις ανάγκες του.
Απλώς έχει καταντήσει κουραστική η άποψη ότι όποιος παίρνει suv που δεν είναι τετρακίνητο και δεν ανεβαίνει στα βουνά και τα λαγκάδια είναι πλανεμενο θύμα του μάρκετινγκ. -
Έλα ντε. Γιατί να μην θεωρείται αντίστοιχα πλανεμενο θύμα του μάρκετινγκ αυτός που αγοράζει καλοστημενο χαμηλό αμάξι και νομίζει ότι είναι ο Σουμάχερ;
Στάλθηκε από το Moto G (5) Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν είναι κακό να αγοράζεις κάτι συνειδητά. Κακό είναι να νομίζεις ότι αγόρασες κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι κακό να αγοράζεις κάτι συνειδητά. Κακό είναι να νομίζεις ότι αγόρασες κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι.+1000
Τα είπες ολα με μια φράση.
-
Το υπονοεις ομως
Απλώς έχει καταντήσει κουραστική η άποψη ότι όποιος παίρνει suv που δεν είναι τετρακίνητο και δεν ανεβαίνει στα βουνά και τα λαγκάδια είναι πλανεμενο θύμα του μάρκετινγκ.Το τι έγραψα ειναι ενα πράγμα το τι κατάλαβες εσυ οτι έγραψα ή υπονόησα ειναι -προφανώς οπως αποδεικνύεται - κατι εντελώς διαφορετικό [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES].
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καλησπερα σας
Ενημερωτικα τρεχει προσφορα σε εταιρια leasing για το 3008 η οποια ειναι πολυ δελεαστικη(βγαινει οσο το kuga business)
Μεταξυ των δυο και με προτεραιοτητα τους χώρους τι θα επιλεγατε;Οδήγησε και τα 2 και δες τα απο κοντα. Το 3008 υπερεχει σαφως σε χωρο αποσκευων αλλά υστερεί σε χώρο επιβατων. Οπότε ειναι θεμα ποιος χωρος ειναι πιο σημαντικος για εσένα. Και τα 2 ειναι πολυ καλα με τα + και τα - του το καθένα οποτε στο τελος της ημερας θα επιλέξεις με βάση τα δικά σου κριτήρια.
ΥΓ: για ποιες εκδοσεις λες; Γιατι το ντιζελ 3008 με τους 100 ιππους στην πολυ βασικη εκδοση και εκτος leasing εχει σχεδον ιδια τιμη με το Κουγκα ντιζελ (μπιζνες) αλλα υπολείπεται αρκετα σε εξοπλισμο.
Καλησπερα και παλι.
Το 3008 ειναι η εκδοση με τα 120 αλογα
Με ενδιαφερει και ο χωρος στα γονατα πισω και ο χωρος αποσκευων.
Σημερα περασα και εριξα μια ματια στο kuga.
Το business που με ενδιαφερει ειδα οτι ειναι πολυ καλα εξοπλισμενο(δεν εχει αυτοματο παρκαρισμα που νομιζα οτι ειχε βεβαια)
Συγκριτικα με το 3008 νομιζω οτι εχει καλυτερο εξοπλισμο.
Απο βδομαδα θα παω να δω και το peugeot και οποιο μου ειναι πιο ανετο σε χωρους θα ειναι και αυτο που θα προτιμησω.
Επισης,και αυτο απευθυνεται σε σενα Φανη επειδη παρακολουθω διαφορα φορα και ξερω οτι ειχες f20,ο πηχης απο πλευρας ποιοτητας ειναι πολυ ψηλα τοποθετημενος απο το bmw και οτι εχω δει μεχρι τωρα(kuga,crv,xtrail) ποιοτικα με ψιλοαπογοητευειSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι κακό να αγοράζεις κάτι συνειδητά. Κακό είναι να νομίζεις ότι αγόρασες κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι.- άπειρο
-
Το grip control αναφέρθηκε ως πλεονέκτημα σε σχέση με τα δικινητα SUV - Crossovers που είναι και η πλειοψηφία , κανένας από όσους έγραψαν παραπάνω δεν υποστήριξε πως υποκαθιστά την τετρακίνηση.
Μην διαστρεβλωνετε τα γραφόμενα ορισμένοι.
Δεν αμφισβητεί κανείς πως είναι ατόπημα η μη ύπαρξη τετρακίνησης για τον αγοραστή ενός πλήρως εξοπλισμένου GT line που φτάνει τα 40.000€ + και ας μην το χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά σε αυτό το επίπεδο τιμής - εξοπλισμού για το 3008 έχουμε παραδεχτεί πως είναι επιλογή γούστου και κ@@@ας οπότε πάμε πάσο.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Όσον αφορά στην τετρακίνηση κι εγώ έχω στο T8 μου (όχι μηχανική αλλά μετάδοση στον πίσω άξονα από τον ηλεκτροκινητήρα για όποιον δεν ξέρει) αλλά δεν πρόκειται να κάνω off road ούτε θέλω στο μέλλον! Κι επίσης για το στήσιμο καλό είναι αλλά δεν συγκρίνεται με τα hatchback κ ούτε με μερικά άλλα SUV ( η Stelvio κατά κύριο λόγο αλλά και το Q5 υπερτερούν) αλλά ούτε θα το εμπαζα σε καμμιά στροφή πέραν των ορίων του! Ήθελα ασφάλεια που έχω να φάνε κ οι κότες, πολυτέλεια που είναι διάχυτη παντού στο αυτοκίνητο, χώρους που για τις ανάγκες μου είναι επαρκέστατοι κ άνεση βλέπε αεραναρτησεις! Βέβαια σε κάτι φανάρια λόγω ηλεκτροκίνησης έχω κάνει πολλές ζημιές σε κάτι σπορ που δεν το φαντάζονται και στις ευθείες το αμολάω γτ 407 άλογα είναι αυτά κ η επιτάχυνση είναι ιλιγγιώδης! Καταλήγω στο ότι δεν με χάλασε στο 3008 η έλλειψη τετρακίνησης κ το grip control χωρίς να είναι κάτι τρομερό είναι καλύτερο από το τίποτα! Εκτός από το τραγικό 360 view κ τον ημιάκαμπτο δεν βρήκα άλλα φάουλ ώστε να το απορρίψω εκτός από την τιμή! Έχω μάθει να δίνω πολύ μεγάλη αξία λόγω επαγγέλματος στο value for money κ το 3008 ήταν κατά τη γνώμη μου πανάκριβο για αυτά που προσφέρει! Έτσι αντί να δώσω 42.000 για το Peugeot έδωσα πάνω από 70.000 για το T8 και βενζίνη βσζω μια φορά το μήνα ( μπορώ να φορτίζω κ στο σπίτι κ στη εταιρεία)!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Το υπονοεις ομως
Απλώς έχει καταντήσει κουραστική η άποψη ότι όποιος παίρνει suv που δεν είναι τετρακίνητο και δεν ανεβαίνει στα βουνά και τα λαγκάδια είναι πλανεμενο θύμα του μάρκετινγκ.Το τι έγραψα ειναι ενα πράγμα το τι κατάλαβες εσυ οτι έγραψα ή υπονόησα ειναι -προφανώς οπως αποδεικνύεται - κατι εντελώς διαφορετικό [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES].
Δεν κατάλαβα από πού προφανώς αποδεικνύεται αλλά αφού το λες....
-
Το υπονοεις ομως
Δεν κατάλαβα από πού προφανώς αποδεικνύεται αλλά αφού το λες....
Δεν ειναι δυσκολο να το καταλάβεις, αρκει να διαβάσεις τι έγραψα και τι έγραψες . Αλλά ας πάμε παρακάτω γιατί μάλλον κουράζουμε τιους υπόλοιπους.
@Celestus, καταρχήν καλοτάξιδη η Volvαρα σου και κατά δεύτερο αποτελείς το παράδειγμα αγοραστή που περιέγραψε ο
Δίας: Ξέρεις τι πήρες, γιατί το πήρες και κυρίως ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ΚΥΡΙΩΣ ποια είναι τα όρια του σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα και έχεις το θάρρος να τα παραδέχεσαι και να τα εκφράζεις. Μόνο η 4κίνηση σου είναι αχρείαστη βασει της περιγραφής σου, αλλά αφού γούσταρες να την έχεις, ας υπάρχει και ποτέ δεν ξέρεις.Κατά τα άλλα για το grip control και το value for money του 3008 συμφωνώ μαζί σου.
Peugeot 3008 2016