-
Δεν θεωρειται καλο να ανοιξει ενα θεμα που να λεει 3008 vs X1 και να λυσετε εκει με διαλογο το θεμα της συγκρισης τους? Δεν ξερω για τους αλλους αισθανομαι οτι γινεται μια κοκκορομαχια που δεν βοηθαει στο να μαθουμε πραγματα για το 3008 αλλα για το πως θα νικησει το αυτοκινητο του καθενα.. Και στο κατω κατω ολοι εβαλαν τα λεφτα τους καπου, γιατι ακριβως πιστευαν σε αυτο. Τι σημασια εχει τι πιστευει ο αλλος οταν απλα ξυπνα το πρωι και αισθανεται καλα με το οχημα του και χαμογελαει. Αν ηταν ετσι θα επρεπε να κυκλοφορουν μονο το ταδε αυτοκινητο και η ταδε μαρκα. Μεγαλη θαλασσα πολλα τα ψαρια..
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ο Άσος μιας και ανα φέρθηκε ειχε μπει σε mpack X1 με τις ανάλογες αναρτήσεις και 19αρια λάστιχα.Δεν ξέρω αν αυτό το λες διευκρινιστικά ή για καλό/κακό, πάντως εγώ οδήγησα το γαλάζιο Χ1 1.8i M-Pack με τις 19αρες Μ ζάντες, τη sport ανάρτηση (ρυθμιζόμενη στο συγκεκριμένο) και RFT 19αρια, και μπορούσες να καταλάβεις τι έγραφαν τα καπάκια στους υπονόμους. Το συγκεκριμένο setup (που προφανώς είναι μόνο κατά παραγγελία και πανάκριβο, άρα εξαιρετικά απίθανο να το αγοράσεις) απλά δεν είναι για Ελλάδα, ίσως για Α.Ο. και καλές Ε.Ο. Και όπως είπα στα παιδιά στο Σφακιανάκη, αν το Χ1 έβγαινε υποχρεωτικά με αυτό το setup, θα το απέρριπτα επιτόπου. τόσο άβολο μου φαινόταν...
-
Ας αρχίσουμε από το τέλος .
Ικος
Εδώ είναι θέμα του 3008 . Αρκετές σελίδες πλέον πίσω , όταν ανακοινώθηκαν οι τιμές του 3008 κάποιοι είπαν : Σιγά μην δώσουμε 35000 για Πεζό . Οπότε άρχισε η κόντρα , την τραβάμε και λίγο γιατί αρπάζονται πολλοίΝίκο νομίζω ότι αρχικά έπαιζε στα ίδια λεφτά με το Τιγκ . Μετά το τιγκ άρχισε κάτι εκπτώσεις κοντά στις 4000 ...
Η 325 είχε την σπορ ανάρτηση και ήταν και χαμηλωμένη . Μου την είχε δώσει η λήζινγκ για αμάξι αντικατάστασης για το ML που ήταν 10-12 μέρες συνεργείο για το κιβώτιο και κάτι άλλα . Εκανα μαζί της 2000 χλμ . Ηταν δύσκολα για την μέση μου .
Σε ένα πλατύ σαμαράκι επιβράδυνσης του 0,50 μ. μήκους , αλλά όχι ψηλό , βρήκε κάτω στην μέση , ενώ το πέρασα με 10 χαω ..
Το τιμόνι ήταν ακριβές μεν , αλλά τόσο σκληρό που νόμιζα ότι δεν είναι υδραυλικό και έκανες μπράτσα στο στρίψιμο , ενώ όταν ξαναπήρα το ML έκανα ώρα να το συνηθίσω γιατί μου φάνηκε πούπουλο και χωρίς αίσθηση ,ενώ δεν ήταν τέτοιο ...
Σίγουρα δεν μου αρέσουν τα υστερικά στημένα . Το ίδιο ενοχλητικό μου είχε φανεί ένα ημερήσιο τέστ ντράιβ της Χ3 με την σπορ ανάρτηση . Μιλάμε πάντα για το δεύτερο μισό της περασμένης δεκαετίας .
Σε άλλο ημερήσιο τέστ είχα οδηγήσει μια 645 . Αυτό παιδιά ήταν ΤΟ αυτοκίνητο . Ισιωνε τις στροφές του Διονύσου με μια αρχοντιά χωρίς να έχει τις υστερίες των μικρότερων , ενώ η άνεση ήταν εξαιρετική . Δεν μιλάμε για την αίσθηση των 320 ίππων αν θυμάμαι καλά ...
Αλλά είναι διαφορετικά τα πράγματα στα φτηνά και τα ακριβά μοντέλα .
Αυτοκράτορα στα πρώτα δύο επιχειρήματα λέω ότι απλά ότι οι Γάλλοι δεν έχουν αμάξια που θα φορέσουν τους μεγαλύτερους κινητήρες . Ακόμα λέω ότι η Χ1 με 240 άλογα είναι ειδική επιλογή , αφού στα λεφτά που κάνει υπάρχουν και άλλα μεγαλύτερα μοντέλα . Εσύ έχεις το θέμα του πάρκινγκ . Ελάχιστους αφορά στον σχεδιασμό της εταιρείας .
Πως πήρες με 40 το μοντέλο με τα 190 , όταν βλέπουμε ψιλογυμνό 1,5 βενζίνη στα 37 στις προσφορές που ανεβάζουν ?
Πόσο κάνει με τα 240 και με ανάλογο εξοπλισμό ?
Χτες είδα στις νέες τιμές της Ε η φτηνότερη και βασική κάνει 58000....
Δεν είπα ότι εσύ έκανες κριτική για την τιμή . Είπα για αυτούς που έκαναν και μάλιστα όχι ακριβώς για την τιμή , αλλά για την φράση που γράφω στην αρχή .
Γραμμένα είναι μπορούμε όλοι να τα δούμε...
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Ο Άσος μιας και ανα φέρθηκε ειχε μπει σε mpack X1 με τις ανάλογες αναρτήσεις και 19αρια λάστιχα.
...και μπορούσες να καταλάβεις τι έγραφαν τα καπάκια στους υπονόμους...
Ατακαρα
Καλα μεταξυ μας ,οι περισσοτερες bmw ως επιβατης μου χουν φανει κατω του μεσου ορου στο θεμα ανεση. Το αμαξι μη το κρινεται ως οδηγοι μονο. Ως συνεπιβατης καταλαβαινεις το θεμα ανεση ,αφου ως συνεπιβατης το σωμα σου δε προσαρμοζεται στο τι ερχεται που ως οδηγος το περιμενεις, ιδιως οταν καθεσαι πισω. Αμαξι που μου ειχε κανει αρνητικοτατη εντυπωση στο τομεα ηταν η x6 διπλοτουρμπινη diesel.
ίδια (αξίας 150k...) οδήγησα σε test drive νονέ...και πραγματικά ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το αμάξι...Εντελως ''πεταμενα λεφτα'' αμαξι κατα την αποψη μου. Εσυ το συγκρινεις με κανα X1 και λες απιστευτο και λογικο. Αλλα αν αναλογιστω τι αγοραζω σ αυτα τα λεφτα και το ποσο μετριο ηταν απο ανεση-χωρους αναλογικα με τα λεφτα και το μεγεθος του.....Σχεδιαστικα δε απλα αδιαφορο. Αμαξι που στηριζεται μονο στον ογκο του και ειλικρινα δε θα γυρναγα να το κοιταξω. Βεβαια νταξ δεν ειναι και X4...
-
Ρε συ Αντώνη γιατί λες να το γράφω;
Κάπου γράφτηκε ότι είχες πει ότι κοπανάει η Χ1 και διευκρίνισα με ποιο setup ότι είχες κάνει τεστ. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο Άσος μιας και ανα φέρθηκε ειχε μπει σε mpack X1 με τις ανάλογες αναρτήσεις και 19αρια λάστιχα.
...και μπορούσες να καταλάβεις τι έγραφαν τα καπάκια στους υπονόμους...
Ατακαρα
Καλα μεταξυ μας ,οι περισσοτερες bmw ως επιβατης μου χουν φανει κατω του μεσου ορου στο θεμα ανεση. Το αμαξι μη το κρινεται ως οδηγοι μονο. Ως συνεπιβατης καταλαβαινεις το θεμα ανεση ,αφου ως συνεπιβατης το σωμα σου δε προσαρμοζεται στο τι ερχεται που ως οδηγος το περιμενεις, ιδιως οταν καθεσαι πισω. Αμαξι που μου ειχε κανει αρνητικοτατη εντυπωση στο τομεα ηταν η x6 διπλοτουρμπινη diesel.
ίδια (αξίας 150k...) οδήγησα σε test drive νονέ...και πραγματικά ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το αμάξι...Εντελως ''πεταμενα λεφτα'' αμαξι κατα την αποψη μου. Εσυ το συγκρινεις με κανα X1 και λες απιστευτο και λογικο. Αλλα αν αναλογιστω τι αγοραζω σ αυτα τα λεφτα και το ποσο μετριο ηταν απο ανεση-χωρους αναλογικα με τα λεφτα και το μεγεθος του.....Σχεδιαστικα δε απλα αδιαφορο. Αμαξι που στηριζεται μονο στον ογκο του και ειλικρινα δε θα γυρναγα να το κοιταξω. Βεβαια νταξ δεν ειναι και X4...
Απάντησα για την άνεση κ το πάτημα! Ούτε εγώ θα έδινα τόσα λεφτά για αυτοκίνητο! Αλλά πραγματικά το πάτημα της Χ6 είναι απίστευτο κ αν θυμάμαι καλά η τεχνολογία που κρυβεται σε καθε τροχό της είναι φοβερή. Το αμάξι βέβαια εφτανε σε αυτή την τιμή επειδή είχε πάνω τα πάντα από τον κατάλογο με την αδιανοητη τιμολογηση της BMW....
Εντούτοις ήταν σαν να οδηγεις αρμα με επιδόσεις gti...
-
cruiser το αμάξι το πήρα τόσο γιατι στα τελη του 2015 προλαβα την αποσυρση - εκπτωση 2800 - κ φυσικά πριν αλλαξει η φορολογία που έχει ανεβασει την τιμή 4-5.000 ευρώ πάνω...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Νίκο νομίζω ότι αρχικά έπαιζε στα ίδια λεφτά με το Τιγκ . Μετά το τιγκ άρχισε κάτι εκπτώσεις κοντά στις 4000 ...Επειδη δε τα θυμασαι καλα θα σου τα πω εγω πως ειναι:
Οταν ρωτουσα εγω το τιγκ ειχε 28 και το αντιστοιχο 3008 με εκπτωση ειχε 30 και υπολοιπονταν σε εξοπλισμο ασφαλειας και κατι αλλες ψιλοπαπαριες. Μετα το τιγκ στη βενζινη εκανε μια μεγαλη εκπτωση και οχι στο πετρελαιο που εκοψε γυρω στα 200-300 ευρω.
Τελος παντων ας το ξαναπουμε:το 3008 ειναι ενα ποιοτικοτατο και καλοεξοπλισμενο αμαξι με τουλαχιστον μεσα το πιο ομορφο απ ολα. Οποιος θελει το παιρνει και ας ειναι τσιμπημενο -
Αυτοκράτορα
Αρα δεν ξέρουμε πόσο θα έκανε το 3008 εκείνη την εποχή αν έβγαινε ?Νίκο ότι είναι τσιμπημένο δεν διαφώνησα ποτέ . Με το ότι το πεζώ είναι ρετσινιά διαφώνησα ..
Τέλος πάντων το τραβήξαμε το θέμα .
Περιμένουμε τους κατόχους να μας πουν εντυπώσεις .
-
Ρετσινια δεν ειναι. Εχει γινει φοβερη δουλεια και φαινεται
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ρε συ Αντώνη γιατί λες να το γράφω;
Κάπου γράφτηκε ότι είχες πει ότι κοπανάει η Χ1 και διευκρίνισα με ποιο setup ότι είχες κάνει τεστ.Ναι ρε συ, το φαντάστηκα, απλώς έπεσα στη μέση της συζήτησης και δεν κατάλαβα το context της διευκρίνησης
Εντάξει, δεν είναι και τόοοοοσσοο τραγικά τα πράγματα, υπόψιν ότι μόλις είχα βγει από C5 με hydro, οπότε -όπως και με το Kuga- όλα μου φαίνονταν σκληρά. Απλά η συγκεκριμένη Χ1 ήταν όντως too much, το Kuga ST-Line και το Kodiaq μου φάνηκαν πολύ ανετότερα σε οποιαδήποτε ανωμαλία του δρόμου.
-
Καλημέρα! Κάπου είδα τους εκθέτες στην Αυτοκίνηση 2017! Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να πάω φέτος! Ένα σωρό απουσίες και μεταξύ αυτών bmw audi peugeot honda κλπ
-
Ας περιγράψω κι εγώ γιατί έδωσα 35.000€ για Peugeot και μάλιστα 1.200άρι!
Χρειαζόμουν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με καλούς χώρους, ποιότητα, άνεση και να είναι ευχάριστο οδηγικά, αλλά και εύκολο στην καθημερινή μετακίνηση.
Δεν ήθελα απαραίτητα crossover αλλά η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη που έχουν τα τελευταία χρόνια τα κάνει ιδανικά σε ισορροπία μεγάθους-χώρων-άνεσης. Η κατηγορία του 3008, που βασίζεται στην μικρομεσαία πλατφόρμα σε όλους τους κατασκευαστές, προσφέρει χώρους σε κόμπακτ διαστάσεις σε αισθητική πολύ καλύτερη των πολυμορφικών (που πέθαναν πλέον). Η λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα μικρομεσαία βοηθάει στην άνεση και προσφέρει κάποιες δυνατότητες παραπάνω σε πιθανές δύσκολες καταστάσεις.Αυτά ως προς την κατηγορία.
Για τις πιθανές επιλογές που έχει ο αγοραστής, έχουμε τα Qashqai, Tiguan, Kuga, 3008, Kadjar, Compass και αν πάμε σε πιο μικρά ή πιο μεγάλα μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα. Νομίζω ότι οι βασικοί ανταγωνιστές είναι αυτοί. Audi, BMW και Mercedes είναι αλλού σε τιμή και δεν θα συγκρίνω το 3008 με το Q2 αφού δεν έχουν καμία σχέση σε διαστάσεις.
Από όσο διάβασα σε άρθρα και δημοσιεύσεις το 3008 θεωρείται κορυφαία επιλογή. Ειδικά για τον puretech έχουν γραφτεί τα καλύτερα από παντού όσα χρόνια είναι στην αγορά, πέρα από τις επίσημες βραβεύσεις.
Επίσης έχει χώρο αποσκευών 520 λίτρα με μήκος 4.44 μέτρα, όταν μεγαλύτερα αμξώματα έχουν ακόμα μικρότερους.Σε αρκετά συγκριτικά θεωρείται ισάξιο με το Tiguan, από το οποίο χάνει μόνο σε εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων λόγω του συρόμενου πίσω καθίσματος.
Για την αισθητική, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Το θεωρώ πανέμορφο μέσα έξω και το icockpit είναι πραγματικά απόλαυση.
Έχω ξαναγράψει ότι η αίσηση του τόσο μικρού τιμονιού είναι απίστευτη. Μετά από αυτό σου φαίνονται όλα τα τιμόνια αχρείαστα τεράστια!Δυστυχώς η VW έχει επιλέξει να ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τον δρόμο της υπερβολικά συντηρητικής σχεδίασης (μέσα, έξω) και ελπίζω η τάση που δείχνει με το T Roc να έχει συνέχεια, καθώς είναι το μόνο VW που βλέπεται εδώ και χρόνια.
Το VW δεν είναι καθόλου φτηνό και δεν θα έδινα τα 35.000€ για κάτι που δεν μου αρέσει να το βλέπω.
Αντίστοιχα για το Kuga. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν καλύτερα οι Γερμανοί (βλ. το πρώτο focus) αλλά δεν μπορώ να επιβραβεύσω τόσο ανέπνευστες σχεδιαστικές επιλογές. Κρίμα, γιατί όντως είναι vfm.
Το Kadjar δε νομίζω ότι κατάφερε να συνδυάσει το πανέμορφο στυλ του Captur στο πλαίσιο του Qasqhai και σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ δεν υπήρχε επιλογή για αυτόματο με ντίζελ που έψαχνα την άνοιξη (μετά γύρισα σε βενζίνη, αλλά μου είχε κάτσει στραβά και λόγω τιμής).
Το Qashqai αναμενόταν να αλλάξει, αλλά σε σύγκριση με το τότε υπάρχον μοντέλο το 3008 ηταν σαφώς ανώτερο.
Η τιμή του 3008 είναι ξεκάθαρα υψηλή. Το αν είναι premium ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση. Προφανώς με την έννοια των BMW, Audi, Mers δεν είναι, αφού είναι και πολύ φτηνότερο.
Αλλά αν εννοούμε premium το να έχει ένα προϊόν κάποια 'αχρείαστα' επιπλέον χαρακτηριστικά όπως ιδιαίτερη σχεδίαση, καλύτερα υλικά, υψηλή τεχνολογία κτλ. τότε ναι έχει στοιχεία premium.Ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς για 3 συνεχόμενα χρόνια, το στάνταρντ ψηφιακό ταμπλό, οι λεπτομέρειες με χρώμια και πλαστικά στο εξωτερικό του αμαξώματος, ο led εσωτερικός φωτισμός κ.α. δικαιολογούν κάπως την προσπάθεια.
Η υψηλή τιμή προκύπτει πάντα αν θέλει κανείς το active grip. Διαφορετικά, η βασική έκδοση (με πολλές ελλείψεις βέβαια) κάνει 25.000€. Είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι active grip είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε δύσκολες καταστάσεις και υποκαθιστά επάξια την τετρακίνηση στην κατηγορία. Τα MS λάστιχα που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι από τα βασικά σημεία κριτικής στις δοκιμές, όμως υπερτερεί σαφώς όλων των άλλων δικίνητων εκτός δρόμου.
Εγώ από τα 25.000€ έφτασα στα 35.000€ λόγω active grip, εξοπλισμού allure, ΕΑΤ6, εκκίνησης χωρίς κλειδί και πανοραμικής οροφής που το είχα βίτσιο. Ακούγονται πολλά και είναι, αλλά αν πας να συγκρίνεις με τιμές καταλόγου άλλων αυτοκινήτων, κάνεις λάθος, γιατί εύκολα θα ξεφύγεις και εκεί με τον εξοπλισμό. 35.000€ κάνει το 1.6ΤΗΡ και θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσα να πάρω εκείνο, όμως τελικά θα πήγαινε πιο πάνω, όπως και επιλογές τύπου Χ1.
Το 3008 το έχω 3 μήνες και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή μαζί του!
Ιδού σε gris artense -
Φίλε πάντα καλοτάξιδο! Εξαιρετική επιλογή, το έβλεπα πάλι σήμερα στο δρόμο και πραγματικά τουλάχιστον εμφανισιακά ξεχωρίζει. Είναι από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που πραγματικά αξίζει να δώσεις τα χρήματα που ζητά μόνο από την εμφάνιση του!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πολύ καλός συνδυασμός χρώματος - ζαντών!!
Καταπληκτικό το αμάξι σου, να το χαίρεσαι!! Νομίζω η καλύτερη επιλογή.Με αυτό τον εξοπλισμό που έχει, τα €35χιλ. καλά είναι.
€27χιλ. είχα πάρει εγώ το Qashqai (diesel 4x4) και δεν έχει ούτε τα μισά....
Και ήταν και χαμηλότερη η φορολόγηση τότε. -
Καλοτάξιδο φίλε .......... Με τόσα που έβαλες μια χαρά το πήρες ...
Υ.Γ. Ευτυχώς που το πήρες χωρίς κλειδί...
-
Φίλε να το χαιρεσαι κ καλα km. Απο τη στιγμή που εισαι υπερευχαριστημένος με αυτο, σε όλους τους υπόλοιπους περισσεύει.
Μια παρατήρηση μονο, αυτο που έγραψες για το active grip , όσο καλο κ να ειναι με τπτ δεν υποκαθιστά την τετρακίνηση, αν ήταν ετσι ολοι οι κατασκευαστές θα τις είχαν καταργήσει. -
Να χαίρεσαι το αυτοκίνητο σου , εφόσον εσένα σε ικανοποιεί, κι όπως λες ζυγίσες πολλα δεδομένα και κατέληξες εκει , αυτο μετράει!!!
Σου εύχομαι να ναι πάντα ατρακάριστο και καλοτάξιδο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πολύ όμορφο! Να το χαίρεσαι με πολλά και καλά χλμ.
Κι εμένα μου άρεσε -και αρέσει ακόμη- και επίσης για μένα προσωπικά κι ο μεσαίος εξοπλισμός Active grip είναι ικανοποιητικός.Δυστυχώς,ξέφευγε από την δική μου οικονομική δυνατότητα (27.400).Αν μπορούσα να δώσω 23-24000,θα έκανα την υπέρβαση κι ας είχε λίγο λιγότερο εξοπλισμό και χωρίς την 4κίνηση σε σύγκριση με το Scross που κατέληξα στα 22000 ευρώ.
Και πάλι καλοτάξιδο! -
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
Ας περιγράψω κι εγώ γιατί έδωσα 35.000€ για Peugeot και μάλιστα 1.200άρι!
Χρειαζόμουν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με καλούς χώρους, ποιότητα, άνεση και να είναι ευχάριστο οδηγικά, αλλά και εύκολο στην καθημερινή μετακίνηση.
Δεν ήθελα απαραίτητα crossover αλλά η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη που έχουν τα τελευταία χρόνια τα κάνει ιδανικά σε ισορροπία μεγάθους-χώρων-άνεσης. Η κατηγορία του 3008, που βασίζεται στην μικρομεσαία πλατφόρμα σε όλους τους κατασκευαστές, προσφέρει χώρους σε κόμπακτ διαστάσεις σε αισθητική πολύ καλύτερη των πολυμορφικών (που πέθαναν πλέον). Η λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα μικρομεσαία βοηθάει στην άνεση και προσφέρει κάποιες δυνατότητες παραπάνω σε πιθανές δύσκολες καταστάσεις.
Αυτά ως προς την κατηγορία.
Για τις πιθανές επιλογές που έχει ο αγοραστής, έχουμε τα Qashqai, Tiguan, Kuga, 3008, Kadjar, Compass και αν πάμε σε πιο μικρά ή πιο μεγάλα μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα. Νομίζω ότι οι βασικοί ανταγωνιστές είναι αυτοί. Audi, BMW και Mercedes είναι αλλού σε τιμή και δεν θα συγκρίνω το 3008 με το Q2 αφού δεν έχουν καμία σχέση σε διαστάσεις.
Από όσο διάβασα σε άρθρα και δημοσιεύσεις το 3008 θεωρείται κορυφαία επιλογή. Ειδικά για τον puretech έχουν γραφτεί τα καλύτερα από παντού όσα χρόνια είναι στην αγορά, πέρα από τις επίσημες βραβεύσεις.
Επίσης έχει χώρο αποσκευών 520 λίτρα με μήκος 4.44 μέτρα, όταν μεγαλύτερα αμξώματα έχουν ακόμα μικρότερους.
Σε αρκετά συγκριτικά θεωρείται ισάξιο με το Tiguan, από το οποίο χάνει μόνο σε εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων λόγω του συρόμενου πίσω καθίσματος.
Για την αισθητική, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, έχουν ήδη γραφτεί πολλά. Το θεωρώ πανέμορφο μέσα έξω και το icockpit είναι πραγματικά απόλαυση.
Έχω ξαναγράψει ότι η αίσηση του τόσο μικρού τιμονιού είναι απίστευτη. Μετά από αυτό σου φαίνονται όλα τα τιμόνια αχρείαστα τεράστια!
Δυστυχώς η VW έχει επιλέξει να ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τον δρόμο της υπερβολικά συντηρητικής σχεδίασης (μέσα, έξω) και ελπίζω η τάση που δείχνει με το T Roc να έχει συνέχεια, καθώς είναι το μόνο VW που βλέπεται εδώ και χρόνια.
Το VW δεν είναι καθόλου φτηνό και δεν θα έδινα τα 35.000€ για κάτι που δεν μου αρέσει να το βλέπω.
Αντίστοιχα για το Kuga. Είμαι σίγουρος ότι μπορούν καλύτερα οι Γερμανοί (βλ. το πρώτο focus) αλλά δεν μπορώ να επιβραβεύσω τόσο ανέπνευστες σχεδιαστικές επιλογές. Κρίμα, γιατί όντως είναι vfm.
Το Kadjar δε νομίζω ότι κατάφερε να συνδυάσει το πανέμορφο στυλ του Captur στο πλαίσιο του Qasqhai και σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ δεν υπήρχε επιλογή για αυτόματο με ντίζελ που έψαχνα την άνοιξη (μετά γύρισα σε βενζίνη, αλλά μου είχε κάτσει στραβά και λόγω τιμής).
Το Qashqai αναμενόταν να αλλάξει, αλλά σε σύγκριση με το τότε υπάρχον μοντέλο το 3008 ηταν σαφώς ανώτερο.
Η τιμή του 3008 είναι ξεκάθαρα υψηλή. Το αν είναι premium ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση. Προφανώς με την έννοια των BMW, Audi, Mers δεν είναι, αφού είναι και πολύ φτηνότερο.
Αλλά αν εννοούμε premium το να έχει ένα προϊόν κάποια 'αχρείαστα' επιπλέον χαρακτηριστικά όπως ιδιαίτερη σχεδίαση, καλύτερα υλικά, υψηλή τεχνολογία κτλ. τότε ναι έχει στοιχεία premium.
Ο καλύτερος κινητήρας της χρονιάς για 3 συνεχόμενα χρόνια, το στάνταρντ ψηφιακό ταμπλό, οι λεπτομέρειες με χρώμια και πλαστικά στο εξωτερικό του αμαξώματος, ο led εσωτερικός φωτισμός κ.α. δικαιολογούν κάπως την προσπάθεια.
Η υψηλή τιμή προκύπτει πάντα αν θέλει κανείς το active grip. Διαφορετικά, η βασική έκδοση (με πολλές ελλείψεις βέβαια) κάνει 25.000€. Είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι active grip είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε δύσκολες καταστάσεις και υποκαθιστά επάξια την τετρακίνηση στην κατηγορία. Τα MS λάστιχα που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι από τα βασικά σημεία κριτικής στις δοκιμές, όμως υπερτερεί σαφώς όλων των άλλων δικίνητων εκτός δρόμου.
Εγώ από τα 25.000€ έφτασα στα 35.000€ λόγω active grip, εξοπλισμού allure, ΕΑΤ6, εκκίνησης χωρίς κλειδί και πανοραμικής οροφής που το είχα βίτσιο. Ακούγονται πολλά και είναι, αλλά αν πας να συγκρίνεις με τιμές καταλόγου άλλων αυτοκινήτων, κάνεις λάθος, γιατί εύκολα θα ξεφύγεις και εκεί με τον εξοπλισμό. 35.000€ κάνει το 1.6ΤΗΡ και θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσα να πάρω εκείνο, όμως τελικά θα πήγαινε πιο πάνω, όπως και επιλογές τύπου Χ1.Αυτή ειναι μια σωστή με μετρημένη άποψη!
Ευγε!
Καλοτάξιδο και να το χαίρεσαι!Εφτιαξες ωραίο setup, το δε σύνολο οπτικά με αυτό το χρώμα απλά υπέροχο!
Peugeot 3008 2016