-
Φιλε giocitroen συμφωνω στα περισσοτερα απο αυτα που λες ομως οι 18αρες ζαντες δεν ειναι απαραιτητα πλεονεκτημα... Πιο πολυ σαν μειονεκτημα τις βλεπω εγω.
-
Σχεδιαστικα το Tiguan ειναι αρκετα πισω, θεωρω οτι ομως θα εχει και αυτο LED εσωτερικο φωτισμο αλλιως ειναι φαουλ. Τα ηλεκτρονικα βοηθηματα(προφανως θεωρω δεδομενα τα ευσταθειας) περα απο καθαριστηρες και φωτα εμενα δεν μου λενε τιποτα οποτε μια η αλλη. Ομως η Peugeot υποτιθεται οτι ανταγωνιζεται την VW ΚΑΙ στον τομεα της τιμης (γιατι στα αλλα σημεια παιζει στα ισα). Πραγμα που εδω δεν το κανει. Εγω θα προτιμουσα 1000% το 3008 με την προυποθεση οτι θα ειχε καλυτερη τιμη. Τωρα, κανενα απο τα δυο.
-
Απ ολο τον εξοπλισμο που σου ειπα που δεν εχει το πεζω αντιπαρεβαλλες τις 18αρες?
Θα σου πω οτι δεν εχει σχεση η ασφαλεια της διορθωσης λωριδας με την προειδοποιηση. Ειχα αφησει το τιμονι για να το δοκιμασω και σε καμπες ακολουθουσε το δρομο και σε κραταγε μεσα.
Οπως δεν εχει σχεση ο αεροσακ8ς γονατων οδηγου που στο πεζω δεν υπαρχει ουτε σαν εξτρα. Ξεχασα. Εχει 18αρες!!! Αν θελεις να κυκλοφορεις σε χιονι τοτε θα χρειαστεις αλυσιδες αλλα το μεγαλυτερο μερος της ζωης των suv ειναι η ασφαλτος. Το να κυκλοφορεις ολη τη χρονια με ειδικα λαστιχα μονο σαν μειον το βλεπω και οχι σαν θετικο στην Ελλαδα του ηλιου.
Η x1 και το τιγκουαν πουλανε και οι λογοι ειναι γνωστοι. Το peugeot θα το βλεπεις μονο στις βιτρινες της αντιπροσωπειας αφου για πωλησεις ειναι πολυ χλωμο -
Ο χρήστης Celestus έγραψε:
Λοιπόν έχουμε και λέμε, 1.6 Blue HDi 120 S&S EAT6 Allure 34.700 χωρίς: σύστημα εισόδου keyless 440€, smart tailgate 460€, active cruise control και active safety brake 930€,προβολείς Led με λειτουργία cornering 1400 €, camera 360° και park assist 560€, πανοραμική οροφή 1400€ Και φυσικά ούτε δερμάτινα, ούτε ηχοσυστημα της focal ούτε I cockpit amplify κλπ! Δλδ ζητάει αυτά τα λεφτά για ένα όμορφο design, ένα κινητήρα diesel 1.6, κι ένα αυτόματο κιβώτιο( ούτε καν διπλού συμπλέκτη) εντελώς γυμνό από απαραίτητα συστήματα ασφαλείας για ένα τόσο ογκώδες αυτοκίνητο και χωρίς κανένα σχεδόν optional άνεσης! Λογικά αυτή τη στιγμή ο αντιπρόσωπος της Nissan στην Ελλάδα θα έχει διπλωσει από τα γέλια!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Update: Αν στην έκδοση Allure των 34.700 προσθέσεις πχ.μεταλλικό, πανοραμική και το active safety brake ή κάποιο άλλο optional αντίστοιχης τιμής δεν πας 37.000+ αλλά 39.500 γιατί αλλάζεις κλίμακα και προστίθενται 2.500 φόρου!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μήπως το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στο 'Κατασκευαστές και μοντέλα'; Ήδη υπάρχει test drive μοντέλο και εδώ στα Γιάννενα. Το είδα και ομολογώ ότι είναι ...ιδιαίτερο! Το εσωτερικό πάντως - δεν μπήκα μέσα, κοίταξα από τα παράθυρα μόνο - μου άρεσε περισσότερο σχεδιαστικά από το εξωτερικό, το οποίο μάλλον δεν έχω συνηθίσει ακόμη...
-
Το είδα το αυτοκίνητο και από μέσα . Είναι πανέμορφο . Η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική . Το καντράν είναι οθόνη που αλλάζει και επειδή ήμουν με φίλο αντι-γάλλο που πήρε τζίπ εταιρικό αυτό τον μήνα το Ρενεγκαίητ στην πλούσια έκδοσση με τον 1.4 170 και είχε δει και οδηγήσει το Τιγκουάν , το 3008 του φάνηκε πολύ ανώτερο . Για μένα είναι εξαιρετικό . Δεν το οδηγήσαμε γιατί είχε φύγει το τέστ ντράιβ . Οι τιμές του δεν είναι ψηλές , γιατί εκείνος είχε πάρει προσφορές για το Τιγκουάν που έβγαινε ακριβότερο . Και βέβαια αποκλειστικά δικίνητο ενώ εδώ έχουμε και το grip που είναι κάτι παραπάνω .
Εν τω μεταξύ ανέβηκαν στο σάιτ των 4Τ οι τιμές και τις βάζω εδώ.
Έκδοση Κινητήρας Καύσιμο Τιμή
1.2 Pure Tech 130 Access
1 199 cc / 130 hp
Βενζίνη
24 900€
1.2 Pure Tech 130 Active Grip
1 199 cc / 130 hp
Βενζίνη
27 400€
1.2 Pure Tech 130 EAT6 Active Grip
1 199 cc / 130 hp
Βενζίνη
30 500€
1.6 THP 165 EAT6 Active Grip
1 598 cc / 165 hp
Βενζίνη
34 500€
1.6 THP 165 EAT6 Allure Grip
1 598 cc / 165 hp
Βενζίνη
36 700€
1.6 BlueHDi 100 Access
1 560 cc / 100 hp
Diesel
24 900€
1.6 BlueHDi 100 Active Grip
1 560 cc / 100 hp
Diesel
27 400€
1.6 BlueHDi 120 Active Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
29 400€
1.6 BlueHDI 120 Allure Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
31 500€
1.6 BlueHDI 120 EAT6 Active Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
31 600€
1.6 BlueHDI 120 EAT6 Allure Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
33 700€
2.0 BlueHDI 180 GT EAT6 Grip
1 997 cc / 180 hp
Diesel
44 500€
-
Δεν ξέρω πόσο 'υποκειμενικά' μπορεί κάποιος να δει τιμές...αλλά εμένα δεν μου φαίνονται καλές οι τιμές...
Χωρίς - το ομολογώ - να έχω ψάξει εξοπλισμό βλέπω παραπλήσιες τιμές με την Χ1, η οποία σταθερά γράφω ότι είναι πανάκριβη - ιδίως ο εξοπλισμός της. Άρα δεν μπορώ να πω ότι το 3008 με ανάλογες τιμές αποτελεί 'ευκαιρία'.Όπως και άλλοι έχουν γράψει ήδη, 30-31k+ για 120 diesel άλογα είναι πάρα πολλά...
-
Το έχω ξαναγράψει, το έχετε βαρεθεί, αλλά η γνώμη μου είναι ότι το μοναδικό 'καλό' μοτέρ για μένα είναι το 1.6, και με 36,5 χιλιάρικα, όχι ευκαιρία, όχι καλή ή ανεκτή τιμή, πανάκριβο είναι και τίποτα άλλο. Και φυσικά θα ξαναπώ ότι, ας θέλει και νομίζει ότι γουστάρει η Peugeot, +10Κ από το προηγούμενο μοντέλο είναι απλά τραγική διαφορά, δεν πα να λέει η Peugeot ότι έχει χρυσά χερούλια και διαμαντένια πόμολα
-
Ήταν χθες στο πάρκινγκ που παρκάρω στο κέντρο 4 μαζεμένα. Δύο λευκά και δύο γκρι. Όμορφο αμάξι, με σωστό όγκο και φουλ στα γκατζετς και τις 19 αρχές ζάντες. Ψηφιακό καντράν μεγάλη οθόνη.... Πολύ όμορφο
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το είδα το αυτοκίνητο και από μέσα . Είναι πανέμορφο . Η ποιότητα κατασκευής εξαιρετική . Το καντράν είναι οθόνη που αλλάζει και επειδή ήμουν με φίλο αντι-γάλλο που πήρε τζίπ εταιρικό αυτό τον μήνα το Ρενεγκαίητ στην πλούσια έκδοσση με τον 1.4 170 και είχε δει και οδηγήσει το Τιγκουάν , το 3008 του φάνηκε πολύ ανώτερο . Για μένα είναι εξαιρετικό . Δεν το οδηγήσαμε γιατί είχε φύγει το τέστ ντράιβ . Οι τιμές του δεν είναι ψηλές , γιατί εκείνος είχε πάρει προσφορές για το Τιγκουάν που έβγαινε ακριβότερο . Και βέβαια αποκλειστικά δικίνητο ενώ εδώ έχουμε και το grip που είναι κάτι παραπάνω .Εν τω μεταξύ ανέβηκαν στο σάιτ των 4Τ οι τιμές και τις βάζω εδώ.
Έκδοση Κινητήρας Καύσιμο Τιμή
1.2 Pure Tech 130 Access
1 199 cc / 130 hp
Βενζίνη
24 900€
1.2 Pure Tech 130 Active Grip
1 199 cc / 130 hp
Βενζίνη
27 400€
1.2 Pure Tech 130 EAT6 Active Grip
1 199 cc / 130 hp
Βενζίνη
30 500€
1.6 THP 165 EAT6 Active Grip
1 598 cc / 165 hp
Βενζίνη
34 500€
1.6 THP 165 EAT6 Allure Grip
1 598 cc / 165 hp
Βενζίνη
36 700€
1.6 BlueHDi 100 Access
1 560 cc / 100 hp
Diesel
24 900€
1.6 BlueHDi 100 Active Grip
1 560 cc / 100 hp
Diesel
27 400€
1.6 BlueHDi 120 Active Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
29 400€
1.6 BlueHDI 120 Allure Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
31 500€
1.6 BlueHDI 120 EAT6 Active Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
31 600€
1.6 BlueHDI 120 EAT6 Allure Grip
1 560 cc / 120 hp
Diesel
33 700€
2.0 BlueHDI 180 GT EAT6 Grip
1 997 cc / 180 hp
Diesel
44 500€
Δε ξερω τι τιμες πηρε ο φιλος σου και καλα θα ηταν να συγκρινουμε ιδια εξοπλιστικα πακετα. Εγω που το εψαξα στο ιδιο επιπεδο το 3008 βγαινει ακριβοτερο τουλαχιστον 1500-2000.
Το 'πολυ ανωτερο' ειναι για γελια προφανως -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Το 'πολυ ανωτερο' ειναι για γελια προφανωςΝίκο το είδες;
-
Πιστεύω ότι έχουμε 2 'φάουλ', ένα από την μαμά εταιρεία και ένα από την εισαγωγική εταιρεία.
-
Η peugeot τοποθετεί το 3008 ως ανταγωνιστικό του Q3 & της X1, δηλαδή 'χτυπάει' κατευθείαν την premium κατηγορία. Μάλιστα, στην έκθεση Παρισίου ο υπεύθυνος της εταιρείας μίλησε για ισάξιο (και βασικά είπε και καλύτερο!) των 2 παραπάνω ανταγωνιστών.
-
Η εισαγωγική εταιρεία έχει τιμολογήσει πολύ ακριβά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
ΥΓ: Δεν το έχω οδηγήσει ακόμα (αναμένω), αλλά τα περισσότερα τεστ του εξωτερικού (και σημειώνω ότι οι Άγγλοι δεν τα πολύ-γουστάρουν τα Γαλλικά αυτοκίνητα) μιλάνε για ποιότητα στην κορυφή της κατηγορίας, πάνω από QQ, Tiguan, Ateca, κλπ. και εφάμιλλη με Audi. Δεν ξέρω τι ισχύει.
ΥΓ2: Προσωπικά, ενώ μου αρέσει πολύ και θα το σκεφτόμουνα, με αυτές τις τιμές δεν υπάρχει περίπτωση!! Εκτός εάν παίζει καμμία μεγάλη έκπτωση τώρα ή γίνει κάποιο προωθητικό σε μερικούς μήνες που δεν θα έχουν πουλήσει τίποτα!
-
-
Διαστημικό εσωτερικό,διαστημικές τιμές!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το 'πολυ ανωτερο' ειναι για γελια προφανως
Νίκο το είδες;
Βασιλη οχι δε το εχω δει. Δε μπορω να πω ψεματα σ αυτο. Ενας φιλος μου που εχει την 116d το ειδε και μου ειπε πως ειναι μια χαρα.
Το ιδιο μου ειχε πει και για το δικο μου. Αν πιστεψουμε τις υπερβολες εδω μεσα τοτε θα βγει καλυτερο και απο το δικο σου με τη φραση 'πολυ ανωτερο'.
Μακαρι να ειναι καλο αλλα.με αυτες τις τιμες θα πατωσει -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Νίκο το είδες;
Βασιλη οχι δε το εχω δει. Δε μπορω να πω ψεματα σ αυτο. Ενας φιλος μου που εχει την 116d το ειδε και μου ειπε πως ειναι μια χαρα.
Το ιδιο μου ειχε πει και για το δικο μου. Αν πιστεψουμε τις υπερβολες εδω μεσα τοτε θα βγει καλυτερο και απο το δικο σου με τη φραση 'πολυ ανωτερο'.
Μακαρι να ειναι καλο αλλα.με αυτες τις τιμες θα πατωσειΥπάρχει ένας 'παιδικός' ανταγωνισμός για το 'ποιος το έχει καλύτερο'...Νομίζω ότι πρέπει να ενηλικιωθούμε και να κόψουμε τους κομπλεξισμούς!
Και να είναι καλύτερο το 3008 από το δικό μου ή το δικό σου, ποιο το κακό; Καλύτερα να ανεβαίνει το επίπεδο και ο ανταγωνισμός να δώσει καλύτερα αμάξια για όλους!
Εγώ δεν βιάζομαι ούτε να απορρίψω ούτε να εκθειάσω κάτι προτού μπω μέσα και το οδηγήσω!
Ο καιρός γαρ εγγύς! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Νίκο το είδες;
Μακαρι να ειναι καλο αλλα.με αυτες τις τιμες θα πατωσειΥπάρχει ένας 'παιδικός' ανταγωνισμός για το 'ποιος το έχει καλύτερο'...Νομίζω ότι πρέπει να ενηλικιωθούμε και να κόψουμε τους κομπλεξισμούς!
Και να είναι καλύτερο το 3008 από το δικό μου ή το δικό σου, ποιο το κακό; Καλύτερα να ανεβαίνει το επίπεδο και ο ανταγωνισμός να δώσει καλύτερα αμάξια για όλους!
Εγώ δεν βιάζομαι ούτε να απορρίψω ούτε να εκθειάσω κάτι προτού μπω μέσα και το οδηγήσω!
Ο καιρός γαρ εγγύς!Ναι Βασιλη το ειπα και πανω. Μακαρι να ειναι καλο αφου ωφελειται ο τελικος καταναλωτης ετσι
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Το έχω ξαναγράψει, το έχετε βαρεθεί, αλλά η γνώμη μου είναι ότι το μοναδικό 'καλό' μοτέρ για μένα είναι το 1.6, και με 36,5 χιλιάρικα, όχι ευκαιρία, όχι καλή ή ανεκτή τιμή, πανάκριβο είναι και τίποτα άλλο. Και φυσικά θα ξαναπώ ότι, ας θέλει και νομίζει ότι γουστάρει η Peugeot, +10Κ από το προηγούμενο μοντέλο είναι απλά τραγική διαφορά, δεν πα να λέει η Peugeot ότι έχει χρυσά χερούλια και διαμαντένια πόμολα+1000
και σε 2-3 χρόνια δε θα πιάνει ούτε τα 20000 -
Τώρα κοίταζα τις τιμές στην Γαλλία και τελικά τείνω να καταλήξω ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει χαμηλά την τιμή. Στην Γαλλία (που ΔΕΝ έχουν ΕΤΤ και έχουν και χαμηλότερο ΦΠΑ) οι αντίστοιχες εκδόσεις του 3008 είναι πιο ακριβές από την Ελλάδα!
Άρα, η Πεζό το έχει τιμολογήσει πολύ ακριβά γενικά.
-
Θελει να πουλησει λιγα και καλα
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τώρα κοίταζα τις τιμές στην Γαλλία και τελικά τείνω να καταλήξω ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει χαμηλά την τιμή. Στην Γαλλία (που ΔΕΝ έχουν ΕΤΤ και έχουν και χαμηλότερο ΦΠΑ) οι αντίστοιχες εκδόσεις του 3008 είναι πιο ακριβές από την Ελλάδα!Άρα, η Πεζό το έχει τιμολογήσει πολύ ακριβά γενικά.
Το 'φθηνότερο' ισχύει μόνο για Γαλλία και μόνο για τις απολύτως βασικές εκδόσεις, ενώ όλες οι άλλες είναι πιο ακριβές στην Ελλάδα. Και σε όλες τις άλλες χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία που κοίταξα), όλες οι εκδόσεις του 3008 είναι φθηνότερες έως πολύ φθηνότερες από Ελλάδα. Σημείωση μόνο ότι στο UK δεν δίνουν τον 1.6THP.
Άρα ισχύει μόνο το τελευταίο που λες (ότι γενικώς το 3008 είναι παντού πανάκριβο), και νομίζω ότι η ελληνική αντιπροσωπεία τα θαλάσσωσε...ή το έκανε επίτηδες
Peugeot 3008 2016