-
Για την allure μιλάγαμε τόση ώρα.
31500 κανει χωρις έκπτωση και η Χ1 σε επίπεδο advantage. -
Μήπως να σκεφτείτε ότι ο αντιπρόσωπος εδώ δεν αποφασίζει μόνος του ?
Μήπως επειδή το πλασσάρισμα του αυτοκινήτου στην κατηγορία αποφασίζεται κεντρικά ?
Μήπως επειδή ξέρω ότι το ίδιο κάνει με την σειρά ds ιδιαίτερα το ds5 που δεν τον ενδιαφέρει να πουλήσει , αλλά το θέλει εκεί σε αυτή την τιμή για άλλους λόγους ?Και σε κάθε περίπτωση οι δυνητικές πωλήσεις 1000 αυτοκινήτων στην Ελλάδα που μπορεί να είναι 300 επειδή η τιμή είναι ακριβή , παίζει ρόλο στις αποφάσεις της εταιρείας ?
Ετσι λοιπόν να δείτε τα πράγματα και από την άλλη πλευρά .
Η τογιότα έγινε αξιόπιστη , γιατί την δεκαετία του 80 ο αντιπρόσωπος έδινε πριμ στους εμπόρους που έπαιρναν ανταλλαγές τογιότα . Το ίδιο έκανε την περασμένη δεκαετία στα λήζινγκ που έπαιρνε πίσω γιάρις και όρις στο 62 % της αρχικής τιμής μετά από 3 χρόνια και 40000 χλμ . Ετσι έβγαινε φτηνό το μίσθωμα και το προτιμούσαν οι εταιρείες .
Κάτι ανάλογο κάνει και η όπελ . Κάποιες εταιρείες τις βολεύει πολύ η αγορά του λήζινγκ .
Σκεφτείτε ότι με τους νέους φόρους για τα εταιρικά αυτοκίνητα , μπορεί η εταιρεία να θελήσει να χτυπήσει αυτή την αγορά για τα στελέχη . Πολλά παίζουν . Μην τα βλέπουμε απλοικά τα πράγματα .
-
Το βλέπουμε από αυτή την πλευρά γιατί πολύ απλά είμαστε από την πλευρά του οδηγού / υποψήφιου αγοραστή και όχι την πλευρά της εταιρείας. Από όποια πλευρά και αν το δεις, για τον απλό υποψήφιο ιδιοκτήτη, το 3008 δεν θεωρείται VfM.
-
Μην ξεχνάμε και κάτι πολύ σημαντικό στα καταναλωτικά αγαθά: το Brand Name. Καλώς ή κακώς, το όνομα κάθε εταιρείας που συνοδεύει ένα καταναλωτικό αγαθό έχει μια αξία για την οποία ο καταναλωτής είναι διατεθιμένος να πληρώσει ένα (έξτρα) ποσό. Στις διάφορες λίστες με τα top brand names (σε αξία, αναγνωρισιμότητα κλπ.) η BMW είναι πάντα μέσα στο Top 20, η Peugeot δεν είναι κάν μέσα στην 100αδα. Αυτό μετράει στον μέσο καταναλωτή.
Κάντε και πείραμα εάν θέλετε...στους 100 αγοραστές αυτοκινήτων πόσοι πιστεύετε ότι θα επιλέξουν το Peugeot έναντι της BMW στην ίδια τιμή? Ρωτήστε (το έχω κάνει εγώ) τους φίλους σας: έχετε €30.000 για αυτοκίνητο κατηγορίας SUV, θα αγοράζατε την Χ1 ή το 3008 στην ίδια τιμή? Μαντεύετε την απάντηση??
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
31500 κανει χωρις έκπτωση και η Χ1 σε επίπεδο advantage.X1 diesel?
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
31500 κανει χωρις έκπτωση και η Χ1 σε επίπεδο advantage.X1 diesel?
Βενζίνη νομίζω.
-
Ειπα κι εγώ. Και γιατί συγκρίνουμε βενζίνη με diesel? Επειδή έχουν την ίδια τιμή?
-
Έχει δίκιο ο Φάνης ότι ισχύει αυτό, αν και κανονικά δεν θα έπρεπε!
Προσωπικά, και το γράφω με κάθε ειλικρίνεια αυτό, αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε δυο ίδιας ποιότητας, αξιοπιστίας και τεχνικών χαρακτηριστικών αμάξια που μου αρέσουν εξίσου και το ένα αποτελεί brand name (π.χ. οι 3 μεγάλες γερμανικές...) και το άλλο όχι (π.χ. γιαπωνέζικο, γαλλικό ή και κορεάτικο), εάν το δεύτερο είχε λιγότερα χρήματα θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αδιάφορο αν το αμάξι μου γράφει πάνω ΚΙΑ, Hyunday, SSangyong κτλ αν προσφέρει ακριβώς τα ίδια και είναι και αξιόπιστο...Μην πω ότι θα ένιωθα και πιο άνετα μέσα τους... -
Η μονη ενσταση που εχω δεν αφορα την τιμη του αλλα την ιπποδυναμη που στα χρηματα, την ποιοτητα και την εμφανιση θα ηθελα στον ντιζελ να ειναι τουλαχιστον 10 - 15 αλογατα παραπανω. Θα το πρoτεινα τοτε ανεπιφυλακτα. Συγκριτικα παντως με την μικρη εκδοση ντιζελ της Χ1 ή του τιγκουαν το θεωρω πολυ καλυτερη επιλογη. Γιατι? Μα φυσικα γιατι ειναι πανεμορφο!
-
Βασίλη σωστά τα λές! Όμως το κλειδί είναι: 'εάν το δεύτερο είχε λιγότερα χρήματα'. Γιατί εάν είχαν τα ίδια χρήματα, ποιο θα επέλεγες?
Και εγώ επέλεξα το Kuga λόγω vfm, αλλά εάν το Kuga είχε €30.000 δεν θα το αγόραζα ΠΟΤΕ, θα αγόραζα την Χ1.
-
Ίσως κ όχι!
Αν κάποιο άλλο είχε στα ίδια λεφτά με το δικό μου 250 άλογα θα το προτιμούσα σίγουρα!Αν δλδ έβαζαν πάνω στο 25d άλλο σήμα κ μου ζητούσαν να το ανταλλάξω με το δικό μου θα το έκανα στο λεπτό!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ίσως κ όχι!
Αν κάποιο άλλο είχε στα ίδια λεφτά με το δικό μου 250 άλογα θα το προτιμούσα σίγουρα!Αν δλδ έβαζαν πάνω στο 25d άλλο σήμα κ μου ζητούσαν να το ανταλλάξω με το δικό μου θα το έκανα στο λεπτό!
Κάτσε πασά μου!!! Πρίν είπες για ακριβώς ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά!!
Μην μου βάζεις άλλες παραμέτρους. Μιλάμε για 2 ίδια αυτοκίνητα με ίδια τιμή και άλλο σήμα. Τότε ποιο θα επέλεγες?
Πιστεύω ότι το 99% του κόσμου θα επέλεγε με βάση τα 2 (και μόνο) παρακάτω κριτήρια:
- Ποιο του αρέσει
- Το σήμα
-
Έχεις δίκιο! Έβαλα κ εναλλακτική!
Για μένα τα κριτήρια τώρα είναι:- Ομορφιά κ λειτουργικότητα (π.χ. χώροι λόγω οικογένειας)
- Οδηγική συμπεριφορά κ επιδόσεις
- Ποιότητα κ αξιοπιστία
Το σήμα τελευταίο...ή κ καθόλου...
-
Εγω θ' αγοραζα το tiguan γιατι με λιγοτερα χρηματα θα ειχα τα παντα -σε σχεση με τη χ1. 36.000 που χε γραψει ενα παλικαρι για διλιτρο αυτοματο 4χ4.
Αν ομως δεν ειχα θεμα μπατζετ θα το εχωνα ολο στη χ1.Και δε μ ενδιαφερει αν τα λεφτα θα πλησιαζαν μεγαλυτερη κατηγορια, το θεμα ειναι τι χρειαζεσαι εσυ. Οποτε αφου το μεγεθος της χ1 θα μου ηταν ο,τι πρεπει, μακραν τουμπανη χ1.
Το 3008 ειναι υπερβολικο για τα γουστα μου.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εμένα στο tiguan με χάλασαν λίγο 2-3 πραγματακια, γι αυτό θα το αφηνα σαν δεύτερη ή τρίτη επιλογή. Πολύ θέλω να δοκιμάσω ένα από τα 'δυνατά' 3008 για να αποκτήσω εικόνα κ για το πώς στέκεται κ πάει στον δρόμο
Το 3008 μου αρέσει σαφώς περισσότερο μέσα σε σχέση με την Χ1 αλλά όχι κ έξω, όπου φυσικά είναι πάρα πολύ όμορφο, αλλά κάποιες λεπτομέρειες μπροστά κ λίγο περισσότερο πίσω δεν μου κάθονται τόσο καλά στο μάτι...
Ίσως χρειάζεται κ άλλος χρόνος να το συνηθισω... -
Αμα χρειαζομαστε χρονο να το συνηθισουμε...αστα!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μόλις παρέλαβα 3008 1.6 Hdi auto, έπειτα απο 2 χρόνια χρήσης Mercedes B200 Cdi. Εφάμιλλη ποιότητα κύλισης. Τεράστια διαφορά σε λακκούβες/ανωμαλίες. Ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Στα υπόψιν όσων αγοράζουν το αυτοκίνητο η ενισχυμένη συντήρηση για να ισχύει η 5ετής εγγύηση. (Μικρότερα διαστήματα αλλαγής λαδιών 15000 αντί 25000χλμ/πετρελαίου κάθε 30000 αντί 50000χλμ).
-
Καλοτάξιδο! Χρώμα; Βάλε και καμιά φωτογραφία, γιατί στο δρόμο σπάνιο να το δω. Καλά, 50.000 αλλαγή λαδιών στο diesel; Ποιο συχνά λάστιχα θα αλλάζεις παρά λάδια;
-
Φίλτρο πετρελαίου είπε στα 50,όχι λάδια...
Καλοτάξιδο να ειναι φίλε! -
Ευχαριστώ. Μπεζ χρώμα.
Peugeot 3008 2016