-
Ξεφύγατε στην αρχαιολογία
Νομίζω πάντως ότι όλες οι μάσκες έχουν πέσει πλέον και το αμάξι δεν είναι υπερτιμημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό , αλλά είναι υπερτιμημένο σε σχέση με την τσέπη μας...
-
+1
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Νομίζω πάντως ότι όλες οι μάσκες έχουν πέσει πλέον και το αμάξι δεν είναι υπερτιμημένο σε σχέση με **τον ανταγωνισμό **, αλλά είναι υπερτιμημένο σε σχέση με την τσέπη μας...
Σε αυτή την λέξη είναι όλο το ζουμί! Εξαρτάται ποιόν θεωρεί ο καθένας μας (και η Peugeot) ανταγωνισμό. Γιατί ναι σε σχέση με την Χ1 ή - ακόμα περισσότερο - με το Q3 είναι ευκαιρία. Σε σχέση όμως με Kadjar, Kuga, Ateca (και Tiguan ανάλογα με την έκδοση) κλπ. είναι ακριβό και υπερ-κοστολογημένο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Νομίζω πάντως ότι όλες οι μάσκες έχουν πέσει πλέον και το αμάξι δεν είναι υπερτιμημένο σε σχέση με **τον ανταγωνισμό **, αλλά είναι υπερτιμημένο σε σχέση με την τσέπη μας...
Σε αυτή την λέξη είναι όλο το ζουμί! Εξαρτάται ποιόν θεωρεί ο καθένας μας (και η Peugeot) ανταγωνισμό. Γιατί ναι σε σχέση με την Χ1 ή - ακόμα περισσότερο - με το Q3 είναι ευκαιρία. Σε σχέση όμως με Kadjar, Kuga, Ateca (και Tiguan ανάλογα με την έκδοση) κλπ. είναι ακριβό και υπερ-κοστολογημένο.
Ακριβώς αυτό, προσπαθεί να απευθυνθεί και στα 2 ακροατήρια για να ψαρέψει πελάτες από μεγαλύτερη δεξαμενή όπου φυσικά εμπεριέχεται το υπαρκτό ρίσκο να θεωρηθεί ότι είναι και υπερκοστολογημένο και μη premium οπότε τον πούλο ..
Το εγχείρημα πάντως το βλέπω η του ύψους η του βάθους .. -
Εγώ πάντως νομίζω πως το όλο ζήτημα έχει να κάνει με την υψηλή τιμή από την οποία εκκινεί αυτό που λέμε βασική έκδοση του οχήματος. Μετρ του είδους σε αυτό ήταν πάντα οι Βαγγέληδες που ακόμη και τώρα με συνέπεια το τηρούν και βλέπουμε οχήματα όπως το tiguan να εκκινούν από μια Α τιμή και ανάλογα την έκδοση και τα καλούδια να φτάνουν στην 2Α.
-
Συμφωνώ Σπύρο! Βέβαια ακόμα καλύτεροι είναι οι κύριοι της BMW & MB. Η τιμή όχι 2Α, αλλά 3Α μπορεί να φτάσει πολύ εύκολα!!. Όταν αγόρασα την 116i μου, είχε βασική τιμή €23.000...με ευκολία έφτασα τις €40.000 και ΔΕΝ είχα προσθέσει όλα τα έξτρα που θα ήθελα! Τελικά 'συμβιβάστηκα' με έξτρα εξοπλισμό που έφτασε την τιμή στις €34.500 και με την έκπτωση την αγόρασα €30.500.
-
Εχει βελτιωθει η εταιρεια στον εξοπλισμο απο τοτε και στις εκπτωσεις.
Για το 3008 να πουμε οτι δεν εχει τετρακινητες εκδοσεις ουτε ανεξαρτητη αναρτηση πισω αρα μηχανολογικα δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με το αντιστοιχο προιον της ΒMW.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εχει βελτιωθει η εταιρεια στον εξοπλισμο απο τοτε και στις εκπτωσεις.Συμφωνώ για τον εξοπλισμό (και στις εκπτώσεις εν μέρη), αλλά έχει προστεθεί και επιπλέον έξτρα εξοπλισμός οπότε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο πρακτικά.
Για το 3008 να πουμε οτι δεν εχει τετρακινητες εκδοσεις ουτε ανεξαρτητη αναρτηση πισω αρα μηχανολογικα δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με το αντιστοιχο προιον της ΒMW.
Συμφωνώ επίσης. Αλλά πρακτικά, στο 95% των αγοραστών αυτά τα 2 πράγματα (ειδικά η ανάρτηση!) δεν λένε τίποτα, γιατί δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν!
-
Για εμένα Φίλοι και φέρνω ένα παράδειγμα αν και... εισαγωγικό μοντέλο το 116 στην γκάμα της bmw είναι σχεδιαστικά και ως υλοποίηση πολύ προχωρημένο. Σε προκαλεί και καλούδια να του βάλεις και ότι άλλο. Είχα μια ολόκληρη χρονιά την τύχη να οδηγήσω αλλά και ως συνεπιβάτης κυρίως να βρίσκομαι σχεδόν καθημερινά (80 χλμ) σε μια από τις πρώτες που είχαν έρθει στην Ελλάδα. Αν και 1.6 πολύ καλές ρεπρίζ, οδική συμπεριφορά για σεμινάριο και φρένα υπεράνω κριτικής. Το εσωτερικό αν και ποιοτικό μάλλον σπαρτιάτικο μου φαίνονταν σε σχέση με άλλα του ανταγωνισμού. Με είχε κερδίσει όμως το συμπαγές σχήμα και αυτή η θέση οδηγού λες και είχε φτιαχτεί στα μέτρα μου από ράπτη. Το αυτοκίνητο δεν διακρίνεται για τους χώρους του αλλά η αρτιότητα του είναι τέτοια που δικαιολογεί την τιμή του. Κάπως έτσι νιώθω όμως πως συμβαίνει και με τον κατηγορούμενο στο τρέχον νήμα. Απλά θα πρέπει να το γνωρίσουμε καλύτερα και ίσως τότε να κατανοήσουμε την σχετικά αλμυρή τιμή εκκίνησης.
-
Συμφωνώ 100% Σπύρο. Όμως, ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά (μικροί χώροι για την κατηγορία, μέτριες επιδόσεις, αλμυρή τιμή άρα περιορισμένο κοινό) κράτησαν τις πωλήσεις χαμηλά, ενώ σε όλα τους άλλους τομείς ήταν (και είναι) η ΚΟΡΥΦΗ και το μέτρο σύγκρισης της κατηγορίας. Αυτό λοιπόν λέω και για το 3008. Ενώ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο (ίσως κορυφαίο σε κάποιους τομείς), η τιμολογιακή πολιτική το '¨καταδικάζει' σε χαμηλές πωλήσεις, ενώ μιλάμε για ένα αυτοκίνητο (και κατασκευαστή) μαζικής παραγωγής. Δηλαδή, η τιμολογιακή πολιτική δεν συνάδει με το προφίλ του αυτοκινήτου και της εταιρείας, κατά την ταπεινή μου άποψη.
-
Το πιο σημαντικό; Σε τούτο δω το Peugeot μπορείς πλέον να βλέπεις το καντράν πάνω από το τιμόνι και όχι από μέσα του.
-
Αγόρασε και η Φαίη Σκορδά 3008 (το διαφημίζει η Peugeot στο facebook )...σημαντικός λόγος αγοράς!!
-
Αγόρασε και η Φαίη Σκορδά 3008 (το διαφημίζει η Peugeot στο facebook )...σημαντικός λόγος αγοράς!!Μόλις έβαλα στο car αγγελία την Χ1 και σπέυδω για παραγγελία!
-
Συμφωνώ 100% Σπύρο. Όμως, ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά (μικροί χώροι για την κατηγορία, μέτριες επιδόσεις, αλμυρή τιμή άρα περιορισμένο κοινό) κράτησαν τις πωλήσεις χαμηλά, ενώ σε όλα τους άλλους τομείς ήταν (και είναι) η ΚΟΡΥΦΗ και το μέτρο σύγκρισης της κατηγορίας. Αυτό λοιπόν λέω και για το 3008. Ενώ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο (ίσως κορυφαίο σε κάποιους τομείς), η τιμολογιακή πολιτική το '¨καταδικάζει' σε χαμηλές πωλήσεις, ενώ μιλάμε για ένα αυτοκίνητο (και κατασκευαστή) μαζικής παραγωγής. Δηλαδή, η τιμολογιακή πολιτική δεν συνάδει με το προφίλ του αυτοκινήτου και της εταιρείας, κατά την ταπεινή μου άποψη.Η τελευταία φράση είναι πάρα πολύ σωστή. Αν κάναμε μια έρευνα πόσοι απο αυτους που θα διέθεταν πχ 34 χιλ€ τι αμάξι θα επερναν, ένα μεγαλο ποσοστό θα επέλεγε την χ1 ακόμα και με λιγότερο εξοπλισμο από το 3008. Όταν ανεβαίνει το budget κακά τα ψέματα, οι επιλογές το πιο πιθανό είναι να κατευθύνονται στη πριμιουμ κατηγορια. Η πεζω δεν έχει το όνομα της bmw και με τιμές παραπλήσιες δύσκολα θα κάνει τις πωλήσεις που θέλει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Αν κάναμε μια έρευνα πόσοι απο αυτους που θα διέθεταν πχ 34 χιλ€ τι αμάξι θα επερναν, ένα μεγαλο ποσοστό θα επέλεγε την χ1 ακόμα και με λιγότερο εξοπλισμο από το 3008. Όταν ανεβαίνει το budget κακά τα ψέματα, οι επιλογές το πιο πιθανό είναι να κατευθύνονται στη πριμιουμ κατηγορια. Η πεζω δεν έχει το όνομα της bmw και με τιμές παραπλήσιες δύσκολα θα κάνει τις πωλήσεις που θέλει.Νομιζω ότι τα παραπάνω συνοψίζουν τα πάντα σωστά!
Οταν φτάνεις στα ίδια επίπεδα τιμών με ένα premium θα πρέπει να είσαι και πολύ καλύτερο αμάξι για να σε προτιμήσει ο αγοραστής, όχι μόνο να έχεις περισσότερα μπλιμπλίκια! -
Κρατάω μια πισινή διότι και την BMW και την Mercedes δεν τις θεωρώ τέρατα αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής αλλά σίγουρα θα τις προτιμούσα σε σχέση με τα υπερφουλ εξοπλισμού QQειδη.
-
Για να ειμαι ειλικρινής περισσότερο λαθρεπιβάτης στην κατηγορία 30-35 Κ μου μοιάζει η BMW X1 παρά το 3008.
Το 3008 ζητάει σε κάποιες εκδόσεις αυτά τα χρήματα με ολοκληρωμένη πρόταση και γεματό εξοπλισμό.
Πάνω κάτω όπως και το Honda CRV . Δίνεις 31-35 και παίρνεις το αυτοκίνητο όπως είναι.Στο σύστημα των premium , ο πελάτης που στοχεύουν είναι αυτός που θα μπει να σχεδιάσει όπως θέλει το αυτοκίνητο και τελικά να φύγει με ένα λογαριασμό 40Κ+ .
Ο πελάτης ο όποιος θα φύγει με λίγο extra εξοπλισμό δεν είναι ο ιδανικός για τα premium μαγάζια και μην σας κάνει εντύπωση έαν παρά την επιτυχία της X1 ,η ΒΜW να αποφασίσει να μην συνεχισει να επενδύει στην πλατφόρμα της σειράς Μίνι γιατί τελικά της φέρνει κόσμο , ο οποίος τηες φέρνει τελικά λιγότερα κέρδη ανα αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Ο πελάτης ο όποιος θα φύγει με λίγο extra εξοπλισμό δεν είναι ο ιδανικός για τα premium μαγάζια και μην σας κάνει εντύπωση έαν παρά την επιτυχία της X1 ,η ΒΜW να αποφασίσει να μην συνεχισει να επενδύει στην πλατφόρμα της σειράς Μίνι γιατί τελικά της φέρνει κόσμο , ο οποίος τηες φέρνει τελικά λιγότερα κέρδη ανα αυτοκίνητο.
Αυτό το τελευταιο πως σου ηρθε;
Η πλατφορμα του Μινι μια χαρα επιτυχια εχει και βγαζει πανω σε αυτή το ένα μετα το άλλο αμαξι (Countryman, X2, κινεζικο 1 σενταν κλπ)...
-
Κερδίζει σε volume αλλά χάνει σε κερδοφορία
https://www.fool.com/investing/2017/03/ ... yptr=yahoo
Και τα guidelines από το CEO ειναι ξεκάθαρα. Προτεραιότητα οι μεγαλύτερες σειρές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
http://europe.autonews.com/article/2017 ... small-ones
-
Θέλεις και entry level μοντέλα. Πως θα φέρεις νέο αίμα στη φίρμα;
Peugeot 3008 2016