-
Τετρακίνηση της προκοπής έχει; Επίσης το DSG είναι ξηρού ή υγρού τύπου;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Τερρακίνηση της προκοπής έχει;Δεν ξέρω ποιον ρωτάς και τι εννοείς 'της προκοπής', αλλά υποθέτω ότι έχει την ίδια ακριβώς που έχουν και όλα τα υπόλοιπα SUV του GroupVAG
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τερρακίνηση της προκοπής έχει;
Δεν ξέρω ποιον ρωτάς και τι εννοείς 'της προκοπής', αλλά υποθέτω ότι έχει την ίδια ακριβώς που έχουν και όλα τα υπόλοιπα SUV του GroupVAG
Ρωτάω όποιον γνωρίζει αλλά έχεις δίκιο, δε διευκρίνησα τι εννοώ. 'Της προκοπής' = να είναι αποτελεσματική εκτός δρόμου, να κάνει τη διαφορά σε off road. Μην την έχεις δηλαδή για καμιά γλυστερή στροφή μόνο κι αν. Μ' αυτά τα δεδομένα το CRV π.χ έχει μέτρια τετρακίνηση ενώ το Forester πολύ καλύτερη. Άρα το Ateca κάπου στο μέσο όρο φαντάζομαι.
-
-
Δεν ξέρω ποιον ρωτάς και τι εννοείς 'της προκοπής', αλλά υποθέτω ότι έχει την ίδια ακριβώς που έχουν και όλα τα υπόλοιπα SUV του GroupVAG
Ρωτάω όποιον γνωρίζει αλλά έχεις δίκιο, δε διευκρίνησα τι εννοώ. 'Της προκοπής' = να είναι αποτελεσματική εκτός δρόμου, να κάνει τη διαφορά σε off road. Μην την έχεις δηλαδή για καμιά γλυστερή στροφή μόνο κι αν. Μ' αυτά τα δεδομένα το CRV π.χ έχει μέτρια τετρακίνηση ενώ το Forester πολύ καλύτερη. Άρα το Ateca κάπου στο μέσο όρο φαντάζομαι.
Όπως λέει στο άρθρο 'μεταφέροντας την κίνηση σε όλους του τροχούς μέσω του γνωστού πολύδισκου συμπλέκτη της Haldex' άρα είναι το γνωστό διαφορικό, χωρίς καμία παραπάνω δυνατότητα ή αναβάθμιση. Το θεωρούν πιο 'offroad' λόγω τροχών, ύψους, προστατευτικών, ποδιές, και το ανθεκτικό χρώμα.
-
Ρε παιδια υπάρχει κανεις (όχι εφοπλιστης ) που αγοράζει SUV 35+ χιλιάδων για να το υποβάλει σε δοκιμασίες επιπέδου Σαχάρας η αμαζονιου
-
Σαχάρας ή Αμαζονίου δεν ξέρω αλλά σε δύσκολο off road ναι. Π.χ. δυο γνωστοί μου (ο ένας με Forester άλλος με Wrangler) τα χρησιμοποιούν σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από κακό χωματόδρομο. Και καμία σχέση με επίπεδο εφοπλιστή κανείς απ' τους δυο τους.
-
Όπως λέει στο άρθρο 'μεταφέροντας την κίνηση σε όλους του τροχούς μέσω του γνωστού πολύδισκου συμπλέκτη της Haldex' άρα είναι το γνωστό διαφορικό, χωρίς καμία παραπάνω δυνατότητα ή αναβάθμιση. Το θεωρούν πιο 'offroad' λόγω τροχών, ύψους, προστατευτικών, ποδιές, και το ανθεκτικό χρώμα.Εντάξει μπορεί η τετρακίνηση να κάνει τη βασική διαφορά για εκτός δρόμου καταστάσεις αλλά και τα παραπάνω παίζουν ρόλο. Άλλωστε λίγοι θα το αγοράσουν για ακραίες συνθήκες αλλά καλό είναι να γνωρίζουν ότι μπορούν να πάνε και λίγο παραπέρα χωρίς άγχος.
Το κιβώτιο τελικά είναι ξηρού ή υγρού τύπου; Θα φανταζόμουν υγρού αφού μιλάμε για δίλιτρο diesel (άρα αρκερή ροπή - μιλάω για το μοντέλο του link) αλλά βγαίνει 7άρι διπλοσύμπλεκτο υγρού τύπου;
-
Σαχάρας ή Αμαζονίου δεν ξέρω αλλά σε δύσκολο off road ναι. Π.χ. δυο γνωστοί μου (ο ένας με Forester άλλος με Wrangler) τα χρησιμοποιούν σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από κακό χωματόδρομο. Και καμία σχέση με επίπεδο εφοπλιστή κανείς απ' τους δυο τους.Το wrangler δεν υπάρχει κανένα νόημα να το έχεις αν δεν το βγάζεις σε δύσκολο off-road και ουδεμία σχέση εχει αυτο το όχημα με τα σημερινά SUV.
Για το forester η ερώτηση μου ειναι αν ειναι το τελευταίο μοντέλο η ειναι παλαιότερο και για αυτο δεν το λυπάται.
Προσωπική άποψη (και προφανώς όχι πανανθρώπινα αποδεκτή) οποίος θέλει δύσκολο off road πέρνει αγροτικό η μεταχειρισμένο τζιποειδες η άντε για καινουργιο μέχρι duster. -
Δεν παύει όμως (το Wrangler) να κοστίζει πάνω από 35k euros και υπάρχει πολύς κόσμος που το παίρνει για SUV. Κοίτα ωραία η κουβέντα περί offroad (και σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου - στη λίστα θα προσέθετα και το Jimny) αλλά μάλλον σε λάθος thread γίνεται...
-
Λοιπόν, αν και είχα κλείσει test-drive, το α-πί-στευ-το πήξιμο στη Καλογρέζα λόγω ΑΕΚ δεν επέτρεψε οδήγηση, άρα αρκέστηκα στο να το δω για κανά μισάωρο περίπου. Το αυτοκίνητο ήταν ένα άσπρο Xcellence 2.0TDi με τα 190 (είχε AdBlu) και αρκετά εξτραδάκια μέσα και έξω.
Πρώτη εντύπωση ότι είναι ψηλό. Και συνολικά και από το έδαφος. Και με το οπτικό εφέ των φουσκωμένων μαύρων φτερών, φαίνεται ακόμα περισσότερο. Αλλά αν παραμερίσεις το ύψος, θα έλεγες ότι είναι ένα πιο φρέσκο Leon. Ίδια σχεδίαση, ίδια controls, ίδια διαρρύθμιση. Περισσότεροι χώροι για επιβάτες, μικρότερο πορτμπαγκάζ από το XPerience. Στην έκδοση Xcellence είναι φορτωμένο (Full LED, cameras για το surround-view, navi, SEAT sound κλπ), οπότε δεν την λες και τυπική έκδοση. Υποθέτω ότι μια βασική Reference με 16αρια τάσια θα φαίνεται λίγο πιο...φτωχή Και το γνωστό παράδοξο -λόγω κόστους υποθέτω- να υπάρχει καλό δέρμα και καλός εξοπλισμός, και μερικά εκατοστά πιο δίπλα να υπάρχει σκληρό και φθηνό πλαστικό.
Από τιμές τίποτα ακόμα, από ότι κατάλαβα σε κανά 20ήμερο θα έχουν τιμοκατάλογο, ενώ στην Αυτοκίνηση θα έχουν και τιμές και αυτοκίνητα για test-drive. Απλώς τους είπα ότι ενδιαφέρομαι μόνο για βενζίνη, οπότε θα με ενημερώσουν αν και πότε θα υπάρχει διαθέσιμο.
-
...Το αυτοκίνητο ήταν ένα άσπρο Xcellence 2.0TDi με τα 190 (είχε AdBlu)...Απορια:εχουν και τα αντιστοιχα τιγκουαν τετοιο?
-
Λοιπόν, αν και είχα κλείσει test-drive, το α-πί-στευ-το πήξιμο στη Καλογρέζα λόγω ΑΕΚ δεν επέτρεψε οδήγηση, άρα αρκέστηκα στο να το δω για κανά μισάωρο περίπου. Το αυτοκίνητο ήταν ένα άσπρο Xcellence 2.0TDi με τα 190 (είχε AdBlu) και αρκετά εξτραδάκια μέσα και έξω.Πρώτη εντύπωση ότι είναι ψηλό. Και συνολικά και από το έδαφος. Και με το οπτικό εφέ των φουσκωμένων μαύρων φτερών, φαίνεται ακόμα περισσότερο. Αλλά αν παραμερίσεις το ύψος, θα έλεγες ότι είναι ένα πιο φρέσκο Leon. Ίδια σχεδίαση, ίδια controls, ίδια διαρρύθμιση. Περισσότεροι χώροι για επιβάτες, μικρότερο πορτμπαγκάζ από το XPerience. Στην έκδοση Xcellence είναι φορτωμένο (Full LED, cameras για το surround-view, navi, SEAT sound κλπ), οπότε δεν την λες και τυπική έκδοση. Υποθέτω ότι μια βασική Reference με 16αρια τάσια θα φαίνεται λίγο πιο...φτωχή Και το γνωστό παράδοξο -λόγω κόστους υποθέτω- να υπάρχει καλό δέρμα και καλός εξοπλισμός, και μερικά εκατοστά πιο δίπλα να υπάρχει σκληρό και φθηνό πλαστικό.
Από τιμές τίποτα ακόμα, από ότι κατάλαβα σε κανά 20ήμερο θα έχουν τιμοκατάλογο, ενώ στην Αυτοκίνηση θα έχουν και τιμές και αυτοκίνητα για test-drive. Απλώς τους είπα ότι ενδιαφέρομαι μόνο για βενζίνη, οπότε θα με ενημερώσουν αν και πότε θα υπάρχει διαθέσιμο.
Ατυχία...θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πώς σου φάνηκε!
Μήπως έβγαλες καμια φωτο; -
Δυστυχώς όχι, είχε ήδη νυχτώσει οπότε ότι photos και αν έβγαζα θα ήταν στο σκοτάδι, με flash και καθόλου καλές, με τα φώτα των αυτοκινήτων, του δρόμου, του μαγαζιού κλπ να χαλάνε το φωτισμό και το focus του κινητού. Άσπρο με τις μαύρες διαμαντέ 19αρες ήταν, αν ψάξεις λίγο στο web θα βρεις κάποια αντίστοιχη -και καλύτερη από ότι θα έβγαζα εγώ
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι όπως είπα το ύψος (ή το ύψος που 'φαίνεται'), ενώ αν δεν είχε το σήμα SEAT πίσω, εύκολα κάποιος θα το μπέρδευε με κάποιο Q2/Q3. Με τις 19αρες δείχνει....too much, νομίζω δεν του ταιριάζουν κιόλας λόγω μεγέθους, ας αφήσουμε στην άκρη το πόσο άχρηστες είναι στην Ελλάδα. Για τους χώρους είπα ήδη, έκατσα μπροστά και ρύθμισα άνετα το κάθισμα (1.87) και μπήκα ακριβώς από πίσω: σχεδόν δύο παλάμες αέρας για τα γόνατα Unπιστευτable! To συγκεκριμένο φόραγε το συνδυασμό alcantara/ύφασμα, και με το δέρμα σε τιμόνι, λεβιέ, υποβραχιόνιο κλπ, έδινε μια κάποια αίσθηση χλιδής. Όπως είπα όμως, όλο το κάτω μέρος ταμπλώ και θυρών έχει σκληρό και φθηνό πλαστικό. Αυτό είναι το οξύμωρο ακριβών εκδόσεων σε 'φθηνά' μοντέλα...
Σε σχέση με το XPerience μέσα στην έκθεση (που επίσης δεν οδήγησα και είδα για κανά τέταρτο), το Ateca έχει πιο πολύ χώρο για επιβάτες (και ύψος και πλάτος), μικρότερο πορτμπαγκάζ (Ateca 480lt, XPerience 590lt, αλλά εμένα του XPerience μου φάνηκε σχεδόν διπλάσιο ), αλλά δίνει πολύ καλύτερο 'αέρα' στο σαλόνι. Πάντως τα καθίσματα του XPerience είναι ε-κπλη-κτι-κά, δεν ξέρω αν ήταν sport ή κάποια παραγγελία (δεν νομίζω πάντως, το μικρό diesel ήταν), αλλά έχω καιρό να αισθανθώ τέτοιο κράτημα, ούτε του CRX δεν ήταν έτσι
Αυτά τα ολίγα, μόλις πάω στο Γέρακα για test-drive, θα τα ξαναδοκιμάσω και τα δύο...
Edit: το XPerience φοράει τα Sport καθίσματα που έχει και το FR
-
To συγκεκριμένο φόραγε το συνδυασμό alcantara/ύφασμα, και με το δέρμα σε τιμόνι, λεβιέ, υποβραχιόνιο κλπ, έδινε μια κάποια αίσθηση χλιδής. Όπως είπα όμως, όλο το κάτω μέρος ταμπλώ και θυρών έχει σκληρό και φθηνό πλαστικό. Αυτό είναι το οξύμωρο ακριβών εκδόσεων σε 'φθηνά' μοντέλα...Κάπως πρέπει να δικαιολογήσει το Group και τις διαφορές τιμής ανάμεσα σε Skoda, Seat, VW.
-
E ναι
Να ξέρετε ότι τα επίπεδα εξοπλισμού έχουν αλλάξει σε σχέση με αυτά που έχει το site της SEAT, μάλλον στη διαδικασία υπολογισμού τιμών προσθαφαιρούν συνεχώς εξαρτήματα, ζάντες κλπ για να δουν που θα κάτσει η μπίλια. Αν κατάλαβα σωστά, σίγουρα οι ζάντες έχουν κατέβει μια διάσταση κάτω, ενώ τα LED, το Full Link και το αυτόματο πορτμπαγκάζ είναι standard μόνο στην Xcellence.
-
Παίδες το αμάξι είναι πάτα πολύ ωραιο!!!!
Βέβαια η έκδοση ήταν τοπ αλλα.
Πραγματικά εξαιρετικό!!!
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όμορφο. Πίσω μου θυμίζει X1.
Πάντως δεν ξέρω αν συμβαίνει σε άλλους αλλά τελικά έχω περίεργα κολλήματα με τα αυτοκίνητα.
Το brand seat μου φέρνει στο μυαλό κάτι Marbella, πρώτης γενιάς ιμπιζα και λοιπά χρεπια και δεν θα αγόραζα ποτέ.
Αντίθετα η εικόνα μου για τη σκοντα π.χ που είναι στον ίδιο όμιλο είναι καλύτερη λόγω των πολλών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν και το αντίστοιχο kodiaq θα το κοίταζα..... -
Η αλήθεια είναι και πως και εγώ θα αγόραζα πολύ πιο εύκολα Skoda παρά Seat. Το Ateca βέβαια μου αρέσει αρκετά εμφανισιακά, ενώ θεωρώ ότι και το μέγεθος του ταιριάζει περισσότερο στην Ελληνική αγορά. Skoda και Seat θα ήταν καλό να βγάλουν σύντομα και ένα μικρότερο SUV, στο μέγεθος του Q2. Πλατφόρμα, κινητήρες υπάρχουν, απορώ τι περιμένουν.
-
Πολύ ωραίο!
Sent from my iPad using Tapatalk
Seat Ateca