-
Πολυ βαρετό σχεδιαστικά, απο κει και πέρα αν εχει καλύτερους χώρους και ειναι φθηνότερο απο το qashqai δεν βλέπω γιατι να μην παει καλα εμπορικά.
Σχετικά με την αξιοπιστια του group, υπάρχει μια δαιμονοποίηση. Δεν πιστεύω οτι ειναι χειρότερη ( ουτε καλύτερη) των άλλων ευρωπαίων κατασκευαστών αλλα πληρώνει την υποτιθέμενη γερμανική υπέροχη με την οποία παραμυθιαζανε τον κόσμο τόσο χρόνια. -
Θα συμφωνήσω μαζί σου στα σχόλια περί αξιοπιστίας. Επίσης, θα προσθέσω ότι όπως υπάρχει τάση δαιμονοποίησης για το γκρουπ υπάρχει και μία τάση αγιοποίησης για τους Ιάπωνες. Δε λέω ότι οι μεν ή οι δε είναι καλύτεροι, αλλά παρατηρώ ότι όποτε υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας σε γιαπωνέζικο το προσπερνάμε στα γρήγορα, σαν να μη συνέβη, ενώ όταν προκύπτει κάτι σε ευρωπαϊκό το κάνουμε περισσότερο θέμα...
Και κάτι άλλο: πόσοι από αυτούς που αγοράζουν 'γιαπωνέζικο¨ που όμως φτιάχνεται στην Αγγλία και φορά γαλλικούς κινητήρες γνωρίζουν από που κρατά η σκούφια του; -
http://www.zougla.gr/automoto/news/arti ... -tis-skoda
τι μου θυμίζει!!! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/article/afto-ine-to-megalo-suv-tis-skoda
τι μου θυμίζει!!!καλά...το group το έχει τερματίσει στην αντιγραφή...
ούτε φοιτητής σε εξεταστική τόσο cLopy paste... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/news/article/afto-ine-to-megalo-suv-tis-skoda
τι μου θυμίζει!!!καλά...το group το έχει τερματίσει στην αντιγραφή...
ούτε φοιτητής σε εξεταστική τόσο cLopy paste... -
Και μέσα δεν είναι κακό,θα διεκδικήσει μερίδιο στη αγορά με την ανταγωνιστική(κρίνοντας από τα υπόλοιπα μοντέλα της Seat) τιμή του.
ΥΓ:Nα διοργανώναμε ένα ταξιδάκι στη Γενεύη να λιώναμε στην Εκθεσάρααα -
Αρκετή τεχνολογία και λεπτομέρεια...
- Traffic Jam Assist: αυτόνομη πλοήγηση στην κίνηση (για ταχύτητες έως 60 km/h )
- Drowsiness detection: επισκόπηση κόπωσης οδηγού
- Emergency Assist: αυτόνομη ακινητοποίηση οχήματος σε περίπτωση επιβεβαιωμένης αδράνειας οδηγού
- Adaptive Cruise Control
- Front Assist: αυτόματη ακινητοποίηση οχήματος σε μπρστινό εμπόδιο
- Rear Cross Traffic Alert: ένδειξη διερχόμενης κίνησης οχημάτων στη διάρκεια χειρισμών παρκαρίσματος
- Lane Assist
- Traffic Sign Recognition: αναγνώριση πινακίδων οδικής σήμανσης
- Κάμερα οπισθοπορείας και προβολή κάτοψης Top View Camera με 4 περιμετρικές κάμερες
- Park assist 3.0, για παράλληλη και κάθετη κίνηση στάθμευσης
- Ηλεκτρονικό χειρόφρενο
- Πλήκτρο start-stop ανάφλεξης, εφέ Heart beat
- Επιλογή λειτουργίας στυλ οδήγησης Drive Profile
- Hill Descent Control
- Blind Spot Detection: ένδειξη τυφλού σημείου
- Τyre pressure monitoring
- Keyless entry
- Τηλεχειριζόμενο σύστημα θέρμανσης καμπίνας σε κατάσταση στάθμευσης
- Πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή
- Climatronic
- Επενδύσεις Alcantara/Δέρμα, Χρωμιωμένα πλαίσια παραθύρων και μπάρες οροφής, Ηigh-gloss μαύρη γρίλια προφυλακτήρα, Πρόσθετη απόχρωση με σκούρα φιμέ τζάμια
- Easy Connect infotainment system
- Media System Plus: 8ιντση οθόνη με αισθητήρα προσέγγισης, infotainment-navigation
- Connectivity Box: Ασύρματη φόρτιση κινητού στην κεντρική κονσόλα, βελτίωση λήψης κινητού με ζεύξη με την κεραία του οχήματος, 2 θύρες USB για ταυτόχρονη διαλειτουργικότητα με συσκευές MirrorLink και άλλες εξωτερικές πηγές ήχου
- Full Link: συνδεσιμότητα με smartphones και Αpple CarPlay-Android Autο
- SEAT ConnectApp: Voice Replay αναγνώστης πληροφοριών λχ sms-email-facebook-twitter κλπ, Υπαγόρευση εντολών και Χειρονομίες χειρισμού
- Ηλεκτρικό άνοιγμα/κλείσιμο πορτμπαγκάζ, handsfree χειρισμός με κίνηση του ποδιού
- Πλήρη φώτα LED, διπλής απόχρωσης - ενσωματωμένο λογότυπο, welcome light
- Φωτισμός εισόδου “welcome light” στους καθρέφτες με προβολή του λογοτύπου Ateca στο δάπεδο
- Φωτισμός περιβάλλοντος εσωτερικού πολλαπλών χρωματισμών
- Εκδόσεις με 2WD/4WD Haldex 5ης γενιάς, DSG, 1.0 TSI - 1.4 TSI - 1.6 TDI - 2.0 TDI
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Εγώ πάλι βλέπω ότι το 90% των ταξί είναι αυτοκίνητα του ομίλου.
Σήμερα μπήκα σε πασσάτ και μου δήλωσε πολύ ευχαριστημένος.
Αν διαλυόταν οι κινητήρες ,είχαν υψηλή κατανάλωση ,τα είχαν συνεχώς στα συνεργεία και ήθελαν μια περιουσία να τα επισκευάσεις όπως διαβάζω εδώ στο φόρουμ δε θα τα έπαιρνε κανείς ταξιτζής που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και η οικονομία. Νομίζω ότι πρίν αγοράσουν θα έχουν ρωτήσει ο καθένας άλλους 100 με το ίδιο αυτοκίνητο.
Το Ateca από εμφάνιση μου αρέσει αφού ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας κασκάι, μάζντα ,κατζάρ,χιουντάι......και σαν πιο κυβοποιημένο υποθέτω θα εκμεταλλεύεται καλύτερα τις διαστάσεις σε χώρους.Καμια σχεση το ποια ταξι πουλαν (κατ αρχας δεν προσφερουν ολοι οι κατασκευαστες στην Ελλαδα).. Αρκει να δεις τι ταξι υπαρχουν σε αλλες ευρωπαικες χωρες... Η οργανωση του δικτυου της μαρκας απεναντι στον αυτοκινητιστη και η υποστηριξη-τεχνογνωσια-ετοιμοπαραδοτα ανταλλακτικα που υπαρχουν ειναι αυτα που ενδιαφερουν.. γι αυτο και η skoda εχει πρωταρχικο ρολο.
Το εξωτερικο επισης σχεδιο ενος αυτοκινητο τιποτα δε λεει σχετικα με τους εσωτερικους του χωρους. -
Verdict
It has taken SEAT long enough to bring the Ateca to life, but that decision to be methodical appears to have paid off. Given SEAT’s lack of experience in the SUV market and the incredibly high standard this car wades into, the Ateca is certainly fit for the fight. It’s spacious, fun to drive and stylish, and comes at an incredibly competitive price. Hold off on that Qashqai order until you’ve tried one of these.
http://www.autoexpress.co.uk/seat/ateca ... 016-review
-
Εάν η estimated price αποδειχθεί έγκυρη, τότε ακόμη και το δίλιτρο θα είναι ευκαιρία!
Για να δούμε... -
Αδιάφορο στα μάτια μου μέσα έξω, ενώ και για τον 1.6 diesel του group δεν έχω την καλύτερη εικόνα. Όσο για τον εξοπλισμό, καλή η λίστα αλλά αμφιβάλλω αν θα έχει ακόμη και τα μισά στην βασική έκδοση.
-
Tο αντιστοιχο skoda εκτος απο αντιγραφη Vag ειναι και αντιγραφη Jeep...
-
και ένα πρώτο test drive :
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... tdi-150-ps -
Νομίζω το έχω ξαναγράψει : με ανταγωνιστική τιμή το αμάξι μπορεί να πουλήσει σαν τρελό! Από τα ομορφότερα αντι-QQ!
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... -neo-seat/
Η ισπανική μάρκα έδωσε την ευκαιρία σε απλούς ανθρώπους, πιθανούς πελάτες της, να δουν και να περιεργαστούν το Ateca, το μικρομεσαίο SUV που θα κυκλοφορήσει εντός των επομένων μηνών στην Ευρώπη.
Τη διαδικασία αξιολόγησης ενός νέου μοντέλου, πριν φθάσει στη γραμμή παραγωγής, παρουσιάζει η Seat. Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, αξιολόγησαν το Ateca στους τομείς της σχεδίασης, της ποιότητας, της πρακτικότητας και της εργονομίας. Στη συνέχεια κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους σε tablet. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι της Seat, όπως και άλλων κατασκευαστών, συγκεντρώνουν πολύτιμα δεδομένα και προβαίνουν στις απαραίτητες αλλαγές πριν το αυτοκίνητο φθάσει στη γραμμή παραγωγής.
Το Ateca έχει μήκος 4,36 m. και θα αποτελέσει έναν ακόμη ανταγωνιστή του Qashqai, μαζί με το Toyota C-HR. Ο χώρος αποσκευών του είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία του, με όγκο 510 lt. Θα κυκλοφορήσει σε προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση, με κινητήρες TSI και TDI, εύρους κυβισμού από 1.000 έως 2.000 cc και ισχύος από 115 έως 190 PS.
-
Το Toyota είναι μια κατηγορία κάτω από θέμα μεγέθους, μαζί με Juke κλπ.
-
Αφού δεν το έχουμε δει βρε axel12p; Εγώ θεωρώ ότι θα χτυπήσει άνετα το qq
-
Για το μέγεθος δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να δεις αφού είναι γνωστές οι διαστάσεις. Είναι δεδομένα μια κατηγορία κάτω το Toyota. Στην κατηγορία του QQ η Toyota παραμένει χωρίς πρόταση και έχει χάσει εδώ κ χρόνια ενα κομμάτι της πίτας από μια από τις πλεον δημοφιλείς κατηγορίες της 10ετιας...Με δεδομένο το ότι και σε κινητήρες είναι εδώ και χρόνια πίσω από τους ανταγωνιστές της μένει το όνομα και η περίφημη αξιοπιστία της ίσως μαζί με την ανανέωση στη σχεδίαση για να συντηρούν τις πωλήσεις της στα SUV
Το Seat δείχνει εξαιρετικός αντίπαλος αν συνδυαστεί με ανταγωνιστικούς κινητήρες και τιμές
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το Toyota είναι μια κατηγορία κάτω από θέμα μεγέθους, μαζί με Juke κλπ.Σύμφωνα με την Toyota είναι στην κατηγορία του QQ.
Αφού δεν το έχουμε δει βρε axel12p; Εγώ θεωρώ ότι θα χτυπήσει άνετα το qq
Δύσκολο Στεφανε. Θα το ήθελες αλλά δεν ... λολ!
Το πιό σίγουρο είναι ότι θα κάψει το νέο Tiguan και θα θάψει εντελώς το παλιό πλέον Yeti.
Από τον ανταγωνισμό ίσως ξεπεράσει το Duster λόγω καλύτερης ποιότητας κατασκευής. -
Ίσως έχει δίκιο ο Στέφανος.
Έψαξα τις διαστάσεις του CHR και είναι άμεσα συγκρίσιμες με αυτές του QQ. Μήκος 4350mm (4370mm), πλάτος 1850mm (1800mm), ύψος 1500mm (1595mm), μεταξόνιο 2640mm (2646mm).
Με ξεγελούσε το σχήμα του, το οποίο μου θυμίζει πολύ το Juke. Με ανησυχεί όμως το γεγονός ότι χαμηλώνει πολύ η οροφή του πίσω, τη στιγμή που είναι ήδη σχεδόν 10 εκατοστά χαμηλότερο από το QQ. Ίσως βέβαια να έχουν καταφέρει να έχουν καλούς χώρους, όπως αντίστοιχα έχει και το Civic, με το οποίο μάλιστα μοιάζει αρκετά σα κόψιμο στο πίσω μέρος.
Το Seat καλή εναλλακτική σε σχέση με το Tiquan αν έρθει σε καλή τιμή. Το Yeti είναι έτσι και αλλιώς στα τελευταία του, το τρίτο αδελφάκι όμως του Tiquan που θα έχει τα σήματα της Skoda, πιστεύω ότι θα είναι αρκετά καλό! Όταν βέβαια ψάχναμε για αγορά αυτοκινήτου, μου είχε κάνει εντύπωση ότι η τιμή του Yeti ήταν πολύ υψηλή σε σχέση με αυτά που προσέφερε και τον ανταγωνισμό. Ελπίζω να νέα Seat και Skoda να έχουν πολύ πιο λογικές τιμές.
-
Αν το τογιοτα έχει καλή τιμή που λογικά με τα προώθητικα της τογιοτα και το καλάμι από την άλλη που έχει καβαλησει η νισσαν θα πάει πολύ καλά στη χώρα μας.
Αντικείμενικα έχει καλή παράδοση η τογιοτα στη χώρα μας ενώ προσωπικά η αίσθηση που αποκομιζω μπαίνοντας σε ένα τογιοτα είναι καλύτερη από του αντίστοιχου νισσαν.
Seat Ateca