-
Πάντως παίδες, μαζί με τον συνάδελφο που το ξεψαχνισαμε καταλήξαμε ότι αν δεν είχε το σηματάκι της Seat απ έξω δεν υπήρχε περίπτωση να πεις ότι είναι Seat.
Πιο πολύ με κάνα vw tiguan θα το λέγαμε.
Αυτό νομίζω είναι και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που κέρδισε η Seat με το Ateca.Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι απόψεις διίστανται για την ποιότητα του εσωτερικού!
Μήπως Plutare εντυπωσιάστηκες από το Ateca, επειδή προέρχεσαι από το QQ; Τα λέει αυτά ο iceman
-
Και το Tiguan έχει σκληρό πλαστικό στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα τουλάχιστον.
http://www.autocar.co.uk/car-review/vol ... ion-review2016 Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion review
The upper dash and top of the front door cards may be pleasingly soft, but there's plenty of hard scratchy stuff around the centre console, lower dash and on the rear door cards. With our test car costing well over £30,000, we would have expected better from VW.Και σε BMW X1 επίσης.
Και σε Mercedes. -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Και το Tiguan έχει σκληρό πλαστικό στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα τουλάχιστον.
http://www.autocar.co.uk/car-review/vol ... ion-review2016 Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion review
The upper dash and top of the front door cards may be pleasingly soft, but there's plenty of hard scratchy stuff around the centre console, lower dash and on the rear door cards. With our test car costing well over £30,000, we would have expected better from VW.Και σε BMW X1 επίσης.
Και σε Mercedes.Ετσι ειναι παιδια. Ειναι ανουσιο να εχεις μαλακο πλαστικο απο τη μεση και κατω για πολλους λογους
-
Είναι το ίδιο πράγμα που το λες χρέπι αν το βλέπεις σε SEAT
αλλά δεν το βλέπεις καν αν το βλέπεις σε BMW X1 (την προηγούμενη), VW ή Skoda.Ακριβώς έτσι όμως και χωρίς υπερβολή.
-
Όχι ρε συ axel καμιά σχέση.
Το λέω σε γενικές γραμμές γιατί τον τελευταίο καιρό έχω δει πολλά αυτοκίνητα.
Όσο για το εσωτερικό, πραγματικά δεν έχω κανένα παράπονο από το qq.
Ok για να είμαι ακριβής μου έχουν λείψει 2 πράγματα που έχω δει ας πούμε στο Ateca και στο tiguan αντίστοιχα.
Ο συρομενος τεμπέλης ( που βέβαια στο qq μου αρεσει και με βολεύει πολύ που έχει διπλό πάτο ) και οι αεραγωγοί για τους πίσω, που σε αυτό το επίπεδο θεωρώ ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλήψεις του qq....Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν έχω δει το Ateca, αλλά νομίζω ότι στο κομμάτι της ποιότητας συναρμογής δεν θα πρέπει να έχει καμιά σχέση με το QQ. Θεωρώ ότι το group είναι πολύ μπροστά σε αυτόν τον τομέα (δες τα διάκενα στις πόρτες του QQ και θα καταλάβεις ) και στην προσοχή στην λεπτομέρεια. Πράγματα που δεν αναφέρονται στον εξοπλισμό και τα ανακαλύπτεις όσο ζεις το αμάξι.
Έβλεπα ένα βιντεάκι για το Kodiaq και είναι φοβερό το πόσες έξυπνες/ πρακτικές λύσεις έχουν ενσωματώσει στο αυτοκίνητο. Ακόμη και την κλασσική λύση με την ομπρέλα μέσα στην πόρτα!
-
Εντάξει προσωπικά δεν στέκομαι σε τέτοια.
Προτιμώ η πιο πρακτικά πράγματα όπως οι άεραγωγοι πίσω και ο συρομενος τεμπέλης ή πιο γκατζεταδικα όπως πχ το ολολογουμενως πολύ ωραίος infotainment που είχε το AtecaΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ όμορφο!
-
Αce συγχωρείσαι εξαιτίας του plutare, να ξέρεις
Ωραίο το θηριάκι,μακάρι να τιμολογηθεί σωστά.
Γιατί το συγκεκριμένο αμάξι έχει ισπανικές πινακίδες;; -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Εντάξει προσωπικά δεν στέκομαι σε τέτοια.
Προτιμώ η πιο πρακτικά πράγματα όπως οι άεραγωγοι πίσω και ο συρομενος τεμπέλης ή πιο γκατζεταδικα όπως πχ το ολολογουμενως πολύ ωραίος infotainment που είχε το AtecaΚαι αυτά που αναφέρεις στην ίδια κατηγορία ανήκουν. Ενός μελετημένου και πρακτικού αυτοκινήτου. Δεν είναι απαραίτητα, αλλά κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα σου.
-
Αυτή η έκδοση πάντως αν κατάλαβα καλά είναι η xclence συν κάποια επιπλέον έξτρα.
Είχε 19' ζάντα, περιμετρικες κάμερες με πραγματικά εξαιρετική λειτουργία, adaptive Cruise control, lane assist, led φώτα, αυτόματο πορτ μπαγκαζ και με λειτουργία που ανοίγει με το πόδι, 8' οθόνη με navi και κάπως το έλεγε multilink και πολλά αλλαΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν και θυμίζει αμάξια του group σε αρκετά σημεία, έχει - κατά τη γνώμη μου - όπως και αρκετά seat (όχι όλα...) μια πιο 'κομψή' αισθητική που το κάνει πιο όμορφο...Με πραγματικά καλή τιμολόγηση μπορεί να κάνει τη διαφορά, με κακή φοβάμαι ότι ο Έλληνας θα προτιμήσει κάποιο μεγαλύτερο 'σήμα' από την ουσία...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αν και θυμίζει αμάξια του group σε αρκετά σημεία, έχει - κατά τη γνώμη μου - όπως και αρκετά seat (όχι όλα...) μια πιο 'κομψή' αισθητική που το κάνει πιο όμορφο...Με πραγματικά καλή τιμολόγηση μπορεί να κάνει τη διαφορά, με κακή φοβάμαι ότι ο Έλληνας θα προτιμήσει κάποιο μεγαλύτερο 'σήμα' από την ουσία...+1
-
Για την τιμή το έχουμε ξανασυζητήσει, προφανώς το παλεύουν στη SEAT εδώ για να δούνε που θα κάτσει. Τα αρχικά trim levels ήταν κάπως παραφουσκωμένα, από ότι κατάλαβα έχουν αντιγράψει -περίπου- τα γερμανικά trim levels και όχι τα αγγλικά. Γι'αυτό και η Reference είναι πρακτικά γυμνή, η Style είναι ανεκτή, και η Xcellence φορτωμένη -σε βαθμό που να μην θες κάτι άλλο.
Όπως μου είπε ο πωλητής, οι τιμές θα έχουν κλειδώσει ίσως κατά τις 10/10, οπότε θα έχουν μια ένδειξη ώστε να την μεταφέρουν στους πελάτες και όσους έκαναν test-drive. Και στην έκθεση προφανώς θα είναι όλα κομπλέ. Κρίνοντας γενικότερα από το price bracket που δημιουργείται από τα μικρά SUV/Xovers (30Κ€), το Ateca πρέπει να κινηθεί εκεί μέσα. Κρίνοντας από τις γερμανικές και αγγλικές τιμές, θεωρώ ότι η βασική Reference έκδοση με το 1000αρη πρέπει να ξεκινάει οριακά κάτω από τα 20Κ€, η Style με τον 1.4ACT πρέπει να ξεκινάει κάπου τριγύρω στα 23.χχχχ, ενώ η Xcellence δεν πρέπει να ξεπεράσει επ'ουδενί τα ψηλά 27.χχχ.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για την τιμή το έχουμε ξανασυζητήσει, προφανώς το παλεύουν στη SEAT εδώ για να δούνε που θα κάτσει. Τα αρχικά trim levels ήταν κάπως παραφουσκωμένα, από ότι κατάλαβα έχουν αντιγράψει -περίπου- τα γερμανικά trim levels και όχι τα αγγλικά. Γι'αυτό και η Reference είναι πρακτικά γυμνή, η Style είναι ανεκτή, και η Xcellence φορτωμένη -σε βαθμό που να μην θες κάτι άλλο.Όπως μου είπε ο πωλητής, οι τιμές θα έχουν κλειδώσει ίσως κατά τις 10/10, οπότε θα έχουν μια ένδειξη ώστε να την μεταφέρουν στους πελάτες και όσους έκαναν test-drive. Και στην έκθεση προφανώς θα είναι όλα κομπλέ. Κρίνοντας γενικότερα από το price bracket που δημιουργείται από τα μικρά SUV/Xovers (30Κ€), το Ateca πρέπει να κινηθεί εκεί μέσα. Κρίνοντας από τις γερμανικές και αγγλικές τιμές, θεωρώ ότι η βασική Reference έκδοση με το 1000αρη πρέπει να ξεκινάει οριακά κάτω από τα 20Κ€, η Style με τον 1.4ACT πρέπει να ξεκινάει κάπου τριγύρω στα 23.χχχχ, ενώ η Xcellence δεν πρέπει να ξεπεράσει επ'ουδενί τα ψηλά 27.χχχ.
Επίσης +1
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για την τιμή το έχουμε ξανασυζητήσει, προφανώς το παλεύουν στη SEAT εδώ για να δούνε που θα κάτσει. Τα αρχικά trim levels ήταν κάπως παραφουσκωμένα, από ότι κατάλαβα έχουν αντιγράψει -περίπου- τα γερμανικά trim levels και όχι τα αγγλικά. Γι'αυτό και η Reference είναι πρακτικά γυμνή, η Style είναι ανεκτή, και η Xcellence φορτωμένη -σε βαθμό που να μην θες κάτι άλλο.Όπως μου είπε ο πωλητής, οι τιμές θα έχουν κλειδώσει ίσως κατά τις 10/10, οπότε θα έχουν μια ένδειξη ώστε να την μεταφέρουν στους πελάτες και όσους έκαναν test-drive. Και στην έκθεση προφανώς θα είναι όλα κομπλέ. Κρίνοντας γενικότερα από το price bracket που δημιουργείται από τα μικρά SUV/Xovers (30Κ€), το Ateca πρέπει να κινηθεί εκεί μέσα. Κρίνοντας από τις γερμανικές και αγγλικές τιμές, θεωρώ ότι η βασική Reference έκδοση με το 1000αρη πρέπει να ξεκινάει οριακά κάτω από τα 20Κ€, η Style με τον 1.4ACT πρέπει να ξεκινάει κάπου τριγύρω στα 23.χχχχ, ενώ η Xcellence δεν πρέπει να ξεπεράσει επ'ουδενί τα ψηλά 27.χχχ.
Αν μ' ενδιέφερε το συγκεκριμένο μοντέλο θα πήγαινα στη βενζινοκίνητο 1.4 150PS 4x4 DSG. Αν είναι κάτω από 30k στην Xcellence θα μιλάμε για πολύ ολοκληρωμένο πακέτο. Καμιά εκτίμηση για την τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης;
Πάντως δυο πράγματα με χαλάνε so far (αν ισχύουν όσα έχουμε διαβάσει από δοκιμές, δεν το έχω οδηγήσει): η απόκριση του γκαζιού που μάλλον δεν είναι πολύ ικανοποιητική και η ανάρτηση που μάλλον είναι αρκετά σφιχτή - δεν εμπνέει για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Το γκάζι πιθανόν να βελτιωθεί σε κάποια αναβάθμιση και όσο για την ανάρτηση μάλλον είμαι απ' τις εξαιρέσεις που τη θέλουν πιο μαλακή, φαντάζομαι οι περισσότεροι θα την προτιμούν έτσι.
Επίσης βασικό για το DSG να είναι υγρού τύπου, τα ξηρού δε θα τα εμπιστευόμουν με τίποτα. Κάτι διάβασα ότι η VW 'σιωπηρά' εξοπλίζει όλα τα μοντέλα της πλέον με υγρού τύπου, άρα φαντάζομαι και το Ateca. Αλλά δεν έχω βρει κάπου να το αναφέρουν συγκεκριμένα γι' αυτό το μοντέλο οπότε προς το παρόν είναι υπόθεση (εκτός αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο). Επίσης προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με την αξιοπιστία του group γενικά κι αυτός θα ήταν ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου να επιλέξω το Ateca. Πραγματικά φαίνεται να έχει ένα πολύ δελεαστικό πακέτο σε πολύ καλή τιμή αλλά αν δεν παίζει αξιοπιστία να μου λείπει. Και πάλι τονίζω ότι αυτές είναι προσωπικές επιφυλάξεις, προφανώς δε λέω κάτι συγκεκριμένο για το Ateca αφού μόλις κυκλοφόρησε. Αλλά αν μη τι άλλο θα περίμενα κάποιο διάστημα να δω πιθανά προβλήματα πριν σκεφτώ να το αγοράσω (πράγμα που θα έκανα για οποιοδήποτε νέο μοντέλο).
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Αce συγχωρείσαι εξαιτίας του plutare, να ξέρεις
Ωραίο το θηριάκι,μακάρι να τιμολογηθεί σωστά.
Γιατί το συγκεκριμένο αμάξι έχει ισπανικές πινακίδες;;Δεν έχουν εκτελωνίσει ούτε ένα ακόμα, ότι Ateca υπάρχει για test-drive είναι κυριολεκτικά εισαγώμενo, μόνο και μόνο για το pre-launch event....
Επειδή το ρώτησα, μου είπαν ότι μάλλον το Ateca βενζίνης είναι με το dry και το diesel με το wet. Αυτό σημαίνει ότι το μικρό βενζίνης δεν σηκώνει και πολλά-πολλά, ενώ το diesel θα είναι μια χαρά...
*το XPerience φοράει το ίδιο με το Cupra, οπότε εκεί δεν τίθεται θέμα
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Πάντως δυο πράγματα με χαλάνε so far (αν ισχύουν όσα έχουμε διαβάσει από δοκιμές, δεν το έχω οδηγήσει): η απόκριση του γκαζιού που μάλλον δεν είναι πολύ ικανοποιητική και η ανάρτηση που μάλλον είναι αρκετά σφιχτή - δεν εμπνέει για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Το γκάζι πιθανόν να βελτιωθεί σε κάποια αναβάθμιση και όσο για την ανάρτηση μάλλον είμαι απ' τις εξαιρέσεις που τη θέλουν πιο μαλακή, φαντάζομαι οι περισσότεροι θα την προτιμούν έτσι.100% συμφωνώ μαζί σου για την ανάρτηση, ειδικά στην Ελλάδα (έχω υπάρξει κάτοχος αυτοκινήτων με σκληρή ή/και χαμηλή ανάρτηση), δεν έχει κανένα νόημα η σφιχτή ανάρτηση, ιδίως σε ένα SUV.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πάντως δυο πράγματα με χαλάνε so far (αν ισχύουν όσα έχουμε διαβάσει από δοκιμές, δεν το έχω οδηγήσει): η απόκριση του γκαζιού που μάλλον δεν είναι πολύ ικανοποιητική και η ανάρτηση που μάλλον είναι αρκετά σφιχτή - δεν εμπνέει για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Το γκάζι πιθανόν να βελτιωθεί σε κάποια αναβάθμιση και όσο για την ανάρτηση μάλλον είμαι απ' τις εξαιρέσεις που τη θέλουν πιο μαλακή, φαντάζομαι οι περισσότεροι θα την προτιμούν έτσι.
100% συμφωνώ μαζί σου για την ανάρτηση, ειδικά στην Ελλάδα (έχω υπάρξει κάτοχος αυτοκινήτων με σκληρή ή/και χαμηλή ανάρτηση), δεν έχει κανένα νόημα η σφιχτή ανάρτηση, ιδίως σε ένα SUV.
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα πολλές φορές είμαστε offroad ακόμα κι όταν είμαστε... onroad
Seat Ateca