-
Ο χρήστης kopromax έγραψε:
τελικα οι χαρτες της skoda δεν εχουν ελληνικα στην φωνη. δοκιμασα και carplay με iphone εβαλα και τους χαρτες της google. καλητερα εκει τα πραγματα. απλα μια ερωτηση στο πληκτρολογιο οταν πχ παω να γραψω μια διευθηνση μπορω να εχω ελληνικα? το ψαξα και δεν καταφερα κατι.
το kodiaq μετα απο 4 μερες απιστευτο οδιγηκα αμαξι. ο 1500 παει μια χαρα. καταναλωση ακομα δεν εχω βγαλει συμπερασμα αλλα δειχνει ενταξει.Φίλε καλησπέρα! Έχεις καταφέρει να φέρεις τους χάρτες της Google στο Virtual Cockpit?
-
Ο χρήστης vagelisr έγραψε:
τελικα οι χαρτες της skoda δεν εχουν ελληνικα στην φωνη. δοκιμασα και carplay με iphone εβαλα και τους χαρτες της google. καλητερα εκει τα πραγματα. απλα μια ερωτηση στο πληκτρολογιο οταν πχ παω να γραψω μια διευθηνση μπορω να εχω ελληνικα? το ψαξα και δεν καταφερα κατι.
το kodiaq μετα απο 4 μερες απιστευτο οδιγηκα αμαξι. ο 1500 παει μια χαρα. καταναλωση ακομα δεν εχω βγαλει συμπερασμα αλλα δειχνει ενταξει.Φίλε καλησπέρα! Έχεις καταφέρει να φέρεις τους χάρτες της Google στο Virtual Cockpit?
δεν γινεται σε κανενα αυτοκινητο του ομιλου αυτο.
-
https://www.cnet.com/roadshow/pictures/ ... -pictures/
-
Ισχύει αλλά δεν ρώτησε αυτό ο φίλος. Αυτό που γράφει το άρθρο είναι ότι το mmi της Audi χρησιμοποιεί το satellite view του Google maps ΑΛΛΑ πρέπει να έχεις αγορασμενο συγκεκριμένο πακέτο με navigation από την Audi και να έχεις κάτι SIM card τοποθετημένη στο αυτοκίνητο. Δεν γίνεται μέσω android auto ακόμα και αν τα γραφικά τα φορτώνει από Google.>Ο χρήστης Lap έγραψε:
-
καλημερα. στο Virtual Cockpit μονο τους χαρτες της skoda μου φερνει. το carplay δεν το περναει καν ουτε χαρτες ουτε αλλες πληροφοριες πχ απο spotify τραγουδι και τετοια. τουλαχιστον για την ωρα. το μονο που μου εκανε σαν προβλημα παγωνε καποιες φορες ολο η οθονη και πηγα συνεργειο και εχει βγει update που διορθωνει το προβλημα στις 13/12.
-
Το σκεφτόμουν και εγώ το virtual cockpit αλλά όταν κατάλαβα ότι θέλει και το μαμισιο navigation, είπα 'όχι ευχαριστώ'
-
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Έχω ένα Kodiaq 1.4cc, 150hp, βενζίνη, DSG 6, 4X4, εδώ και 3 μήνες. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από κάθε πλευρά. Αυτό που κάπως με ενοχλεί είναι η κατανάλωση. Εντός πόλης είναι γύρω στα 12lt, ενώ εκτός πόλης είναι γύρω στα 8 lt. Πρόσφατα μου έχουν μπει ιδέες για να βάλω αέριο. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν έχει κάποιος ασχοληθεί με το θέμα, δηλαδή εαν το αναλαμβάνει η Karenta, ποιό το κόστος, εαν το έχει κάνει κάποιος, εαν εμπεριέχει κινδύνους, κλπ.
Ευχαριστώ -
Πολύ λογική κατανάλωση. Βάρος, διαστάσεις, οριακό μοτέρ, 4κίνηση, πόσο λιγότερο να κάψει?
Δε θα το σκεφτόμουν για αέριο για κανένα λόγο. Η εγγύηση προφανώς και θα πάει περίπατο και εκτός αυτού θα σκαλιστεί ένα νέο αυτοκίνητο με αμφίβολα αποτελέσματα. Επίσης δε νομίζω το εν λόγω μοτέρ ότι είναι αρκετά δοκιμασμένο σε τέτοιες λύσεις και γενικά τα τουρμπάτα-άμεσου ψεκασμού δε φημίζονται για την ανεκτικότητα τους σε τέτοιες μετατροπές.
-
Eνημερωτικά ο κατασκευαστης λεει εντος πολης 8.4, εκτος 6.2 μικτος 7.0.
Ποιος πραγματικα θα πιστευε ομως την σκοντα οτι το θηριο των 1650 κιλων και 4,70μ 4Χ4 θα εκαιγε 8.4λτ εντος πόλης με εναν μικρο τουρμπο κινητηρα υψηλης πιεσης...ερχεται η καθημερινοτητα και βαζει τα πραγματα στην θεση τους...
Ενα θεμα ειναι τι κανει ενας αγοραστης που δεν είναι ψαγμενος και εμπιστεύεται τα μανιουαλ και τους πωλητες.
Για 12000χλμ πολης ανα ετος σε μια 7ετια πεφτει 5000 (!!!) ευρώ έξω στα καυσιμα που νομιζε και στα πραγματικα που θα καψει...δλδ πανω από το 15% της αξιας του αυτοκινητου του εμφανιζονται ως απρόβλεπτα έξοδα!!!
-
- Αέριο με τίποτα, εκτός εάν θές να πληρώσεις αλλαγή κινητήρα σε μερικά χρόνια
- Όλα τα αυτοκίνητα έχουν απόκλιση από την εργοστασιακή κατανάλωση (για αυτό και βγήκε το WLPT πρότυπο) δεν είναι κάτι καινούργιο, εδώ και 10ετίες συμβαίνει αυτό. Όποιος αγοράζει αυτοκίνητο με βάση την εργοστασιακά δηλωμένη κατανάλωση, απλά ας πρόσεχε!
-
Φανη πιο πολυ τα γραφω και τα τονιζω αυτα με τις καταναλωσεις γιατι μπαινουν και μερικοι και στο φορουμ και γραφουν οτι με τα τουρμπακια των 1.4 εχουν καταναλωσεις 6.5- 7.0 κοκ...και τους διαβαζει κοσμος υποψηφιοι αγοραστες και παραπλανούνται κανονικα...1.5 υψηλης πιεσης κινητηρας βενζινης και οικονομια , οσο και να προσπαθουν τα παγαλακια να μας πιπιλησουν τον κεφαλι ως εναλλακτικη του ντιζελ στην οικονομια, απλα δεν υφιστανται!
Τα επιχηρειματα έλα μωρε πλεον 1 λτ διαφορα εχει το 1.2-1.4-1.5 βεντζινης με τα 1.5-1.6 ντιζελ δεν υπαρχουν.
Τα ελαφρια τουρμποβενζινης καινε 10 & 8 εντος και εκτος και τα βαρεια +1-2 λτ επιπλέον. Και τα ντιζελ αντιστοιχα τα ελαφρια 6.5 & 5.5 και τα βαρεια +1λτ δλδ οι διαφορες στα ελαφρια είναι 3.5 & 2.5 λτ και στα βαρεια 4-4.5 & 3-3.5 αντιστοιχα τα 1-1.5 λτ διαφορα είναι μόνο στα γραπτα των παπαγαλακιων... -
Αν διαβάσεις στο s-cross εκεί έχουν και καλύτερες καταναλώσεις τα βενζίνης από τα diesel
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Αν διαβάσεις στο s-cross εκεί έχουν και καλύτερες καταναλώσεις τα βενζίνης από τα dieselΌχι καλύτερες....αλλά παραπλήσιες με προσεχτική οδήγηση ναι .Το έχω κάνει εγώ με κουραστικά προσεχτική οδήγηση και έβγαλα 6.7 μέσα στην πόλη αστρωτο και 4Χ4.Απλα για να δω εάν το κάνει...Εεε λοιπόν το κάνει τώρα εάν δεν το πιστεύουν κάποιοι happy new year.
Σίγουρα πάντως το Swift -baleno τα πιάνουν τα νούμερα του Επίσης από δοκιμές.Περισσοτερο θα με ένοιαζε πόσο δηλώνει εργοστασιακή κατανάλωση και πόσο έχει τελικά παρά εάν αγγίζει τα νούμερα του Diesel.και εκεί υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που υπάρχει τεράστια απόκλιση.
-
Ποιο το νόημα να παίρνει κανείς στα σοβαρά τα νούμερα που ακούγονται δεξιά-αριστερά? Δε νομίζω ότι θέλει πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι ούτε οδηγάμε όλοι στις ίδιες συνθήκες ούτε με τον ίδιο τρόπο. Παλιά μετράγαμε ιπποδυνάμεις και επιδόσεις, τώρα με τη δεδομένη καρμιριά μετράμε καταναλώσεις και όποιος έχει τη μικρότερη, νομίζει ότι κέρδισε.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Αν διαβάσεις στο s-cross εκεί έχουν και καλύτερες καταναλώσεις τα βενζίνης από τα dieselΩς κατοχος του ντιζελ 4Χ2 scross θα σου πω οτι το εν λογω αμαξι ειναι εξαιρεση ( συνδυαζει χώρους, επιδοσεις -για το επιπεδο των ντιζελ- χωρις να κανει εκπτωσεις στην παθητικη ασφαλεια) και ισως εκει όντως να προσεγγίζονται οι διαφορες των 1-1.5 λτ αλλα δεν ξερω τι γινεται με τις επιδοσεις εγω με το ντιζελ ειμαι 4.8-4.9 το καλοκαιρι και ως 5.2 τωρα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ποιο το νόημα να παίρνει κανείς στα σοβαρά τα νούμερα που ακούγονται δεξιά-αριστερά? Δε νομίζω ότι θέλει πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι ούτε οδηγάμε όλοι στις ίδιες συνθήκες ούτε με τον ίδιο τρόπο. Παλιά μετράγαμε ιπποδυνάμεις και επιδόσεις, τώρα με τη δεδομένη καρμιριά μετράμε καταναλώσεις και όποιος έχει τη μικρότερη, νομίζει ότι κέρδισε.Ειναι τεχνη να πηγαινεις με ελαχιστο γκαζι (ωστε να εχεις χαμηλες καταναλωσεις απο μικρα τουρμπατα).
-
Εαν λέω, εαν η ίδια η Karenta αναλαμβάνει την μετατροπή για εγκατάσταση αερίου στο αυτοκίνητο, τότε υποθέτω πως και η εγγύηση εξακολουθεί να ισχύει και η όλη διαδικασία ακολουθεί τα προβλεπόμενα πρότυπα ούτως ώστε να μην προκύψουν ανωμαλίες κλπ.
Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση οτι η ίδια η επίσημη αντιπροσωπεία (Karenta) το αναλαμβάνει. -
Αφραγκία ή καρμιριά είναι στην προσπάθεια πολλών να επιβεβαιώσουν τις επιλογές τους.
-
εγώ πάντως το έκανα μια φορά για κάνα δύο μέρες μέσα στην πόλη για δω πόσο απέχει από τα εργοστασιακά νούμερα και άλλη μία φορά σε ταξίδι για τον ίδιο ακριβώς λόγο.Απο τοτε το σκίζω καθε μέρα πολύ όμως, γι'αυτό το πήρα για να έχει επιδόσεις σε ρεπριζ κλπ.Δεν απαντάω προσωπικά μην το παρεξηγήσεις απλά αφορμή πήρα.Τα Diesel εννοείται είναι πιο οικονομικά εμένα δεν με αφορά αυτό όμως.
-
Ο χρήστης serqual έγραψε:
Εαν λέω, εαν η ίδια η Karenta αναλαμβάνει την μετατροπή για εγκατάσταση αερίου στο αυτοκίνητο, τότε υποθέτω πως και η εγγύηση εξακολουθεί να ισχύει και η όλη διαδικασία ακολουθεί τα προβλεπόμενα πρότυπα ούτως ώστε να μην προκύψουν ανωμαλίες κλπ.
Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση οτι η ίδια η επίσημη αντιπροσωπεία (Karenta) το αναλαμβάνει.Ξεχασε το.
Σε καινουριο αμαξι αλχημειες δεν.
Επρεπε να το ξερες οτι θα καιει τοσο αν και θεωρω πως για υο βαρος του και αυτοματο με 4x4 καιει συμπαθητικα.
Για να κανω πλακα το κουγκα χωρις αυτοματο και χωρις 4x4 καιει το ιδιο
Skoda Kodiaq