-
Καλησπέρα σε όλη την πάρεα.
Ήρθε η ώρα να πάρω ένα τουτού αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας για αγορά καινούριου κοιτάω κάποιο μετα χειρισμένο από 3,5 εως 4,5k
Έχω προσανατολιστεί στις εξής 3 επιλογές και μιλάμε είτε για 1,4 είτε 1,6
Δεν τα βάζω με σειρά προτίμησης, και για τα 3 μιλάμε για μοντέλα από 2006 εώς 2008- Ford Focus II (1,4 - 90 HP / 1,6 - 100 HP)
- Seat Leon II (1,4 - 86 HP / 1,6 - 105 HP)
- Opel Astra H (1,4 - 90 HP / 1,6 - 105 HP)
Τα χιλιόμετρα είναι σε αναλογία 60% πόλη - 25% εθνική - 15% επαρχιακοί.
Αυτά που με ενδιαφέρουν πρωτίστως είναι αξιοπιστία, ασφάλεια, οικονομία.
Θα ήθελα πάρα πολύ την γνώμη και την βοήθεια σας.
-
Ήρθε η ώρα να πάρω ένα τουτού αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας για αγορά καινούριου κοιτάω κάποιο μετα χειρισμένο από 3,5 εως 4,5k
Δεν τα βάζω με σειρά προτίμησης, και για τα 3 μιλάμε για μοντέλα από 2006 εώς 2008- Ford Focus II (1,4 - 90 HP / 1,6 - 100 HP)
-
-
Μ αυτα που ζητας και με τη χρηση που κανεις για κανα corolla σε βλεπω. Απο τα 3 εγω συνολικα το focus προτιμω σαν αμαξι.
-
Το Focus με διαφορά , μετα θα έβλεπα το Leon που εχει ενδιαφέροντες κινητήρες και πίσω ανάρτηση (αλλα όχι τοσο εξελιγμένη οσο του φοκούς ). Απλά με το Leon θα πρόσεχα λίγο παραπάνω το ιστορικό του tsi και θα πήγαινα σε μηχανικό γνωστή. Το φοκούς μοιάζει μονοδορομος , το Astra απλά για εμενα δεν υπάρχει...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μιλαει μονο για τ ατμοσφαιρικα.
-
Το Focus Mk2 1400 έχει 80 άλογα, όχι 90, και πάει σαν τον επιτάφιο. Αν Focus να προτιμήσεις το 1600, αλλά με τα 115, όχι τα 100! Είναι πολύ καλό στον δρόμο, οικονομικό στις χαμηλές στροφές και σβέλτο αν ανεβάσεις στροφές. Συνολικά το καλύτερο από όσα κοιτάς.
Το Leon είναι πολύ κοντά στο Focus. Θα ήταν προτιμότερο όμως αν κοιτούσες το 122 Tsi το οποίο και πλεονεκτεί ίσως ακόμα και έναντι του Focus με τα 115.
Το Astra ξέχασέ το. Κουβάς!
-
Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Astra, και εγώ συμφωνώ στο να το ξεχάσεις.
Τα Leon και Focus είναι αρκετά ευχάριστα καθημερινά αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Focus Mk2 1400 έχει 80 άλογα, όχι 90, και πάει σαν τον επιτάφιο. Αν Focus να προτιμήσεις το 1600, αλλά με τα 115, όχι τα 100! Είναι πολύ καλό στον δρόμο, οικονομικό στις χαμηλές στροφές και σβέλτο αν ανεβάσεις στροφές. Συνολικά το καλύτερο από όσα κοιτάς.Το Leon είναι πολύ κοντά στο Focus. Θα ήταν προτιμότερο όμως αν κοιτούσες το 122 Tsi το οποίο και πλεονεκτεί ίσως ακόμα και έναντι του Focus με τα 115.
Το Astra ξέχασέ το. Κουβάς!
Συμφωνώ απόλυτα.
Προσοχή όμως, καλό έλεγχο στο μοτέρ του leon tsi -
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Το Astra το έβαλα στην λίστα πιστεύοντας ότι αξιόπιστο σαν αυτοκίνητο.
Και για τα 3 όποιον μηζανικό / ηλεκτρολόγο ρώτησα μου είπαν μακρυά από τα 1400-ριαΕπομένως παίζουμε ανάμεσα σε Focus / Leon.
Σε tsi δεν πάω, δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα κι επειδή θα είναι και μεταχειρισμένο προτιμώ να το αποφύγω.
Διαβάζωντας νούμερα και μόνο για αρχή αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στα 1600-ρια το Leon έχει σε σχέση με τα άλλα 2 αυξημένη κατανάλωση σχεδόν 2 λίτρα πάνω.
Παίζει να είναι τόσο βενζινοφάγο σε σχέση με τον ανταγωνισμό? -
Ο χρήστης Pavlos-84 έγραψε:
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.Το Astra το έβαλα στην λίστα πιστεύοντας ότι αξιόπιστο σαν αυτοκίνητο.
Και για τα 3 όποιον μηζανικό / ηλεκτρολόγο ρώτησα μου είπαν μακρυά από τα 1400-ριαΕπομένως παίζουμε ανάμεσα σε Focus / Leon.
Σε tsi δεν πάω, δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα κι επειδή θα είναι και μεταχειρισμένο προτιμώ να το αποφύγω.
Διαβάζωντας νούμερα και μόνο για αρχή αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στα 1600-ρια το Leon έχει σε σχέση με τα άλλα 2 αυξημένη κατανάλωση σχεδόν 2 λίτρα πάνω.
Παίζει να είναι τόσο βενζινοφάγο σε σχέση με τον ανταγωνισμό?Το leon 1600 ξεχνά το, αν είναι ο 1600 fsi με τα 115 άλογα καίει πάρα πολύ λάδι, ο παλιός MPI με τα 100 είναι ο ίδιος από το 1995 περίπου
-
Να κάνω μία έξτρα ερώτηση γιατί πρόεκυψε.
Στα ίδια χρήματα που κοιτάω ένας φίλος του πατέρα μου δίνει ένα Mazda 3 1.6 με 150k χιλιόμετρα.
Δεν έχω καθόλου άποψη για την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά από φώτο που είδα φαίνεται καλό ποιοτικά.Α! Είναι μοντέλο 2007. Σε σύγκριση με τα άλλα δύο?
-
Τα Mazda είναι τρομερά ποιοτικά και αξιόπιστα αυτοκίνητα. Επίσης είναι πολύ στριφτερά. Το συγκεκριμένο 1600 δεν είναι πύραυλος αλλά το λες αξιοπρεπές λόγω σχετικά κοντού κιβωτίου. Είναι σαφώς πιο ψαγμένη επιλογή από τα υπόλοιπα.
-
Ο χρήστης Pavlos-84 έγραψε:
Να κάνω μία έξτρα ερώτηση γιατί πρόεκυψε.Στα ίδια χρήματα που κοιτάω ένας φίλος του πατέρα μου δίνει ένα Mazda 3 1.6 με 150k χιλιόμετρα.
Δεν έχω καθόλου άποψη για την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά από φώτο που είδα φαίνεται καλό ποιοτικά.Α! Είναι μοντέλο 2007. Σε σύγκριση με τα άλλα δύο?
Αν θυμάμαι καλα στην ουσία ειναι ενα μεταμφιεσμένο focus με καλύτερη ποιότητα στο εσωτερικό και μεγαλύτερη αξιοπιστια.
Αν πάρεις οκ απο μηχανικό οτι ειναι οκ και οτι δεν εχει στο προγραμμα ιδιαίτερα έξοδα, προχωρά σαφώς ανώτερο απο ολα τα προαναφερόμενα αυτοκινητα (στο focus μόνο στα σημεία). -
Ως κάτοχος Μαζντα συμφωνώ με τον Δια . Τα χιλιόμετρα όμως ειναι πολλα
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Εχουμε στην οικογενεια το leon 1.8tsi
δεν μας εχει βγαλει στα 85000 χλμ ΤΙΠΟΤΑ (ψεματα εχει χαλασει το κλειδωμα του οδηγου..τιποτα αλλο)
το μονο αρνητικο ειναι η μετρια εως κακη εμφανιση του εσωτερικου και η καταναλωση (τουρμπο και 1. κατα τα αλλα σουπερ.
Μην πας σε λεον και ατμοσφαιρα... μιλαμε για 1350 κιλα αμαξι.
-
Ο 1600 fsi με τα 115 άλογα ειναι τοσο αργος που θα κλαψεις...
ΔΙΟΡΘΩΣΗ οπως εμαθα απο φιλους εδω δεν ειναι ο fsi ειναι ο απλος με τα 100 αλογα ...αρα (θα κλαψεις)^2
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Ο 1600 fsi με τα 115 άλογα ειναι τοσο αργος που θα κλαψεις...Εδώ σκεφτόταν για focus 1.4 ο fsi με τα 115 θα τον χαλάσει?
Πάντως είναι μεγάλο δίλημμα να πάρεις αμάξι που ξέρεις ότι έχει τόσα χιλιόμετρα και ας είναι Mazda.
Από την άλλη μπορεί να πάρεις ένα άλλο αστέρι και στην πορεία να ανακαλύψεις ότι είχε τα διπλά και τριπλά από όσα νόμιζες...
-
Ο χρήστης dasim έγραψε:
Ως κάτοχος Μαζντα συμφωνώ με τον Δια . Τα χιλιόμετρα όμως ειναι πολλαSent from my iPad using Tapatalk
Για τα mazda δεν υπάρχουν πολλά χλμ
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Ο 1600 fsi με τα 115 άλογα ειναι τοσο αργος που θα κλαψεις...
Εδώ σκεφτόταν για focus 1.4 ο fsi με τα 115 θα τον χαλάσει?
Πάντως είναι μεγάλο δίλημμα να πάρεις αμάξι που ξέρεις ότι έχει τόσα χιλιόμετρα και ας είναι Mazda.
Από την άλλη μπορεί να πάρεις ένα άλλο αστέρι και στην πορεία να ανακαλύψεις ότι είχε τα διπλά και τριπλά από όσα νόμιζες...
Πλέον ολα τα 1600αρια ατμοσφαιρικά φαίνονται αργά και τα 1400αρια απελπιστικά αργά αλλα ειναι προφανές οτι αν παει σε πιο σύγχρονα τούρμπο ο φίλος μας θα βγει απο τον προϋπολογισμό του.
Οι fsi μου φαίνεται οτι ηταν χειρότεροι απο τους tsi ( εκτός και αν ο αγοραστής είχε πεποιθεση οτι αγόραζε κάτι ειδικό αλά rx8 οπότε χαλάλι τα λαδια).
Βοήθεια επιλογής μεταχειρισμένου