-
Το juke ειναι γαμηστερο σχεδιαστικά κατα την άποψη μου, ακόμα και σήμερα.
-
Το juke αρχικά και έμενα δεν μου άρεσε. Στην πορεία ομως το είχα γουστάρει πολυ και προσπαθούσα να ψήςω τη γυναίκα να της αλλάξω τι Yaris με αυτό να καβαλάει άνετα κανα πεζοδρόμιο .....
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
O κάκτος δεν μου αρέσει καθόλου. Το juke επίσης δεν μου αρέσει. Αλλά τα σέβομαι πολύ περισσότερο σχεδιαστικά από άλλα αυτοκίνητα που δεν έχουν ίχνος δημιουργικότητας και φαντασίας. Οι σχεδιαστικές απόπειρες πολλές φορές γίνονται αφορμή για νέες δημιουργίες.
+1
From my SMO72HD via Tapatalk
Έλεος ρε παιδιά με την ασχήμια στο όνομα της πρωτοπορίας. 1000 φορές βαρετό παρα τερατούργημα.
Αλέξανδρέ μου, είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων πασά μου. Όπως, ακριβώς κάποιος π.χ. βάζει τους χώρους πάνω από τις επιδόσεις σε ένα αυτοκίνητο ή και το αντίστροφο, με την ίδια λογική κάποιος τοποθετεί την πρωτοτυπία σε πρωτεύουσα ή όχι θέση των επιλογών του. Το ίδιο συμβαίνει π.χ. και στην τέχνη, θα φέρω σαν παράδειγμα τη μουσική. Εγώ προτιμώ να ακούσω έναν καλλιτέχνη να πειραματίζεται και να μην τα καταφέρνει, παρά να μου σερβίρει ξαναζεσταμένο το ίδιο cd για άλλη μια φορά. Νιώθω ότι με κοροϊδεύει και ότι κινδυνεύω να κάψω εγκεφαλικά κύτταρα από τη βαρεμάρα...Προφανώς, πολλοί άλλοι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από μένα και θα διαφωνήσουν μαζί μου! Επίσης, π.χ. στα SUV προτιμώ π.χ. τον κώλο του Volvo XC60 και του Honda CRV που διαφέρουν - αλλά δεν αρέσουν σε πολλούς - από τους πανομοιότυπους των υπόλοιπων επιλογών της κατηγορίας που όλα αντιγράφουν το ένα το άλλο...
Ε ναι αλλά να μην καίγονται και τα τύμπανα ή οι κερατοειδείς σου βρε αγορίνα μου...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το juke αρχικά και έμενα δεν μου άρεσε. Στην πορεία ομως το είχα γουστάρει πολυ και προσπαθούσα να ψήςω τη γυναίκα να της αλλάξω τι Yaris με αυτό να καβαλάει άνετα κανα πεζοδρόμιο .....ice χωρις παρεξηγηση. Το λεω επηδει νομιζω πως αυτο που σου αρεσει, το αμαξι δλδ, το θες οσο γινεται προσεγμενο. Δεν θα της επαιρνες μετα απο λιγο καιρο αλλο γιατι δεν θα το προσεχε οσο θα ηθελες; Δλδ εγω που ειμαι ψειρας με αυτα, θα της επαιρνα οτι ηθελε. Γιατι αν της επαιρνα αυτο που θα ηθελα να εχω και εγω θα ημουν στην τσιτα. Καθε φορα που θα το εφερνε στο σπιτι οπτικος ελεγχος και παρατηρησεις επι τοπου Θα της εβγαζα την ψυχη. Με ξερω για αυτο το λεω. Καλυτερα δλδ να επαιρνε οτι αρεσει σε εκεινη, να το κανει οτι θελει, να μην εχω προβληματα με την ψυχικη μου υγεια.
-
Το αμάξι ειναι στο όνομα μου και παίζει εβδομαδιαίος έλεγχος και γκάζια όποτε χρειάζεται. Suv like ήθελε και η ίδια ....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
O κάκτος δεν μου αρέσει καθόλου. Το juke επίσης δεν μου αρέσει. Αλλά τα σέβομαι πολύ περισσότερο σχεδιαστικά από άλλα αυτοκίνητα που δεν έχουν ίχνος δημιουργικότητας και φαντασίας. Οι σχεδιαστικές απόπειρες πολλές φορές γίνονται αφορμή για νέες δημιουργίες.
+1
From my SMO72HD via Tapatalk
Έλεος ρε παιδιά με την ασχήμια στο όνομα της πρωτοπορίας. 1000 φορές βαρετό παρα τερατούργημα.
Αλέξανδρέ μου, είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων πασά μου. Όπως, ακριβώς κάποιος π.χ. βάζει τους χώρους πάνω από τις επιδόσεις σε ένα αυτοκίνητο ή και το αντίστροφο, με την ίδια λογική κάποιος τοποθετεί την πρωτοτυπία σε πρωτεύουσα ή όχι θέση των επιλογών του. Το ίδιο συμβαίνει π.χ. και στην τέχνη, θα φέρω σαν παράδειγμα τη μουσική. Εγώ προτιμώ να ακούσω έναν καλλιτέχνη να πειραματίζεται και να μην τα καταφέρνει, παρά να μου σερβίρει ξαναζεσταμένο το ίδιο cd για άλλη μια φορά. Νιώθω ότι με κοροϊδεύει και ότι κινδυνεύω να κάψω εγκεφαλικά κύτταρα από τη βαρεμάρα...Προφανώς, πολλοί άλλοι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από μένα και θα διαφωνήσουν μαζί μου! Επίσης, π.χ. στα SUV προτιμώ π.χ. τον κώλο του Volvo XC60 και του Honda CRV που διαφέρουν - αλλά δεν αρέσουν σε πολλούς - από τους πανομοιότυπους των υπόλοιπων επιλογών της κατηγορίας που όλα αντιγράφουν το ένα το άλλο...
Ε ναι αλλά να μην καίγονται και τα τύμπανα ή οι κερατοειδείς σου βρε αγορίνα μου...
-
Το αμάξι δεν είναι άσχημο σίγουρα . Αλλά δεν παύει να είναι πλέον ένα εντελώς commoditized εργαλείο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Άσε που οι αλλαγές ανά 4ετια έχουν σκοτώσει την διάσημη μεταπωλητικη αξία και βρωμανε από χιλιόμετρα τα εκατομμύρια εταιρικών πωλήσεων μιας και όλα τα συμβόλαια πλέον ανανεώνονται ανά 4ετια
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί και εδώ μέσα ή ίσχυε παλιότερα το αυτοκίνητο είναι πλέον καταναλωτικό αγαθό σαν την τηλεόραση, το ψυγείο, το κινητό, το tablet.
Ανανέωση συχνά, χαμηλή ποιότητα κατασκευής, χρήση μέσα στα όρια της εγγύησης και μετά αλλαγή...
Όταν διαβάζω ότι κάποιος θα αγοράσει αυτοκίνητο σήμερα με προοπτική να το κρατήσει 10-15 χρόνια άθελά μου γελάω. -
Τα 10-15 χρονια είναι άνετα εφικτά για ολα τα αυτοκίνητα. Εκτός αν κανεις 50.000 χλμ το χρόνο.
-
Συμφωνώ με Δία.
Επίσης, οι συχνές αλλαγές αυτοκινήτων είναι χασούρα οικονομική. Όσο πιο πολύ το κρατάς τόσο πιο πολύ συμφέρει, γιατί κάθε φορά που πουλάς το δικό σου, το δίνεις από αρκετά έως πολύ πιο φτηνά από ότι το αγόρασες. Άρα χάνεις χρήματα.
Εκτός εάν το αμάξι βγει τελείως 'χρέπι' και σου κοστίζει μια περιουσία να το φτιάχνεις... -
Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί και εδώ μέσα ή ίσχυε παλιότερα το αυτοκίνητο είναι πλέον καταναλωτικό αγαθό σαν την τηλεόραση, το ψυγείο, το κινητό, το tablet.
Ανανέωση συχνά, χαμηλή ποιότητα κατασκευής, χρήση μέσα στα όρια της εγγύησης και μετά αλλαγή...
Όταν διαβάζω ότι κάποιος θα αγοράσει αυτοκίνητο σήμερα με προοπτική να το κρατήσει 10-15 χρόνια άθελά μου γελάω.Ευτυχώς που έγραψες 'άθελά μου' γιατί χωρίς αυτό θα ερμηνευόταν κάπως διαφορετικά το μήνυμα σου.
Φαντάζομαι πως έχεις σκεφτεί ότι κάποιοι κρατάνε το αμαξι 10-15 χρόνια γιατί πολύ απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αλλάξουν. -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Φαντάζομαι πως έχεις σκεφτεί ότι κάποιοι κρατάνε το αμαξι 10-15 χρόνια γιατί πολύ απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αλλάξουν.Προφανώς και μάλλον αυτός θα είναι και ο λόγος! Ωστόσο θεωρώ οικονομοτεχνικά ότι ένα παλιό αμάξι ζητάει περισσότερα από αυτά που θα ζήταγε και θα σου προσφερε (και οδηγικά) ένα νέο! Πάλι όμως είμαστε!
-
Eξαρταται και από το αμαξι πως εχει φτιαχτει κλπ Υπαρχουν πολλα αμαξια που για 10 χρονια δεν ζητανε πολλα από επισκευες. Άλλο είναι ποσα χμ βαζεις στο αυτοκινητο, για μικρη χρηση πολλα είναι 10 χρονων και είναι σαν καινουρια σχεδόν. Πολλοι οι παραμετροι.
-
Όταν διαβάζω ότι κάποιος θα αγοράσει αυτοκίνητο σήμερα με προοπτική να το κρατήσει 10-15 χρόνια άθελά μου γελάω.Τα σημερινα αυτοκινητα,οχι ομως τα περισσοτερα,ειναι για πολλα παραπανω χρονια απο τα 10-15 και φυσικα σου προσφερουν ασφαλεια στις μετακινησεις σου.Τωρα αν εσυ το αυτοκινητο σου το θεωρεις ας πουμε σαν ενα πανακριβο ψυγειο,tablet κτλ δεν θα προσπαθησω να σου πω το αντιθετο αλλα και εγω γελαω οταν καποιος σημερα αγοραζει αυτοκινητο για λιγοτερο απο 10 χρονια!Εξαιρουνται οσοι εχουν εισοδημα πανω απο 50000€ το χρονο
-
Νομίζω ότι και εδώ το ζήτημα είναι υποκειμενικό. Κάποιοι προτιμούν να τρώνε τα λεφτά τους σε ρόδες, άλλοι σε ακίνητα, άλλοι σε διασκεδάσεις, άλλοι σε ταξίδια, άλλοι στα μπουζούκια, άλλοι στη μάσα, άλλοι σε χόμπι κοκ! Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τέτοιες περιπτώσεις, αν και εσχάτως έχουν σφίξει τα λουριά...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Νομίζω ότι και εδώ το ζήτημα είναι υποκειμενικό. Κάποιοι προτιμούν να τρώνε τα λεφτά τους σε ρόδες, άλλοι σε ακίνητα, άλλοι σε διασκεδάσεις, άλλοι σε ταξίδια, άλλοι στα μπουζούκια, άλλοι στη μάσα, άλλοι σε χόμπι κοκ! Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τέτοιες περιπτώσεις, αν και εσχάτως έχουν σφίξει τα λουριά...Ισχυει αν καποιος συνεχίζει να βγαζει χρηματα, που στην Ελλαδα τωρα εχουν μεινει λιγοι που βγαζουν πια. Οι περισσοτεροι τρωνε αυτά που εχουν μαζεψει από τις καλες εποχές.
-
ωχ καπου την έχω ξαναδει αυτη τη συζητηση. Με άλλο θεμα ομως. iceman εσυ ή ο emperor το ειπατε την παρασκευη και τα πηρε ο nonos?
Κατ' αρχην συμφωνω οτι το αμαξι είναι προϊον-εργαλειο (εργαλειο μεταφορας, ευχαριστησης, δουλειας).
θα πω αυτο που ειπα και την παρασκευή προχωρα καποιος στην αγορά ενός προϊόντος-εργαλείου αναλογα με τις αναγκες τις δυνατοτητες του και τις προτεραιοτητες του ( οπου προτεραιοτητες η οδηγικη συμπεριφορα, αξιοπιστια, ποιοτητα κατασκευης, χωροι, εξοπλισμος ασφαλειας-ανεσης κλπ κλπ).
Ο καθενας εχει τις δικες του (αναγκες , δυνατοτητες , προτεραιοτητες ) οποτε περι ορεξεως.
Το marketing εχει ριξει την αξιοπιστια των αυτοκινητων ωστε να τα αλλαζουμε νωριτερα απο παλιοτερα. Η 15ετια ειναι το οριο νομιζω πλεον (μετα γινεται οικονομικα ασυμφορο για τους περισσοτερους, αναλογα παντα και τι θα σου ζητησει, σε αλλους ζηταει πολλα απο τον πρωτο χρονο μετα τη ληξη της εγγυησης σε αλλους μπορει και ποτε).
Η δυνατότητα πολλων απο εμας να τα αλλαξουμε νωριτερα ειναι απλα ανυπαρκτη, οπως ανυπαρκτη να αγορασουμε καινουργιο. -
Αναλόγως τον εκάστοτε οδηγό κιόλας παιδιά, φιλαράκι με ακριβότερο όχημα γνωστού κατασκευαστή εχει πελαγώσει με τις βλάβες για 2002 μοντέλο και θέλει να το αλλάξει...όμως κυριολεκτικά του πινει το αίμα του αυτοκινήτου...ενώ σε μένα από την άλλη το τελευταίο σαραβαλάκι με έτος κατασκευης 1997 που κυκλοφόρησε το 2000...φτωχοκατασκευαστή πηγαινωντας το κοκο-μαμα μεχρι στιγμής δεν έχει πει κιχ πραγματικά δεν το περιμενα να κρατησει τόσο...αλλά οδηγικά
αλλά από την άλλη σκέφτομαι και την μηδενική παθητική του ασφάλεια...και την πιθανότητα να με πάνε 4 στο σπίτι...καμια μέρα απο καμία τρακα...
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το marketing εχει ριξει την αξιοπιστια των αυτοκινητων ωστε να τα αλλαζουμε νωριτερα απο παλιοτερα. Η 15ετια ειναι το οριο νομιζω πλεον (μετα γινεται οικονομικα ασυμφορο για τους περισσοτερους, αναλογα παντα και τι θα σου ζητησει, σε αλλους ζηταει πολλα απο τον πρωτο χρονο μετα τη ληξη της εγγυησης σε αλλους μπορει και ποτε).
Η δυνατότητα πολλων απο εμας να τα αλλαξουμε νωριτερα ειναι απλα ανυπαρκτη, οπως ανυπαρκτη να αγορασουμε καινουργιο.Εδώ θα διαφωνήσω φίλε μου. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο αξιόπιστα από ότι ήταν πριν 30+ χρόνια. Μάλλον ξέχασες (ή δεν πρόλαβες) τα αυτοκίνητα των δεκαετιών του '70 και '80, όπου το ρεκτιφιέ ή η αλλαγή κινητήρα πριν τα 100.000 χλμ ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Σήμερα το να βγει off κινητήρας στα 100.000 χλμ είναι στα όρια του στατιστικού σφάλματος. Επίσης πόσα αυτοκίνητα δεκατίας σήμερα έχουν τρύπες ολόκληρες στο αμάξωμα λόγω σκουριάς (να περνάει το χέρι σου από μέσα) όπως βλέπαμε συχνά την δεκαετία του 1980; Απλά τα σημερινά αυτοκίνητα είναι απείρως πιο πολύπλοκα και όλο και κάποιο μπιμπλίκι θα χαλάσει μετά από μερικά χρόνια. Tα παλιά εκτός από αμάξωμα, τιμόνι, 4 ρόδες και κινητήρα δεν είχαν και τίποτα άλλο να χαλάσει. Άντε τα χειροκίνητα παράθυρα και το αναλογικό ραδιόφωνο. Ένας ακόμα παράγοντας γήρανσης των σημερινών αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη χρησιμοποίηση πλαστικών μερών, εκεί που παλιά είχαν μέταλλο ή γυαλί. Αυτό έχει το πλεονέκτημα του μικρότερου βάρους και κόστους, αλλά κάποια στιγμή το πλαστικό πολυμερίζεται και διαβρώνεται. Αυτά σε ανησυχούν όμως μετά την 15ετία συνήθως, οπότε το θεωρείς κόστος συντήρησης και σίγουρα εκμηδενίζεται από την μεγαλύτερη μηχανική αξιοπιστία των μηχανικών μερών σε σχέση με το παρελθόν.
-
Δεν πρόλαβα, είμαι 31 χρονών.
Tο εξέφρασα λάθος,σόρρυ. Από άποψη αξιοπιστίας έχεις δίκιο
Σήμερα λόγο μάρκετινγκ τα αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα για να τα κρατάς 10-15 χρόνια max.Παλιότερα όμως για να κάνει κάποιος 100000 χλμ χρειαζόταν πολύ περισσότερα από 6-7 χρόνια που τα κάνει σήμερα.
Νέο...Golf??