-
Μήπως υπάρχει ήδη;
Λόφος Έντισον στην Παλλήνη
-
Πέραν του Λόφου Εντισον που αναφέρθηκε , αλήθεια έχει Φυσικό Αέριο εκεί dimsabas , τέτοιες περιπτώσεις έχουμε εδώ και δεκαετίες σε συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών . Στο Πόρτο-Ράφτη το συγκρότημα Δοξιάδη , στον Σχοινιά ο οικισμός Δικαστών-Εισαγγελέων και σε κάποιες άλλες περιοχές .
Αυτό που λες λέγεται ιδιωτική πολεοδόμηση και ετοιμάζεται και τώρα σε διάφορα πρότζεκτ όπως στην Αταλάντη , στην Κασσιόπη και γενικά όταν έχεις 50-100 στρέμματα μπορείς να κάνεις ιδιωτική πολεοδόμηση , αλλά το όλο σκηνικό έχει μεγάλες διαδικασίες και πολλά θέματα , πολιτικής , κοινωνικής και νομικής υφής .
Τα ομοιόμορφα σπίτια δεν μου αρέσουν . Μπορείς να τα κάνεις διαφορετικά , αλλά παρόμοια .
Γενικά δεν είμαι υπέρ της μονοκατοικίας γιατί είναι σαν να αγοράζεις Q5 για να συνδέουμε τα θέματα . Η μονοκατοικία θέλει συντήρηση και ελάχιστοι έχουν την διάθεση , τον χρόνο και το χρήμα για να την κάνουν .
Από την άλλη θεωρώ ότι ο μακαρίτης ο Τρίτσης με τις εμμονές του έφτιαξε ένα αποτυχημένο μοντέλο . Αυτό των μεζονετών .
Επειδή όπως έχουμε πει ο ελληναράς έχει την μλκια στο μυαλό μόνιμη , δεν σκέφτηκε ότι το πρόβλημα με τις πολυκατοικίες δεν ήταν οι πολυκατοικίες , αλλά ο συντελεστής δόμησης .
Δηλαδή πήξαμε στο κέντρο στις πολυκατοικίες , γιατί σε μικρά οικόπεδα χτίζαμε και χτίζουμε πάλι μεγαθήρια με κάλυψη 70-90 % του οικοπέδου , με συντελεστές δόμησης από 2,4 μέχρι 4,2 φορές την επιφάνεια του οικοπέδου .
Αντίθετα στα βόρεια από Ψυχικό-Παπάγου και πάνω και νότια προάστεια από Γλυφάδα και μετά ο συντελεστής δόμησης είναι από 1 μέχρι 0,60 . Αυτό σημαίνει ότι η κάλυψη είναι από 20-40 % που σημαίνει ακάλυπτος χώρος από 60-80 % του οικοπέδου .
Ο Τρίτσης λοιπόν και κάποιοι κορμοράνοι της εποχής , μας έφτιαξαν τις μεζονετουπόλεις .
Εκεί αντί να κάνουν τις πολυκατοικίες καθ΄ ύψος , τις έκαναν οριζόντιες . Συντελεστής δόμησης 0,80 , μικρά οικόπεδα , για αυτό ευθύνεται και το ΣτΕ και οι γεροντικές εμμονές κάποιων , κολλητά κτίρια και 'κήποι' μεγέθους ζαρντινιέρας που τους κουρεύεις με το ψαλιδάκι των νυχιών...Λογικό αφού στα συγκροτήματα αυτά έχουμε κολλητές μεζονέτες που η κάθε μία θέλει την ράμπα της και την είσοδο της και έτσι αυτό που απομένει είναι το τίποτα . Οι μεζονέτες για να είναι άνετες θέλουν να έχουν εμβαδό επιπέδου τουλάχιστον 80 τμ . Ελάχιστες τέτοιες είχαμε . Οι περισσότερες ήταν στα 50-60 τμ αν ήταν αυτοτελείς και μόνο αν έκαναν τον συνδυασμό των 2 ανά κτίριο είχαμε μεγαλύτερο εμβαδόν στο επίπεδο .
Σκεφτείτε ότι στα 60 τμ που σημαίνει μία πρόσοψη 6-7 μ , θέλεις 2,5 για ράμπα και 1,20 για είσοδο μαζί με τα προστατευτικά και τις μάντρες σημαίνει ότι τα 4-4,5 μ της πρόσοψης δεν μπορούν να έχουν πράσινο και οι κήποι θα είναι συνολικά 2-2,5 Χ 4 μ πρασιάς , δηλαδή 8-10 τμ μπροστά και πίσω άλλα 10-15 τμ . Τι να βάλεις σε τόσο μικρό χώρο και τι σου μένει να κινηθείς σε αυτό .
Προσωπικά μεζονέτες τέτοιου τύπου έκανα μόνο ιδιωτικές για πελάτες που είχαν το οικόπεδο . Ποτέ για επιχειρηματικούς σκοπούς και δεν τις συμπαθώ καθόλου .
Οπότε αυτά τα συγκροτήματα που λέει ο Λάπ δεν νομίζω ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα . Κυρίως γιατί η δομήσιμη γη είναι πολύ λίγη , λόγω του ανάγλυφου της χώρας .
Σε άλλες χώρες είναι αλλιώς . Οποτε ταξίδευα στο εξωτερικό κοίταζα λίγο και τα της δουλειάς . Αγγελίες , γιαπιά κλπ Θυμάμαι κάποτε ότι 10 χλμ από το κέντρο του Μονάχου προς τα νότια , φτιαχνόταν ένα τέτοιο συγκρότημα κατοικιών σαν αυτό του λαπ , όχι κλειστό όμως , που το ονόμαζε ο Εκατομμυριούχος . Γιατί έχτιζαν 1.000.000 τμ κατοικίες . Χώρος άφθονος και επίπεδος . Θέα μηδενική αφού από παντού βλέπεις το ίδιο τίποτα .
Εδώ που θα μπορούσες να φτιάξεις 1500-2000 σπίτια ?
-
Ελπίζω να μην γίνει ποτέ στην Ελλάδα αυτό που είδα στην νότια Ισπανία...πλαγιές ολόκληρες με εκατοντάδες ίδια σπίτια τα οποία μάλιστα δεν ήταν και φθηνά. Μου έλεγε ο Ισπανός φίλος που με φιλοξένησε ότι για 120τμ έδωσε 160.000 το 2002 και ήταν και τυχερός. Όλοι οι ντόπιοι έλεγαν πόσο καταστράφηκε το τοπίο με αυτά τα τερατουργήματα.
-
Φίλος με συγγενείς στις ΗΠΑ, λέει ότι αυτό που λέτε λέγεται gated community , όπου ιδιωτικός χώρος πολεοδομείται ΑΛΛΑ δεν έχει πρόσβαση ο καθένας, έχει ιδιωτική αστυνομία που ελέγχει ποιος μπαίνει - βγαίνει, πολύ αυστηρούς όρους στο τι μπορείς να κάνεις στο σπίτι/κήπο σου και τι είσαι υποχρεωμένος να κάνεις, και μεγάλο κόστος σε κοινόχρηστα. Είναι το λεγόμενο urban sprawl αν θυμάμαι καλά, που τρώει μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις εκεί. Η ιδιωτική πολεοδόμηση που λέμε εμείς δεν είναι έτσι. Αν δεν κάνω λάθος, στην περίπτωση της Ελλάδας μιλάμε για πραγματικά κοινόχρηστους χώρους από όλους, όχι κλειστές κοινότητες.
-
Ακριβώς η πρόσβαση σε εμάς είναι ελεύθερη και είναι και το σωστό . Γιατί πέραν της Ισπανίας , τα ίδια χάλια διαπίστωσα και στην Κοπεγχάγη της Δανίας που δεν έχει πουθενά πρόσβαση στην θάλασσα , πέραν του καναλιού , γιατί έχουν χτίσει σειρά ιδιοκτησιών με ψηλές μάντρες στον παραλιακό προς την μεριά της θάλασσας με αποτέλεσμα να μην μπορείς να την δεις παρά μόνο μέσα στην μαρίνα .
Από την άλλη σκεφτείτε ότι η Ισπανία έχει μόλις 800 χλμ ακτογραμμή στην Μεσόγειο συν αυτή των Βαλεαρίδων που άντε να είναι συνολικά 2000 χλμ , ενώ εμείς έχουμε 13000 χλμ ακτογραμμή το 1/3 της περιφέρειας της Γης .
Αν είμαστε σοβαρό κράτος θα έβαζε όρους δόμησης σε όλη την ακτογραμμή και σε βάθος μέχρι 2 χλμ και ύψος μέχρι 100 μ. όπου θα μπορούσε να κάνει μία πολύ ήπια ανάπτυξη αντί για τα Μάτια και τις Βραυρώνες και τις Σαρωνίδες , αλλά και τις Μυκόνους .
Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σε όλη την χώρα ορίζοντας χρήσεις γης με πρόβλεψη για 100 χρόνια και να καταργήσει την εκτός σχεδίου δόμηση .
Λύσεις με άριστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα υπάρχουν , τεχνογνωσία υπάρχει , πολιτικοί με όραμα δεν υπάρχουν , παρά μόνο αμόρφωτοι κορμοράνοι .
-
Επειδή τα τελευταία 5 χρόνια έκανα έρευνα αγοράς για 1η κατοικία, έχω δει τα απίθανα από εργολάβους.
Μεζονέτες 160 τμ σε 3 επίπεδα ή σε 3+σοφίτα...Και φυσικά να ζητάνε απίθανα χρήματα.
Σπίτια 5-10ετίας που εξωτερικά από την υγρασία έχουν ξεφτύσει-σκάσει σοβάδες και χρώματα. Ρωτάς γιατί και σου απαντάει: Ε ο εργολάβος βιαζόταν να τελειώσει και δεν άφησε να στεγνώσει καλά πριν βάψει κτλπ κτλπΓενικά είναι απειροελάχιστα τα απούλητα νεόδμητα που αξίζουν από κατασκευαστικής άποψης γιατί τα πιο καλά από άποψη θέσης-ποιότητας έχουν φύγει την 1η πενταετία της κρίσης.
Γενικά όποιος καταφέρει/ε και ψωνίσει/ε πριν αρχίσουν να διορθώνουν οι τιμές(μην περιμένετε να επανέλθουν ολικά και ανεβαίνουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές) είναι τυχερός.Τέλος αυτό που διαπίστωσα είναι επειδή έφαγε τα προηγούμενα χρόνια την παπάτζα ο Έλληνας της μεζονέτας, της μονοκατοικίας, του προαστίου(Θρακομακεδόνες, Διόνυσος, Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη κτλπ κτλπ) πλέον σπίτια τύπου 160-180-200 στις περιοχές αυτές είναι πιο φτηνά από διαμερίσματα 120-130-140 σε Χαλάνδρι, Ν.Ψυχικό, Παπάγου κτλπ κτλπ.
Ομολογώ ότι στην αρχή της έρευνας είχα πέσει και ο ίδιος θύμα της παπάτζας αυτής του προαστίου, αλλά στο τέλος τα ζυγίζεις και κάνεις τις επιλογές σου. -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Επειδή τα τελευταία 5 χρόνια έκανα έρευνα αγοράς για 1η κατοικία, έχω δει τα απίθανα από εργολάβους.
Μεζονέτες 160 τμ σε 3 επίπεδα ή σε 3+σοφίτα...Και φυσικά να ζητάνε απίθανα χρήματα.Αυτά είναι τα χειρότερα!! Είδα και εγώ κάτι τέτοια, με 45τμ ο όροφος...ο τάφος του Ινδού και ζητάγανε εξωφρενικά ποσά. Απηύδησα με τα σπίτια που είδα....ευτυχώς βρήκαμε ένα αρκετά κοντά σε αυτό που θέλαμε και σε καλή τιμή. Αλλά είχαμε δει πάρα πολλά σπίτια και ήταν και θέμα τύχης τελικά.
-
Έχω δει και με 30τμ ο όροφος.....
Σπίτια υπάρχουν πολλά αλλά σπίτια καλά λίγα,κύριοι. Και επειδή δεν ξέρω πως να κάνω μεταμόσχευση μυαλού σε κάποιους νεοέλληνες,βλέπω τα προβληματικά σπίτια να πουλιούνται και τα καλά να μένουν απούλητα! -
Την εποχή της φτηνής βενζίνης και του εύκολου χρήματος πολλοί ήθελαν πολλά τμ και μακρυνές περιοχές σε μονοκατοικίες . Τώρα εκεί υπάρχει θέμα και τα κοντινά προάστια που και τότε είχαν αξία , στην διάρκεια της κρίσης την διατήρησαν και η πτώση των τιμών ήταν περί το 15 % . Τώρα είμαστε -10 % από τα ψηλά . Στις πιο φτηνές περιοχές που είναι αστικός κόσμος έχουμε πτώση στο -30 τώρα από το -35 που ήταν .
Αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία αν ανοίξει έστω και ελάχιστα η αγορά από τους Ελληνες , μιλάω για τα λίγα καινούργια που έχουν μείνει . Γιατί τόσα χρόνια δεν χτίζεται τίποτα .
-
Ναι δεν ειπα ολοϊδια, αλλα παρομοια, και σε μεγεθος και σε κηπο.
Αυτα που εχω δει σε εργα και στο ιντερνετ δειχνουν πολυ ομορφα, με συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη γραμμη και πολυ συγκεκριμενο κηπο κτλ.
Δειχνουν οργανωμενα, πεντακαθαρα, και ασφαλη.
Το κοστος ομως των κοινοχρηστων δαπανων φανταζομαι θα ναι στα υψη. Αραγε τι ταξης μεγεθους ειναι αυτα τα κοινοχρηστα;Δεν μιλω βεβαια μονο για μονοκατοικιες αλλα ακομα και για μεσαιου μεγεθους πολυκατοικιες με κηπους γυρω γυρω, παρκινγκ ή υπογεια παρκιγκ κατω απο τους κηπους και θεματικα παρκα για αθλητισμο, για κοινωνικοποιηση κτλ. Αλλα παντα ολα με συγκεκριμενο αρχιτεκτονικο αποτυπωμα και με μεγαλη προσοχη στην λεπτομερεια και στην φυλαξη του χωρου.
-
Αν είμαστε σοβαρό κράτος θα έβαζε όρους δόμησης σε όλη την ακτογραμμή και σε βάθος μέχρι 2 χλμ και ύψος μέχρι 100 μ. όπου θα μπορούσε να κάνει μία πολύ ήπια ανάπτυξη αντί για τα Μάτια και τις Βραυρώνες και τις Σαρωνίδες , αλλά και τις Μυκόνους .
Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σε όλη την χώρα ορίζοντας χρήσεις γης με πρόβλεψη για 100 χρόνια και να καταργήσει την εκτός σχεδίου δόμηση .
Λύσεις με άριστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα υπάρχουν , τεχνογνωσία υπάρχει , πολιτικοί με όραμα δεν υπάρχουν , παρά μόνο αμόρφωτοι κορμοράνοι .
Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Αυτοί εκλέγονται από αντίστοιχους εκλογείς, ίδιας και χειρότερης νοοτροπίας. Ειδικά στις περιοχές που λές, όπου η γη έχει πάρει λόγω τουρισμού τεράστια αξία, με αποτέλεσμα κάποιοι που είχαν άχρηστα χωράφια (γιατί ήταν δίπλα στο κύμα=αλατι) να γίνουν μέσα σε λίγα χρόνια εκατομμυριούχοι, και να χάσουν την μπάλα, είναι ανέφικτο να γίνει οτιδήποτε θα εκληφθεί ως παρέμβαση στην ιδιοκτησία (και έχουν και πολλές αποφάσεις δικαστηρίων που βάζουν την ατομική ιδιοκτησία πάνω από όλα). Όσοι πηγαίνουν Χαλκιδική ξέρουν τι θέλω να πω. Άναρχη δόμηση εκτός σχεδίου, εν πολλοίς αυθαίρετη, και επεκτάσεις σχεδίων για γέλια, που έγιναν κατα πως βόλευε όσους είχαν ιδιοκτησία και θα αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από την επέκταση...
Συμφωνώ πάντως ότι η εκτός σχεδίου δόμηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Το κακό με όλα αυτά τα πολεοδομικά είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι τόσο δυσκίνητες, και η νομοθεσία και νομολογία τέτοιες, που θέλεις χρόνια για να γίνει οτιδήποτε. Και φυσικά έτσι δεν γίνεται ούτε ανάπτυξη ούτε επενδύσεις. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ναι δεν ειπα ολοϊδια, αλλα παρομοια, και σε μεγεθος και σε κηπο.Αυτα που εχω δει σε εργα και στο ιντερνετ δειχνουν πολυ ομορφα, με συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη γραμμη και πολυ συγκεκριμενο κηπο κτλ.
Δειχνουν οργανωμενα, πεντακαθαρα, και ασφαλη.
Το κοστος ομως των κοινοχρηστων δαπανων φανταζομαι θα ναι στα υψη. Αραγε τι ταξης μεγεθους ειναι αυτα τα κοινοχρηστα;Δεν μιλω βεβαια μονο για μονοκατοικιες αλλα ακομα και για μεσαιου μεγεθους πολυκατοικιες με κηπους γυρω γυρω, παρκινγκ ή υπογεια παρκιγκ κατω απο τους κηπους και θεματικα παρκα για αθλητισμο, για κοινωνικοποιηση κτλ. Αλλα παντα ολα με συγκεκριμενο αρχιτεκτονικο αποτυπωμα και με μεγαλη προσοχη στην λεπτομερεια και στην φυλαξη του χωρου.
Για να έχεις μία ιδέα στο δικό μου διαμέρισμα , έχουμε οικόπεδο 1500 τμ και δύο κτίρια , ένα 5όροφο και ένα διώροφο . Ο ακάλυπτος χώρος είναι 1000 τμ . Ο κήπος του μεγάλου κτιρίου είναι περίπου 600 τμ και θέλει κηπουρό 12 Χ 120 και νερό περίπου 1000 € , δηλαδή συνολικό κόστος 2440 € τον χρόνο συν τις όποιες επισκευές στο αυτόματο πότισμα και σε αλλαγές φυτών . Αυτό σημαίνει ότι κάθε διαμέρισμα έχει 250 € τον χρόνο κόστος για τον κήπο . Στο διώροφο που ο κήπος του είναι 300 τμ το κόστος είναι γύρω στα 1000 € , αλλά αυτό μοιράζεται σε δύο διαμερίσματα μεγαλύτερα οπότε μιλάμε για 500 € τον χρόνο .
Για κάποιους που ήταν ενοικιαστές το έξοδο αυτό τους φάνηκε μεγάλο , γιατί κάποτε είχαμε ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση νερού .
Βέβαια είναι ωραία η αίσθηση του κήπου .
Το θέμα είναι ότι στην δική μας περίπτωση έδωσα στο διώροφο αποκλειστική χρήση οικοπέδου 500 τμ που πάνω σε αυτό χτίστηκε το κτίριο , αλλά υπάρχει και μία μεγάλη ράμπα πλάτους 6 μ που είναι κοινή για τα δύο κτίρια . Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ήταν ξεχωριστό οικόπεδο στην λογική των μεζονετών , θα είχαμε ένα οικόπεδο των 600 τμ , που με την υπάρχουσα λογική θα είχε διπλάσιο κτίριο μέσα .
Δηλαδή στα συγκροτήματα μεζονετών που ξέρουμε ο κήπος θα ήταν διασπασμένος , θα είχαμε δύο ράμπες , δεν θα ήταν πανταχόθεν ελεύθερα τα κτίρια και γενικά ενώ εγώ έχω ουσιαστικά ΣΔ 0,45 , εκεί θα είχαν 0,80 .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για κάποιους που ήταν ενοικιαστές το έξοδο αυτό τους φάνηκε μεγάλο , γιατί κάποτε είχαμε ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση νερού .
Βέβαια είναι ωραία η αίσθηση του κήπου .
Σε σπίτι που νοίκιαζα στο Ν.Ψυχικό είχανε κάνει γεώτρηση-πηγάδι γιατί αντίστοιχα είχε τεράστιο κήπο με γκαζόν που έχει μεγάλες απαιτήσεις νερού(ειδικά το καλοκαίρι).
Το κόστος που πληρώναμε ήταν το κοινόχρηστο ρεύμα και η συντήρηση της αντλίας.
Πολύ χαμηλό ετησίως. -
Δηλαδη ως ενοικος πολυκατοικιας εχεις λιγοτερο απο 25 ευρω το μηνα εξοδα για κηπο, δηλαδη με ενα αρονα tgi που λεει και ο ζηκος, ουτε που το καταλαβαινεις.
Καλα που δεν εξαντλησες τον συντελεστη, να μπαινει φως, αερας, να εχει ανοιγμα το ματι.
Αρα σε συγκροτηματα πολυκατοικιων πανω κατω αυτα ειναι τα εξοδα για τον κηπο της πολυκατοικιας συν καποια εξτρα για τα κοινα γηπεδακια και παρκα που εχουν.
-
Τον συντελεστή τον εξάντλησα , αλλά είναι μικρός . 0,80 .
Αλλά φως και αέρα έχουμε πολύ .
-
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλο το φόρουμ!
Να κάνω μια ερώτηση μιας και λήγει το 2ετες μίσθωμα της κατοικίας που ζω. Το συμβόλαιο ειναι 2ετες και λήγει τέλος Μάρτη. Ωστόσο ο νόμος (ο μεσίτης της ιδιοκτήτριας που μου τον ανέφερε κατα τη συμφωνία) μου δίνει το δικάιωμα να κρατήσω το σπίτι άλλο ενα χρονο μιας και το ελάχιστο θεωρείται το 3ετες μίσθωμα.
Μιας και σκέφτομαι να κάνω χρήση του σπιτιού για άλλο ένα χρόνο ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω σε όσους έχουν νομικές γνώσεις ή αντίστοιχη εμπειρία :α) Θα πρέπει να γίνει καινούργιο συμβόλαιο ή συνεχίζουμε με το υπάρχον;
β) Αν ναι στο (α) θα πρέπει να πληρώσω ξανά τον μεσίτη (της ιδιοκτήτριας);
γ) Μπορεί η ιδιοκτήτρια να ζητησει αναπροσαρμογή ενοικίου;
δ) Μπορεί η ιδιοκτήτρια να αρνηθεί; Αν ναι, θα υπάρχουν κυρώσεις; Αν διαβασα σωστα το νόμο, μπορώ να απαιτήσω να μου πληρώσει τα ενοίκια του 3ου χρόνου;Παραθέτω σχετικά εδάφια του νόμου και του συμβολαίου
-
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι μεσίτη δεν ξαναπληρώνεις!
Εχεις βολιδοσκοπήσει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού για τις προθέσεις της? Συνήθως σε συνεπείς ενοικιαστές δεν ζητείται καποια αύξηση. Βέβαια μπορεί να στο ζητήσει όταν κάνετε ανανέωση αλλά συνήθως επιδιώκεται μια καλή συνεννόηση γιατί δεν συμφέρει κανέναν οποιαδήποτε νομική εμπλοκή. -
Ευχαριστώ kkostask , οχι δεν έχω μιλήσει ακόμα. Εχουμε μια σχέση από μακριά και αγαπημένοι. Μια χαρά δηλαδή μέχρι τωρα. Απλά θέλω να ξέρω τι 'εργαλεία' έχω διαπραγμάτευσης αν μπουμε στη διαδικασια διαπραγμάτευσης και όχι απλα να συενχίσουμε για ένα χρόνο ακόμα.
-
Το σημαντικότερο 'όπλο' είναι η συνέπεια. Αν είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις κανένα θέμα,ούτε για επιπλέον διαμονή ούτε για αναπροσαρμογή.
-
Δεν υπάρχει πλέον τριετία . Ο,τι συμφώνησες ισχύει . Επειδή τα ενοίκια ανεβαίνουν συνέχεια μια και δεν αγοράζονται σπίτια να είσαι συγκαταβατικός και να τα βρείτε . Αν είστε και οι δύο ευχαριστημένοι , μια χαρά θα πάνε όλα .
Λεφτά στον μεσίτη ΔΕΝ ξαναδίνεις .
Ιδιοκατοικηση ή ενοικιο?