-
-
-
193.000 προβολές το δευτερο review video.Δεν υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον για το προιόν φαινεται!!!!
-
Εάν εξαιρέσεις το ψηφιακό πίνακα οργάνων και το ωραίο infotainment, υστερεί σε ποιότητα απο την x1
-
Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα?
-
Μα απο τα σχόλια του review
-
Σόρρυ,μου ξέφυγε...
-
Μέσα στους 7 φιναλίστ για αυτοκίνητο της χρονιάς.
-
Δεν ξέρω αν και ποιος εκ των δύο έχει δίκιο ή άδικο αλλά φαίνεται κάπως άκομψο ως δημοσίευμα παρόλο που είναι από τις ελάχιστες φορές που θυμάμαι αρνητικά σχόλια για νέο μοντέλο σε κάποιο Μέσο.Και ο λόγος βέβαια είναι ο αποκλεισμός του Μέσου αυτού από τη Volvo.Mήπως να είχαμε συχνότερα τέτοιους αποκλεισμούς για να διαβάζουμε αντικειμενικότερα άρθρα;
Τα πολλά επιπλέον κιλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας υποθέτω πως δεν αμφισβητούνται ως μετρήσιμο μέγεθος. -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Δεν ξέρω αν και ποιος εκ των δύο έχει δίκιο ή άδικο αλλά φαίνεται κάπως άκομψο ως δημοσίευμα παρόλο που είναι από τις ελάχιστες φορές που θυμάμαι αρνητικά σχόλια για νέο μοντέλο σε κάποιο Μέσο.Και ο λόγος βέβαια είναι ο αποκλεισμός του Μέσου αυτού από τη Volvo.Mήπως να είχαμε συχνότερα τέτοιους αποκλεισμούς για να διαβάζουμε αντικειμενικότερα άρθρα;
Τα πολλά επιπλέον κιλά συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας υποθέτω πως δεν αμφισβητούνται ως μετρήσιμο μέγεθος.Αυτο ειναι συνεργασία που στηρίζεται στο μιζαρισμα,ενω η συμπεριφορα του περιοδικου είναι παιδαριωδης.Δεν με καλεσες,τωρα να δεις τι θα γράψω
Δειτε τι γράφουν οι 4 τροχοι....
http://www.4troxoi.gr/blog/2017/11/odigoyme-volvo-xc40
Ποιος να λέει αραγε την αλήθεια? -
Το ότι πάντως χτίζουν όλα τα μοντέλα σε πλατφόρμα του μεγάλου αυτοκινήτου , είναι για γέλια .
Απλά όταν σπάει η ομερτά μαθαίνουμε αλήθειες .
-
Το συγκεκριμένο περιοδικό το έχει απλά τερματίσει. Τόσο κακεντρεχές και ανακριβές άρθρο δεν πρέπει να έχω ξαναδιαβάσει. Και το κορυφαίο είναι ότι σχόλια που δεν τους άρεσαν τα έσβησαν! Η αλήθεια είναι ότι το XC40 είναι βαρύτερο αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο δεν μας λένε με ποιές εκδόσεις των ανταγωνιστών το συγκρίνουν. Σε άλλο περιοδικό η έκδοση Τ5 R Design ζύγιζε 1672 κιλά. Μιλάμε για την πλέον ισχυρή και καλοεξοπλισμένη έκδοση του μοντέλου. Έχω την περιέργεια να δω πόσο θα ζυγίζει μια Χ1 25i με τα πάντα όλα πάνω.
-
Πάντως για το θέμα του βάρους έχουν δίκιο, τα νούμερα είναι απόδειξη. Αφού η πλατφόρμα είναι στοχευμένη (από υλικά, δεσίματα, διαστάσεις, βάρος κλπ) για τα μεγάλα οχήματα, δύσκολα θα δώσει τόσο μικρότερο βάρος που χρειάζεται/απαιτεί η συγκεκριμένη κατηγορία.
Και κάτι άλλο που μου φάνηκε αστείο: κάπου πήρε το μάτι μου μια photo με όλα τα καινούρια Volvo στη σειρά, και είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια μεταξύ τους. A νάτη
-
Έχω ξαναγράψει για την σχέση του 'ειδικού' τύπου με τις αντιπροσωπείες και την μισθοδοσία τους.
-
Το 40 ειναι λενε σε αλλη πλατφορμα αλλα και εγω πιστευω οτι ειναι στην 60-90 αλλα κομμενη. Πρεπει να δουμε το βαρος στις αναλογες εκδοσεις.
-
Ξεκινάμε από το γεγονός ότι το άρθρο είναι επιπέδου 3ης δημοτικού. Μετά εξετάζουμε το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για συγκρίσεις, οπότε το θέμα του εν λόγω άρθρου είναι απλά γελοίο. Και στο τέλος βλέπουμε ότι η αντιμετώπιση στους αναγνώστες είναι το λιγότερο άθλια. Το σχόλιο μου είχε τα περισσότερα λάικ και το έσβησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί ενώ με μπλόκαραν για να μην ξαναστείλω. Αν δεν είναι αυτό ξεφτίλα,τότε τι είναι?
Και για να πάμε στο αυτοκίνητο. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι βαρύτερο. Σίγουρα όμως όχι 300 κιλά. Μιλάμε όμως πάντα για την πληρέστερη έκδοση που φτάνει τα 1672 κιλά, Σε τελική ανάλυση δεν είδα να γράφουν το ίδιο για το συγκριτικά βαρύτερο από τους ανταγωνιστές του Kuga. -
To θέμα είναι πως έτσι όπως γράφουν,ότι δηλ. το ελαφρύτερο αμάξι είναι σε όλα καλύτερο -ασφάλεια,επιτάχυνση,ελιγμούς,φρενάρισμα,κατανάλωση-,είναι σαν η μείωση του βάρους να είναι πανάκεια για τη συμπεριφορά του αυτοκίνήτου. Αν ήταν έτσι,τότε το Scross με 4wd (~1240 kgr) θα ήταν νούμερο 1 στην κατηγορία του (που ως κάτοχος του πολύ θα μου άρεσε,όμως αντικειμενικά μιλώντας είναι ένα πολύ καλό crossover vfm,αλλά όχι το τέλειο).
Εννίοτε η δυσαρέσκειά τους κατά διαφόρων αντιπροσωπειών (π.χ. παλιά Fiat bravo βασική έκδοση με τα φρένα,τώρα VW polo 95 ps πάλι με φρένα και Volvo με βάρος) τους κάνει να καταφεύγουν σε ακραίες κρίσεις και συμπεράσματα. -
Παιδιά, μην τα μπλέκουμε. Άλλο θέμα ύφος του άρθρου (α) που προφανώς έχει να κάνει καθαρά με τον αποκλεισμό (για τον α/β/γ λόγο, δεν μας ενδιαφέρει), και άλλο το γεγονός (β) του βάρους του οχήματος (που ισχύει, το XC40 είναι βαρύτερο και από το Kuga, που είναι αρκετά βαρύ για την επόμενη κατηγορία).
Το extrapolation του αυξημένου βάρους στην γενικότερη εικόνα, ποιότητα, επιδόσεις κλπ του οχήματος είναι επίσης προφανώς αυθαίρετο, και βασίζεται περισσότερο στο (α) και λιγότερο στο (β)....
-
Εντελώς απαράδεκτο άρθρο.
Φυσικά έσβησαν και το δικό μου σχόλιο γιατί δεν τους 'άρεσε/εξυπηρετούσε' και με απέκλεισαν από το να ξανά ποστάρω.Υπάρχουν τόσα και τόσα reviews γαι το XC40. Όλοι αυτοί λοιπόν που οδήγησαν/δοκίμασαν το αυτοκίνητο, δεν είδα να αναφέρουν ή έστω να τονίζουν σε τέτοιο βαθμό ως μειονεκτήματα αυτά που αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο.
Ακόμη κι αν είναι πιο βαρύ από τον αναταγωνισμό πιθανόν να εξισορροπείται από άλλα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, πιθανόν και όχι.
Άλλο το να δοκιμάζεις ένα ένα αυτοκίνητο και να αναφέρεις τα πλεονεκτήματα του και τα μειονεκτήματα του και άλλο να γράφεις άρθρα λες και είσαι 8χρονο που σου πήραν το παιχνίδι από τα χέρια.Για την ιστορία:
Βάρος Χ1:
1500 κυβικά: από 1470Kg έως 1505Kg
2000 κυβικά: από 1505Kg έως 1650KgΒάρος Q3:
1400 κυβικά: από 1460Kg έως 1480Kg
2000 κυβικά: από 1560Kg έως 1700KgΒάρος XC40:
1500 κυβικά: Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τεχνικά χαρακτηριστικά
2000 κυβικά: από 1684Kg μέχρι τα 1733Kg.Δεν ξέρω που βρήκαν τα 300 κιλά περισσότερα αλλά εγώ σε σύγκριση μεταξύ δίλιτρων το μεγαλύτερο που βρίσκω είναι 179Kg μεταξύ ελαφρύτερης έκδοσης και 83Kg μεταξύ βαρύτερης έκδοσης.
Εκτός και αν συγκρίνουν 1500 κυβικά με 2000 κυβικά που και πάλι η μεγαλύτερη διαφορά που βρίσκω είναι 224Kg. -
Οι περισσότεροι πάντως αναφέρουν ότι το XC40 βασίζεται στην πλατφόρμα CMA και όχι σε μια μικρότερη έκδοση αυτής των XC60/90
The XC40 doesn’t use a shrunk version of the XC60/XC90 structure and suspension, either. The XC40’s brand-new platform is called ‘compact modular architecture’. The CMA uses more space-efficient, cheaper rear suspension (four-link with steel arms and coils as opposed to five-link with composite leaf spring).
Costs will also pushed down not just by making a new V40, but by sharing this platform with premium Chinese brand Lynk & Co. Both Volvo and Lynk & Co are owned by the Geely conglomerate.
https://www.topgear.com/car-reviews/volvo/xc40https://en.wikipedia.org/wiki/Compact_Modular_Architecture_platform
volvo XC40 / V40 / CMA platform