-
Ρε φίλε συγνώμη, αλλά καταλαβαίνεις τι γράφεις?
Γράφεις 'Στην προηγούμενη σελίδα (post 5053) γράφεις: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει το civic μαμά 178 άλογα στους τροχούς, σε rolling road δυναμόμετρο, μετά από υπολογισμό των απωλειών.»'
ΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ROLLING ROAD (PX DYNOJET) ΤΟ CIVIC NA EXEI MAMA 178 ΑΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΤΟ SI έχει τόσα.
ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΟΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ (Δες το με τα μάτια σου!!)
ΥΓ: η πρώτη δυναμομέτρηση που έκανα στο Civic ήταν ένα μήνα αφού το παράλαβα και ήταν εντελώς stock. Αυτή έγινε στο Microchips Tuning. Τα νούμερα είναι τα παρακάτω. Όποιος θέλει του την στέλνω με εμαιλ:
Engine Power: 179.3Hp@5573rpm
Engine Torque: 250.6N·m@4461rpm
και ρωτάω.
ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗ MICROCHIPS TUNING ΕΙΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 179,3 ΑΛΟΓΑ ΣΤΟ ΣΤΡΟΦΑΛΟ (ENGINE), ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙΣ ΠΛΉΡΩΣ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ (WHEEL) ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ?
ΠΟΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ? ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 160- 165 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.
Τέλος δεν σε βγάζω ψεύτη. Μπορείς να έχεις δει .πολλές δυναμομετρήσεις στο διαδίκτυο ή στο dynapack το civic να έχει στις πλήμνες τόσα, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ SE ROLLING ROAD ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΊΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ.
Τέλος αν ξέρεις αγγλικά, στο σύνδεσμο που παράθεσα μετράνε σε dynapack, για αυτό και βγάζουν τόσα, και μέσα στα ποστ, βγαίνει ένας αμερικάνος και λέέι ακριβώς για τη διαφορά μεταξύ τροχού και πλήμνης,
Διάβασε πιο προσεκτικά τι γράφω και δες μόνο σου τι έγραψες στο υστερόγραφο. Το ξαναγράφω μπας και το ..ξέχασες
[/quote]
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι θέλεις να πεις.
Στην προηγούμενη σελίδα (post 5053) γράφεις: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει το civic μαμά 178 άλογα στους τροχούς, σε rolling road δυναμόμετρο, μετά από υπολογισμό των απωλειών.»
Δεν σχολίασα τότε παρόλο που με την φράση αυτή «με βγάζεις ψεύτη».
Τώρα στέλνεις ένα video όπου δείχνει ότι το civic αποδίδει 190 άλογα σε ΟΧΙ rolling road δυναμόμετρο (άρα τα 178 μάλλον φαντάζουν λογικά για rolling road δυναμόμετρο).
Ότι είχα να πω το είπα και άντε να το ξαναπώ: Το Civic αποδίδει 178+ άλογα στον τροχό (μετρημένα σε rolling road δυναμόμετρο που είναι το κατώτερο που μπορεί να μετρηθεί) και με πρόγραμμα αυτό μπορεί να ανέβει 40-50 άλογα.
Το παραπάνω το γνωρίζω διότι δυναμομέτρησα το αυτοκίνητό μου και διότι έχω δει δεκάδες δυναμομετρήσεις που το επιβεβαιώνουν. Μάλιστα έδωσα links σε αρκετές από αυτές.
Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν 2 επιλογές: Είτε πιστεύετε ότι λέω αρλούμπες, είτε μπορείτε να το ψάξετε. Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι (ή να πείσω κάποιον).
ΥΓ: η πρώτη δυναμομέτρηση που έκανα στο Civic ήταν ένα μήνα αφού το παράλαβα και ήταν εντελώς stock. Αυτή έγινε στο Microchips Tuning. Τα νούμερα είναι τα παρακάτω. Όποιος θέλει του την στέλνω με εμαιλ:
-
Ρε παιδιά 210-220 με 34nm ροπή (και full ασφαλές) στις πλήμνες άσχημα είναι;
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Σας διαβάζω πολύ καιρό σιωπηλά.
Κάτοχος Civic X 1.5T K-Tuned.
Νομίζω οτι με τις διαφωνίες/συμφωνίες περί ιπποδύναμης και δυναμομετρήσεων, απο ένα σημείο και μετά διυλίζετε τον κώνωπα, αφού οι απόλυτοι αριθμοί δεν λένε πολλά πράγματα για ένα αυτοκίνητο.
Και για να βοηθήσω να ξεμπλοκάρει η συζήτηση απο το συγκεκριμένο θέμα, σκέφτηκα να μοιραστώ ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο που βρήκα τις προάλλες.
Είναι το γνωστό τεστ 'αποφυγής ταράνδου' απο Ισπανούς δοκιμαστές αυτοκινήτων. Το αποτέλεσμα των μετρήσεων για το Civic δεν είναι απλά εντυπωσιακό. Είναι εξωπραγματικό για την κατηγορία του αυτοκινήτου!
Κάντε τον κόπο να ψαxουλέψετε και άλλα βίντεο στο κανάλι τους για να συγκρίνετε και μόνοι σας.
Γιώργος
-
Γεια σου Γιώργο! Καλώς σε βρήκαμε!
Το βιντεάκι αυτό το ξέρουμε. Το έχουμε/δει ποστάρει εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε δε διαφωνεί κανείς για την τρομερή συμπεριφορά του civic στις στροφές!
Για πες τίποτα παραπάνω εσύ. Πως σου φαίνεται το αμάξι σου; Υπερ/κατά; Έχεις κάνει καμιά άλλη αλλαγή εκτός από το πρόγραμμα; Από αυτό είσαι ευχαριστημένος;
-
Γεια σου Γιώργο!
Για πες φίλε λεπτομέρειες και εντυπώσεις από το k-tuner
Εμεις εδώ πάνω κάτω τα έχουμε γράψει όλα
-
Εντάξει ομολογώ οτι δεν έχω διαβάσει και τις 203 σελίδες
Sorry που επανέλαβα το βίντεο
Να σας πω εντυπώσεις . . .
Κοιτάξτε, για μένα είναι το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο.
Τα Χόντα πάντα μου άρεσαν, αλλά δυστυχώς πάντα έχαναν στα σημεία απο τον γερμανικό ανταγωνισμό στην **προσωπική **μου ζυγαριά. Κυρίως λόγω κινητήρα και πίσω ανάρτησης.
Έτσι όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητά μου ήταν Γερμανικά τούρμπο.
Όταν λοιπόν το 2017 διάβασα για το νέο Civic και τα καλούδια του (τούρμπο, πολλαπλοί σύνδεσμοι, killer looks κλπ, κλπ), άρχισαν να μου μπαίνουν σοβαρές ιδέες, με αποτέλεσμα στις αρχές του 2019 να πουλήσω το Focus 1,5Τ και να αγοράσω το Civic 1.5T Sport Manual.
Ε τα υπόλοιπα τα έχετε πει ήδη. Το αυτοκίνητο πολύ απλά δεν έχει αντίπαλο στη κατηγορία του. Μπορεί κάποιοι ανταγωνιστές να είναι καλύτεροι σε κάποια σημεία, αλλά το συνολικό πακέτο που προσφέρει, απλά δεν παίζεται!
Και είναι αξιοπερίεργο (ή ίσως όχι και τόσο για τους γνωστούς λόγους) που δεν έχει τύχει της εμπορικής επιτυχίας που του αξίζει στην Ελλάδα.
Όσο αφορά στο K-Tuner, το έχω λίγο καιρό, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Είναι όντως 'άλλο' αυτοκίνητο όπως είπε κάποιος. Είναι μία αναβάθμιση που αξίζει να την κάνει όποιος το σκέφτεται. Να σημειώσω οτι είναι το 3ο αυτοκίνητό μου με τούρμπο και πρόγραμμα. Ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.
Θα γίνουν κι άλλες αναβαθμίσεις. Τις κάνω σιγά-σιγά για να ασχολούμαι και να μην βαριέμαι
ΥΓ. Ρε παίδες, είμαι μέλος και σε άλλα 2 ελληνικά φόρουμ Χόντα, τα οποία είναι ψόφια σε σχέση με αυτό εδώ. Γιατί δεν γράφετε κι εκεί που έχει και ξεχωριστά θέματα, ενώ εδώ τα γράφουμε όλα σε έναν κουβά?
-
Και είναι αξιοπερίεργο (ή ίσως όχι και τόσο για τους γνωστούς λόγους) που δεν έχει τύχει της εμπορικής επιτυχίας που του αξίζει στην Ελλάδα.
Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, όχι δεν είναι αξιοπερίεργο καθώς οι εμπορικές πολιτικές του εκάστοτε εισαγωγέα, είναι αυτές που κάνουν την διαφορά στο καινούργιο αυτοκίνητο και τις συνολικές πωλήσεις ενός μοντέλου. Βεβαίως και παίζουν ρόλο τα χαρακτηριστικά, αποδόσεις, αξιοπιστία κ.τ.λ. αλλά για την πλειοψηφία των εν δυνάμει αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων, οι οποίοι πάνε σε χρηματοδότηση με δόσεις, εκεί πρέπει να κάνεις κάπως την διαφορά ώστε οι ούτως η άλλως πεσμένες λόγω covid και γενικής κρίσης πωλήσεις σου, να πάρουν την ανιούσα! Με άλλα λόγια με σταθερό επιτόκιο μονίμως άνω του 7,5% ανεξαρτήτου προκαταβολής (νομίζω 6,9% και 0,6% η επιβάρυνση που δεν αποφεύγεις ) και με αντιπρόσωπους που οι 5 στους 10 δεν απαντάνε καν σε email , για να σου δώσουν μια προσφορά, δεν βοηθάς και ιδιαίτερα την εμπορική καταξίωση ενός πραγματικά υπέροχου αυτοκινήτου. Αυτά περί επιτοκίου φυσικά δεν ισχύουν μόνο για την honda, απλά μια και μιλάμε για το civic τα ανέφερα.
-
Φίλε sleeper, αυτό εννοούσα ακριβώς με την αναφορά μου σε 'γνωστούς λόγους'
Ίσως είναι καλύτερα έτσι πάντως, να μην κυκλοφορούν πολλά
-
Παιδιά μια πληροφορία που είναι άγνωστη σε πολλούς. Πληρώνουμε τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με Skoda Fabia 1,2 του 2013. Τα έντυπα των τελών του Fabia γράφουν και αυτά 128 γραμ CO2 και κοστίζουν 153,60€!!!
-
Παιδιά μια πληροφορία που είναι άγνωστη σε πολλούς. Πληρώνουμε τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με Skoda Fabia 1,2 του 2013. Τα έντυπα των τελών του Fabia γράφουν και αυτά 128 γραμ CO2 και κοστίζουν 153,60€!!!
Αύριο παραλαμβάνω το 1.5 sport plus. Ρύποι σύμφωνα με WLTP 139 gr και τέλη σκάρτα 90 ευρώ.
-
Καλοτάξιδο ανέβασε μας και φωτογραφία να δούμε το χρωματακι και πες μας πρώτες εντυπώσεις.
-
Εσείς που έχετε τον 1.5 με τα 182 πόσο πληρώσατε για σέρβις;Υπάρχει κάπου κοστολόγιο 5ετιας;
-
vasilas wrote:
Αύριο παραλαμβάνω το 1.5 sport plus. Ρύποι σύμφωνα με WLTP 139 gr και τέλη σκάρτα 90 ευρώ.
Καλορίζικο καλοτάξιδο...τυχερέ τέλεια η μέρα αυτή που παίρνεις το νέο αμάξι...να ξέρεις θα σε χαζεύουν όλοι...
-
@prikon
Καλημέρα, τράβηξα φωτο στο πρώτο service στον Σ,είναι αναρτημένο έξω απ' το λογιστήριο του ,δεν ξέρω πως την ανεβάζω εδώ οπότε παραθέτω τα στοιχεία. ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ HONDA CIVIC 1.5 PETROL ENGINE
1oς ΧΡΟΝΟΣ (20.000km) = 210 Euro
2oς ΧΡΟΝΟΣ (40.000km) = 250 Euro
3oς ΧΡΟΝΟΣ (60.000 km)= 280 Euro
4ος ΧΡΟΝΟΣ (80.000 km)= 325Euro
5ος ΧΡΟΝΟΣ (100.000 km)= 370Euro
ΤΑΚΑΚΙΑ ΕΜΠΡΟΣ= 158 Euro
ΤΑΚΑΚΙΑ ΠΙΣΩ = 123 Euro
ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ ΕΜΠΡΟΣ= 372 Euro
ΔΙΣΚΟΠΛΑΚΕΣ ΠΙΣΩ= 205 Euro
Συμπεριλαμβανομένων εργασία και ΦΠΑ.
Το 1.5 απ' ότι ξέρω έχει ρύπους 128 κ τέλη 153 όπως κ το δικό μου δηλαδή.Τα 139 ρύπους κ 90 τέλη πρώτη φορά το ακούω, μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος? Καλορίζικο και καλοταξιδο σου εύχομαι!!!
-
Το 1.5 απ' ότι ξέρω έχει ρύπους 128 κ τέλη 153 όπως κ το δικό μου δηλαδή.Τα 139 ρύπους κ 90 τέλη πρώτη φορά το ακούω, μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος? Καλορίζικο και καλοταξιδο σου εύχομαι!!!
O anestist το πήρε τώρα (2021) που οι ρύποι είναι WLTP κι οι συντελεστές υπολογισμού ΤΚ άλλαξαν (προς το χαμηλότερο)
-
Είχα την εντύπωση πως όλα τα euro6 είναι με WLTP. Έχεις δίκιο. Πόσο λογικό είναι όλο αυτό ρε φίλε. Φυσικά καλά έκαναν κ πήγαν προς τα κάτω τέλη, αλλά δεν θα επρεπε να γίνει κ μια αναπροσαρμογή στα τέλη των αυτοκινήτων που είναι ήδη σε κυκλοφορία με βάση τα νέα δεδομένα? Δύο κάτοχοι ίδιων αυτοκινήτων να πληρώνουν διαφορετικά τέλη, μιλάμε για εγκεφάλους όχι μαλακίες.
-
Σύμφωνα με το νέο πρότυπο wltp, το 1.5 manual βρίσκεται στα 139 gr που είναι το άνω όριο της 2ης κλίμακας υπολογισμού τελών κυκλοφορίας (χ 0,64 euro / gr) . Έτσι προκύπτει 88,96 ευρώ.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Φωτογραφίες τις επόμενες μέρες. Το χρώμα του είναι το polished metal. Από extra έχει δερμάτινο σαλόνι από την conolly, στους οποίους ο Σαρακάκης έχει δώσει τα πατρόν των καθισμάτων και έβγαλαν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το σαλόνι είναι μαύρο με άσπρες ραφές, ακριβώς σαν το εργοστασιακό. Για τις ραφές είχα την αντίρρησή μου, αλλά ο πωλητής επέμενε και προς το παρόν δείχνουν πολύ ταιριαστές. Δεν ξέρω πως θ αλλάξουν με τον καιρό. Οδηγικά δεν μπόρεσα να δω πολλά στα 10 χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι. Από Δευτέρα μπαίνει στην καθημερινότητά μου με σκοπό να φορτωθεί με πολλά, καλά, ασφαλή και απολαυστικά χιλιόμετρα.
-
Καλά οι ποιο πολλοί polished metal το έχουμε...χεχεχε
-
Καλορίζικο anestist!
Θα το χαρείς πολύ, θα το δεις!
-
vasilas wrote:
Πήρες ωραίο αυτοκίνητο! Καλοτάξιδο!
Νέο Honda Civic 2017