-
Όχι. Μου το είπαν.
-
Άρα παίζουν και τα 3 ενδεχόμενα....και σε μένα είπαν ότι έχω δεν έχω 5000 χλμ για τα μπροστινά...στο σέρβις των 120κ χλμ και τώρα έχω 160...
-
Πήγα χθες για σερβις το αμάξι. Έχω 28.000 χλμ. Μου είπαν ότι τα τακάκια μου θέλουν αλλαγή. Τα μπροστινά έχουν ακόμη 2-3.000 χλμ και τα πίσω 5-8.000 χλμ. Τι ισχύει ρε παιδιά;
α) Είναι φυσιολογικό
β) Με κλέβουν
γ) Το πατάω πολύ και λιώνω τα τακάκια πριν την ώρα τους;
Φυσιολογικό να θέλουν αλλαγή τακακια με τόσα λίγα χλμ δεν μου ακούγεται. Δεν ξέρω βέβαια που μένεις και πόσο φρένο πατάς. Αυτό το ξέρει εσύ.
Είναι τα γνωστά που κράζω για τις αντιπροσωπείες αλλά η λογική του φόρουμ ότι δεν κερδίζεις τπτ ένα 50αρι διαφορά είναι!
Το ότι σε βάζουν να αλλάζεις τακάκια στο μισό της ζωής του το καταπίνουμε αμασητο.
Πόσο κόστος σου είπαν για αλλαγή σε τακάκια που αντέχουν ....30.000?
Όπως έχω γράψει στο νήμα της Σουζούκι εμένα μου είχε πει η αντιπροσωπεία για αλλαγή στα 40.000 με κόστος 105 αν τα έκανα μαζί με το σέρβις που είχα πάει ή 135 αν πήγαινα μετά από 3-4000 χλμ που ....θα τα είχα πάρει στο χέρι!!!
Επειδή ήξερα ότι δεν πατούσα φρένα λόγω των διαδρομών μου ήμουν 100% σίγουρος ότι με κορόιδευαν.
Πήγα έξω μου είπαν δεν είναι ούτε στα μισά σε κοροϊδεύουν!
Τελικά τα άλλαξα εκτός με κόστος 47 ευρώ στα 80.000 χλμ και ακόμα είχα λίγο....
Αν τα έκανα στην αντιπροσωπεία στις 80000 θα είχα αλλάξει δύο φορές με κοστοε στην καλύτερη 210! Δλδ 160 ευρώ παραπάνω....μόνο για τακάκια.
Ούτε το εξυπνατζιδικο που λένε μερικοί ζητά να σου δείξουν τα παλιά να δεις πόσο λιωμένα είναι σε σώζει!
Η αντιπροσωπεία έχει πάντα στην καβατζα μερικά πραγματικά λιωμένα τακάκια για να τα δείξουν και να τα τρίψουν στην μούρη του πρώτου ...Πουαρω κατόχου ....
-
Ρε παιδιά, μάτια δεν έχετε; Είναι ανάγκη να σας πει η αντιπροσωπεία αν είναι για αλλαγή τα τακάκια; Φαίνεται το πάχος των τακακιών...
-
Όχι. Μου το είπαν.
Είναι σύνηθες να το προτείνουν κοντά στα 25 χιλιάδες. Κάνα φράγκο θέλουν. Όλες οι αντιπροσωπείες αυτό κάνουν. Όταν μου το είπαν εμένα κοντά στα 20χιλ έκανα αλλά 30χιλ και μετά έβαλα brembo ενώ τα μαμά ήταν ate. Κόστος αγοράς 60€.
-
Εμπειρία από Ομεγκα, στο προηγούμενο σερβις μου είχαν πει ότι θα αλλάξουμε στο επόμενο. Φέτος το Γενάρη που το έκανα μου είπαν ότι έχει λίγο ακόμη και θα το δούμε του χρόνου γιατί φαίνεται ότι δεν ταλαιπωρούνται τόσο..
Αμάξι του 2012, έχω αλλάξει 1 φορά μόνο.
-
Ρε παιδιά, μάτια δεν έχετε; Είναι ανάγκη να σας πει η αντιπροσωπεία αν είναι για αλλαγή τα τακάκια; Φαίνεται το πάχος των τακακιών...
Σωστά, με τον φακό του κινητού και ρίχνουμε μια ματιά, βάλτε και λίγο δάκτυλο στο δίσκο μην σας πουν ότι τον λιωσατε και θέλει αλλαγή.
Αυτός είναι ο πιο εύκολος έλεγχος που μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας
-
Φίλε sargus κ μένα τα ίδια. Εχω το 1.5 με 30χιλιαδες κ μου λένε εχεις ακόμα 4 χιλιάδες. Κάνω εκτος πόλης χρήση. Δε ξέρω ακόμα αν ισχύει.
Κάτι που παρατήρησα αν έχει συμβεί κ σ άλλον, στο navi οποτε περνάω Ολυμπία οδό κ λίγο Ιονία μου εμφανίζει στο χάρτη ότι 'πετάω' πάνω απ τα χωράφια ! Δεν έχει περασμένο τον νέο δρόμο; Έχει βλάβη ο δέκτης ή το navi? Ενώ έκανα update όπως κάθε χρόνο στο garmin Honda πάλι τα ίδια! -
Με εκτός πόλης χρήση 30000 χλμ είναι απίθανο να θες αλλαγή , αναδουλειες έχουν τα παιδιά από κάπου πρέπει να τα βγάλουν.
Πόσο χρεώνουν τα τακάκια αλλαγή;
-
Έλα ντε, το πιο απλό πράγμα από όλα για να ελέγξεις...
-
Εδώ υπάρχουν οδηγοί που δεν έχουν ανοίξει το καπώ ποτέ δεν έχουν συμπληρώσει αέρα στα λάστιχα ποτέ. Και θα ξερουν να δουν τα τακάκια;
-
Δεν νομίζω αυτοι να μπαίνουν στο 4Τforum όμως.
-
Φίλε sargus κ μένα τα ίδια. Εχω το 1.5 με 30χιλιαδες κ μου λένε εχεις ακόμα 4 χιλιάδες. Κάνω εκτος πόλης χρήση. Δε ξέρω ακόμα αν ισχύει.
Κάτι που παρατήρησα αν έχει συμβεί κ σ άλλον, στο navi οποτε περνάω Ολυμπία οδό κ λίγο Ιονία μου εμφανίζει στο χάρτη ότι 'πετάω' πάνω απ τα χωράφια ! Δεν έχει περασμένο τον νέο δρόμο; Έχει βλάβη ο δέκτης ή το navi? Ενώ έκανα update όπως κάθε χρόνο στο garmin Honda πάλι τα ίδια! -
Δεν νομίζω αυτοι να μπαίνουν στο 4Τforum όμως.
Εδώ είναι πιο περιορισμένο το φαινόμενο αλλά δεν εκλείπει βεβαίως.
-
Κάτι που παρατήρησα αν έχει συμβεί κ σ άλλον, στο navi οποτε περνάω Ολυμπία οδό κ λίγο Ιονία μου εμφανίζει στο χάρτη ότι 'πετάω' πάνω απ τα χωράφια ! Δεν έχει περασμένο τον νέο δρόμο; Έχει βλάβη ο δέκτης ή το navi? Ενώ έκανα update όπως κάθε χρόνο στο garmin Honda πάλι τα ίδια!Αυτό που σε δείχνει στα χωράφια, μου το είχε κάνει κι εμένα. Μπορεί να θέλει calibration αν οι χάρτες σου δεν θέλουν ανανέωση. Ψάξτω λίγο στο ίντερνετ γιατί δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει, αλλά δεν είναι δύσκολο. Εμένα μετά το calibration είναι μια χαρά.
Πάντως είναι άθλιο γενικά. Δεν το χρησιμοποιώ πια. Μόνο Android Auto.
-
Χρόνια πολλά σε όλους,
Φίλε otokomae,
Το λάδι που έβαλες στο civic ήταν αυτό? https://www.4troxoi.gr/agora/liqui-moly-molygen-new-generation-5w-30-dpf/ .
ΕΒΑΛΕΣ 0-30 5-30 Η 0-20 ΙΞΩΔΕς?
-
Χρόνια πολλά σε όλους,
Φίλε otokomae,
Το λάδι που έβαλες στο civic ήταν αυτό? https://www.4troxoi.gr/agora/liqui-moly-molygen-new-generation-5w-30-dpf/ .
ΕΒΑΛΕΣ 0-30 5-30 Η 0-20 ΙΞΩΔΕς?
Χρόνια πολλά φιλε Gpaa. Χρησιμοποιώ το 4200 top tec 5/30. Μετά από 3 αλλαγές θεωρώ ότι έχω πιο αθόρυβη λειτουργία σε ταξιδιαρικα χιλιόμετρα. Σχετικά με το εξουσιοδοτημένο δεν ήμουν καθόλου σίγουρος για το λάδι που χρησιμοποιούν.
-
gkoumas wrote:
Κάτι που παρατήρησα αν έχει συμβεί κ σ άλλον, στο navi οποτε περνάω Ολυμπία οδό κ λίγο Ιονία μου εμφανίζει στο χάρτη ότι 'πετάω' πάνω απ τα χωράφια ! Δεν έχει περασμένο τον νέο δρόμο; Έχει βλάβη ο δέκτης ή το navi? Ενώ έκανα update όπως κάθε χρόνο στο garmin Honda πάλι τα ίδια!Αυτό που σε δείχνει στα χωράφια, μου το είχε κάνει κι εμένα. Μπορεί να θέλει calibration αν οι χάρτες σου δεν θέλουν ανανέωση. Ψάξτω λίγο στο ίντερνετ γιατί δεν θυμάμαι πως το είχα κάνει, αλλά δεν είναι δύσκολο. Εμένα μετά το calibration είναι μια χαρά.
Πάντως είναι άθλιο γενικά. Δεν το χρησιμοποιώ πια. Μόνο Android Auto.
Ευχαριστώ! Έψαξα κ ήθελε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να ξανά συγχρονίσει δορυφόρους. Υπόψιν σβήνει τα πάντα αποθηκευμένα στο σύστημα. Στο πρώτο ταξίδι ήταν οκ. Μένει να δοκιμαστεί πάλι.
-
Καλησπέρα σε όλους και να πώ οτι χρειάζομαι οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε και ΔΕΝ δίνεται λύση απ τη Honda Σαρ. Έχω το Civic 1.5T Hatch το οποίο παρέλαβα 8/2017 και μετά το 2ο ετήσιο service σε ΚΑΘΕ ταξίδι μόνο και οχι μεσ τη πόλη εμφανίζεται η ένδειξη χαμηλής στάθμης λαδιού κινητήρα (πορτοκαλί λυχνάρι με τα κυματα απο κάτω) . Οπως γράφει και στο Manual σταματαω στην ακρη στην Εθνική σβήνω τη μηχανή ανοίγω καπό και ελέγχω τη στάθμη με τη βέργα και είναι όλα καλα. Βάζω μπροστά και η ένδειξη έχει σβήσει. Συνεχίζω το ταξίδι και μετα απο κάποια χιλιόμετρα ξανα εμφανίζεται! Ξανα στην ακρη καθώς με αυτά δε παίζουν, και ξανασυνεχίζω! Είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα , η ένδειξη εμφανίζεται μετα απο περίπου 80km normal οδήγησης.
Ανέβασα και σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=He9iecXmixo
Σαφώς το πήγα στη κεντρική αντιπροσωπεία και επειδή δεν εμφανίζεται στον εγκέφαλο δεν το θεωρούν 'βλάβη' και δε κάνουν τίποτα! Μάλιστα το θεωρούν φυσιολογικό καθώς σε συνδυασμό θερμοκρασίας και ευαίσθητου αισθητήρα να εμφανίζεται!
Δηλαδή εμφανίζεται και σε κάποιον άλλον απο εδώ?
Ευχαριστώ
Χρήστος
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο civic μου. Μετά από αναβάθμιση λογισμικού και αλλαγή αισθητήρα πίεσης λαδιού στη Honda Σωτηροπουλος το πρόβλημα παραμένει
-
gkoumas wrote:
Καλησπέρα σε όλους και να πώ οτι χρειάζομαι οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε και ΔΕΝ δίνεται λύση απ τη Honda Σαρ. Έχω το Civic 1.5T Hatch το οποίο παρέλαβα 8/2017 και μετά το 2ο ετήσιο service σε ΚΑΘΕ ταξίδι μόνο και οχι μεσ τη πόλη εμφανίζεται η ένδειξη χαμηλής στάθμης λαδιού κινητήρα (πορτοκαλί λυχνάρι με τα κυματα απο κάτω) . Οπως γράφει και στο Manual σταματαω στην ακρη στην Εθνική σβήνω τη μηχανή ανοίγω καπό και ελέγχω τη στάθμη με τη βέργα και είναι όλα καλα. Βάζω μπροστά και η ένδειξη έχει σβήσει. Συνεχίζω το ταξίδι και μετα απο κάποια χιλιόμετρα ξανα εμφανίζεται! Ξανα στην ακρη καθώς με αυτά δε παίζουν, και ξανασυνεχίζω! Είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα , η ένδειξη εμφανίζεται μετα απο περίπου 80km normal οδήγησης.
Ανέβασα και σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=He9iecXmixo
Σαφώς το πήγα στη κεντρική αντιπροσωπεία και επειδή δεν εμφανίζεται στον εγκέφαλο δεν το θεωρούν 'βλάβη' και δε κάνουν τίποτα! Μάλιστα το θεωρούν φυσιολογικό καθώς σε συνδυασμό θερμοκρασίας και ευαίσθητου αισθητήρα να εμφανίζεται!
Δηλαδή εμφανίζεται και σε κάποιον άλλον απο εδώ?
Ευχαριστώ
Χρήστος
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο civic μου. Μετά από αναβάθμιση λογισμικού και αλλαγή αισθητήρα πίεσης λαδιού στη Honda Σωτηροπουλος το πρόβλημα παραμένει
Δε ξέρω και για ποιο μοντέλο αναφέρεσαι αλλα σε μένα που είναι απ τα πρώτα παραλαβής Σαρ το '17, μου διορθώθηκε πρόσφατα αφού ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ κ άλλαξα κ δυο αντιπροσωπείες . Το '18 έγινε αναβάθμιση λογισμικού , το '19 αλλαγή αισθητήρα, κ φέτος έκανα την νέα αναβάθμιση που βγήκε γι αυτόν τον λόγο η οποία αυξάνει την καθυστέρηση ανάγνωσης στον αισθητήρα οπότε κ δεν εμφανίζει την ένδειξη. Ζήτα την συγκεκριμένη αναβάθμιση ή άλλαξε αντιπρόσωπο.
Νέο Honda Civic 2017