-
Δερματολόγο κάτι γινεται. Ένας γνωστός πήγε και του έβαλαν κάτι μεμβρανες που ούτε από μέσα δεν έβλεπε. Ειδικά βράδυ σκετη πίσσα.
-
Πριν από πολλά χρόνια μπορούσε να γίνει με βεβαίωση ιδιώτη γιατρού. Εδώ και αρκετά χρόνια χρειάζεται βεβαίωση υγειονομικής επιτροπής. Ίσως να αρκεί και βεβαίωση από νοσοκομείο.
-
Οφθαλμίατρο....φωτοφοβια
Φωτοευαισθησία σε δέρμα ή μάτια
-
-
arachnophobia
-
Του ΚΟΚ είναι σαφές. Δεν επιτρέπει καμία μεταβολή στην διαπερατοτητα των τριών πρόσθιων υαλοπινάκων. Το αντίθετο ισχύει για τα πίσω. Το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 80€. Το μόνο παραθυρακι για τα προσθια είναι μόνο για ιατρικούς λόγους.
Κάνεις λάθος! Επιτρέπεται ελάχιστη φωτοδιαπερατότητα 75% στον μπροστινό ανεμοθώρακα και 70% στα τζάμια οδηγού και συνοδηγού. Το θέμα είναι πως ερμηνεύεται και πως μετριέται αυτή. Η 'βολική' ερμηνεία είναι βάζοντας μεμβράνες 75άρες ή 70άρες αντίστοιχα, αλλά αυτή η ερμηνεία δεν υπολογίζει τη φωτοδιαπερατότητα του απλού τζαμιού που δεν είναι 100%. Στην πράξη πολλοί εγκαταστάτες δίνουν χαρτί βάσει αυτής της ερμηνείας, χωρίς να συνυπολογίζουν την απώλεια σε φωτοδιαπερατότητα του τζαμιού.
-
otokomae wrote:
Του ΚΟΚ είναι σαφές. Δεν επιτρέπει καμία μεταβολή στην διαπερατοτητα των τριών πρόσθιων υαλοπινάκων. Το αντίθετο ισχύει για τα πίσω. Το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 80€. Το μόνο παραθυρακι για τα προσθια είναι μόνο για ιατρικούς λόγους.
Κάνεις λάθος! Επιτρέπεται ελάχιστη φωτοδιαπερατότητα 75% στον μπροστινό ανεμοθώρακα και 70% στα τζάμια οδηγού και συνοδηγού. Το θέμα είναι πως ερμηνεύεται και πως μετριέται αυτή. Η 'βολική' ερμηνεία είναι βάζοντας μεμβράνες 75άρες ή 70άρες αντίστοιχα, αλλά αυτή η ερμηνεία δεν υπολογίζει τη φωτοδιαπερατότητα του απλού τζαμιού που δεν είναι 100%. Στην πράξη πολλοί εγκαταστάτες δίνουν χαρτί βάσει αυτής της ερμηνείας, χωρίς να συνυπολογίζουν την απώλεια σε φωτοδιαπερατότητα του τζαμιού.
Μάλλον εσύ κάνεις λάθος αφού λες ότι δεν ερμηνεύεται και δεν μετριέται και σε αυτό συμφωνούμε. Τη στιγμή μάλιστα που όπως λες και εσύ τα ποσοστά αδιαφάνειας των 2 υλικών λειτουργούν προσθετικα. Και κλείνοντας το θέμα οι σοβαροί εγκαταστάτες για το πρόσθιο προτείνουν 100% διάφανη μεμβράνη αντιθερμικη και προστασίας από UV.
-
Μάλλον εσύ κάνεις λάθος αφού λες ότι δεν ερμηνεύεται και δεν μετριέται και σε αυτό συμφωνούμε. Τη στιγμή μάλιστα που όπως λες και εσύ τα ποσοστά αδιαφάνειας των 2 υλικών λειτουργούν προσθετικα. Και κλείνοντας το θέμα οι σοβαροί εγκαταστάτες για το πρόσθιο προτείνουν 100% διάφανη μεμβράνη αντιθερμικη και προστασίας από UV.
Είναι κακό πράγμα η επιμονη σου όταν έχεις λάθος και ο εγωισμός σου να μην παραδέχεσαι το λάθος σου. Έγραψες αυτολεξεί: 'Το άρθρο 81 του ΚΟΚ είναι σαφές. Δεν επιτρέπει καμία μεταβολή στην διαπερατοτητα των τριών πρόσθιων υαλοπινάκων'. Αυτό λοιπόν δεν ισχύει! Αυτό που ισχύει είναι ότι απαιτείται τουλάχιστον 75% φωτοπερατότητα για το μπροστινό παρμπριζ και 70% για τα τζάμια οδηγού και συνοδηγού. Το πως προκύπτει αυτό τελικά είναι θέμα ερμηνείας και μέτρησης (που δεν είναι δυνατή χωρίς τα κατάλληλα όργανα).
Αλλά ακόμη και στην αυστηρότερη (και σωστότερη κατά την άποψη μου, αλλά όχι 'βολικότερη') ερμηνεία, μπορείς π.χ. να εχεις ενα παρμπριζ με 90% φωτοπερατότητα και να του προσθέσεις μια μεμβράνη με 85% φωτοπερατότητα και να είσαι νόμιμος! Στην πράξη με το χαρτί του εγκαταστάτη ότι φοράς 75άρα μεμβράνη στο παρμπριζ, περνάς από όλα τα ΚΤΕΟ και τους ελέγχους της Τροχαίας.
-
Η εγωπαθεια και ο εγωκεντρισμός είναι δικό σου χαρακτηριστικό. Συνέχισε να ευλογείς τα γένια σου.
-
Η εγωπαθεια και ο εγωκεντρισμός είναι δικό σου χαρακτηριστικό. Συνέχισε να ευλογείς τα γένια σου.
Ρε συ, τα ίδια δεν έκανες και με τη διαφωνία που είχαμε για τον 1.6 TDi; Επέμενες στις αρχικές σου χαζομάρες, μέχρι τελικής πτώσεως. Όταν σου απέδειξα με κωδικούς ανταλλακτικών ότι είχες άδικο, απλώς σιώπησες. Τώρα γιατί το πας παραπέρα; Τα γραπτά μας είναι από πάνω και όποιος έχει τη στοιχειώδη λογική καταλαβαίνει, ποιος έχει δικιο και ποιος έχει πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν ευλόγησα τα γένια μου. Πολύ απλά σου είπα ότι έχεις λάθος στο αρχικό σου ποστ, με στοιχεία και χωρίς καμία προσωπική αιχμή. Όταν όμως σε βλέπω να επιμένεις, ε τότε θα σε στριμώξω. Δεν θέλεις να δεχτεις ότι έχεις λάθος; Γούστο σου και καπέλο σου. Μην προσπαθείς όμως να κάνεις το άσπρο μαύρο, για λόγους εγωισμού...
-
Παραθέτω αυτούσια την απάντηση απο το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του Σ σε σχετική ερώτηση μου πριν αγοράσω το αυτοκίνητο......
Αξιότιμε πελάτη,
Αρχικά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρωταρχικός στόχος της Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ είναι η ικανοποίηση των πελατών μας, οι οποίοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία HONDA,το μπροστινό παρμπρίζ και τα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού είναι χρωματισμένα με πράσινο χρώμα (για απορρόφηση θερμότητας) 70% διαφάνεια φωτισμού και το TUV (transmission of ultraviolet) είναι μικρότερο από 1%.
Τα πίσω παράθυρα και η πίσω πόρτα είναι privacy glass (νέο σκούρο γκρι χρώμα) 30% διαφάνεια φωτισμού και TUV λιγότερο από 1%.
Όλα τα παράθυρα πληρούν τον κανονισμό ECE R43.
Με εκτίμηση
Customer Service
Saracakis Brothers S.A.
71 Athinon Ave., P.O. Box 1200
101 73 Athens, Greece
Tel.: +30 210 348 3300
Και η σιωπή είναι χρυσός αγαπητέ χαρισμα
-
Για εξήγησε μας το λίγο αυτό... Γιατί πρέπει να σωπάσω;
-
Οποιος πει 'καθρεφτάκι' πρώτος κερνάω πιτογυρο!
-
Α, όλα κ όλα! Εγω δεν μπαίνω μέσα σε πιτα
-
Δρόμος σκοτεινός η ζωή του καθενός.
-
Λέω να μείνω με το δικό μου...
-
Προφανή στροφή προς το συντηρητικότερο.
Ελπίζω το hatchback να είναι πιο τολμηρό.
-
Βάζω αυτό το βινετάκι γιατί είδα 3 ενδιαφέροντα πράγματα:
1.** **Το μανιουαλ είναι πιο γρήγορο από το αυτόματο, χαχαχα. Υπάρχουν βέβαια διάφοροι λόγοι για αυτό (χαμηλότερη ροπή το cvt (220 vs 240 Νm), ψευτικες αλλαγές που το καθυστερούν, διαφορά θερμοκρασίας και τεπόζιτου βενζίνης.
-
Οι αλλαγές που κάνει ο τυπάκος στην επιτάχυνση του χειροκίνητου είναι οι καλύτερες αλλαγές σε civic που έχω δει ever. Είναι απίστευτος!
-
Το cvt στο Honda (βλέπω βίντεο με cvt στο civic πρώτη φορά καθώς έβγαζα σπυριά μέχρι τώρα) δε φαίνεται και τόσο κακό τελικά...μήπως δεν είμαι καλά; μήπως μεγαλώνω;
-
-
Βλέπω ότι η επόμενη γενιά 'απομπουρναζοποιήθηκε'.
Πριν ξεσηκωθείτε οι χονταίοι, διευκρινίζω ότι το ποστ είναι χιουμοριστικό. Και μένα μου αρέσει τελικά η εμφάνιση του υπάρχοντος Civic. Ξυπνάει το μικρό κάγκουρα μέσα μου...
-
Harisma,
Ακόμα δεν το οδήγησες το μπουρναζέικο;
Νέο Honda Civic 2017