-
Πίεσης λαδιού. Αν δεν αρχίσετε τη γκρίνια σε καθημερινή βάση ολοι, δεν πρόκειται να γίνει η αντικατάσταση της.
-
Δεν είναι αισθητήρας πίεσης αλλά αισθητήρας ύψους. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα ευρωπαϊκά hatchbacks.
-
Δεν είναι αισθητήρας πίεσης αλλά αισθητήρας ύψους. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στα ευρωπαϊκά hatchbacks.
Δε ξέρω μήπως είναι κ αισθητήρας ποιότητας του λαδιού, γιατί με τη εμφάνιση φυσαλίδων που δημιουργούνται από τη θερμοκρασία μου είπαν στο Σ ότι ενεργοποιηται.
-
Παιδιά μήπως να το δίνατε και να παίρνατε golf 8?
-
-
-
Αν κ εδώ αναφερόμαστε για το Civic , ειδάλλως θα πήγαινα να αγοράσω κ ένα GSX-R.. στο golf έχουν ξεφύγει τα θέματα με τα ηλεκτρονικά του οσο δε πάει. Κ όταν εχεις έναν όμιλο που παραδέχεται ότι κάνει απάτη με το προγραμμα για ρύπους χάνει τον σεβασμό της προς τους οδηγούς της.
-
Αυτό με τον αισθητήρα του λαδιού έχει παρουσιαστεί και στα 1000άρια και στα 1500άρια;
-
Τουλάχιστον οι κινητήρες μας δεν καίνε λάδι, γιατί δείτε στον ανταγωνισμό και μάλιστα στα ίδια άλογα, μια κατάσταση:
-
Ο αισθητηρας λαδιού αλλά πίεσης λαδιού και μακάρι να μην είναι από βαλβιδα πιεσης. Τον αισθητήρα που αναφέρεστε τον έχουν αλλάξει ήδη σε δύο 1500αρια γνωστών μου χωρίς αποτέλεσμα.
Μόνο στο 1500 υπάρχει το θέμα.
Αισθητήρας ποιότητας λαδιού δεν υπάρχει που αναφερθηκε παραπάνω.
-
Μάλλον αναφέρεσαι σε άλλο πρόβλημα. Ενημερωτικά, οι δύο αισθητήρες έχουν διαφορετικό μήνυμα στο καντράν και διαφορετικό χρώμα και δύσκολα μπορεί κάποιος να τους μπερδέψει.
Στο πρόβλημα που περιγράφω εγώ, το μήνυμα που εμφανίζεται είναι το «Check Engine Oil Level» με κίτρινο χρώμα. Εικόνα εδώ: https://www.civicx.com/forum/attachments/img_20200525_123159-jpg.267635/
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ:
https://www.civicx.com/forum/threads/got-the-low-oil-warning-twice.41388/
O Σ γνωρίζει το πρόβλημα, δεν έχει θέμα να το επιδιορθώσει εντός εγγύησης, αλλά αναφέρει ότι «δεν υπάρχει τεχνική λύση και περιμένουν software update». Δεν είμαι σίγουρος ότι τον πιστεύω και γιαυτό προσπαθώ να βρω κάποιον που έκανε αλλαγή αισθητήρα (στην Ελλάδα) και ΔΕΝ του λύθηκε το πρόβλημα. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 περιπτώσεις στα διάφορα forum που το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση αισθητήρα.
Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και ενός Έλληνα που μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.civinfo.com/threads/oil-level-error-light-up.419832/
Στο παραπάνω link αναφέρει ότι ο νέος sensor είναι πιο μακρής και ότι δεν έχει προβλήματα εδώ και 3000Km.
-
Παιδια σας χαιρετίζω.
Ποια η άποψη σας για το 1000αρι χατσμπακ?
Εχω οικογένεια 4 μελών και περίπου 7000χλμ το χρόνο. Τα περισοτερα ταξιδάκια μου είναι κοντινά (1 ώρα). -
Πολύ καλό
-
πολύ λεπτά λάδια γιατί θα ψάχνετε για έδρανα βάσης σε λίγο καιρό.
Άσχετο αλλά στη Τουρκία διατίθεται εργοστασιακό LPG;
-
πολύ λεπτά λάδια γιατί θα ψάχνετε για έδρανα βάσης σε λίγο καιρό.
Άσχετο αλλά στη Τουρκία διατίθεται εργοστασιακό LPG;
Τι εννοείς;
Αναφερομαι γενικά σε όλο σου το μήνυμα.
-
Παιδια σας χαιρετίζω.
Ποια η άποψη σας για το 1000αρι χατσμπακ?
Εχω οικογένεια 4 μελών και περίπου 7000χλμ το χρόνο. Τα περισοτερα ταξιδάκια μου είναι κοντινά (1 ώρα).Για μένα το καλύτερο. Βέβαια δεν ξέρω αν τα χλμ είναι μόνο μέσα πόλη εκεί δεν ξέρω γιατί είναι λίγο μεγάλο. Αλλά εγώ και έτσι να ήταν πάλι αυτό θα επαιρνα
-
Μη βάζετε σε συνθήκες φορτιου πολύ λεπτά λάδια γιατί θα ψάχνετε για έδρανα βάσης σε λίγο καιρό.
Εγώ από την άλλη, για όλα τα καινούρια αυτοκίνητα (και όχι μόνο για το Civic) θα έλεγα μην βάζετε κανένα λάδι εκτός των προδιαγραφών του κατασκευαστή.
-
Καλα δεν ειναι πανακια και αυτο διοτι, παρα πολλες οι περιπτωσεις των λαδιων που ηταν λαθος απο το εργοστάσιο και οδηγησαν σε βλαβη. Απο τα cvt της honda, τα dsg και πολλα μοτερ σχεδον ολων τν κατασκευάστων.. Πολλες φορες βασικος σκοπος των πολυ λεπτων λαδιων ειναι και το 1% με 2% στην μειωση της καταναλωσης και οχι τη μακροζωία. Για παράδειγμα προσθετουν στις οδηγιες χρησης πολλες μικρες εξαιρεσεις για να ειναι νομικα καλλυμενοι που πριν ηταν δεδομένες. Αλλωστε πλεον οπως ειπαμε πολλα αυτοκινητα ειναι leasing.
Απο την αλλη αν δεν εχει υπάρξει ενας πληθυσμός ως beta testers με διαφορετικα λαδια στοθς κινητήρες οποτε και παλι ειναι ρισκο. Οποτε τετοιες αλλαγες ειναι σωστες σε αυτοκινητα που εχουν κανει τον καταναλωτικό τους κυκλο και υπαρχει εμπειρια χρηστων κια συνεργείων.
-
Ρε συ γύρε, μου παίρνεις το 1% (και πολύ λέω) των περιπτώσεων που οι κατασκευαστές έκαναν λάθος αρχική εκτίμηση για τον τύπο λαδιών και το εξισώνεις με μια γενική εμπειρική άποψη περί των πολύ λεπτών λαδιών. Το βρίσκεις λογικό αυτό; Γιατί εγώ τα λεφτά μου θα τα ποντάρω στην άποψη του κατασκευαστή και όχι στου μαστρο-Μήτσου...
-
Οχι αυτο που σου λεω το αναφερω απο πειρα συνεργειων. Επισης μη λετε μονιμως το ορο ' μαστρο νικος' Δεν ειναι ολοι ετσι. Υπαρχουν ανθρωποι που ανοιγουν καθε κερα μοτερ και συμμετέχουν σε σεμιναρια στα εργοαστασια για ενημερώσεις και μετεκπαίδευση.
Ειναι αρκετουτσικες οι περιπτωσεις των λαθος λαδιων απλα δεν πολυ ακούγονται. Πολλες φορες ειτε γινεται καποια διορθωση στα ψηλα και αθορυβα στο σέρβις ειτε προσθετουν ρητρες λειτουργίας με λεπτομέρειες στο βιβλιαρακι των οδηγιων.
Πολλες φορες οι οποιες διορθωσεις των κατασκευαστων προερχεται απο το feedback πολλων εξουσιοδοτημενων και καταρτησμενων αρχιμηχανικων συνεργειων κτλ.
Και αυτο διοτι το περιβαλλον και οι συνθήκες μετακινησης σε καθε χωρα επηρεαζει αλλιως τα λαδια του καθε κινητηρα. Ζεστη,υγρασια, χωμα, σκονη κτλ
Δεν ειναι οοοολα ετσι αλλα αν εχεις επαφη με συνεργεια και συζητας τις ενημερωσεις που τους ερχονται... Ειναι αρκετουτσικα.ιδιαιτερα τον τελευταιο καιρο λογω ρυπων
Ολα ειναι για τα Co2...
Στο ερωτημα σου, αν δεν εχει υπαρξει καποια οδηγια ή καποια εστω συσταση για αλλο λαδι ως εναλλακτικη οχι οπως ειπα ειναι ρισκο. Απο την αλλη οταν κανει τον κύκλο του το οχημα και αρχιζουν και υπαρχουν ενημερώσεις για πιθανες λυσεις προβλημάτων τοτε ναι γιατι οχι;; Θα εχουν περασει χρονια αλλωστε και θα εχεις περασει την εγγυηση του οχηματος ουτως ή αλλως.
Νέο Honda Civic 2017