-
Εμένα με καθόλου προσπάθεια κ χωρίς eco γράφει 8.5. Αν κ νομίζω οτι όλα θα κλέβουν λίγο...
-
AFR, STFTB, LTFTB
Βασικά δείχνει ότι μπορείς να χρειαστείς. Το θέμα είναι όμως το ΠΟΥ τα δείχνει. Τα δείχνει στην οθόνη του εργοστασίακου ηχοσυστηματος (χρήση tunerview lite Android app και προϋποθέτει να έχεις root access στο headunit). Γενικά το ktuner είναι ένας μεγάλος χαοτικός νέος κόσμος αλλά όχι τόσο για να δεις όσο για να πειράξεις.
Πώρωση...απλά
-
Οι εχοντες τον 1.5 182hp μπορειτε να δωσετε μια ρεαλιστικη τιμη καταναλωσης στην πολη?
Εννοω οχι με τρελη προσπαθεια και κινηση σαλιγκαριου, αλλα ουτε και πλακωματα σε λεωφορους
Καταναλώσεις βάσει καταγραφής κάθε φορά που γεμίζω (πάντα 100αρα):
Μέση 9.02 l/100km
Μικρότερη 6.53 l/100km
Μέγιστη 11.5 l/100km
Τα παραπάνω αφορούν 1811 λίτρα που με έχουν πάει 20628km και με κόστος 3896.90 ευρώ.
Εκτιμώ ότι η κατανάλωση εντός πόλης είναι γύρω στο 9.8l/100km.
Τέλος να πω ότι αξιοποιώ και τα 220 αλογα όσο μπορώ (βαρύ πόδι) και ότι τα ταϊζω χωρίς εκπτώσεις.
Γενικά δεν συστήνω το αμάξι σε κάποιον που τον ενδιαφέρουν διάφορες στην κατανάλωση της τάξης των 2-3 λίτρων. Επίσης αυτός θα πρέπει να ξεχάσει και το 1000αρι όπου η κατανάλωση είναι χειρότερη. Γνώμη μου βέβαια.
-
OSFP wrote:
Οι εχοντες τον 1.5 182hp μπορειτε να δωσετε μια ρεαλιστικη τιμη καταναλωσης στην πολη?
Εννοω οχι με τρελη προσπαθεια και κινηση σαλιγκαριου, αλλα ουτε και πλακωματα σε λεωφορους
Καταναλώσεις βάσει καταγραφής κάθε φορά που γεμίζω (πάντα 100αρα):
Μέση 9.02 l/100km
Μικρότερη 6.53 l/100km
Μέγιστη 11.5 l/100km
Τα παραπάνω αφορούν 1811 λίτρα που με έχουν πάει 20628km και με κόστος 3896.90 ευρώ.
Εκτιμώ ότι η κατανάλωση εντός πόλης είναι γύρω στο 9.8l/100km.
Τέλος να πω ότι αξιοποιώ και τα 220 αλογα όσο μπορώ (βαρύ πόδι) και ότι τα ταϊζω χωρίς εκπτώσεις.
Γενικά δεν συστήνω το αμάξι σε κάποιον που τον ενδιαφέρουν διάφορες στην κατανάλωση της τάξης των 2-3 λίτρων. Επίσης αυτός θα πρέπει να ξεχάσει και το 1000αρι όπου η κατανάλωση είναι χειρότερη. Γνώμη μου βέβαια.
Η κατανάλωση του 1000 είναι σαφώς μικρότερη σε λογικούς ρυθμούς μετακίνησης. Στις υψηλές Μ.Ω.Τ η κατανάλωση τείνει να πλησιάζει το μεγαλύτερο αδερφό. Λογικό αφού το φορτίο είναι μεγαλύτερο.
-
Τα 220 αλογα Misa33 ειναι με προγραμμα?
Ενταξει δεν περιμενω να ειναι οικονομικο το αυτοκινητο...180 αλογατα ειναι αυτα, απλα ηθελα να εχω μια εικονα.
Δεν παω να το συγκρινω με ενα υβριδικο που καιει 4.5 η με ενα φυσικο αεριο.... Ομως αν καιει 8-8.5 στην πολη το stock δεν ειναι ασχημο και μπορει να το παρει καποιος χωρις να φοβαται οτι θα πρεπει να εχει κολλητο το βενζινα. Πχ με μικρο 15ετιας 95 αλογων(colt cz3) καιω 9 αυτη τη στιγμη....χαλαλι να καιει τοσο το civic με τα διπλα αλογα.
Γιατι ομως μονο στο sedan να το εχουν σε τοσο δελεαστικη τιμη... Περαν της εμφανισης, ουσιαστικες διαφορες 5D hatchback με 4D sedan ?
-
Ενταξει δεν περιμενω να ειναι οικονομικο το αυτοκινητο...180 αλογατα ειναι αυτα, απλα ηθελα να εχω μια εικονα.
Δεν παω να το συγκρινω με ενα υβριδικο που καιει 4.5 η με ενα φυσικο αεριο.... Ομως αν καιει 8-8.5 στην πολη το stock δεν ειναι ασχημο και μπορει να το παρει καποιος χωρις να φοβαται οτι θα πρεπει να εχει κολλητο το βενζινα. Πχ με μικρο 15ετιας 95 αλογων(colt cz3) καιω 9 αυτη τη στιγμη....χαλαλι να καιει τοσο το civic με τα διπλα αλογα.
Γιατι ομως μονο στο sedan να το εχουν σε τοσο δελεαστικη τιμη... Περαν της εμφανισης, ουσιαστικες διαφορες 5D hatchback με 4D sedan ?
-
Δεν έχει μεταβλητή ανάρτηση και φοράει πίσω ελατήρια αμορτισέρ που δίνουν βαρκοειδη αίσθηση.
-
Δεν έχει τόσο καλή συναρμογη..
-
Είναι φθηνότερο κοστολογιο καθώς ειναι από Τουρκία.
-
-
Ναι είναι με αυτό το πρόγραμμα: https://www.twostepperformance.com/products/tsp-stage-1-tune-for-2017-honda-civic-non-si
Ας αναφέρω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το tuning και κυρίως με το ktuner. Πάντως αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί και δεν πάει σε προγραμματιστή, τότε σίγουρα θα χρειαστεί πολλές ώρες ψάξιμο και διάβασμα.
Βήμα 1) Αγορά της κατάλληλης συσκευής. Υπάρχει η V1.2 και η V2 (https://ktuner.com/products/). Η διαφορά τους είναι ότι η V2 διαθέτει οθόνη και μπορεί να προγραμματίσει το αυτοκίνητο χωρίς συνδεδεμένο windows laptop. Η πρότασή μου είναι πάντα για την έκδοση 1.2 αλλά δεν είναι της παρούσης να το αναλύσω περισσότερο.
Βήμα 2) Η συσκευή έρχεται με “Base Tunes” που τα βλέπετε εδώ: https://ktuner.com/16civicturbo/ (ονομάζονται Stage 0, 1 και 2). Μπορεί να γίνει χρήση αυτών των προγραμμάτων τα οποία έχουν κυριολεκτικά δεκάδες πράγματα να πειράξει κάποιος. Τα προγράμματα αυτά επειδή θεωρούνται (και είναι) ασφαλή, δεν ξεδιπλώνουν τις πραγματικές δυνατότητες του αυτοκινήτου. Από την άλλη επειδή υπάρχει πλήθος δυνατοτήτων, μπορούμε τελικά να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο εντελώς διαφορετικό από το αρχικό. Ενδεικτικά: http://www.ktuner.com/KTunerHelp/civicx_accordx_platform.htm?ms=AkIAIAcE&st=MA%3D%3D&sct=MjM2&mw=MjQw
Βήμα 3) Προγραμματισμός του αυτοκινήτου από κάποιον προγραμματιστή. Αυτό μπορεί να γίνει στο δυναμόμετρο αλλά και online (χωρίς την επαφή μας με τον προγραμματιστή).
Τέλος να πω ότι αν κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί (και κυρίως να αγοράζει συσκευές και να μπλέξει με θέματα συνδέσεων και λογισμικού) , υπάρχει η κατευθείαν λύση του προγραμματιστή όπου αυτός αναλαμβάνει τα πάντα. Για το ktuner υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.
Αν από την άλλη κάποιος θέλει να «σκαλίζει» και να δοκιμάζει (πάντα λαμβάνοντας υπόψη το θέμα της ασφάλειας), τότε μπορεί να φάει μήνες ενασχόλησης με την πλατφόρμα.
Περισσότερα μπορεί να βρει κάποιος στο www.civicx.com (που γενικά είναι η καλύτερη πηγή ενημέρωσης σχετικά με το αυτοκίνητό μας παρόλο που η Αμερικάνικη έκδοση έχει διαφορές από την Ευρωπαϊκή).
-
Ωραία ενημέρωση φίλε! Καλώς μας ήρθες!
-
Έχω 2 ερωτήματα …
Γιατί να τροποποιήσεις κάτι, το οποίο η πλειονότητα των κατόχων το θεωρεί άψογα ισορροπημένο και προϊόν precise engineering ???
Kαι γιατί αυτές οι επιπλέον δυνατότητες που έχει το μοτέρ, δεν αξιοποιήθηκαν από τους μηχανικούς της Honda, αλλά τις ανακάλυψε κάποιος Tuner ???
Τα ερωτήματα αυτά, είναι απλά αφορμή για συζήτηση και τίποτ’ άλλο …
-
OSFP wrote:
- Δεν έχει μεταβλητή ανάρτηση και φοράει πίσω ελατήρια αμορτισέρ που δίνουν βαρκοειδη αίσθηση.
- Δεν έχει τόσο καλή συναρμογη..
- Είναι φθηνότερο κοστολογιο καθώς ειναι από Τουρκία.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Το Hatchback που κατασκευαζεται?
Επειδη αν καταλαβα σωστα το civic πηρε facelift το τρεχον ετος (2020), αυτο ισχυει και για το sedan και για το hatchback? Και τα ετοιμοπαραδοτα που δινει σε προνομιακες τιμες ο Σαρακακης ειναι τα τελευταια ή pre-facelift?
-
otokomae wrote:
OSFP wrote:
- Δεν έχει μεταβλητή ανάρτηση και φοράει πίσω ελατήρια αμορτισέρ που δίνουν βαρκοειδη αίσθηση.
- Δεν έχει τόσο καλή συναρμογη..
- Είναι φθηνότερο κοστολογιο καθώς ειναι από Τουρκία.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Το Hatchback που κατασκευαζεται?
Επειδη αν καταλαβα σωστα το civic πηρε facelift το τρεχον ετος (2020), αυτο ισχυει και για το sedan και για το hatchback? Και τα ετοιμοπαραδοτα που δινει σε προνομιακες τιμες ο Σαρακακης ειναι τα τελευταια ή pre-facelift?
To Hatchback κατασκευάζεται στο Swindon της Αγγλίας για ΟΛΗ την παγκόσμια ζήτηση. Τον Φεβρουάριο του 2019 η Honda ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου το 2021. Γνωρίζω (από τα Αμερικάνικα forum) ότι ήδη υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή (καθυστερήσεις). Το εργοστάσιο θα μεταφερθεί στην Ιαπωνία.
Το Sedan κατασκευάζεται στην Τουρκία για να καλύψει την ζήτηση της Ευρώπης.
Το Coupe και το SI δεν εισάγεται στην Ευρώπη ενώ κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Αμερικανικής ηπείρου.
Δεν γνωρίζω τι κάνει ο Σαρακάκης πάντως αμφιβάλω ότι έχει ακόμα pre-facelift απόθεμα.
-
-
[quote]
Δεν γνωρίζω τι κάνει ο Σαρακάκης πάντως αμφιβάλω ότι έχει ακόμα pre-facelift απόθεμα.
[/quote]
Επειδη στις προσφορες του δειχνει ενα κομματι με κινητηρα 1.5 εκδοση Sport Navi στα 25.450 , και ενα αλλο εκδοση Sport PLUS Navi στα 26.570 , αλλα στον επισημο τιμοκαταλογο του ΔΕΝ υπαρχει εκδοση Sport, παρα μονο Sport Plus.
Αυτο μου κινει υποψιες οτι το Sport τουλαχιστον ειναι pre-facelift και πιθανον και το αλλο αν ολο το 'stock' που διωχνει τυχον ειναι pre-facelift
-
Quote:
Επειδη στις προσφορες του δειχνει ενα κομματι με κινητηρα 1.5 εκδοση Sport Navi στα 25.450 , και ενα αλλο εκδοση Sport PLUS Navi στα 26.570 , αλλα στον επισημο τιμοκαταλογο του ΔΕΝ υπαρχει εκδοση Sport, παρα μονο Sport Plus.
Αυτο μου κινει υποψιες οτι το Sport τουλαχιστον ειναι pre-facelift και πιθανον και το αλλο αν ολο το 'stock' που διωχνει τυχον ειναι pre-facelift
Στο Site αναφέρει το VIN number του κάθε αυτοκινήτου προσφοράς (πχ SHHFJ7…). To 10ο ψηφίο χαρακτηρίζει το έτος.
Είναι:
J = 2018
K = 2019
L = 2020 (facelifted)
-
Έχω 2 ερωτήματα …
Γιατί να τροποποιήσεις κάτι, το οποίο η πλειονότητα των κατόχων το θεωρεί άψογα ισορροπημένο και προϊόν precise engineering ???
Kαι γιατί αυτές οι επιπλέον δυνατότητες που έχει το μοτέρ, δεν αξιοποιήθηκαν από τους μηχανικούς της Honda, αλλά τις ανακάλυψε κάποιος Tuner ???
Τα ερωτήματα αυτά, είναι απλά αφορμή για συζήτηση και τίποτ’ άλλο …
Αν ένας κάτοχος θεωρεί ότι το αυτοκίνητο είναι άψογα ισορροπημένο και προϊόν precise engineering τότε καλά θα κάνει να μην το τροποποιήσει. Προφανώς καλύπτει τις ανάγκες του.
Όμως το Civic στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ισορροπημένο και αυτό οφείλεται κυρίως στην απόφαση της Honda να κυκλοφορήσει ένα και μόνο μοντέλο για όλο το πλανήτη. Ας αναφέρω μερικά συγκεκριμμένα παραδείγματα:
-
Το αμάξωμα είναι μεγάλο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες της Αμερικής (που ζητάνε «βάρκες»). Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το Civic είναι 4ο σε πωλήσεις στις ΗΠΑ ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 2ο. Από την άλλη οι Αμερικάνοι δεν ενδιαφέρονται για την κατανάλωση (με εξαίρεση την Καλιφόρνια) επομένως το 1.0 απλά δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει η έκδοση SI η οποία και μοσχοπουλάει (όπως και το Type R). Αντίθετα στην Ευρώπη (όπου είναι της μόδας το downsizing) σπρώχνουν τον 1000 άρι κινητήρα παρόλο που δεν είναι καθόλου «ισορροπημένη» απόφαση να βάλεις 1000άρι κινητήρα να σέρνει τέτοιον όγκο (απλά η κατανάλωση ξεπερνάει αυτή του 1.5 για την ίδια ορεινή ελληνική διαδρομή).
-
Αποφασίσανε σε έναν κινητήρα διαμάντι, να δώσουν όσο πιο μικρό Turbo μπορούν. Με αυτό τον τρόπο αυξήσανε την άνεση οδήγησης και την οικονομία και θυσιάσανε τις επιδόσεις. Βέβαια αυτό έχει και marketing προεκτάσεις διότι τους επέτρεψε να εισάγουν ένα μοντέλο ενδιάμεσο του 1.5 και του Type R. Αναφέρομαι στο SI (που δεν έρχεται Ελλάδα), και που αποδίδει 205 άλογα από τον ίδιο κινητήρα (απλά με μεγαλύτερο turbo).
-
Το intercooler του αυτοκινήτου είναι οριακό για τα δεδομένα του ελληνικού καλοκαιριού. Με 2 απανωτά πατήματα άνετα φτάνει το αυτοκίνητο σε κατάσταση heat soak. Κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ισορροπήσεις ένα αυτοκίνητο που το πουλάς στους -40οC του Καναδά και στις +40οC της Ελλάδας (δες delusion και Heat Soak στο civicx.com).
Μπορώ να συνεχίσω με πολλά παραδείγματα ακόμα αλλά δεν έχει νόημα (μέχρι και η ποιότητα του ήχου δεν είναι ισορροπημένη αφού αποφάσισαν να αφαιρέσουν το sub από την Ευρώπη χωρίς αλλαγή στο DSP).
Η ουσία είναι ότι όλες αυτές οι «ανισορροπίες» δεν οφείλονται στους «άσχετους» μηχανικούς της Honda αλλά είναι συνειδητές και μελετημένες αποφάσεις για να καλύψουν την Παγκόσμια αγορά με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό κέρδος για την Honda.
Ακριβώς επειδή το αυτοκίνητο στόχευε στην Παγκόσμια αγορά, η Honda κατασκεύασε μια πλατφόρμα για να μπορεί να την πειράζει εύκολα, γρήγορα και οικονομικά έτσι ώστε να αλλάζει την παραγωγή ανά Χώρα (με βάση τις ιδιαιτερότητες και το νομοθετικό πλαίσιο της Χώρας). Κάπου εκεί βρέθηκαν και μερικοί Tuners οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευέλικτη ('ανοιχτή') πλατφόρμα.
Τέλος, η «ισορροπία» εξαρτάται από τις προσωπικές ανάγκες τους καθενός, δηλαδή είναι υποκειμενική και είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω που ανέφερα είναι αδιάφορα για αρκετούς κατόχους.
-
-
Και μια και μιλάμε για υποκειμενικότητα, να αναφέρω ότι κατά τη γνώμη μου το νούμερο 1 πλεονέκτημα του αυτοκινήτου είναι η εμφάνιση (ειδικά του πίσω και του πλάγιου μέρους).
Δεν είναι απλά ότι σε κοιτάνε όλοι στον δρόμο, αλλά ότι σε σταματάνε κιόλας για να κάνουν ερωτήσεις. Έχω επίσης 1-2 περιπτώσεις που το μπερδέψανε με το Type R.
Ίσως είναι ο συνδυασμός της εμφάνισης με τις χαμηλές πωλήσεις στην Ελλάδα.
-
OSFP wrote:
Quote:
Στο Site αναφέρει το VIN number του κάθε αυτοκινήτου προσφοράς (πχ SHHFJ7…). To 10ο ψηφίο χαρακτηρίζει το έτος.
Είναι:
J = 2018
K = 2019
L = 2020 (facelifted)
Εισαι αρχοντας!
Οποτε οπως υποψιαζομουνα και τα 2 ειναι pre-facelift.
Το Sport ειναι J = 2018 και το Sport Plus ειναι K = 2019
Αθανατε Σαρακακη, ποιος ξερει απο τι σπηλιες τα ξεθαψες
-
Οι γυναικες .... μεχρι τα 30 να δεις πως το γουσταρουν. Οι πιο μεγαλες οχι τοσο.
Ειναι πολυ ομορφο...καθε φορα κολλαω οταν το βλεπω στον δρομο.
-
Misa33 wrote:
OSFP wrote:
Quote:
Είναι:
J = 2018
K = 2019
L = 2020 (facelifted)
Εισαι αρχοντας!
Οποτε οπως υποψιαζομουνα και τα 2 ειναι pre-facelift.
Το Sport ειναι J = 2018 και το Sport Plus ειναι K = 2019
Πάλι είναι υποκειμενικό, αλλά το Facelift δεν έδωσε κάτι ουσιαστικό στο αυτοκίνητο. Στην θέση σου με την ανάλογη έκπτωση θα έπαιρνα τα ΜΥ2018/19.
-
Οι γυναικες .... μεχρι τα 30 να δεις πως το γουσταρουν. Οι πιο μεγαλες οχι τοσο.
Ειναι πολυ ομορφο...καθε φορα κολλαω οταν το βλεπω στον δρομο.
Η γυναίκα μου το επέλεξε λόγω εμφάνισης. Εγώ προτιμούσα το Focus. Ηλικία 42.
Γενικά ο κόσμος ανάλογα την ηλικία μπερδεύει το Ωραίο με το Φοβιστικό (δες γκαζιάρικο) και με το Εξεζητημένο.
Νέο Honda Civic 2017