-
Οι αποδόσεις των αυτοκινήτων που ανακοινωνουν τα εργοστάσια ειναι όλες μέτρηση από στρόφαλο. Αυτά τα νούμερα είναι στάνταρ και με τη καμμιά δεν είναι παραπάνω από αυτά που ανακοινώνονται. Και από εμπειρία αναφέρω ότι μια βελτίωση 10% με αλλαγή χαρτογράφησης είναι τεράστια βελτίωση σε στοκ μοτέρ.
Η άποψη σου είναι σεβαστή αλλά δώσε μας και επιχειρήματα για να συμφωνήσουμε μαζί σου. Γιατί όλοι οι βελτιωτες υπόσχονται 20% στα περισσότερα τούρμπο αυτοκίνητα είτε diesel είτε βενζίνη;
Όλοι κρύβουν την αλήθεια δίνοντας σου 10% ενώ σου λένε 20%;
Και αν πάω εγώ για δυναμομέτρηση σε τρίτο. Θα μου πει και αυτός ψέματα;
-
1η σε αξιοπιστία η Honda στο παρακάτω βίντεο:
Δεν ξέρω παιδιά, ίσως να είμαι προκατειλειμένος αλλά θα φοβόμουν πολύ να πάω σε PSA-VAG σήμερα που τα αμάξια είναι τόσο πολύπλοκα! Έχω ήδη αρχίσει από τον περίγυρο μου να ακούω χαζοβλάβες στις οθόνες ή τα ηλεκτρονικά και στους 2 αυτούς μεγάλους ομίλους (και δυστυχώς σήμερα ένα πρόβλημα στην οθόνη συνήθως δε σε αφήνει να βάλεις ούτε κλιματισμό) και με κάνει να χαίρομαι παραπάνω για το Honda μου.
-
Το σεντάν ή το χάτσμπακ έχεις;
-
To hatchback.
-
To hatchback.
Πρέπει να σου είχε πάει αρκετά ε;
Το σεντάν βλέπω έχει 21 χιλιάρικα η βασική έκδοση αλλά ακόμα και αυτή έχει τον 1.5 τούρμπο. Διακόσια χοντάτα άλογα με 21 χιλιάρικα. Το θεωρώ κάτι σαν την ευκαιρία του αιώνα.
-
Είναι καταπληκτική ευκαιρία! Και είναι φοβερό αυτοκίνητο. Όποιος και να με ρωτήσει για αυτοκίνητο, αυτό του προτείνω, ακόμα και αν ψάχνει μικρό αυτόματο πόλης για την ηλικιωμένη μητέρα του.... Εδώ σκέφτομαι να το πάρω εγώ για δεύτερο να βρίσκεται!
Το δικό μου είναι το χατς σπορτ 1.5 που είχε τιμή καταλόγου 25.650. Όταν το πήρα τεντώθηκα λίγο γιατί είχα μπατζετ τα 20-22, αλλά έκτοτε βλέποντας και τι άλλο βγαίνει και τι κυκλοφορεί, θεωρώ ότι έκανα μια πολύ καλή αγορά.
-
Είναι καταπληκτική ευκαιρία! Και είναι φοβερό αυτοκίνητο. Όποιος και να με ρωτήσει για αυτοκίνητο, αυτό του προτείνω, ακόμα και αν ψάχνει μικρό αυτόματο πόλης για την ηλικιωμένη μητέρα του.... Εδώ σκέφτομαι να το πάρω εγώ για δεύτερο να βρίσκεται!
Το δικό μου είναι το χατς σπορτ 1.5 που είχε τιμή καταλόγου 25.650. Όταν το πήρα τεντώθηκα λίγο γιατί είχα μπατζετ τα 20-22, αλλά έκτοτε βλέποντας και τι άλλο βγαίνει και τι κυκλοφορεί, θεωρώ ότι έκανα μια πολύ καλή αγορά.
Ναι εκανες, και οντως το σενταν στα 22-23Κ με κατι μαλακιουλιτσες που θα βαλει καποιος εξτρα, ειναι πολυ καλή ευκαιρία.
πουτανα φτωχεια
-
Απο εμφανιση παντως το sedan δεν πιανει μια μπροστα στο hatchback .Σαν Αμερικανικη μαουνα ειναι(για αυτο και εριξαν την τιμη γιατι δεν το προτιμα κανεις)
-
Κατά πολύ πιο όμορφο το σεντάν από το hatch που είναι σαν κάτι να του λείπει πίσω!
Όσο για τις αμερικανιές, μακάρι να ερχόταν το 4πορτο Si στην ευρώπη που είναι απλά έργο τέχνης σχεδιαστικά!
Γούστα είναι αυτά
-
Γούστα είναι αυτά. Εμένα ας πούμε μου αρέσει περισσότερο το σεντάν. Επειδή δεν μου αρέσουν τα αυτοκίνητα χωρίς κώλο. Δεν μπορείς να έχεις μπροστά μέρος πληθωρικό και κώλο τίποτα. Δεν είναι αρμονικό. Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει αρχή μέση και τέλος. Τρεις όγκους. Αλλιώς είναι σαν να βλέπεις ταινία με φοβερή εισαγωγή φοβερό κύριο μέρος και να την κόβεις λίγο πριν το φινάλε. Είναι ξενερουά πώς να το κάνουμε.
-
Κατά πολύ πιο όμορφο το σεντάν από το hatch που είναι σαν κάτι να του λείπει πίσω!
Όσο για τις αμερικανιές, μακάρι να ερχόταν το 4πορτο Si στην ευρώπη που είναι απλά έργο τέχνης σχεδιαστικά!
Γούστα είναι αυτά
Πόσο συμφωνώ!
-
gatoz wrote:
παντως ενω οι πουγκαίοι ασχολουνται με οθονες και πιξελια, οι χονταιοι ψαχνωνται για ιντερκουλερ και ρεβ χανγκινγκ. για αυτο ουάνς χοντα, παντα χοντα, αμα θες οθονη πηγαινε στο κοτσωβολο.
αστο ρε συ μπουλονη, αμα κοιτας τριο οχτω και αν παιζει τουρκικα σιριαλ στο καντραν, δεν ειναι ο σιβικας για σενα
'Κωτσόβολος'έχει γίνει και το φόρουμ συνολικά...και black Friday για τις αναλύσεις των καταναλώσεων...Για οδήγηση...ούτε λόγος...
Ναι ρε σεις
γιατί ο περισσότερος κόσμος με υστέρημά ετών το παντρεύεται το όχημα. Δεν το καβαλάει μόνο όταν έχει κ@υλες!
οπότε δεν μπορεί απλά να διαλέξει για μόνιμη σύντροφο απλά αυτή με τα πιο μεγάλα ...μάτια, ή αυτή που μπορεί και κάνει τέλειες ...πίτες!
Πρέπει να έχει και ένα συνδυασμό πολλών άλλων πιο ταπεινων προσόντων, για την καθημερινή συμβίωση.
Από ορέξεις, άλλο τίποτα...
-
To 5θυρο ειναι πολυ πιο ωραιο, στα ματια μου, απο το σενταν
-
Γούστα είναι αυτά. Εμένα ας πούμε μου αρέσει περισσότερο το σεντάν. Επειδή δεν μου αρέσουν τα αυτοκίνητα χωρίς κώλο. Δεν μπορείς να έχεις μπροστά μέρος πληθωρικό και κώλο τίποτα. Δεν είναι αρμονικό. Το αυτοκίνητο πρέπει να έχει αρχή μέση και τέλος. Τρεις όγκους. Αλλιώς είναι σαν να βλέπεις ταινία με φοβερή εισαγωγή φοβερό κύριο μέρος και να την κόβεις λίγο πριν το φινάλε. Είναι ξενερουά πώς να το κάνουμε.
Ωραια. Να κανουμε και τα τζιπ με κωλο τοτεΣ
-
Εμένα μου αρέσουν και τα δύο. Και το hatch και το sedan
-
Οι αποδόσεις των αυτοκινήτων που ανακοινωνουν τα εργοστάσια ειναι όλες μέτρηση από στρόφαλο. Αυτά τα νούμερα είναι στάνταρ και με τη καμμιά δεν είναι παραπάνω από αυτά που ανακοινώνονται. Και από εμπειρία αναφέρω ότι μια βελτίωση 10% με αλλαγή χαρτογράφησης είναι τεράστια βελτίωση σε στοκ μοτέρ.
Τεράστια και συνήθως ανέφικτη είναι μια βελτίωση της τάξης του 10% μόνο με επαναπρογραμματισμό σε ατμοσφαιρικό κινητήρα. Σε υπερτροφοδοτούμενο αντιθέτως, είναι μάλλον μικρή, με τη συνήθη βελτίωση σε ιπποδύναμη να είναι της τάξης τουλάχιστον του 20%.
-
~> Προσωπική άποψη:
Το Civic Sedan είναι ένα πανέμορφο όχημα και λιγότερο εκκεντρικό από το hatchback. Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου σχεδιαστικά το hatchback αλλά θα προτιμούσα 1000% την υπέροχη φιγούρα του Sedan αν δεν το ακολουθούσε η 'ρετσίνα' του made in Turkey.
Δεν λέω ότι έχει πιο ποιοτικό αποτέλεσμα η βρετανική γραμμή παραγωγής. Άλλωστε όλα τα 'θέματα' ποιότητας συναρμολόγησης που έχω δει στο YouTube αφορούσαν είτε αμερικανικά hatchback (τα οποία φαντάζομαι κατασκευάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού) είτε βρετανικής συναρμολόγησης hatchback. Ξεκάθαρα με ενοχλεί για εθνικούς λόγους το made in Turkey. Κάτι που ισχύει αντίστοιχα και για όλα τα μοντέλα της Toyota made in Turkey αλλά και οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.
-
~> Προσωπική άποψη:
Ξεκάθαρα με ενοχλεί για εθνικούς λόγους το made in Turkey. Κάτι που ισχύει αντίστοιχα και για όλα τα μοντέλα της Toyota made in Turkey αλλά και οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.
Για να σε ξεμπλοκάρω πάντως, από τα 22κ που κάνει το civic sedan ζήτημα να μένουν στην τούρκικη οικονομία τα 2κ και αυτό με ανταλλακτικά να κατασκευάζονται στην Τουρκία. Αν δεν κατασκευάζονται ανταλλακτικά στην Τουρκία πάμε για λιγότερα.
Θα μου πεις γιατί εκεί και όχι εδώ. Γιατί εκεί το αυτοκίνητο κοστίζει στη honda λιγότερο. αν θες να έρθουν αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ελλάδα να ξέρεις ότι θα πληρώνεσαι μαξ 600€, Είσαι διατεθειμένος??? ΕΓΩ που ΤΩΡΑ παίρνω 600€ και στην περίπτωση που έρθουν θα παίρνω λιγότερα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
-
Έχει δίκιο και μάλιστα οφείλω να ομολογήσω ότι προσφάτως διερωτήθηκα το εξής. Έστω ένα παράλληλο σύμπαν όπου η γραμμή της Χ εταιρείας ήταν στην Ελλάδα αντί της Τουρκίας. Αν βγάλεις στην άκρη το εθνικό φρόνημα, με κοινή λογική, πόσο πιο αξιόπιστη/ποιοτική δουλειά πιστεύεις ότι θα κάναμε εμείς ως έθνος σε σχέση την βιομηχανική Τουρκία; Σε πληροφορώ ότι δεν είχα σαφή απάντηση στο μυαλό μου...
Στην γενική εικόνα όμως η Τουρκία θεωρείτε και είναι μια μεγάλη οικονομία, μια βιομηχανική χώρα με αποτελέσματα τα οποία βιώνουμε καθημερινά. Έχει κεφάλαια κολοσσών στο έδαφος της και κάνει τον 'μάγκα' σε μεγάλες δυνάμεις και υπερδυνάμεις. Ενώ εμείς τρώμε 40 χρόνια επιδοτήσεις, κάνουμε απεργία, διώχνουμε ακόμα και τις μικρές βιομηχανίες με το 'σοβιετικού τύπου' σύστημά μας και πουλάμε μόνο υπερκοστολογημένο τουρισμό (20€ χωριάτικη, μια ντομάτα, μισό σάπιο αγγούρι και ένα κομμάτι κακής ποιότητας φέτα)....
Τεσπά συγνώμη που πλατίασα πάλι.
-
Έχει δίκιο και μάλιστα οφείλω να ομολογήσω ότι προσφάτως διερωτήθηκα το εξής. Έστω ένα παράλληλο σύμπαν όπου η γραμμή της Χ εταιρείας ήταν στην Ελλάδα αντί της Τουρκίας. Αν βγάλεις στην άκρη το εθνικό φρόνημα, με κοινή λογική, πόσο πιο αξιόπιστη/ποιοτική δουλειά πιστεύεις ότι θα κάναμε εμείς ως έθνος σε σχέση την βιομηχανική Τουρκία; Σε πληροφορώ ότι δεν είχα σαφή απάντηση στο μυαλό μου...
Στην γενική εικόνα όμως η Τουρκία θεωρείτε και είναι μια μεγάλη οικονομία, μια βιομηχανική χώρα με αποτελέσματα τα οποία βιώνουμε καθημερινά. Έχει κεφάλαια κολοσσών στο έδαφος της και κάνει τον 'μάγκα' σε μεγάλες δυνάμεις και υπερδυνάμεις. Ενώ εμείς τρώμε 40 χρόνια επιδοτήσεις, κάνουμε απεργία, διώχνουμε ακόμα και τις μικρές βιομηχανίες με το 'σοβιετικού τύπου' σύστημά μας και πουλάμε μόνο υπερκοστολογημένο τουρισμό (20€ χωριάτικη, μια ντομάτα, μισό σάπιο αγγούρι και ένα κομμάτι κακής ποιότητας φέτα)....
Τεσπά συγνώμη που πλατίασα πάλι.
Πάω στοίχημα ότι η φέτα μυρίζει ποδαρίλα!!!
Νέο Honda Civic 2017