-
Πρέπει να ήταν σκύλος-γαϊδούρι.
Να προσθέσω ότι όσο περνάει ο καιρός η μπαταρία στα Toyota χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο και η βενζίνη όλο και περισσότερο. Επίσης επειδή πέρασα από το στάδιο Corolla πριν καταλήξω στο Civic, μια ζωή θα έχεις 1 αυγο κάτω από το γκάζι μην και πάρει μπρος ο βενζινοκινητήρας.
Τέλος μετα απο μια 10ετια θες 3.000. Ή αν δεν τα δώσεις και θες να το πουλήσεις η τιμή θα είναι στο χώμα. Είναι νωρίς ακόμα για τέτοια τεχνολογία. Όσο αφορά το παραμύθι με το oil dilution είναι κάτι που απασχόλησε τις παγωμένες περιοχές και εκτός ότι έχει διορθωθεί από την εταιρία, έχει πάρει διαστάσεις και κυκλοφορεί στο internet χάριν τους ανταγωνιστές της Honda. Ρώτα μηχανικούς, θα σου πουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα.
-
To Corolla έχει 11 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία. Μάλλον λοιπόν δεν θα χρειαστείς μετά από δέκα χρόνια αντικατάσταση και σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις πως μετά από 12 χρόνια, αν είσαι εξαιρετικά άτυχος, θα χρειαστείς 3000€. Η μέση κατανάλωση που έχω τους τελευταίους 2 μήνες είναι 4 λίτρα.
Κατά τα λοιπά το Honda είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και απευθύνεται σε κοινό με άλλες προτεραιότητες από αυτό στο οποίο απευθύνεται το Corolla hybrid.
-
Η κορόλα έχει ΕΩΣ 11 χρόνια εγγύηση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει …
Tα 4 λίτρα ανά 100 χλμ. επιτυγχάνονται σε αστικές συνθήκες, με τα συχνά σταμάτα - ξεκινά. Εκεί που άλλωστε τους ενδιαφέρει και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στον ανοιχτό δρόμο είναι 5,5+ λτ με ρεαλιστικές ταχύτητες …
Εν κατακλείδι το σιβίκ είναι αυτοκίνητο για οδήγηση και η κορόλα για μετακίνηση …
Ήδη στην περιοχή μου υπάρχει ένα corolla hybrid … Ταξί …
-
Αυτό πάντως που αρκετοί θεωρούν ότι αφού η Toyota δίνει εγγύηση 11 χρόνια στις μπαταρίες των υβριδικών της στα 12 χρόνια θα είναι για πέταμα είναι τρελός νοητικος ακροβατισμος.
-
Αυτό πάντως που αρκετοί θεωρούν ότι αφού η Toyota δίνει εγγύηση 11 χρόνια στις μπαταρίες των υβριδικών της στα 12 χρόνια θα είναι για πέταμα είναι τρελός νοητικος ακροβατισμος.
Όντως!
Το αφεντικό μου σε prius του 2004, άλλαξε μπαταρίες το 2018 και πλήρωσε 2538,32€ (εγώ πέρασα το τιμολόγιο στα έξοδα).
Και η καινούργια corolla δεν έχει καμία μα καμία σχέση σε οδική συμπεριφορά με τα αουρις.
-
Tα 4 λίτρα ανά 100 χλμ. επιτυγχάνονται σε αστικές συνθήκες, με τα συχνά σταμάτα - ξεκινά. Εκεί που άλλωστε τους ενδιαφέρει και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στον ανοιχτό δρόμο είναι 5,5+ λτ με ρεαλιστικές ταχύτητες …
Εν κατακλείδι το σιβίκ είναι αυτοκίνητο για οδήγηση και η κορόλα για μετακίνηση …
Δεν ξέρω τι νομίζεις πως σημαίνει το έως 11 χρόνια, αλλά επειδή έχω το αυτοκίνητο και την εγγύηση στα χέρια μου, μπορώ να πω πως αφορά τη διάκριση ανάμεσα στην εργοστασιακή εγγύηση 6 ετών και την επέκταση μέχρι και το ενδέκατο έτος για το υβριδικό σύστημα. Από το έκτο έτος και μετά στο σέρβις σφραγίζεται το κουπόνι επέκτασης μέχρι το δέκατο έτος. Κάθε κουπόνι έχει διάρκεια ενός έτους. Επομένως, με την προϋπόθεση πως είσαι τακτικός στα σέρβις και τα κάνεις σε εξουσιοδοτημένο, έχεις ενδεκαετή εγγύηση για το υβριδικό σύστημα. Η κατανάλωση που αναφέρω είναι η μέση κατανάλωση από το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου μέχρι τώρα και περιλαμβάνει από πολύ μικρές αστικές διαδρομές με (χωρίς να ζεσταθεί ο κινητήρας και να φορτίσει η μπαταρία) μέχρι περιαστικές και ανάβαση σε ημιορεινές περιοχές.
Λυπάμαι για το εκτεταμένο εκτός θέματος, αλλά νομίζω πως έχει μια αξία να γνωρίζουμε τα ακριβή δεδομένα.
-
ilias7 wrote:
Δεν ξέρω τι νομίζεις πως σημαίνει το έως 11 χρόνια, αλλά επειδή έχω το αυτοκίνητο και την εγγύηση στα χέρια μου, μπορώ να πω πως αφορά τη διάκριση ανάμεσα στην εργοστασιακή εγγύηση 6 ετών και την επέκταση μέχρι και το ενδέκατο έτος για το υβριδικό σύστημα. Από το έκτο έτος και μετά στο σέρβις σφραγίζεται το κουπόνι επέκτασης μέχρι το δέκατο έτος. Κάθε κουπόνι έχει διάρκεια ενός έτους. Επομένως, με την προϋπόθεση πως είσαι τακτικός στα σέρβις και τα κάνεις σε εξουσιοδοτημένο, έχεις ενδεκαετή εγγύηση για το υβριδικό σύστημα. Η κατανάλωση που αναφέρω είναι η μέση κατανάλωση από το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου μέχρι τώρα και περιλαμβάνει από πολύ μικρές αστικές διαδρομές με (χωρίς να ζεσταθεί ο κινητήρας και να φορτίσει η μπαταρία) μέχρι περιαστικές και ανάβαση σε ημιορεινές περιοχές.
Λυπάμαι για το εκτεταμένο εκτός θέματος, αλλά νομίζω πως έχει μια αξία να γνωρίζουμε τα ακριβή δεδομένα.
Λιγες μερες πριν φιλος με το ιδιο TOYOTA εκαψε 6,2L/100 αθηνα θεσ/νικη με 120-130 km
-
Πες και το αμάξι σου για αυτούς που δεν ξέρουν...
Προφανώς το πλεονέκτημα του υβριδικού χάνεται στον ανοικτό δρόμο και μετράει μόνο ο θερμικός κινητήρας.
-
Σαργέ, συμφωνώ με αυτό που λες με μια μικρή επιφύλαξη/επισήμανση. Αφήνοντας/πατώντας το γκάζι σε επίπεδο (ή ακόμα καλύτερα σε ελαφρά κατωφέρεια, για να φορτίζει τις μπαταρίες) δεν δουλεύει ο θερμικός, αλλά ο ηλεκτροκινητήρας αναπληρώνει τις απώλειες κρατώντας σταθερή ταχύτητα. Φυσικά αυτό θέλει λίγη εξάσκηση και κρατά όσο είναι φορτισμένες οι μπαταρίες και όχι σε ανωφέρεια. Επίσης, λόγω e-cvt μπορείς να έχεις εξαιρετικά χαμηλές στροφές ακόμα και όταν λειτουργεί ο θερμικός, αλλά όχι κατά την επιτάχυνση.
Δεν γνωριζόμαστε, αλλά παπατζιλίκια δεν πουλάω. Μπορεί, ασφαλώς!, να κάνω λάθος εκτιμήσεις και ερμηνείες, αλλά ψέμματα δεν λέω. Στην Κρήτη η θερμοκρασία είναι υψηλότερη απ' ό,τι στη Βόρειο Ελλάδα και αυτό με ευνοεί στην κατανάλωση. Τέλος πάντων, δείτε το σύνδεσμο.
Αυτά με μέσο όρο ταχύτητας (απόσταση/χρόνος, μετρά και τις στάσεις) 30χλμ/ώρα, απόσταση 1465,7χλμ, χρόνος λειτουργίας κινητήρα 48ω. και 11λ., το 66% του χρόνου με ηλεκτροκινητήρα και το 58% της απόστασης με ηλεκτροκινητήρα.
-
Το γεγονος οτι η Honda απο το 2022 θα πουλάει μονο ηλεκτρικα ή hybrid τα λεει ολα..
-
Ας πω κ γω τα δικά μου στατιστικά...
Θεσσαλονικη (γέφυρα Βούλγαρης - τελευταίο φανάρι) έως Κασσάνδρεια (1ο πόδι Χαλκιδικής), απόσταση 80χλμ περίπου. Με προσωπική οδήγηση (καθόλου acc) πήγαινε - έλα με μέση ταχύτητα 120 (110-130) κατανάλωση: 5,6.
(Civic 1.5 hatch sport)
-
Ένα σενάριο:
Ποιος θα αγόραζε μεταχειρισμένο υβριδικό 12 ετών; Χωρίς να έχουν αλλαχτεί οι μπαταρίες εφ όσον μέχρι τότε δεν χάλασε καμία. Πόσο θα έδινε;
-
Δεν ξέρω, εξαρτάται από την κατάσταση του αυτοκινήτου. Επειδή κινείται κατά τα δύο τρίτα περίπου με τον ηλεκτροκινητήρα, θα είχε κάνει ο θερμικός το ένα τρίτο των χιλιομέτρων ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου με ντίζελ ή βενζίνη. Αυτό και μόνο έχει σημασία στην αγορά του μεταχειρισμένου.Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, από πουθενά δεν προκύπτει πως η μπαταρία τα φτύνει στην δεκαετία.
Δύο σενάρια, πόσο θα αγοράσει κάποιος σε δώδεκα χρόνια από τώρα ένα μεταχειρισμένο ντίζελ ή ένα βενζινοκίνητο, όταν η συντριπτική πλειοψηφία (για να μην πω όλα) που θα πωλούνται επί χρόνια θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά;
-
Εντωμεταξυ καπου διαβαζα οτι εχει φτιαχτει μπαταρια με πολλαπλασια ζωη απο αυτη των ιοντων λιθιου με πολλαπλασια ταχυτητα φορτισης...αρα και περισσοτερο κινηση με αυτην και μαλιστα χωρις να ναι τοσο τοξικη οσο η σημερινες, ενω δεν θα αναφλεγεται σε περιπτωση συγκρουσης... δεν θυμαμαι που το διαβασα....
θα τις βαλους και στα αυτοκινητα. Ουσιαστικα μια μπαταρια θα εχεις μεχρι την αποσυρση.
-
Το γεγονος οτι η Honda απο το 2022 θα πουλάει μονο ηλεκτρικα ή hybrid τα λεει ολα..
Αμα δεν κανει μπρουμ μπρουμ μπρουμ τι να τα κανεις. Το πολυ πολυ να τα πουλαει και ο Κωτσοβωλος μαζι με τις κατσαρολες και τις ηλεκτρικες κουζινες. Τοτε το φορουμ θα αλλαξει και θα λεγεται ηλεκτρικες συσκευες μεταφορας.
-
Ένας ταξιτζής τις προάλλες που πιάσαμε κουβέντα μου έλεγε ότι οι μπαταρίες της Toyota πλέον δεν αλλάζουν ολόκληρες όταν υπάρχει πρόβλημα. Τις έχουν κάνει έτσι λέει ώστε να μπορούν να αλλάξουν μεμονωμένες κυψέλες.
-
Δεν θα είναι πλειοψηφία τα υβριδικά σε 12 χρόνια. Ούτε Τα μισά δεν θα είναι. Ο Ελληνικός στόλος αποτελείται κατά 90% από φθηνά παλιά αυτοκίνητα και δεν υπάρχει χρήμα και διάθεση για αλλαγή. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που μεταβιβάζονται/πωλούνται σημερα είναι του 1999- 2010. Το δε Yaris diesel του 13 που είχα το πούλησα με το ζόρι 7.000 και έκανε 18.000, ήταν navi.
-
Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων που θα πωλούνται τα επόμενα χρόνια θα είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά, όχι ο στόλος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στα μοντέλα που ανακοινώνουν.
-
Εξαιρετικά αυτοκίνητα και τα δύο(civic - corolla) αλλά με διαφορετικό προσανατολισμό όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα. Σε οποιαδήποτε ρυθμό και δρόμο κίνησης (εθνική η επαρχιακό) το corolla ακόμα και το δίλιτρο θα είναι πιο οικονομικό.Οι νόμοι της φυσικής δεν αμφισβητούνται.Ο κινητήρας της έχει θερμική απόδοση 40% και το ecvt κιβώτιο επειδή έχει πάντα την ιδανική σχέση μετάδοσης έχει λιγότερες απώλειες μετάδοσης κατά περίπου 7% σε σχέση με ένα manual.Καταλαβαίνουμε ότι απλά δεν μπορεί να είναι πιο οικονομικό το civic με τον ίδιο οδηγό στις ίδιες συνθήκες.Στο spritmonitor .de το civic έχει κατανάλωση 7.0l/100km ενώ το corolla 4,9l/100km και το δίλιτρο 5,5l/100km.Στις βόρειες χώρες αδικούνται κιόλας τα υβριδικά καθώς πρέπει να δουλεύει ο θερμικός ακόμα και όταν δεν χρειάζεται από πλευράς φορτίου για την κίνηση για να ζεστάνει την καμπίνα.Στο prius plug in για αυτή την ανάγκη έχουν βάλει αντλία θερμότητας.Παραθέτω μέσες καταναλώσεις :
civic corolla 1.8 corolla 2.0
nedc 5.6 3.3 3,7
3.6(18άρες) 3.9(18άρες)
wltp 6.1 4.5 5.1
4.8 (18άρες) 5.3(18άρες)
-
Το δε Yaris diesel του 13 που είχα το πούλησα με το ζόρι 7.000 και έκανε 18.000, ήταν navi.
Ειχει πολλά χλμ? Τοσο και παραπανω τα πουλανε τωρα
Νέο Honda Civic 2017