-
Καλό και το Corolla αλλά σαν το Civic δεν έχει. Το έχω ενάμισι χρόνο και νιώθω σαν να το παρέλαβα χθες.
-
κατέληξα σε δύο πολύ συγκεκριμένα μοντέλα για λόγους που δεν θα αναλύσω για να μην σας ζαλίσω με το σκεπτικό μου
Για πες...αυτά έχουν ενδιαφέρον!
Αξίζει να πάρω αυτό το διαμάντι όταν δεν θα μπορώ να εκμαιεύσω τις δυνατότητές του παρά μόνο στα λίγα ταξίδια τον χρόνο που θα κάνω; Αξίζει να έχω ένα turbo 180ps όταν ετοιμάζομαι για οικογένεια και το αμάξι θα δουλεύει 90% εντός πόλης με μέσο όρο περί τα 10.000 χλμ (έχουμε δεύτερο όχημα μικρό για την σύζυγο το οποίο χρησιμοποιούμε σε πολλές ενδοαστικές μετακινήσεις) ετησίως; Ή να συμβιβαστώ με ένα mainstream επίσης κορυφαίο σε αξιοπιστία και άρτιο μηχανικά όχημα σαν την Corolla, αλλά σαφώς πιο 'ξενέρωτο';...
Εντελώς υποκειμενικά φυσικά, θα σου πω ότι αξίζει! Είσαι πολύ νέος για να συμβιβαστείς (γιατί περί αυτού πρόκειται από τα λεγόμενα σου) με μια Κορόλα. Η οποία Κορόλα είναι ένα άριστο φυσικά αυτοκίνητο αλλά δεν έχουν κανένα σημείο επαφής με το σιβικ. Αλλά κανένα! Άσε που έχει και μικρούς χώρους (το χατς τουλάχιστον που επεξεργάστηκα).
ΥΓ: Όντας 183 cm και μπόλικα κιλά έχω πάντα σκάλωμα με τους χώρους στα οχήματα. Με το κάθισμα του οδηγού ρυθμισμένο για κάποιον σαν εμένα ισχύει οτι πίσω χτυπάει κεφάλι στον κυρτό ουρανό όποιος επιβάτης είναι >175cm; Όχι οτι αυτό θα κάνει την διαφορά, απλά μια που σας βρήκα ρωτάω και αυτό γιατί από τα τόσα reviews που έχω δει δεν έχει μείνει άλλη πρακτική απορία να εκφράσω.
Εγώ το έχω τσεκάρει αυτό στο αμάξι μου και μου φαίνεται ότι είναι μια υπερβολή των δημοσιoγράφων (carwow και trcoff) ίσως επειδή δε μπορούσαν να βρουν άλλα αρνητικά... Αλλά γιατί δεν το τσεκάρεις και μόνος σου; Αυτό είναι κάτι που μπορείς να δεις σε στατικό αμάξι στην έκθεση.
Επίσης, δε σε ενδιαφέρει καθόλου το σενταν στα 22-23.000;
Εγώ κάνω τη χρήση που λες μόνιμα. Δηλαδή κάθε μέρα το παιδί στον παιδικό (και μάλιστα από έναν από τους χειρότερους δρόμους εδώ κάτω με λακούβες και σαμαράκια συνεχώς) και εγώ στη δουλειά. Μετά σούπερ μάρκετ και κάποιες μέρες βόλτα οικογενειακώς για κάποιον καφέ ή σε κάποιον παιδότοπο. Αλλά δεν το μετανιώνω καθόλου γιατί 1. το αμάξι είναι εκεί και όποτε θέλω φεύγω για μια γρήγορη βόλτα μόνος μου (πολύ συχνά δηλαδή γκουχ γκουχ) και 2. αν είχα πάρει ένα 'βαρετό' αμάξι και είχα και ένα δεύτερο πιο ενδιαφέρον για εμένα όπως θα ήθελα (πχ. ένα mx-5 ή ακόμα και ένα s2000), απλά δε θα έβρισκα χρόνο για το δεύτερο οπότε θα κατέληγα να οδηγώ στο 100% των χιλιομέτρων μου το βαρετό!
Επίσης, για εμένα πολύ σημαντικό είναι ότι το civic έχει μια καταπληκτική καμπίνα+θέση οδήγησης που γουστάρω να βρίσκομαι μέσα ακόμα και για να κάνω απλό commuting. Ελάχιστα αυτοκίνητα μου αρέσουν τόσο να κάθομαι μέσα και συνήθως είναι αυτοκίνητα πολύ ακριβά! Ακόμη, έχει τόσα πολλά ηλεκτρονικά καλούδια και ευκολίες (το sport που έχω εγώ) που πραγματικά δε βαριέμαι ποτέ να είμαι σταματημένος στην κίνηση!
Από εμένα λοιπόν, το civic!
(ένα σημαντικό μειονέκτημα του αμαξιού είναι ότι τραβάει τα βλέμματα-δίνει στόχο. Οπότε αν είσαι παντρεμένος και ταυτόχρονα είσαι και μπερμπάντης και επισκέπτεσαι καμιά πιτσιρίκα στα κρυφά, τότε δε θα στο συνιστούσα...Η κορόλα σε ένα αδιάφορο χρώμα θα ήταν προτιμότερη σε αυτήν την περίπτωση )
-
Χαχαχαχα
Μεντιουμ εισαι;;;;
Τις προαλλες στο σουπερμαρκετ, στο παρκινγ...ξεπαρκαρει ενα civic με αυτο το παστελ το ανοιχτο ελεφαντι...
Το έτερον ήμισυ, .....
'πω πω τι ωραιο αμαξι ειναι αυτο..;
Αυτο να παρεις....με γυναικεια αυτοπεποίθηση σαν να ανακαλυψε τον ηλιο'
Ουτε τιμη, ουτε αλογα ουτε τιποτα....απλα αυτο να παρεις.
(Εγω σε φαση ελα παππου να σου δειξω τα αμπελια σου)
Περανει μπροστα της.....
'Καλε αυτος δεν ειναι ο ταδε, φιλος της ταδε;;;;;'
-
~> Για να μην γίνομαι κουραστικός θα σου πω πως απέρριψα το Focus: Δουλεμενο αμάξι, όμορφο αμάξι, βαρυγδουπο brand, μας έχει βγει καλό το Fiesta της γυναίκας (1.4 TD 5D '2012, το πήραμε μεταχειρισμένο αρχές Αυγούστου 2018 ένεκα τροχαίου), καινούργιο είναι ας το μελετήσω λέω. Συντηρητικό, αλλά όμορφο εσωτερικό, me like. Infoteinment πολύ καλύτερο από Corolla ίσως και από Civic. Καλά μέχρι εδώ. Θέση οδήγησης εξαιρετική. Χώροι μπροστά καλοί, πίσω λίγοι πορτμπαγκάζ μέτριο για τα θέλω μου. Πάμε sw λέω, όμορφο είναι αρέσει και στην γυναίκα (αν και είμαι σίγουρος ότι περισσότερο τσίμπησε μτ ψαρωτικο μπλε χρώμα του promo!). Diesel έχει ακόμα και η st-line πίσω ημιακαμπτο (έλεος) ενώ δεν ψήθηκα γενικότερα για diesel καθώς όπως προείπα κάνω Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την σύνδεση του Corolla (sedan μη υβριδικό με ενδιέφερε όποτε από χώρους είναι πολύ κομπλέ) με την ηλικία και την θυσία που θα έπρεπε να κάνω. Με κατάλαβες 101%.
~> Αντιπροσωπεία δεν πήγα ακόμα ούτε να το δω πόσο μάλλον για testdrive καθώς περιμένω τα λεφτά για την αγορά. Δεν τα έχω ακόμα και μέχρι τότε αν οδηγήσω το διαμάντι και ξαναμπώ στον Τσέχο την έχω στην τσέπη την κατάθλιψη....Όταν θα πάω θα βάλω απευθείας υπογραφή σε ότι χρώμα έχει ετοιμοπαραδωτο σε sport, όχι sport plus για έχω ήδη S/R στο Skoda και είναι περισσότερο μπελάς από οτιδήποτε άλλο ...
~> Το sedan να σου πω την αλήθεια στην high end έκδοση έχει λευκή διχρωμία και επειδή ξεκινάω οικογένεια είπα να το αποφύγω καθώς λερώνει άσχημα. Επίσης μαρεσει το πιο μαζεμένο hatchback, με κούρασε ο Τσέχος θέλω λίγο πιο αλητικο/ευέλικτο αμάξωμα!
~> Για το θέμα της χρήσης είναι ακριβώς όπως τα λες. Έχεις καταλάβει και πάλι το σκεπτικό μου. Για αυτό το χαμόγελο 5/10/20 φορές τον χρόνο θέλω να πάρω τον δυναμίτη!
~> Όσο για τα βλέμματα που λες ένα θα σου πω (λίγο off-topic). Άμα έχεις την τύχη μου δεν έχεις ελπίδα. Είχα 6 μήνες τον Τσέχο όταν ανέβηκα Βριλήσσια απο Πειραιά για τα μάτια μίας ξανθιάς milf. Για να μην μας δουν ανέβηκα στις καβατζες στους πρόποδες της Πεντέλης και έπεσα σε μικρή λακούβα (3 δάκτυλα βάθος, 20cm διάμετρο) με 30χλμ/ωρα. Ε άμα θες το πιστεύεις. Μου άναψε βλάβη στο ταμπλό (κίτρινο τιμονακι) την οποία ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχω σβήσει. 'Αισθητήρας ροπής τιμονιού' λέει εφαπτομενος στην κρεμαγιερα... Γνήσια 1500€ χωρίς περαστικά. Περαστικά σε εμένα! Δεν έχει καμία επίδραση στην οδήγηση 15χρονια αλλά όταν θα πάω να το πουλήσω άντε πειστον τον άλλον ότι το αμάξι είναι σε άριστη κατάσταση (γτ είναι)...
ΥΓ: Συγνώμη σε όσους κούρασε το σεντόνι μου. Αλλά τόσα έκοψα...
-
Χαχα ωραίος ο φίλος!
Έχει κλείσει λοιπόν το ζήτημα: civic hatchback 1.5 sport. Δε θα το μετανιώσεις!
(Εγώ το έχω 1 χρόνο τώρα. Προχθές είμαι με το γαμπρό μου και μου λέει απόψε θα πιάσω το Τζόκερ, τι θες να σου πάρω; Αμάξι του λέω. Φυσικά μου λέει, ποιο θες; Το σιβικ ξανά ρε του λέω, δεν υπάρχει άλλο αμάξι πια για μένα!
-
Οσο διαβαζω για το χοντικο, τοσο πιο πολυ ψηνομαι να μην ασχοληθω με τα suv, να μου μεινουν και 5-6κ στο χερι...αλλα το εσωτερικο ρε γμωτο, δν εντυπωσιαζει καθολου.
Να μου πεις, αγοραζεις αυτοκινητο και οχι φρου φρου
-
Τα suv είναι χειρότερη 'μόδα' από τα 'μποτοσπορτεξ πυγμαχίας' που φορούσαν κάποτε ΔΑΠήτες και γόνοι μεγαλοχωραφάδων εκ Θεσσαλίας ορμώμενοι, sorry κιόλας...
Ή θα πάρεις κανονικό τζιπ με δυνατότητες off-road ή αλλάζεις κατηγορία, τι suv...
-
Βρε αϊσταδιαλα
-
Πάντως το Focus SW έχει πολλαπλούς σε όλες τις εκδόσεις.
Όσο για τον ήχο μου κάνει πολλή εντύπωση που σου φάνηκε περίεργος στο 1.5Τ. Ίσα ίσα που έχει πολύ σπορ χροιά και η ηχομόνωση μέσα είναι καταπληκτική. Άλλωστε και το Fiesta ST το ίδιο μοτέρ φοράει.
Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα μοτέρ με τα παλιά 3κύλινδρα. Μιλάμε για μέρα νύχτα διαφορά. Και η απενεργοποίηση κυλίνδρου δουλεύει πολύ καλά για οικονομία. Δεν πρόκειται για εγκαταλελειμμένη ιδέα αλλά μάλλον για εντελώς σύγχρονη αφού όλο και περισσότερες εταιρίες επιστρέφουν σε βελτιωμένα 3κύλινδρα.
Επίσης άμα σου φαίνονται πολλά τα χρήματα, μένοντας στα 150 άλογα είσαι ένα φορολογικό σκαλί κάτω και κερδίζεις 2-3 χιλιάρικα. Δεν είναι λίγα. Άλλωστε μόνο το πρόγραμμα διαφέρει.
Φυσικά και το Civic είναι φοβερό αμάξι, δεν το συζητώ. Απλά οι λόγοι που απέρριψες το Focus δεν έχουν ιδιαίτερη βάση. Βόλτα τα έκανες και τα 2;
-
@dimitriscsd μάλλον παρεξηγησες το ύφος μου γιατί λόγο μεγέθους κειμένου ήθελα να το κάνω ποιο ελαφρύ. Δεν είχα καμία πρόθεση να υποβαθμισω το Focus αλλά όταν προσπαθείς να κάνεις μια επιλογή κάπως πρέπει να κάνεις σύγκριση.
Τρέφω τεράστιο σεβασμό στην Ford και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προσπάθησα να το μελετήσω όσο κανένα άλλο.
Επιμέρους σε όσα αναφέρεις να σου πω αρχικά ότι στα δικά μου αυτιά ο ήχος του Focus έρχεται σαν κροταλισμος με 'ζόρι' παρά σαν μεταλλική 'κ@υλα' όπως του Civic. Αυτά βέβαια γούστα είναι και δεν είπα πουθενά ότι δεν έχει μόνωση το Focus εντός καμπίνας. Αντίθετα παραδέχομαι ότι μέχρι να βγεί το Facelift του Civic (μια από τις διορθώσεις είναι προσθήκη ηχομόνωσης κάτω από τα εμπρόσθια φτερά και το πάτωμα) το Focus υπερέχει σαφώς στην αίσθηση της καμπίνας αν και εδώ στο forum διάβασα για τριγμούς από κάποιους ιδιοκτήτες.
Αν τώρα αδίκησα το αμάξι περί τριών κυλίνδρων δεν νομίζω ότι είναι επιχείρημα η χρήση του και από άλλες εταιρείες γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια του downsizing κυβικών (ήτοι σε 1000/1200αριδες).
Επιπλέον σε επίπεδο αξιοπιστίας είναι πλέον προφανές ότι η ψαλίδα μεταξύ των σοβαρών εταιρειών έχει κλείσει και είναι απλά μαθητικά ως ένα σημείο. Όσες περισσότερες διαδικασίες προστίθενται στην λειτουργία του εκάστοτε κινητήρα τόσο αυξάνεται η πιθανότητα βλάβης, μη αντοχής στον χρόνο κλπ. Άρα η ταυτόχρονη χρήση τριών κυλίνδρων, με την χρήση τούρμπο και το νέο σύστημα που μεταβάλει την χρήση βαλβίδων 2/3 νομίζω ότι είναι λογικό να δικαιούμαι να το θεωρώ επιπλέον ρίσκο. Σε μια δεκαετία θα μπορούμε να πούμε αν αυτό απέδωσε.
Σε αυτή την λογική η Honda πήρε ένα εξαιρετικό και χρόνια δουλεμενο μοτέρ 1500cc και εφάρμοσε τούρμπο. Πολύ πιο απλή διαδικασία. Σε συνδυασμό με το background των εταιρειών δίκαια νομίζω θεωρώ τουλάχιστον αυτή τη στιγμή περισσότερο αξιόπιστο το ιαπωνικό σύνολο.
Στην πράξη μεταξύ των δύο μοτέρ των 180 ίππων δεν βλέπω το Focus ναχει μικρότερη κατανάλωση στα χαμηλά ενώ ως απόδοση είναι είναι πίσω πάντα και παντού από το Honda. Θα ήθελα να διαβάσω κάπου ένα καλό συγκριτικό μεταξύ τους (όχι απλά μια αντιπαραβολή με λίστες και ένα split screen acceleration contest) αλλά δεν έχω βρει τίποτα όσο και αν έψαξα.
Στο οικονομικό κομμάτι όχι δεν το έβαλα σαν κριτήριο γιατί το Focus που θα ήθελα (st-line sw 1.5 ecoboost 184ps) είναι δεν είναι 2000€ ακριβότερο από το αντίστοιχο Civic (VTEC 1.5 turbosport 5D). Όταν θα έρθει η ώρα να αγοράσω καινούργιο όχημα δεν θα είναι αυτό το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα μου θα είναι να ρισκάρω υπερβολικά στην επιλογή και να μου γυρίσει μπούμερανγκ πχ στην αξιοπιστία.
Βόλτα όχι δεν τα έχω κάνει. Περιμένω μια και καλή να τα κάνω ότι θα είμαι έτοιμος 100% για την αγορά. Τώρα μόνο κακό στον ψυχικό μου κόσμο θα κάνει να τα οδηγήσω και να μπορώ να κάνω αγορά το καλοκαίρι του 2020 πχ.
Εν κατακλείδι λοιπόν να σου πω ότι δεν έχω ξεκαθαρίσει 100% με το Focus. 100% έχω βγάλει από το πλάνο την Corolla σε οποιαδήποτε μορφή της. Το Focus συνεχίζει να με απασχολεί σοβαρά, το θεωρώ εντυπωσιακά όμορφο (ειδικά το sw) ενώ ταυτόχρονα το Civic εμφανισιακά δεν μου αρέσει σε σχέση με κανένα από τα αυτοκίνητα που κοίταζα. Εξωτερικά το Civic είναι εκκεντρικό και εσωτερικά έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του όντας λίγο μουντό. Το Civic δεν έχει αντίπαλο κάτω από το καπό. Από τη στιγμή μάλιστα που έφτιαξαν σύστημα διεύθυνσης και κουμπωσαν πίσω πολλαπλούς συνδέσμους ίσως να είναι top και στην κύλιση μετά τις ηχομονωσεις του επερχόμενου Facelift. Αντίθετα το focus, αν είναι τυχαία γεγονότα οι αναφορές για τριγμούς, το θεωρώ στο εσωτερικό μακράν το καλύτερο από ολο τον ανταγωνισμό. Είναι τα δύο κορυφαία μοντέλα και χτυπιουνται άσχημα!
ΥΓ: Αυτό με το φορολογικό σκαλί που είπες δεν το κατάλαβα. Τι να γλιτώσω;Από 180ps έκαστο είναι και στα ίδια κυβικά. Ακόμα και το 150ps Focus ίδια τέλη/φορολογία/ασφάλεια δεν έχει με τα 180άρια;...
-
@Sabas_Thess off road δν με ενδιαφέρει καθόλου, αλλά με 2 παιδιά επιβάλλεται να έχει χώρους.
οπότε με σκεπτικό και σειρά προτεραιότητας ομορφιά ,χώροι/πρακτικότητα, ποιοτητα κυλισης, επιδόσεις, βλέπω και τα suv καθώς εεε δν έχουν μείνει και πολλά sedan/5θυρα στην μεσαία κατηγορία.
(σωστός για τους ΔΑΠίτες, που το θυμήθηκες? λολο)
-
Οι τρεις κύλινδροι πάντως και η απενεργοποίηση δεν είναι καμία νέα ή εξωτική τεχνολογία. Οι κινητήρες και των δύο αυτοκινήτων σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την αρχή ως υπερτροφοδοτούμενοι. Πάντως κι εγώ τον κινητήρα του Civic θα προτιμούσα, για τον απλούστατο λόγο ότι ένας Ι4 έχει εγγενώς καλύτερη ποιότητα λειτουργίας από έναν Ι3. Αν για άλλους λόγους όμως αποφάσιζα να πάρω το Focus, ο τρικύλινδρος κινητήρας του δεν θα με σταματούσε.
-
@dimitriscsd μάλλον παρεξηγησες το ύφος μου γιατί λόγο μεγέθους κειμένου ήθελα να το κάνω ποιο ελαφρύ. Δεν είχα καμία πρόθεση να υποβαθμισω το Focus αλλά όταν προσπαθείς να κάνεις μια επιλογή κάπως πρέπει να κάνεις σύγκριση.
Τρέφω τεράστιο σεβασμό στην Ford και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προσπάθησα να το μελετήσω όσο κανένα άλλο.
Επιμέρους σε όσα αναφέρεις να σου πω αρχικά ότι στα δικά μου αυτιά ο ήχος του Focus έρχεται σαν κροταλισμος με 'ζόρι' παρά σαν μεταλλική 'κ@υλα' όπως του Civic. Αυτά βέβαια γούστα είναι και δεν είπα πουθενά ότι δεν έχει μόνωση το Focus εντός καμπίνας. Αντίθετα παραδέχομαι ότι μέχρι να βγεί το Facelift του Civic (μια από τις διορθώσεις είναι προσθήκη ηχομόνωσης κάτω από τα εμπρόσθια φτερά και το πάτωμα) το Focus υπερέχει σαφώς στην αίσθηση της καμπίνας αν και εδώ στο forum διάβασα για τριγμούς από κάποιους ιδιοκτήτες.
Αν τώρα αδίκησα το αμάξι περί τριών κυλίνδρων δεν νομίζω ότι είναι επιχείρημα η χρήση του και από άλλες εταιρείες γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια του downsizing κυβικών (ήτοι σε 1000/1200αριδες).
Επιπλέον σε επίπεδο αξιοπιστίας είναι πλέον προφανές ότι η ψαλίδα μεταξύ των σοβαρών εταιρειών έχει κλείσει και είναι απλά μαθητικά ως ένα σημείο. Όσες περισσότερες διαδικασίες προστίθενται στην λειτουργία του εκάστοτε κινητήρα τόσο αυξάνεται η πιθανότητα βλάβης, μη αντοχής στον χρόνο κλπ. Άρα η ταυτόχρονη χρήση τριών κυλίνδρων, με την χρήση τούρμπο και το νέο σύστημα που μεταβάλει την χρήση βαλβίδων 2/3 νομίζω ότι είναι λογικό να δικαιούμαι να το θεωρώ επιπλέον ρίσκο. Σε μια δεκαετία θα μπορούμε να πούμε αν αυτό απέδωσε.
Σε αυτή την λογική η Honda πήρε ένα εξαιρετικό και χρόνια δουλεμενο μοτέρ 1500cc και εφάρμοσε τούρμπο. Πολύ πιο απλή διαδικασία. Σε συνδυασμό με το background των εταιρειών δίκαια νομίζω θεωρώ τουλάχιστον αυτή τη στιγμή περισσότερο αξιόπιστο το ιαπωνικό σύνολο.
Στην πράξη μεταξύ των δύο μοτέρ των 180 ίππων δεν βλέπω το Focus ναχει μικρότερη κατανάλωση στα χαμηλά ενώ ως απόδοση είναι είναι πίσω πάντα και παντού από το Honda. Θα ήθελα να διαβάσω κάπου ένα καλό συγκριτικό μεταξύ τους (όχι απλά μια αντιπαραβολή με λίστες και ένα split screen acceleration contest) αλλά δεν έχω βρει τίποτα όσο και αν έψαξα.
Στο οικονομικό κομμάτι όχι δεν το έβαλα σαν κριτήριο γιατί το Focus που θα ήθελα (st-line sw 1.5 ecoboost 184ps) είναι δεν είναι 2000€ ακριβότερο από το αντίστοιχο Civic (VTEC 1.5 turbosport 5D). Όταν θα έρθει η ώρα να αγοράσω καινούργιο όχημα δεν θα είναι αυτό το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα μου θα είναι να ρισκάρω υπερβολικά στην επιλογή και να μου γυρίσει μπούμερανγκ πχ στην αξιοπιστία.
Βόλτα όχι δεν τα έχω κάνει. Περιμένω μια και καλή να τα κάνω ότι θα είμαι έτοιμος 100% για την αγορά. Τώρα μόνο κακό στον ψυχικό μου κόσμο θα κάνει να τα οδηγήσω και να μπορώ να κάνω αγορά το καλοκαίρι του 2020 πχ.
Εν κατακλείδι λοιπόν να σου πω ότι δεν έχω ξεκαθαρίσει 100% με το Focus. 100% έχω βγάλει από το πλάνο την Corolla σε οποιαδήποτε μορφή της. Το Focus συνεχίζει να με απασχολεί σοβαρά, το θεωρώ εντυπωσιακά όμορφο (ειδικά το sw) ενώ ταυτόχρονα το Civic εμφανισιακά δεν μου αρέσει σε σχέση με κανένα από τα αυτοκίνητα που κοίταζα. Εξωτερικά το Civic είναι εκκεντρικό και εσωτερικά έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του όντας λίγο μουντό. Το Civic δεν έχει αντίπαλο κάτω από το καπό. Από τη στιγμή μάλιστα που έφτιαξαν σύστημα διεύθυνσης και κουμπωσαν πίσω πολλαπλούς συνδέσμους ίσως να είναι top και στην κύλιση μετά τις ηχομονωσεις του επερχόμενου Facelift. Αντίθετα το focus, αν είναι τυχαία γεγονότα οι αναφορές για τριγμούς, το θεωρώ στο εσωτερικό μακράν το καλύτερο από ολο τον ανταγωνισμό. Είναι τα δύο κορυφαία μοντέλα και χτυπιουνται άσχημα!
ΥΓ: Αυτό με το φορολογικό σκαλί που είπες δεν το κατάλαβα. Τι να γλιτώσω;Από 180ps έκαστο είναι και στα ίδια κυβικά. Ακόμα και το 150ps Focus ίδια τέλη/φορολογία/ασφάλεια δεν έχει με τα 180άρια;...
Σχετικά με το φορολογικό σκαλί, αναφέρομαι στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά, το οποίο πάει κλιμακωτά με βάση την προ φόρων τιμή. Αν περάσεις τα 20 και μετά 25 χιλιάρικα προ φόρων, το τέλος ταξινόμησης αλλάζει συντελεστή και δεν πληρώνεις μόνο το έξτρα που ανέβασε την τιμή (βλ. +32 άλογα) αλλά παραπάνω λεφτά. Δεν θέλεις να ξέρεις που έφτασε το δικό μου μετά τα αρκετά έξτρα Λεπτομέρειες στο thread του Focus!
Όσο για την κατανάλωση, επειδή έχω το αμάξι (SW με τα 182 St Line) θα σου πω ότι μέσο όρο κατανάλωσης έχω 7.9/100 με 70/30 πόλη/ανοιχτό δρόμο και χρήση από τον Απρίλιο. Το αμάξι δε το νταντεύω και ειδικά μετά το στρώσιμο το έχω πατήσει και συμπεριλαμβάνονται αυτά στην τιμή. Όταν πάω με σταθερή ταχύτητα και κλείνει ο ένας κύλινδρος, η διαφορά στην κατανάλωση είναι τεράστια αφού βλέπω κάτι στιγμιαίες από 2.5 - 3.5 στα 100!!! Απλά είναι δύσκολο να αντέξω να πηγαίνω έτσι γιατί το αμάξι είναι απόλαυση!
Εδώ να σου πω ότι και εγώ δεν είμαι fanboi κανενός και στην οικογένεια ήμασταν κάτοχοι Honda. Ο πατέρας μου έχει ακόμα ένα Accord 2λιτρο του 93 και δεν το αλλάζει με ΤΙΠΟΤΑ (το αμάξι ακόμα και σήμερα τόσα χρόνια μετά ΠΕΤΑΕΙ).
Για τους τριγμούς ακούγονται διάφορα για πολλά αυτοκίνητα. Και για το Civic μάλιστα έχω διαβάσει αρκετά περί τριγμών και εδώ και σε άλλα forums. Εγώ προσωπικά δεν δίνω σημασία εκτός κι αν είναι κάτι αρκετά ενοχλητικό, οπότε και θα λυθεί στην εγγύηση.
Και τώρα περί αξιοπιστίας, αφού ανέφερα και την εγγύηση, να σου θυμίσω ότι το Focus θα το πάρεις με 8 (!) χρόνια εγγύηση (εργοστασιακή) με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν δίνει έτσι εύκολα μια εταιρία δυνατότητα για τέτοιες εγγυήσεις αν δεν πιστεύει στο προϊόν της. Επίσης ο αριθμός των κυλίνδρων (3 4 5 6 8 10 12 κτλ) δεν παίζει ρόλο στην αξιοπιστία, αλλά στις επιδόσεις. Από την στιγμή που καταφέρνουν σήμερα να βγάζουν επιδόσεις 4κύλινδρου από 1.5 3κύλινδρο μοτέρ, το οποίο δουλεύει ΟΜΑΛΟΤΑΤΑ δεν θα πρέπει να σε απασχολεί. Και εμένα μου φαινόταν κάπως αλλά όταν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις πως δεν τίθεται θέμα...
Σχετικά με το ποιο είναι το πιο 'γρήγορο', το θεωρώ αμελητέο και αδιάφορο, εφ όσον είναι και πολύ κοντά και αν λάβουμε υπ όψιν την τιμή και την κατηγορία... Ε δεν μιλάμε και για supercars! Σκοπός είναι να σου προσφέρουν οδηγική απόλαυση ταυτόχρονα με τις καθημερινές σου μετακινήσεις και είμαι σίγουρος πως και τα 2 θα το κάνουν άριστα αυτό! Όπως είπες άλλωστε και συμφωνώ, πρόκειται για τα 2 τοπ της κατηγορίας.
Τέλος για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω από το Honda, αν σου κάνει κλικ και σου ταιριάζει, βουρ! Φοβερό αμάξι (αφήνω την εμφάνιση εκτός - υποκειμενικό τελείως). Απλά όπως είπα και πριν, καλό είναι αν καταφέρεις να τα οδηγήσεις και τα 2 (όσο πιο κοντα σε εκδόσεις με αυτό που θες) και να δεις από πρώτο χέρι πως έχουν τα πράγματα. Στα χαρτιά δε φαίνονται οι λεπτομέρειες!
P.S.: Και για να σε μπερδέψω ακόμα παραπάνω, σου προτείνω να δοκιμάσεις και το καινούριο Ceed με τα 140 άλογα. Επίσης φοβερό σύνολο. Η ΚΙΑ έχει ανέβει κατηγορία
-
@Sabas_Thess off road δν με ενδιαφέρει καθόλου, αλλά με 2 παιδιά επιβάλλεται να έχει χώρους.
(σωστός για τους ΔΑΠίτες, που το θυμήθηκες? λολο)
Καταρχήν συγνώμη αν παρεξηγηθηκες μιλάω πάντα με δόση χιούμορ.
Δεύτερον συμφωνώ για το θέμα παιδιά για αυτό και εγώ προβληματίζομαι να δώσω παραπάνω χρήματα να πάρω το sw focus. Απλά τα suv μου γυρνάνε τα μυαλά και ας είναι η επιτομή του marketing. Σαν το 3008 που το βλέπω στο δρόμο και στάζουν τα σάλια μου αλλά μετά σκέφτομαι ότι είναι φάτε μάτια ψάρια (γείτονες) και άμα πατήσει κάνα βότσαλο θα πάθει διάστρεμμα σαν center που πάτησε στο πόδι αντιπάλου μετά από δύσκολο ριμπάουντ...
Αυτό με τους ΔΑΠητες το θυμήθηκα γιατί έκανα recap mikeus 'braf' πρόσφατα....
-
Οι τρεις κύλινδροι πάντως και η απενεργοποίηση δεν είναι καμία νέα ή εξωτική τεχνολογία. Οι κινητήρες και των δύο αυτοκινήτων σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την αρχή ως υπερτροφοδοτούμενοι. Πάντως κι εγώ τον κινητήρα του Civic θα προτιμούσα, για τον απλούστατο λόγο ότι ένας Ι4 έχει εγγενώς καλύτερη ποιότητα λειτουργίας από έναν Ι3. Αν για άλλους λόγους όμως αποφάσιζα να πάρω το Focus, ο τρικύλινδρος κινητήρας του δεν θα με σταματούσε.
Σεβαστές όλες οι απόψεις, κουβέντα κάνουμε παιδιά. Δεν είναι κανείς μας δικηγόρος καμίας εταιρείας. Εγώ Octavia 5 έχω αυτή την στιγμή αλλά άμα μπω σε συζήτηση σε κάνα chat VAG θα τρίξουν τα μπετά! Δεν χρειάζεται να κάνουμε totem ότι αμάξι αγοράζουμε. Όλα έχουν συν και πλην. Άλλωστε όπως σωστά είπες και εσύ Ι4>Ι3 σε ποιότητα λειτουργίας και μακροζωία θα προσθέσω εγώ. Πρόσθεσε σε αυτό την εν γένει διάφορα αξιοπιστίας των δύο εταιρειών (τώρα μην το αρνηθεί κανείς γιατί και ο Henry Ford να αναστηθεί θα πει ναι η Honda έχει ασύγκριτη αξιοπιστία) και ίσως φτάσεις και εσύ στο σκεπτικό μου.
-
Οχι ρε. Καμια παρεξηγηση εννοειται. Εψαξες καθολου arteon/508 sabas_thess η ειναι εκτος μπατζετ σου; αν και το 508 πιο πολυ ταιριαζει σε 50ρηδες 60ρηδες ανυπαντρους/χωρισμενους πιπινοπνιχτες, παρα για οικογενεια.
(Off topic, sry)
-
Σχετικά με το φορολογικό σκαλί, αναφέρομαι στο τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά, το οποίο πάει κλιμακωτά με βάση την προ φόρων τιμή. Λεπτομέρειες στο thread του Focus!
Όσο για την κατανάλωση, επειδή έχω το αμάξι (SW με τα 182 St Line) θα σου πω ότι μέσο όρο κατανάλωσης έχω 7.9/100 με 70/30 πόλη/ανοιχτό δρόμο και χρήση από τον Απρίλιο.
Και τώρα περί αξιοπιστίας, αφού ανέφερα και την εγγύηση, να σου θυμίσω ότι το Focus θα το πάρεις με 8 (!) χρόνια εγγύηση (εργοστασιακή) με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν δίνει έτσι εύκολα μια εταιρία δυνατότητα για τέτοιες εγγυήσεις αν δεν πιστεύει στο προϊόν της. Επίσης ο αριθμός των κυλίνδρων (3 4 5 6 8 10 12 κτλ) δεν παίζει ρόλο στην αξιοπιστία, αλλά στις επιδόσεις. Από την στιγμή που καταφέρνουν σήμερα να βγάζουν επιδόσεις 4κύλινδρου από 1.5 3κύλινδρο μοτέρ, το οποίο δουλεύει ΟΜΑΛΟΤΑΤΑ δεν θα πρέπει να σε απασχολεί. Και εμένα μου φαινόταν κάπως αλλά όταν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις πως δεν τίθεται θέμα...
Σχετικά με το ποιο είναι το πιο 'γρήγορο', το θεωρώ αμελητέο και αδιάφορο, εφ όσον είναι και πολύ κοντά και αν λάβουμε υπ όψιν την τιμή και την κατηγορία...
Τέλος για να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω από το Honda, καλό είναι αν καταφέρεις να τα οδηγήσεις και τα 2 (όσο πιο κοντα σε εκδόσεις με αυτό που θες) και να δεις από πρώτο χέρι πως έχουν τα πράγματα. Στα χαρτιά δε φαίνονται οι λεπτομέρειες!
P.S.: Και για να σε μπερδέψω ακόμα παραπάνω, σου προτείνω να δοκιμάσεις και το καινούριο Ceed με τα 140 άλογα. Επίσης φοβερό σύνολο. Η ΚΙΑ έχει ανέβει κατηγορία
Έχω ήδη διαβάσει όλο το θέμα Focus MK4 και έχω δει πως πήρες το δικό σου. Είναι πανέμορφο, να το χάιρεσαι! Κάπως έτσι θα το έπαιρνα και εγώ αν κατέληγα εκεί (δεν με ενδιαφέρει 18άρες, δέρμα, κοτσαδόρος και κάποια ακόμα).
Για την κατανάλωση δεν είπα οτι καίει πολύ ο μεγάλος ecoboost. Είπα οτι δεν καίει λιγότερο από το αντίστοιχο μοτέρ της Honda. Οπότε λίγο άσκοπο μου φαίνεται να προσθέτει η Ford έξτρα συνθήκες για το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν είχε αξιόπιστο δουλεμένο 1,5 Ι4 μοτέρ να χρησιμοποιήσει για βάση; Τόσα χρόνια δουλεύει το τούρμπο. Θα όφειλε να είναι εξπέρ πλέον. Με τους ecoboost επέτρεψέ μου να θεωρώ οτι έχασε παρά κέρδισε από το να χρησιμοποιούσε βάση έναν τετρακίλυνδρο. Και χάνει πελάτες από αυτό. Στον κύκλο μου (3 ιδιοκτήτες Ford ο ένας με συστηματικά προβλήματα σε C-max 1.6 tdci ο άλλος καίει λάδια σε μοντέο 18άρι) όταν το συζητάω αλλάζει το ύφος των ανθρώπων που ακούνε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, με τόσα λεφτά, 3κίλυνδρο! Με συγχωρείς αλλά με όλο τον σεβασμό θα επιμείνω. Δεν μπορεί να είναι αντίστοιχα αξιόπιστοι οι κινητήρες. Δεν ήταν πριν καν προσθέσουν διαδικασίες. Μακάρι να κάνεις 1000000 χλμ απροβλημάτιστα αλλά τα δεδομένα είναι δεδομένα.
Με μία προδιάθεση προς το Honda αλλά σαφώς και όταν έρθει η ώρα θα πάω να οδηγήσω και τα δύο. Αμφιβάλω αν θα βρώ να οδηγήσω sw st-line ecboost 180ps αλλά πιθανότα θτ έχουν σε hatch και μετά απλά θα κάτσω σε ενα sw να μετρήσω χώρους αν και απότι είδα στο depth review του Autogefuhl έχει ελάχιστα μεγαλύτερο χώρο πίσω για κεφάλι πόδια το sw από το hatch. Το πόρτμπαγκάζ του sw οκ είναι σπήλαιο!
Για το KIA έχω ακούσει και από αλλού αλλά δεν ενδιαφέρομαι. Πήρα στο VAG 'κάτι σαν VW/AUDI'. Τώρα δεν θα ξαναπάρω πχ 'κάτι σαν Ιαπωνικό'. Θα πάρω Ιαπωνικό. Ή αντίστοιχα δεν θα πάρω ένα wanna_be Ford. Θα πάρω Ford...
-
Οχι ρε. Καμια παρεξηγηση εννοειται. Εψαξες καθολου arteon/508 sabas_thess η ειναι εκτος μπατζετ σου; αν και το 508 πιο πολυ ταιριαζει σε 50ρηδες 60ρηδες ανυπαντρους/χωρισμενους πιπινοπνιχτες, παρα για οικογενεια.
(Off topic, sry)
Με το VAG έχω τελειώσει. Το 508 μόνος σου τα είπες. Λίγο too much και wanna_be BMW. Είμαι για οικογενειακό hatch και από ευρώπη μόνο το focus (sw) πληροί τα κριτήριά μου με τις όποιες επιφυλάξεις!
-
REALZEUS wrote:
Σεβαστές όλες οι απόψεις, κουβέντα κάνουμε παιδιά. Δεν είναι κανείς μας δικηγόρος καμίας εταιρείας. Εγώ Octavia 5 έχω αυτή την στιγμή αλλά άμα μπω σε συζήτηση σε κάνα chat VAG θα τρίξουν τα μπετά! Δεν χρειάζεται να κάνουμε totem ότι αμάξι αγοράζουμε. Όλα έχουν συν και πλην. Άλλωστε όπως σωστά είπες και εσύ Ι4>Ι3 σε ποιότητα λειτουργίας και μακροζωία θα προσθέσω εγώ. Πρόσθεσε σε αυτό την εν γένει διάφορα αξιοπιστίας των δύο εταιρειών (τώρα μην το αρνηθεί κανείς γιατί και ο Henry Ford να αναστηθεί θα πει ναι η Honda έχει ασύγκριτη αξιοπιστία) και ίσως φτάσεις και εσύ στο σκεπτικό μου.
Φυσικά δεν είμαστε δικηγόροι και απλά κουβέντα κάνουμε.
Πάντως δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι οι 4 κύλινδροι είναι πιο αξιόπιστοι από τους 3. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, γιατί όσο περισσότερα εξαρτήματα έχει ένα μηχάνημα, τόσο πιο πιθανή στατιστικά μια βλάβη σε κάποιο από αυτά. Για την εγγενή αξιοπιστία των εταιρειών δεν θα διαφωνήσω, αλλά ειλικρινά δεν φοβάμαι καμία από τις δύο σε αυτόν τον τομέα (σε αντίθεση με τα VAG για παράδειγμα).
Από εκεί και πέρα, το δικό μου συμπέρασμα το εξέφρασα στην τελευταία πρόταση της προηγούμενης δημοσίευσης μου. -
Πάντως στο θέμα του civic εγώ έχω δει περισσότερα σχόλια για τριγμούς παρά σε αυτό του focus. Κατά τα λοιπά το civic είναι αυτοκινητηρα και ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά του για εμένα θα ήταν η αναμονή (κάτι για 9μηνα έχω δει εδώ) και η μετέπειτα υποστήριξη.
Νέο Honda Civic 2017