-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
http://www.lambdapower.co.uk/technotes/fitting_guide.aspδεν λέει τίποτα για αναβάθμιση εγκεφάλου
Some ECU systems may need resetting with a suitable scan tool.
-
Όταν σβηνεις το αμαξι ουτε ταση ουτε τιποτα δν δινει ο εγκέφαλος σε κανεναν αισθητηρα και καλα να τον αναγνωριζει....Το μονο που μπορω να φανταστω είναι τιμες ΜΟ αλλα ΜΟ από λαμδα?!
-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Λοιπόν παιδιά έχω κάποια νέα.
Πήρα τηλ το μάστορι στα Τρίκαλα πρίν πάω και μου έριξε άκυρο για όλη την εβδομάδα..μου είπε να πάω απο εβδομάδα να το δεί οπότε ξενρωσα και αρχισα πάλι να σκαλίζω το αμάξι ασφάλειες κτλ τιποτα πάλι..πήγα του πήρα καινουρια μπαταρία γιατι αυτη εχει θέμα έτσι κ αλιώς.. οπότε είπα να αρχισω τα τηλέφωνα να δω τι παίζει. πήρα την όπελ και σιγουρευτικα οτι έχω τον κατάλληλο αισθητήρα, απλά σε aftermarket ο κανονικός εχει άλλο κωδικό πήρα μέχρι και στην bosh τηλέφωνο να μάθω για τον αισθητήρα μου αν η αντίσταση του ειναι φυσιολογική.
το παλικάρι στην bosh μου είπε οτι για το αμάξι μου πρέπει να δηλωθεί στον εγκέφαλο οτι έχει αλλαχτεί ο λάμδα αλλιώς δέν τον διαβάζει...
μου δίνει 2 τηλέφωνα στη Λάρισα οι οποίοι ειναι service bosh εδω στην Λάρισα πέρνω τον 1 και μου λέει τι μλκιες ειναι αυτες που σου είπαν..δέν θελει τιποτα τον βάζεις πάνω και δουλεύει του εξηγώ τι παιζει και μου λέει φίλε είναι εγκέφαλος...
παίρνω μετά τον άλλο (ακούγονταν παππούς) του εξηγω τι παίζει και μου απαντάει ναι πρέπει να γίνει προσαρμογή στον εγκέφαλο για να δουλέψει...
τι στο πτσο γίνεται ποιος δουλεύει ποιον..αυριο το πρωι κανόνισα να πάω στον παππού να τον δηλώσει στον εγκέφαλο...
το παλικάρι απο την bosh μου είπε οτι ''για το συγκεκριμενο αμάξι πρέπει να δηλωθει στον εγκέφαλο που ξέρει ο εγκέφαλος οτι άλλαξες αισθητήρα?''τι παίζει ρε παιδιά ισχύει?
εχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο?Μου φαινεται πως ο παππους οπως και ο αρχικος τυπος στην bosch, εχουν βρει το μηνα που θρεφει τους 11.
Τι διαολο calibration να θελει ο εγκεφαλος?
Γνωμη μου, λενε μαλακιες, ο πρωτος ανθρωπακος που λεει 'δεν χρειαζεται τιποτα' ειναι ο σωστος.
Αμα τελικα πας,- ξηγησου στον παππουλη να σου πει αν εχει προβλημα ο αισθητηρας πρωτα,
- αν τον βρει καλο και τον 'δηλωσει' (λες και ειναι οικοπεδο) και μετα δεν δουλευει πες του δεν θα παρει φραγκο
- να μας πει τι ακριβως σημαινει το 'δηλωνω'.
-
Δεν υπαρχει δηλωση λαμδα σε κορσα. Κατηγορηματικα. Για reset η απο διαγνωστικο η βγαζειςμπαταρια για πανω απο 30 λεπτα.
-
τι να πώ ρε παιδιά την ειχα βγάλει την μπαταρία κάνα 3ωρο αλλα τίποτα.
Θα παω άυριο πρωι πρωι και θα ξερουμε ετσι κ αλιώς μέχρι την άλη εβδομάδα δέν μπορώ να κάνω και πολλα απλα το παιδι στα τρίκαλα μου ξεκαθάρισε οτι θα το αφήσω το αμάξι εκει και θα φυγω πίσο Λάρισα -
Τελικα @@ μαστορας..
Πορισμα: χαλασμένος maf....
Συνέδεσε επάνο το διαγνωστικό κσι εβαγαζε ΞΕΚΆΘΑΡΑ αισθητηρας λάμδα προβληματικη λειτουργεια και μου έλεγε οριστε το βλέεπεις? εχει κάποιο προβλημα το συστημα καυσιμου ο λάμδα δουλευει κανονικα..
και τον ρωτουσα δέν θα έβγαζε πχ σφάλμα φτωχό μείγμα? πλούσιο μείγμα?σφάλμα μάφ? κάτι τελος πάντον οχι εκει ειναι το πρόβλημα και ο μάφ κωστιζει 180 ευρο με δωρεαν περαστικά..
βλέπω της μετρήσεις του μάφ και δέν είναι καλές έλεγε..
Τι να του πεις 55-60 χρονον μπορείς να του πέις οχι κάνεις λάθος?
να είναι ο μάφ?δέν θα έβγαζε κάποιο άλο σφάλμα? -
Τελικα @@ μαστορας..
Πορισμα: χαλασμένος maf....
Συνέδεσε επάνο το διαγνωστικό κσι εβαγαζε ΞΕΚΆΘΑΡΑ αισθητηρας λάμδα προβληματικη λειτουργεια και μου έλεγε οριστε το βλέεπεις? εχει κάποιο προβλημα το συστημα καυσιμου ο λάμδα δουλευει κανονικα..
και τον ρωτουσα δέν θα έβγαζε πχ σφάλμα φτωχό μείγμα? πλούσιο μείγμα?σφάλμα μάφ? κάτι τελος πάντον οχι εκει ειναι το πρόβλημα και ο μάφ κωστιζει 180 ευρο με δωρεαν περαστικά..
βλέπω της μετρήσεις του μάφ και δέν είναι καλές έλεγε..
Τι να του πεις 55-60 χρονον μπορείς να του πέις οχι κάνεις λάθος?
να είναι ο μάφ?δέν θα έβγαζε κάποιο άλο σφάλμα?Δοκίμασε να τον καθαρίσεις πρώτα πριν σκάσεις 180. Κατά προτίμηση με ειδικό σπρέυ για μαφ γιατί είναι ευαίσθητοι αυτοί.
Μπορεί και να σου λέει @@ιές βέβαια αυτός αλλά δεν χάνεις τίποτα. -
Εχω σπρέι επαφών κάνει?
Αν ηταν ο μάφ γιατι μου βγάζει incoplete στον λάμδα και στην αντισταση του??
Τουλάχιστον η αντισταση του λάμδα δέν θα εβγαζε incomplete και θα ζεστενοταν τουλάχιστον...
και οι ενδείξεις του λάμδα στο διαγνωστικο θα ηταν κομπλέ..
Πιτευω έβγαλε αυτο το πορισμα μονο και μόνο για να μου τσιμπήσει το 20αρικάκι για την διαγνωση αλιως τι να μου έλεγε τον εκανα δήλωση στον εγκέφαλο αλλα πάλι δέν δουλευει πέσε το κασέρι?
ο μάφ δέν είναι -
http://www.mister-auto.gr/el/metret-s-m ... g3926.html
Πολύ καλή τιμή σου κάνει
Μήπως είναι τίποτα απλό και το είδε και ψαρεύει ή απλά ήθελε να δικαιολογήσει την διάγνωση
Δεν χάνεις τίποτα να καθαρίσεις τον MAF με σπρέι επαφών αλλά πολύ προσεκτικά γιατί έχει μέσα συρματάκια που πρέπει να καθαριστούν αλλά να μην κοπούν
-
Καθάρισα τον μαφ..τιποτα γενικα φαινετε να λειτουργει σωστα..εβαλα το χέρι στη εισαγωγη αέρα και φαινοταν οι αλλαγές που έκανε..
εντο μεταξυ τωρα μου εχει συνέχεια το open loop due to insufficient termpreture συνεχεια μέχρι που βάζει σφαλμα συστηματος..
μήπος είναι ο αιθητηρας θερμοκρασίας του βλοκ κινητηρα ρε παιδια?και που σκατα ειναι δεν μπορώ να να τον βρώ.. οι 3 αισθητηρες που εχει πανω η μηχανη 1 ειναι λαδιου ο άλος ειναι για τον εκεντροφόρο και ο 3ος ειναι για το ψυκτικο οι οποιοι δουλευοθν κανονικα.
κατι πρέπει να παιζει με αυτον τον αισθητηρα αλλα δέν μπορώ να τον εντοπίσω σπου σκατα ειναι χωμένος????????? -
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... NIRUNJhK-E
-
Με τετοιο κοστος που εχει επρεπε να ηταν το πρωτο πραγμα που εχεις αλλαξει.....
-
Οχι αυτος..
Αυτος δουλευει μια χαρα.. εστι φαινετε τουλάχιστον και στο καντραν και στο διαγνωστικο..
υπάρχει ακόμα ένας ο οποιος στέλνει θερμοκρασία μηχανής στον εγκέφαλο εκτος αν το δικό μου δέν έχει. -
ότι βλέπει ο εγκέφαλος το βλέπει και το διαγνωστικο
Ο MAF βλέπει θερμοκρασία αέρα εισόδου αυτή είναι εντάξει;;
-
Καθάρισα τον μαφ..τιποτα γενικα φαινετε να λειτουργει σωστα..εβαλα το χέρι στη εισαγωγη αέρα και φαινοταν οι αλλαγές που έκανε..επιζω οχι με καθαριτικο επαφων και ελπιζω να τσεκαρες πρωτα αν οντως ειναι βρωμικος και μετα αν ειναι καθαρος. Τι ακριβως καθαρισες?
Αν εκανες κατι, θα φανει στο διαγνωστικο θα διαβαζει αλλα νουμερα σε ιδιες συνθηκες απο αυτα που ειχες βαλει σε ενα βιντεο πριν μερικες σελιδες.εντο μεταξυ τωρα μου εχει συνέχεια το open loop due to insufficient termpreture συνεχεια μέχρι που βάζει σφαλμα συστηματος..
τι ειναι το 'σφαλμα συστηματος'??
μήπος είναι ο αιθητηρας θερμοκρασίας του βλοκ κινητηρα ρε παιδια?και που σκατα ειναι δεν μπορώ να να τον βρώ..
τι ειναι αυτο?
οι 3 αισθητηρες που εχει πανω η μηχανη 1 ειναι λαδιου ο άλος ειναι για τον εκεντροφόρο και ο 3ος ειναι για το ψυκτικο οι οποιοι δουλευοθν κανονικα.
λογικα υπαρχει αισθητηρας στροφαλου, πιθανον και εκκεντροφορου, θερμοκρασιας ψυκτικου, ο μαφ (ή ο μαπ αν υπαρχει) πιθανα εχει επανω και θερμοκρασια εισερχομενου αερα (αλλιως δεν μπορει να υπολογισει το βαρος του)
και διαφοροι αλλοικατι πρέπει να παιζει με αυτον τον αισθητηρα αλλα δέν μπορώ να τον εντοπίσω σπου σκατα ειναι χωμένος?????????
εσυ τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου? ποιον αισθητηρα ψαχνεις και τι περιμενεις να κανεις οταν και αν τον βρεις?
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Youtube VideoΣε καποια φαση σε ενα βντεο που εβαλε εδειχνε 93 βαθμους και τον ειχα ρωτησει τι γινεται κρυο και απαντησε οτι ανεβαινε σταθερα.
@giαnnis007
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι αυριο το πρωι που το αυτοκινητο θα ειναι κρυο, θα βαλεις διαγνωστικο και θα τσεκαρεις επιτοπου coolant temperature και Intake air temperature.
Στην αρχη θα πρεπει να ειναι ιδιες ή να εχουν πολυ μικρη αποκλιση αφου ολο το βραδυ εχει κατσει σβηστο. Αν ομως ο αιθ. θερμοκρασιας ψυκτικου λεει το πρωι 5 βαθμους και ο αιθ. θερμκρασιας αερα λεει 12, εχουμε θεματακι. Αν εχουν ελαχιστους βαθμους διαφορα ειμαστε ενταξει. -
Στο ρελαντι εχει την τιμή 2 (g/s νομίζω) την ιδια εχει και τώρα.
open loop due system failure αυτο μου βγάζει κατευθειαν..
είναι για αρκετη ωρα σε open loop due to insufficient tempreture και μετα καπάκι open loop due sytem failure..
Εχω διαβάσει κυριος σε ξενα σιτε (και μου το εχετε πει και εδώ) οτι υπάρχουν 2 αισθητηρες θερμοκρασίας 1 ψυκτικου υγρου και ένας θερμοκρασια μηχανης που στελνει σήμα στολ εγκέφαλο.
Αλλα απότι κατάλαβα εγώ δέν έχω τετοιο..
Το λέω γιατί ακόμα δέν ξέρω αν αυτο το Insuffisient (ανεπαρκη) θερμοκρασία αναφερετε στον λάμδα η στην μηχανή και αν ειναι στη μηχανη απο που πέρνει σήμα και βγάζει ανεπαρκή θερμοκρασία αφου τα νερα τα δειχνει ζεστα.Μπερδεμα.. εγκέφαλος θα ειναι και πεδευομαι τσάμπα..
Μου εριξε άκυρο και αυτος στα τρίκαλα..θεσαλονίκη δέν μπορώ να πάω είναι μακρυα..αναμονή μέχρι δευτερα...
μέχρι τότε ποιον λάμδα να έχω επάνω?να βάλω τον παλιό για να μήν κάνω καμια ζημιά στον καινούριο?
θέλω να πάω και Γιάννενα την παρασκευη -
πάντος ο αισθητηρας ψυκτικου τον εχω παρακολουθήσει αναιβαινει σιγα σιγα μέχρι 90 περιπου
Θερμοκρασία άερα εισερχόμενου πρίν μου έβγζε 42 κελσίου που το έιχα ρελαντι για αρκετη ωρα.. -
Μισο λεπτο...εδώ και τοσες σελιδες που γραφουμε το ανεπαρκή θερμοκρασια δν αναφέρεται στον λ?
-
Εχουμε πει πριν αρκετεσ σελίδες για αυτην την θερμοκρασία.
Στην λίστα γράφει
O2 sensor: incomplete
O2 sensor heater: incompleteκαι στο status του καυσιμου γράφει αυτο με το insufficient tempreture.
που αναφέρετε? στον λάμδα η σε αισθητηρα θερμοκρασίας?Δεν ειμαι ουτε εγώ σιγουρος για αυτο
Ρετάρισμα κινητήρα σε χαμηλές στροφές μόνο. Τί είναι;