-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Παιδια ερωτηση....το facelift του τουσον βγηκε τωρα τον αυγουστο και οι τιμες ειναι τσιμπημενες...πιστευετε οτι αμα πεις οτι θα περιμενεις μεχρι την αλλαγη του επομενου τιμοκαταλογου το φλεβαρη του 19 θα υπαρξει καμια μειωση στις τιμες του crdi στις βασικες εκδοσεις εστω του 115 ή του 136....????
-
Πως ξέρεις ότι θα βγεί νέος τιμοκατάλογος τον Φεβρουάριο του 2019!?!?!
-
ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει την απάντηση στο ερώτημά σου, ούτε καν η εισαγωγική, αφού ανά τρίμηνο (περίπου) αναπροσαρμόζουν την εμπορική τους πολιτική, σύμφωνα με τις πωλήσεις.
Αρα φανη αυτο ειναι καλυτερο που λες γιατι μεχρι τον φλεβαρη θα εχουμε δυο προσαρμογες τιμοκαταλογων και επειδη η πωλησεις θα πατωσουν λογω ακριβων τιμων και μεγαλου επιτοκιου..αρα παιζει ο 1.6 crdi με 22000....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Εγώ με το 1.33 2 ενήλικες και 2 παιδιά με όλα τα μπαγκάζια των διακοπών φορτωμένα στις ανηφόρες του αυτοκινητόδρομου της Τρίπολης πριν το Αρτεμίσιο 130 δεν είδα πουθενά, 100-110 με 3η και να νομίζεις ότι θα απογειωθείς από τον θόρυβο, ή τα ίδια (άντε 120;) με 4η και τις στροφές να πέφτουν, να πέφτουν και να πέφτουν με τάση προς τα 100 με το γκάζι βυθισμένο στο πάτωμα και απόκριση μηδέν...
-
φηβερ-ζωρζ,
αυτο με την ανηφορα στη τριπολη πρεπει να το λυσωμε με επιτοπια ερευνα - εχω δει κατι ωραια χωματα εκει πανου, αντε να ετοιμαζομεθα για τα κρυα σ/κ. βαλε ποδιες και παμε να ανοιξωμε, κινητηρες και μετα ματια και κοιλιεςΑρΕς
αδικη η συγκρισις ατμο-σαλιγκαρι εστω και βενζινη στη μια, μαζουτ στην αλλη. το ορθον ειναι σαλιγκαρι-σαλιγκαρι.
αλλωστε ενα αούρι ντησελ κανει 20 χιλιαρικα (με εχουν πληγωσει επι πεντε φορες νομιζω) ενω ενα μικρη ατμο, αρκετα κατω...
σκεψου αυτο το βι-ες ειναι δοκιμον π.χ. 1.4 ες vs tony'ς ντηζελια, αμφοτερα στα 30+ γιουρα και τουρμπατα -
Bill1984 τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι σωστοί , όπως και αντίστοιχα η επιμονή του harisma να λέει για επιτάφιο το GDI όπου ακόμη και αν δεχθώ τα περί διαφορετικής οπτικής γωνίας δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Ίσως και να κάνω λάθος καθώς η μοναδική εμπειρία μου με σύγχρονο κινητήρα πετρελαίου ήταν με ένα 1.5 dci σε QQ από τον οποίο απογοητεύτηκα οικτρά , δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο αργός ήταν και το κόλλημα των στροφών στις 4500 ήταν σαν να οδηγώ mirafiori 1300 με χαλασμένο καρμπυρατέρ.
Ως προς την ανηφόρα της Τρίπολης την έχω περάσει 10αδες φορές με Peugeot 307 1.6 πριν τις διαπλατύνσεις με 130-140 με πέμπτη , και πριν 3-4 χρονια με 160 παντού αν έχω πάρει φόρα από την ευθεία της εξόδου του Άργους χωρίς κίνηση στις στροφές.
Παλιότερα ακόμη με Jetta ΜΚ2 1.8 101 άλογα και πλήρως φορτωμένο με 4 ατομα με πέμπτη με λίγη φορα δεν έπεφτε πουθενά από τα 140.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Bill1984 τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι σωστοί , όπως και αντίστοιχα η επιμονή του harisma να λέει για επιτάφιο το GDI όπου ακόμη και αν δεχθώ τα περί διαφορετικής οπτικής γωνίας δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Ίσως και να κάνω λάθος καθώς η μοναδική εμπειρία μου με σύγχρονο κινητήρα πετρελαίου ήταν με ένα 1.5 dci σε QQ από τον οποίο απογοητεύτηκα οικτρά , δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο αργός ήταν και το κόλλημα των στροφών στις 4500 ήταν σαν να οδηγώ mirafiori 1300 με χαλασμένο καρμπυρατέρ.
Ως προς την ανηφόρα της Τρίπολης την έχω περάσει 10αδες φορές με Peugeot 307 1.6 πριν τις διαπλατύνσεις με 130-140 με πέμπτη , και πριν 3-4 χρονια με 160 παντού αν έχω πάρει φόρα από την ευθεία της εξόδου του Άργους χωρίς κίνηση στις στροφές.
Παλιότερα ακόμη με Jetta ΜΚ2 1.8 101 άλογα και πλήρως φορτωμένο με 4 ατομα με πέμπτη με λίγη φορα δεν έπεφτε πουθενά από τα 140.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φιλε vag πιστεύω ότι το λύσαμε το θεμα είσαι δίκαιος αλλά θα έπρεπε κάποιος να επέμβει απο την αρχή...Γιατί ξέρεις τι λένε στο χωριό δώσε θάρρος στο χωριάτη ...
Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βρε παιδιά την έχουμε κάνει δεκάδες φορές αυτή την κουβέντα.
Στις ρεπριζ σε συγκεκριμένες σχέσεις κιβωτίου και ειδικά όσο πιο χαμηλές είναι οι στροφές είναι (και λογικό είναι) πιο γρήγορο το diesel.Δες όμως στο ίδιο λινκ τις ρεπριζ εκεί που λέει through gears , δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες όπου χρησιμοποιείς όλες τις ταχύτητες με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ώστε να κάνεις σωστά μια προσπέραση , το GDI είναι πιο γρήγορο και στα 60-100 ,και στα 80-120 και στα 100-180 ειδικά που το diesel δεν μπορεί να τα πιάσει ούτε σε 10 χλμ μήκος αεροδιάδρομο.
Δείτε πάλι αυτό το έρμο το βίντεο που έχει ανεβάσει 100 φορές ο καημένος ο Δίας , είναι απλή φυσική .
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Ορισμένοι απλά δεν νιώθουν...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Βρε παιδιά την έχουμε κάνει δεκάδες φορές αυτή την κουβέντα.
Στις ρεπριζ σε συγκεκριμένες σχέσεις κιβωτίου και ειδικά όσο πιο χαμηλές είναι οι στροφές είναι (και λογικό είναι) πιο γρήγορο το diesel.Δες όμως στο ίδιο λινκ τις ρεπριζ εκεί που λέει through gears , δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες όπου χρησιμοποιείς όλες τις ταχύτητες με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ώστε να κάνεις σωστά μια προσπέραση , το GDI είναι πιο γρήγορο και στα 60-100 ,και στα 80-120 και στα 100-180 ειδικά που το diesel δεν μπορεί να τα πιάσει ούτε σε 10 χλμ μήκος αεροδιάδρομο.
Δείτε πάλι αυτό το έρμο το βίντεο που έχει ανεβάσει 100 φορές ο καημένος ο Δίας , είναι απλή φυσική .
Μην κάνεις έτσι... Κι εμείς ένα ρημάδι Πολύτεχνειο το έχουμε βγάλει βρε παιδί μου.
Κατά τ' άλλα το βλέπεις το θέμα μόνο από την οπτική γωνία που επιλέγεις, δηλαδή τις απολύτως βέλτιστες επιδόσεις τις οποίες ο μέσος οδηγός μπορεί είτε να μην δύναται να τις πετύχει είτε να μην τις αξιοποιήσει ποτέ του. Ακόμα κι έτσι, με το μαχαίρι στα δόντια και ανηλεές σκίσμο, στα 60-100 και στα 80-120 through gears το πλεονέκτημα του GDi είναι 3 και 5 δέκατα αντίστοιχα! Το 100-180 δεν το σχολιάζω γιατί και είναι στα όρια της ιπποδύναμης (αυτή αποκλειστικά μετράει στην τελική ταχύτητα) του CRDi και σε κάθε περίπτωση καθόλου αντιπροσωπευτικό της χρήσης που θα έχει ένα Tuscon με μικρό κινητήρα. Από την άλλη, αν δεις στα 80-120 με 4η, που είναι πολύ λογικό σε ένα σχετικά σβέλτο τρόπο οδήγησης, η διαφορά υπερ του CRDi είναι άβυσσος (8,9 με 14,2- τόσο δεν έχει ούτε με 5η το CRDi).
Έχεις λοιπόν από τη μία το CRDi που στο 99% της οδήγησης είναι πολύ πιο σβέλτο και ξεκούραστο και το GDi που στο 1% της οδήγησης, με το μαχαίρι στο στόμα κι εφόσον το σκίσεις ανηλεώς, έχει ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις. Τι συζητάμε λοιπόν; Ακόμη θεωρητικολογούμε ότι η ροπή δεν μετράει;
Προφανώς και θα πρέπει να τα σκίσεις και τα δύο για δεις την μέγιστη απόδοσή τους.
-
Ναι, αλλά η μέγιστη απόδοση τους, χρειάζεται στο μέσο οδηγό για το 0,1% της οδήγησης του. Και αν...
-
Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη η καλογηρική.
-
Bill1984 τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι σωστοί , όπως και αντίστοιχα η επιμονή του harisma να λέει για επιτάφιο το GDI όπου ακόμη και αν δεχθώ τα περί διαφορετικής οπτικής γωνίας δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Ίσως και να κάνω λάθος καθώς η μοναδική εμπειρία μου με σύγχρονο κινητήρα πετρελαίου ήταν με ένα 1.5 dci σε QQ από τον οποίο απογοητεύτηκα οικτρά , δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο αργός ήταν και το κόλλημα των στροφών στις 4500 ήταν σαν να οδηγώ mirafiori 1300 με χαλασμένο καρμπυρατέρ.
Πρώτα απ ' όλα θεωρώ τουλάχιστον άστοχο το να εξισώνεις το χαρακτηρισμό ενός αυτοκινήτου ως επιτάφιο με την εξύβριση τα ανθρώπου. Εμένα πραγματικά δεν με ενοχλεί ότι κι αν πουν για το αυτοκίνητο μου. Θα μπορούσε να με ενοχλούσε, αν το είχα σχεδιάσει ή κατασκευάσει. Επίσης θα μπορούσε να με ενοχλούσε, αν θεωρούσα το το αυτοκίνητο μου είναι καθρέφτης του εαυτού μου. Επειδή τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει, πραγματικά καρφί δεν μου καίγεται για οποιαδήποτε κριτική του αυτοκινήτου μου. Όταν όμως κάποιος λέει για μένα ότι έχω κάνει τη μαλακία άθλημα (όχι, δεν γίνεται πιο εύπεπτο αν την πω 'μακακία'), θεωρώ ότι ξεπερνάει τα όρια. Το σταματάω εδώ.
Επί της ουσίας τώρα, φαίνεται η απειρία σου στα diesel. Το να επιμένεις να πιέζεις ένα diesel στις 4.500 στροφές (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως ο τρίλιτρος της BMW με 400 άλογα και τόνους ροπή) είναι τελείως άσκοπο και άστοχο! Βεβαίως και τα diesel είναι σαφώς πιο αργόστροφα κινητήρια σύνολα από τα βενζίνης, αλλά χάνεις κατι πολύ ουσιαστικό: ο κινητήρας είναι ένα σύνολο με τη μετάδοση και η απόδοση που παίρνεις είναι από αυτό το δίδυμο. Γι' αυτό και οι σχέσεις των κιβωτίων είναι αρκετά μακρύτερες στα diesel. Τελικά και με τη βενζίνη και με το diesel, η 1η σκάει στα 65, η 2α στα 100 κ.ο.κ. Αυτό που αλλάζει είναι ότι στα 65 με σκασμένη 1η το ένα στροφόμετρο γράφει 6.500 και το άλλο 4.400 (ενδεικτικά νούμερα - μην κολλήσετε εκεί). Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τελικά αυτό που μένει είναι ότι εξαντλείται το στροφόμετρο και στις δύο περιπτώσεις...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Bill1984 τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι σωστοί , όπως και αντίστοιχα η επιμονή του harisma να λέει για επιτάφιο το GDI όπου ακόμη και αν δεχθώ τα περί διαφορετικής οπτικής γωνίας δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Ίσως και να κάνω λάθος καθώς η μοναδική εμπειρία μου με σύγχρονο κινητήρα πετρελαίου ήταν με ένα 1.5 dci σε QQ από τον οποίο απογοητεύτηκα οικτρά , δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο αργός ήταν και το κόλλημα των στροφών στις 4500 ήταν σαν να οδηγώ mirafiori 1300 με χαλασμένο καρμπυρατέρ.
Πρώτα απ ' όλα θεωρώ τουλάχιστον περίεργο να εξισώνεις το χαρακτηρισμό ενός αυτοκινήτου ως επιτάφιο με την εξύβριση τα ανθρώπου. Εμένα πραγματικά δεν με ενοχλεί ότι κι αν πουν για το αυτοκίνητο μου. Θα μπορούσε να με ενοχλούσε, αν το είχα σχεδιάσει ή κατασκευάσει. Επίσης θα μπορούσε να με ενοχλούσε, αν θεωρούσα το το αυτοκίνητο μου είναι καθρέφτης του εαυτού μου. Επειδή τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει, πραγματικά καρφί δεν μου καίγεται για οποιαδήποτε κριτική του αυτοκινήτου μου. Όταν όμως κάποιος λέει για μένα ότι έχω κάνει τη μαλακία άθλημα (όχι, δεν γίνεται πιο εύπεπτο αν την πω 'μακακία'), θεωρώ ότι ξεπερνάει τα όρια. Το σταματάω εδώ.
Επί της ουσίας τώρα, φαίνεται η απειρία σου στα diesel. Το να επιμένεις να πιέζεις ένα diesel στις 4.500 στροφές (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως ο τρίλιτρος της BMW με 400 άλογα και τόνους ροπή) είναι τελείως άσκοπο και στόχο! Βεβαίως και τα diesel είναι σαφώς πιο αργόστροφα κινητήρια σύνολα από τα βενζίνης, αλλά χάνεις κατι πολύ ουσιαστικό: ο κινητήρας είναι ένα σύνολο με τη μετάδοση και η απόδοση που παίρνεις είναι από αυτό το δίδυμο. Γι' αυτό και οι σχέσεις των κιβωτίων είναι αρκετά μακρύτερες στα diesel. Τελικά και με τη βενζίνη και με το diesel, η 1η σκάει στα 65, η 2α στα 100 κ.ο.κ. Αυτό που αλλάζει είναι ότι στα 65 με σκασμένη 1η το ένα στροφόμετρο γράφει 6.500 και το άλλο 4.400 (ενδεικτικά νούμερα - μην κολλήσετε εκεί). Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τελικά αυτό που μένει είναι ότι εξαντλείται το στροφόμετρο και στις δύο περιπτώσεις...
Πρέπει να ξέρεις φίλε οτι Υπάρχουν κάποια όρια...Ο καθε ενας απο μας ίσως δίνει καθημερινό αγώνα ώστε να αγοράσει ενα αμάξι να βάζει μέσα την οικογένεια του και να φτανει έστω και ποιο αργά με ασφάλεια στον προορισμό του ..Καλο είναι λοιπόν να γράφουμε την άποψη μας χωρίς να φέρνουμε σε δύσκολη θέση κάποιον..
-
Καλησπέρα στην παρέα θα ήθελα να ρωτήσω τα έξεις, σε ενα ακριβώς ίδιο κινητήρα 1600 ατμόσφαιρα που φορανε δυο διαφορετικά είδη αμαξώματος να έχει το ενα CO2 145 και να αποδίδει 140 ίππους και το αλλο 147 και να έχει 135 ίππους ..λογικά όσο ποιο πολλά CO2 τόσο περισσότερη ιπποδύναμη?
-
Ότι στην δεύτερη περίπτωση στην μέτρηση ζορίζεται πιο πολύ ο κινητήρας.
-
Καλησπέρα,
Έχουμε εικόνα από καταναλώσεις στις εκδόσεις βενζίνης, εντός και εκτός πόλης;
Ευχαριστώ.
-
Ξέρουμε αν θα έρθει υβριδικό με βενζίνη;
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Ξέρουμε αν θα έρθει υβριδικό με βενζίνη;Ξερουμε οτι προς το καλοκαιρι θα ερθει υβριδικο με πετρελαιο.....
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
https://www.autoagora.gr/news/data/nea- ... _37331.asp
-
Μοναδικό πρόβλημα στο τεστ των 100.000 χλμ τακάκια και δίσκοι μπροστά στα 62.000χλμ.
(Κάτι για το ραδιόφωνο που δεν ...κρατάει τον ίδιο σταθμό κάθε φορά που εκκινεις ή οι H7 λάμπες που έχασαν σε απόδοση στα 30.000χλμ νομίζω πως αναφέρονται για να γεμίσουν 1-2 γραμμές στην συγκεκριμένη παράγραφο)Δεν ξέρω αν έχω διαβάσει ποτέ για τόσο λίγα προβλήματα σε τεστ διάρκειας!!!
Ενδιαφέρον επίσης το ότι αντί για 136 άλογα βγάζει 149 στην πραγματικότητα.
Ποιος κινητήρας είναι αυτός;
Ο 1.6 diesel ;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
To test λέει ότι είναι ο δίλιτρος.
-
1.6D 136 PS GLS PREMIUM 7-DCT € 31.690
Acc τελικά το πακέτο safety έχει; Δεν βλέπω να το γράφει...To έχει.
Έχει επίσης και φώτα στροφής, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα safety, ηλεκτρική ρύθμιση για οσφυική στήριξη, και πίσω λεντ, 18'' ζαντικά (αυτό εν γένει δεν είναι συν), και πίσω USB.
To αμάξι έχει σχετικά καλή τιμή για τον εξοπλισμό του.
Hyundai Tucson 2015