-
Το φαντάζομαι Επίσης υποθέτω (δεν έχω τέτοιο σύστημα) ότι σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους που η λωρίδα είναι πιο στενή θα είναι εξίσου ενοχλητικό. Τέλος έχω την εντύπωση ότι σε κάποια αυτοκίνητα η επαναφορά γίνεται με ελαφρύ φρενάρισμα του ενός τροχού, οπότε θα έχει και έξτρα φθορά.
-
Το lane assist είναι μικρής χρησιμότητας για τη χώρα μας. Δεν προσφέρει και πολλά. Αντίθετα το blind spot monitoring θα έπρεπε να είναι στάνταρ σε ότι νέο αυτοκίνητο πωλείται. Ας είναι καλά οι φίλοι μηχανόβιοι.
-
Εγώ το βρίσκω εξαιρετικό βοήθημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είναι και οι δρόμοι κατάλληλοι
Από ότι έχω δει μέχρι τώρα, σπάνια δε Θα πιάσει κάποιο lane line εκατέρωθεν, στην οποία περίπτωση η πράσινη γραμμή γίνεται γκρίζα και έχεις μια ένδειξη ότι δεν είναι fully engaged -
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
Εγώ πάντως το lane assist το έχω μονίμως στο off.Το θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνο στους Ελληνικούς δρόμους με το μπαχαλο των διαγραμμίσεων.Από μη σβησμένη διαγραμμιση από έργα που είχαν στην Εθνική μου έστριψε το τιμόνι προς την μεσαία διαχωριστική νησίδα διοτι εκει έσβηνε η παλαιά διαγράμμιση......Ενταξει εισαι λιγο υπερβολικος. Ενα κλικ στριψιμο σου κανει που ειναι ανεπαισθητο. Δε σου παιρνει τον ελεγχο
-
Επικίνδυνο δεν ξέρω αν το λες, ψιλοανώφελο όμως... εύκολα!
Μια-δυό φορές που το δοκίμασα σε κεντρικούς άξονες της Αθήνας, δεν υπήρξε καμία αντίδραση όταν εσκεμμένα έγειρα στη διπλανή λωρίδα... -
Και εγώ στο Σουιφτ το έκλεισα το lane assist. Ισως ότι πιο ενοχλητικό.
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
Το μόνο που λείπει είναι led ημέρας. Εκεί έκαναν τσιγκουνιές. Πράγμα που το βρίσκεις ακόμη και σε αυτοκίνητα με 10-12.000 ευρωΠροσωπικά δε θα ήθελα led ημέρας με τα φώτα αλογόνου γιατί όταν ανάβουν και τα δύο (τη νύχτα) φαίνεται ΠΟΛΥ άσχημα η διαφορά.
-
Σωστο. Δες το κασκαι
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
το blind spot monitoring θα έπρεπε να είναι στάνταρΦανταστικό βοήθημα! Από αυτά που έχουν πραγματικό νόημα ύπαρξης!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φανταστικό βοήθημα! Από αυτά που έχουν πραγματικό νόημα ύπαρξης!Συμφωνώ και εγώ. Το μόνο που θα ήθελα και το μόνο που δεν έχει το Civic μου!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το blind spot monitoring θα έπρεπε να είναι στάνταρ
Φανταστικό βοήθημα! Από αυτά που έχουν πραγματικό νόημα ύπαρξης!
Ξέρει κανείς αν μπαίνει εκ των υστέρων στο Tiguan έκδοση Advance;
-
700 ευράκια. Το θέμα είναι να βρεις άνθρωπο να το φτιάξει εφόσον δεν το κάνεις ο ίδιος.
Αν καταλαβαίνω καλά δουλεύει με τους αισθητήρες παρκαρίσματος και όχι με ανεξάρτητες κάμερες στους καθρέφτες γι' αυτό και είναι τόσο φθηνό. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η advance έχει στάνταρ μπρος πίσω αισθητήρες. Εάν έχει μόνο πίσω (ή και καθόλου) τότε λογικά θα χρειαστεί επιπλέον και αυτό:
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
700 ευράκια. Το θέμα είναι να βρεις άνθρωπο να το φτιάξει εφόσον δεν το κάνεις ο ίδιος.Αν καταλαβαίνω καλά δουλεύει με τους αισθητήρες παρκαρίσματος και όχι με ανεξάρτητες κάμερες στους καθρέφτες γι' αυτό και είναι τόσο φθηνό. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η advance έχει στάνταρ μπρος πίσω αισθητήρες. Εάν έχει μόνο πίσω (ή και καθόλου) τότε λογικά θα χρειαστεί επιπλέον και αυτό:
Η advance έχει μπρος - πίσω αισθητήρες. Μάλλον το δύσκολο είναι αυτό που είπες. Να βρεις άνθρωπο να κάνει σωστά τη δουλειά
-
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ενδεχομένως φαίνεται. Σίγουρα θα το έχουν δοκιμάσει κι άλλοι και θα υπάρχει documentation στα φόρουμ. Επίσης στέλνουν οδηγίες και από την Kufatec ενώ με λίγο ψάξιμο βρίσκονται όλα πχ service manual (λέει με κάθε λεπτομέρεια πως βγαίνει και η τελευταία βίδα), καλωδιώσεις κτλ.
-
Το Lane Assist όντως για μέσα στην πόλη με τις πιο στενές λωρίδες που τις πατάς για πλάκα, δεν είναι και τόσο χρηστικό, για να μην πω επικίνδυνο. Για εθνικές οδούς όμως υπερπολύτιμο. Προσοχή χρειάζεται σε παλιές μισοσβησμένες διαγραμμίσεις, όπως πχ όταν φτάνεις στα διόδια. Αλλά και πάλι αν έχεις και τα 2 χέρια στο τιμόνι, όπως οφείλεις ειδικά σε εθνικές οδούς, δεν έχεις πρόβλημα. Δεν είναι τόσο άγαρμπη η διόρθωση, τόσο όσο είναι.
Το Blind Spot Detection παντού και πάντα! Βέβαια δεν είναι και πανάκεια, προσοχή θέλει και αυτό, δεν ανιχνεύει όλα και πάντα 100%.
-
Πλησιαζει η ωρα του σερβις. Ρωτησα εδω αθηνα και μου ειπαν 105 ευρω. Περσι ειχα δωσει 120 νομιζω
-
Ποια έκδοση Tiguan εχεις;και ποιο service είναι ;χλμ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Νομιζω το γραφω στην υπογραφη 1.6d
-
Εμένα μου ειπαν για το service του 1.6d να πάω σε 2 χρόνια ή 30.000 χλμ αλλά σκεφτομουν και εγώ στο χρόνο να τα αλλάξω τα λάδια
-
Ο χρήστης anapofasistos έγραψε:
Εμένα μου ειπαν για το service του 1.6d να πάω σε 2 χρόνια ή 30.000 χλμ αλλά σκεφτομουν και εγώ στο χρόνο να τα αλλάξω τα λάδια1 φορα το χρονο παω
VW Tiguan 2016