-
Έχω δικό μου οχημα αλλά όχι αυτοματο. Στα 'κυβικά' που κινούμε, φθηνα και αυτοκινητα του λαού, είχαν είτε cvt (εγώ αυτά τα φοβάμαι όπως εσύ τά dsg) και dsg ξηρού τύπου, οπότε καλό μου μηχανικο κιβωτιο.
Αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο και μπορούσα να διαθέσω περισσότερα χρήματα για την αγορά του αυτοκινήτου της γυναίκας θα της έπαιρνα με κλειστά τα μάτια χωρίς να οδηγήσω άλλο όχημα, χωρίς να πάω σε άλλη αντιπροσωπεία, CHR 1,8 hybrid. Άρα λυπάμαι αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη σου για τα CVT ούτε τα εξισωνω με τα DSG φυσικά. Ίσως να είναι τα αντίθετα άκρα στο φάσμα της αξιοπιστίας τα CVT-DSG!
Όμως η ζωή έχει πολύ πιο σημαντικά έξοδα από τα 'γούστα' ενός ΙΧΕ και δεν γινόταν να φτάσω στα 24κ τότε όσο και αν το ήθελα (δεν μου αρέσει να χρωστάω, δεν βάζω δώσεις). Πάντως για άλλη μια φορά στα λόγια φαίνεται εύκολο. Στην πράξη όμως το απέφυγες σαν το διάολο με το λιβάνι το DSG.
-
Ας το λένε και Margaret Windsor, σε αυτό της Toyota αναφερόμουν προφανώς καλέ μου petrolhead! Τεσπά πλατιάζουμε αδίκως. Το Tiguan είναι αμαξαρα και vfm αν το διαμορφώσεις 'σεμνά και ταπεινά'.
-
Ένστασις
Το κιβωτιο που λες της Toyota δεν είναι cvt.... Ειναι hsd....
Δηλαδη, έχει ένα πλανητικό σύστημα που τον 'ήλιο' και την εξωτερική στεφάνη τα ρυθμίζει ένας υπολογιστής και αναλόγως γυριζουν σε διαφορετικές ταχύτητες και λειτουργούν είτε την φόρτιση του μοτερ, είτε το ηλεκτρικο μοτερ κίνησης είτε την ΜΕΚ.
Αντί να σου πουν όλα αυτά..... Το περιέγραψαν με ένα τεχνικό όρο.... Και το ειπα e cvt.
Οντως ειναι το ενα τέρας αξιοπιστιας και συμφωνώ μαζί σου. Είναι άψογο.
Δεν εχει καμια σχεση με τα υπόλοιπα cvt που στηρίζονται σε μεταλλικού ιμαντες (οι οποίοι φθηρονται αν το λάδι δεν είναι σε άριστη κατάσταση. Το λάδι παίζει το ρόλο του χονδρου στα κόκαλα ου ανθρώπου. Δηλαδη δημιουργεί ένα φιλμ που αν δεν είναι άψογο.... Οι ιμαντες φθηρονται πολύ εύκολα) Στα σκούτερ είναι ελαστικοί οι ιμαντες.
Στα περί dsg.... Φυσικά το φοβόμουν αφού είναι το παλιό που έβγαλε όλο αυτό το κακό όνομα. Το λεγόμενο dq200 dsg.
Όσον αφορά την επιλογή μου και τα χρήματα. Μετά την Κουλα που δεν εισαγοταν, πήγα καρφί για yaris hybrid, το παλιό, άλλα μου ζητούσαν 21.000 ευρώ.... Και χωρίς acc και Android auto ή Navi.... Ε όχι! .... Οπως λες υπάρχουν και άλλα πράγματα στην ζωή.
-
Χεχε
Ναι βρε το καταλαβα, απλά εγώ στο ποστ μου, όχι εσύ, αναφερόμουν πως φοβάμαι τα κανονικα τα cvt και οχι το ecvt (που συμφωνώ μαζί σου πως είναι εξαιρετικο).
Οντως ξέφυγε η κουβεντα. Offtopic, off
-
Περι dsg. Ο καθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του με βαση αυτα που διαβασε στο ιντερνετ. Οντως τα πρωτα dsg ειχαν θεμα, το οποιο οφειλονταν οπως ειπε και αλλος, στο οτι ρινισματα με το λαδι περναγαν στο mechatronic. Tα προβληματα αυτα αφορουσαν στα πρωτα 6αρια dsg. Εκτοτε η σχεδιαση αλλαξε και διορθωθηκαν οι παιδικες ασθενειες. Ειδικα το Τιγκ στις εκδοσεις 1,5 φοραει το dq381 το οποιο ειναι εξαιρετικο και απο πλευρας αξιοπιστιας (και εχει και αντοχη μεχρι 40 κιλα ροπης αν θυμαμαι καλα), ενω τα μεγαλα διλιτρα φορανε το τερας dq500 το οποιο ειναι για μενα ενα απο τα 2 καλυτερα αυτοματα σε ολη την αγορα και ειναι σκυλι. Τα dsg πλεον ειναι και γρηγορα ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ.
Πλεον το χειροκινητο κιβωτιο ειναι αναχρονισμος του παρελθοντος και παει προς καταργηση και γινεται obsolete. Το dsg ειναι μονοδρομος, και ο μοναδικος μα μοναδικος λογος που θα επελεγα ακομα χειροκινητο ειναι αποκλειστικα και μονο για παρα πολυ σκληρη χρηση του τυπου, ελξη τροχοσπιτου, η μεγαλου 7μετρου+++ σκαφους.
-
Δεν έχεις κάνει καλή έρευνα και μπερδεύεσαι σε κάποια πράγματα.
Ενα από τα θέματα του dsg 7 ταχυτητων ξηρού τύπου ήταν αυτό...
https://m.youtube.com/watch?v=L9usAlI2lZA
Υπαρχει δηλαδή κακή ποιότητα υλικών σε κάποια μέρη του κιβωτιου.
Περα απο τα βολαν διπλής μάζας που οκ αυτό το παθαίνεις και στα χειροκίνητα κιβωτια
Εκτός δηλαδή από το παλιό μπέρδεμα των dsg6 στα κυκλώματα λαδιου και άλλα dsg είχαν θέματα μέχρι πρόσφατα
Το νέο tiguan έχει όντως το νέο κιβωτιο το οποίο δίνει ελπίδες. Αλλα οπως ειπα και στα dsg 7 ξηρού τύπου μέχρι πρόσφατα υπηρχουν πολλά θέματα
-
Το μόνο που θα ζήλευα από την R-Line είναι η δυνατότητα να το παραγγείλεις με progressive steering το οποίο δεν είναι καν option στο Life δυστυχώς. Όλα τα υπόλοιπα επιπλέον της R-Line είναι αδιάφορα ως μειονεκτήματα κατ'εμε. Και το DSG αν άλλαξε και βελτιώθηκε στην νέα του εκδοχή θα το δούμε σε 5/6 χρόνια. Και το mh στο Golf θεωρητικά είναι απλή αξιόπιστη προσθήκη αλλά είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα. Life και πάλι Life...
-
Αυτο ακριβως ζηλεψα και εγω στην διαμορφωση και στο επιπλεον εξτρα που θα ηθελα και το κοστος δεν ειναι σημαντικο αλλα....
-
Το μόνο που θα ζήλευα από την R-Line είναι η δυνατότητα να το παραγγείλεις με progressive steering το οποίο δεν είναι καν option στο Life δυστυχώς. Όλα τα υπόλοιπα επιπλέον της R-Line είναι αδιάφορα ως μειονεκτήματα κατ'εμε. Και το DSG αν άλλαξε και βελτιώθηκε στην νέα του εκδοχή θα το δούμε σε 5/6 χρόνια. Και το mh στο Golf θεωρητικά είναι απλή αξιόπιστη προσθήκη αλλά είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα. Life και πάλι Life...
Το progressive steering γιατι το θεωρεις σημαντικο; Οταν παρηγγειλα ηταν option που μπορουσες να βαλεις σε οποιαδηποτε εκδοση (γυρω στα 150 ευρω αν θυμαμαι καλα, προ φπα/ττ). Δεν μου ειχε φανει τοσο ενδιαφερον, τουλαχιστον οχι τοσο για να ξοδεψω χρηματα. Νομιζω τοτε ηταν στανταρντ στα R-line. Απλα, οσο γυριζεις το τιμονι, 'κοβει' περισσοτερο, αυτο δεν ειναι;
-
Το progressive steering γιατι το θεωρεις σημαντικο; Οταν παρηγγειλα ηταν option που μπορουσες να βαλεις σε οποιαδηποτε εκδοση (γυρω στα 150 ευρω αν θυμαμαι καλα, προ φπα/ττ). Δεν μου ειχε φανει τοσο ενδιαφερον, τουλαχιστον οχι τοσο για να ξοδεψω χρηματα. Νομιζω τοτε ηταν στανταρντ στα R-line. Απλα, οσο γυριζεις το τιμονι, 'κοβει' περισσοτερο, αυτο δεν ειναι;
Ναι αυτό είναι και το θεωρώ πολύ σημαντικό για τον VAG καθώς μια ζωή με οχήματα άνευ χαρακτήρα και πλέον με ένα γαλλικό για καινούργιο άχτι το έχω να αποκτήσω κάποια στιγμή στη ζωή μου τιμόνι κοφτερό με πληροφόρηση. Πήρα Astra αντί Alfa 147, πήρα Corolla αντί Civic, πήρα Octavia5 αντί Alfa 159 και τέλος πήρα 308...
Οδήγησα πρόσφατα Octavia καινούργια sw με αρκετό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένου το PS. Κατάλαβα αρκετή διαφορά καθώς το οδήγησα αρκετά (δυτική Θεσσαλονίκη Καλλικράτεια και πίσω). Μπορεί να μην αποκτά το όχημα την πληροφόρηση ενός Ford ή ενός Civic αλλά τουλάχιστον αποκτάει λίγη ψυχή όντας πιο κοφτερό. Είναι όπως καταλαβαίνεις για εμένα μια μικρή ελπίδα για κάποια οδηγική απόλαυση μετά απο το 'αδιάφορο σερί'. Κατανοώ ότι δεν θα κάνει την μεγάλη διαφορά αλλά από το ολότελα αν καταλήξω σε ανθρωπομεταφορέα VAG θα το ήθελα...
-
Δεν εχω οδηγησει αμαξι με PS, αλλα ειχα την εντυπωση οτι ειναι χρησιμο μονο σε ελιγμους εντος πολης και παρκαρισμα. Εκει θεωρω οτι το τιμονι ειναι ηδη αρκετα ελαφρυ, για αυτο και δεν με απασχολησε.
Δεν φανταζομουν οτι μπορει να βοηθησει σε 'δυναμικη οδηγηση'. Τελος, δεν νομιζω οτι ενδιαφερεται το VAG για το θεμα 'οδηγικη απολαυση', ισως μονο στα seat να μπορεις να βρεις κατι τετοιο, αλλα και παλι μαλλον δεν θα υπαρχει 'χαρακτηρας'. Εγω παντως, που το μονο που με ενδιαφερει ειναι να φτανω φρεσκος και ξεκουραστος στον προορισμο μου, μου ταιριαζουν απολυτα
-
dettol wrote:
Ναι αυτό είναι και το θεωρώ πολύ σημαντικό για τον VAG καθώς μια ζωή με οχήματα άνευ χαρακτήρα και πλέον με ένα γαλλικό για καινούργιο άχτι το έχω να αποκτήσω κάποια στιγμή στη ζωή μου τιμόνι κοφτερό με πληροφόρηση. Πήρα Astra αντί Alfa 147, πήρα Corolla αντί Civic, πήρα Octavia5 αντί Alfa 159 και τέλος πήρα 308...
Οδήγησα πρόσφατα Octavia καινούργια sw με αρκετό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένου το PS. Κατάλαβα αρκετή διαφορά καθώς το οδήγησα αρκετά (δυτική Θεσσαλονίκη Καλλικράτεια και πίσω). Μπορεί να μην αποκτά το όχημα την πληροφόρηση ενός Ford ή ενός Civic αλλά τουλάχιστον αποκτάει λίγη ψυχή όντας πιο κοφτερό. Είναι όπως καταλαβαίνεις για εμένα μια μικρή ελπίδα για κάποια οδηγική απόλαυση μετά απο το 'αδιάφορο σερί'. Κατανοώ ότι δεν θα κάνει την μεγάλη διαφορά αλλά από το ολότελα αν καταλήξω σε ανθρωπομεταφορέα VAG θα το ήθελα...
Τι οδήγησες το 1.5 150 ; Θυμάσαι πόσο εκαψες;
-
1.5 TSI 150PS ναι αλλά όχι δεν ασχολήθηκα καθόλου με κατανάλωση. Θεωρητικά ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από τους οικονομικότερους αλλά δεν ασχολήθηκα με αυτό. Απολάμβανα οδήγηση. Τι να κάτσω να ασχοληθώ με κατανάλωση σε τέτοιο σκάφος 4,7m και μάλιστα SW! Πες ότι οδηγάς Tiguan, πόσο οικονομικό να είναι;...
-
Το συγκεκριμένο σύστημα δε βοηθά κ στο παρκάρισμα στις κινήσεις εννοω η κάνω λάθος κατι τέτοιο είχα διαβάσει σε ένα αγγλικό φόρουμ κ αυτός ήταν για μένα ένας επιπλέον λόγος που θα το ήθελα για ένα τέτοιο όχημα και αν δε κάνω πάλι λάθος από αυτά που ειχα διαβάσει όσοι το είχαν βάλει είχαν κ το driving selection κ στην πορεία εθνική το συνδύαζαν με το sport mode
-
γατος εβαρεθηκε κλεισουρα. ειχε και κατι εκκρεμοτητες με μαστορια στο εξοχικο. ηθελε να ερθει και η κορακλα. εκτος της γατας. οποτες τιγκουαν. χθες το απογευματακι και μετα απο καλο πλυσιμο του τιγκ εξεκινησαμε για τη παρανομια. ευβιοα μερια, προς ερετρια. οποτε απο κρυονερι στο παλια γκουντις και παραδρομο και μετα εισοδο απο την εξοδο της αυλωνας σε εο. στη χαλκιδα αμεσως τη ψηλη γεφυρα δεξια και απο κεντρο, ληλαντιων προς φυλλα και κατεβασμα στη γεφυρα πριν το βασιλικο. απο εκει σπιτακι. ουδετερη η διαδρομη και στο μεγαλυτερο μερος της εγινε με ανταπτιβ και το πραμα για τις λωριδες. μια χαρα. με παρατηρησεις. αν εισαι σε δεξιοτερο στοιχο στην εο και κινεισαι γρηγοροτερα απο τον αριστερο, στην προκειμενη ημουν στη πιο δεξια λωριδα - οχι στη λεα - με 120 στο acc (ενω γενικα οι περισσοτεροι πηγαινανε με 150αρες αριστεροτερα) και στη κεντρικη πηγαινε γουικεντερ με 80 το πολυ, δεν περναει. μονο απο αριστερα. φαουλτ. επισης συνεχιζει να ειναι κολημενο παντα στη δεξια χαραξη. και μολις αφησεις τα χερια να δειξεις στη γατα τι μαγκα αντρα εχει που οδηγαει και γαμω τα αυτοκινητα που στριβει μονο του - σαν εκεινο το δονητη ενα πραμα-,βγαζει ηχους και σηματα να παρεις λεει τον ελεγχο του αυτοκινητου. στα πολυ καλα να σημειωσω την οθοναρα που δειχνει γαματα τους γκουγκλοχαρτες. ΑΛΛΑ, ακουγονται τα λαστιχα και κοπαναει ακομη και στην εθνικη. ενω πραγματικα παταει αρχοντικα, μιλαμε πας με οσα και στριβει οπως ναναι, κοπαναει στο παραμικρο ψεγαδι της ασφαλτου. και πρεπει να κανεις και κουπι με το λεβιε, με 6η δεν μπορει. δεν μπορει λεμε. εχει ομως καλη 4η. και μια και αρχισαμε διαπιστωσεις, αρχιζει και τραβαει καλα απο 1500 μεχρι 5100. μετα τελος. και πριν τιποτε. εκει μεσα βεβαια παει οκ. δεν ειναι βιταρα που παει αερας αλλα δεν ειναι και πεθαμενο. στη κατηφορα στο σχηματαρι το τελικιασα επισης, 193 στο τζι πι ες. με πεμπτη. στο ιδιο σημειο το βιταρακι με τα λατιτιουντ να ουρλιαζουν εχει γραψει 225. κλάιν μαιν η διαφορα παντως. μια χαρα παει. και κυριως παταει ακομη και στα 200+. μεση μαζι με τα επομενα εβγαλε 8.5. επισης μια χαρα. χωροι το ξεραμε, ειναι πολλοι, οτι και να θες να κουβαλησεις χωραει. αν και υπαρχει θεμα με τις ποτηροθηκες. ειναι μολις 2 και η πισω μαλιστα δυσκολη στη προσβαση. στις πορτες εχει χαος και δεν μπορεις να βαλεις μπουκαλακια νερο. θα επρεπε. στο κυριως ομως θεμα. ας ξεκινησουμε απο το σημειο που λεει οτι ο γατος ειναι φαουβε νοτ. εντελως νοτ. οποτε θα επρεπε να θαψω. ομως. το πουρνο σημερα επρεπε να ξεκινησουμε νωρις να παμε για περπατημα που αρεζει σε κορη και γατα και να γυρισουμε νωρις, αυτο το κειμενο επρεπε να εχει γραφτει ωρες 5 πριν. σηκωθηκαμε λοιπον, καφεδες απο τη ρωσιδα κοντα στα φερυ μπωτ και ξεκινημα για ανεβαζμα προς σεττα. δεν ειμαι και κανενας ειδικος στους δρομοι, αλλα ας πουμε οτι εχω κατι καβατζες να περνανε ολοι καλα. μετα λοιπον τη στρογγυλη πλατεια της ερετριας εχει ενα δρομο αριστερα πριν το πρωτο πρατηριο που λεει προς χτημα μπουρνελη. αν πας απο εκειθε και στη μικρη πινακιδα προς συνεταιριζμο ολυμπιακης κανενα χιλιομετρο πανω δεξια, βγαινεις γυμνο σε παρα πολυ μικρο χρονο. ο δρομακος ειναι ασφαλτος στενος αλλα με κυριολεκτικα μηδενικη κινηση. κερδας πολυ χρονο σε σχεση με το να πας απο αμαρυνθο. και ειπαμε να δοκιμασουμε και το χοντρο εκει. που πραγματικα πεταει. πεταει λεμε. δεν κολωνει πουθενα, στριβεις με οσα, ουρλιαζουν λαστιχα αλλα αυτο ακλονητο. στο χωριο κανανε εργα για πεζοδρομο, αυτος πρεπει να ηταν ο λογος που καηκανε οι 3 φουκαραδες μεσα στην εβδομαδα. μετα συνεχαει ο δρομος για σεττα ή/και μανικια-κυμη. κριου στον συστηνω, ολος ασφαλτος και με τρομερα τοπια. εγω στη διασταυρωση πηγα αερα για σεττα. καπου 15 χιλιομετρα αν θυμαμαι καλα, το τιγκ με τρελλανε. εμπαινε με οσα και αν και κοπαναγε ειχα απολυτη εμπιστοσυνη, μου την εδινε. ανεβηκα γ-α-μ-α-τ-α. σκεφτειτε στενο επαρχιακο δρομος με καθολου αυτοκινητα, ανηφορικος, με καθολου φουρκετες, αρκετες κλειστες και λιγες ανοιχτες. και χωρις γκρεμια αν και ανεβαινεις πολυ ψηλα. περασμα λοιπον απο τη σεττα, φυσικα τπτ ανοιχτο, και συνεχεια για κατω σεττα και αριστερα για αμπουδιωτισσα. ο δρομος προς αμπουδιωτισσα οταν στριβεις αριστερα ειναι τρατζικ. το φτιαχνουν καθε χρονο αλλα πιανει πολυ χιονι και τον καταστρεφει. το τιγκ υπεφερε. περναγε μεν, ενα σιβικι ή ενα φοκους δεν, αλλα κοπαναγε και δεν εχει τις λακουβες. καθολου. ακομη και στην ασφαλτος οπως στη διαδρομη αυτη. ειναι ομως μικρη η αποσταση μεχρι το Εκκλησακι, στη διαδρομη στεναχωρηθηκα γιατι εχει στην ερετρια ενα πολυ καλο οφ ροαντ κλαμπ 'φεττες κλαμπ' που δεν εχω προλαβει να γραφτω και τους βρηκα να παιζουν εκει ενω ημουν με το γκέικο, αλλα φτασαμε, αναψαμε κερακι και λιγο παρακατω εχει ενα δρομακι που σκας δεξια και εχει ποταμι με νερο πολυ, εχει σημειο να το περασεις πολυ ευκολα, παρκαρεις και ειναι και γαμω τα μερη. εκει καναμε βολταρα στο ποταμι. μιλαμε βολταρα. εκοψα με το ματι και το φετες κλαμπ που ανεβαινε απο εκει στη λιμνη της σεττας. μετα ξαναμπηκαμε στο τιγκ και συνεχισαμε την ασφαλτο, το δρομακι ειναι χωμα αλλα το σημειο με το ποταμι ειναι στα 30 μετρα, εχουν φτιαξει ασφαλτο σε μια προσπαθεια να ενωσουν την σεττα με το μετοχι που φτανει μεχρι τη κορυφη του βουνου και μετα κατηφοριζεις με πολυ πατημενο χωμα. καθως ανεβαιναμε χιονια. ουί. χιονια. και καμποσα μεσα στο δρομο. απεραστα με το δικουνητο, προσπαθησα λιγο, κοντεψα να μεινω, οποσθεν ολοταχως. ηρθε και ενα παλι ες εξ 4 και περασε αερας. αχχχχχχχ. τετρα. τετρα. τετρα. κατεβηκαμε ομως και χωθηκαμε αλλα 1-2 ωριτσες μεσα στο πολυ πυκνο εκει δασος με τεραστια ελατα και χωρις χαμηλη βλαστηση αλλα καμποσο χιονακι στρωμενο. ξεπαγιασαμε και κατεβαζμα. αλλα στη κατω σεττα στροφη αριστερα κεταβαινοντας, βγαινει απο εκει μακρυχωρι και μετα παλι μανικια. ο δρομος εκει και αν εχει ερημια. αλλα καλο οδοστρωμα. με χιλια το τιγκ. χωσιματα παντου. βρεθηκε και ενα ντοπιος με ενα πολο τζι-τι και παιξαμε, το τιγκ τον ειχε παντου αλλα δεν υπηρχε ουτε χωρος ουτε δυναμη να τον περασω. στματησε στο χωριο, συνεχισαμε την υπεροχη διαδρομη πανω απο τον μανικιωτη, μονοδρυ και μαλιστα μεσα απο το χωριο που ειχα χρονια να περασω τη τεραστι αναηφορα, κονιστρες, κυμη. κριου. κυμη. οπου επισης ολα κλειστα. και ουτε σταση για καφε, κανενας δεν φοραγε μασκα. στο κατεβασμα για παραλια παλι ντοπιος, με γαλλικο καραφτιαγμενο με εξατμισεις, λαστιχα, πολυς θυρυβος, ουσια τιποτε, το τιγκ τον εσβησε. οκ δεν εκλανα και πολυ γιατι εχει λαστιχα στις στροφες κληρονομι απο τον αγωνα. μετα στομιο και μουρτερη. στο γυρισμο πριν το οριο - χωριο που λεγεται οριο - ειχε μια βαθεια λακουβα που δεν την πολυειδα. τραγικο γκαπ. νομισα οτι εσπασε. αλλα δεν ειχε παθει τιποτε. τιπ να εχετε, υποθετω τη λακουβα αυτη που επεσα θα τη φτιαξουν αλλα να θυμαστε οταν κατεβαινεται μουρτερη α πηγαινετε σεμνα, εχει λιγο μετα το οριο ενα ποταμι που περναει ο δρομος και εχει μεγαλη λακουβα και επισης αφου περασατε το ποταμι απο τη γεφυρα, οπου δειτε σπιτι πανω στο δρομο κοψτε να πηγαινετε με 10. εκει εχει χασιμο. εχω πεσει παλι με το γκραντ βιταρα με 40 και αν δεν ειχε σασι να ειχε τελειωσει εκει. η επιστροφη εγινε απο τον νορμαλ δρομο απο λεπουρα, αερας το τιγκ, εκει ειναι το στοιχειο του. επαρχιακος καλος, φαρδυς με ομορφες στροφουλες. απο μουρτερη μεχρι τη ρωσσιδα στο λιμανι ερετρια κριου, ειναι καλα 32 λεπτα? ειδικα στις στροφες στο αλιβερι αρχισα να μετανοιωνω το τριοοχτω για ενα τιγκ τετρα με 245. πολυ αργα.
-
1.5 TSI 150PS ναι αλλά όχι δεν ασχολήθηκα καθόλου με κατανάλωση. Θεωρητικά ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι από τους οικονομικότερους αλλά δεν ασχολήθηκα με αυτό. Απολάμβανα οδήγηση. Τι να κάτσω να ασχοληθώ με κατανάλωση σε τέτοιο σκάφος 4,7m και μάλιστα SW! Πες ότι οδηγάς Tiguan, πόσο οικονομικό να είναι;...
παραδοξως εχω διαβασει οτι ειναι πιο οικονομικο το octavia απο το tiguan (μιλωντας για τον ιδιο κινητηρα παντα 1.5 150) και οχι σε συνθηκες εθνικης (οπου η χειροτερη αεροδυναμικη του tiguan περιμενουμε να εχει σημασια)
-
αν εισαι σε δεξιοτερο στοιχο στην εο και κινεισαι γρηγοροτερα απο τον αριστερο, στην προκειμενη ημουν στη πιο δεξια λωριδα - οχι στη λεα - με 120 στο acc (ενω γενικα οι περισσοτεροι πηγαινανε με 150αρες αριστεροτερα) και στη κεντρικη πηγαινε γουικεντερ με 80 το πολυ, δεν περναει. μονο απο αριστερα. φαουλτ.
το acc οντως σου βγαζει μηνυμα (γραφημα βασικα) οτι εχει αυτοκινητο στην αριστερη λωριδα και δεν το ξεπερνα. Σε εκεινο το σημειο, αν πατησεις γκαζι θα αυξησει ταχυτητα και θα το ξεπερασεις. Το acc δεν εχει απενεργοποιηθει, οποτε με το που τον περνας, αφηνεις παλι το γκαζι και το acc συνεχιζει με την επιλεγμενη ταχυτητα.
Το acc απενεργοποιειται αν πατησεις, εστω και τσιμπησεις, το φρενο
-
Χαλκίδα - Κύμη έχω πάει από όλους τους πιθανούς δρόμους...
Χτίζει δίπλα στο σπίτι ένας και δεν έχω πάει να δω τι κάνει . Ευτυχώς βγάζουν φωτό το λιμάνι στο ΦΒ και τις βλέπω τις αλλαγές.
Από Παραλία - Ερέτρια χειμώνα με κανονική κυκλοφορία κάνω 45 λεπτά . Από Μουρτερή θα είναι λιγότερο από 40 . Τώρα με άδειο δρόμο , νομίζω κοντά σου θα ήμουν , καθότι εγώ οδηγώ με γραμμές και ισιώνω τον δρόμο...
Εκεί όμως ανάμεσα Βάθεια και Ερέτρια έχει πολλά κωλόστενα που βγαίνουν διάφοροι άσχετοι και θέλει προσοχή.
Χειμώνα έχω κάνει Χαλάνδρι-Παραλία 1,40 με Χαλάνδρι - Χαλκίδα 30 λεπτά .
Ο δρόμος που έκανες από Ερέτρια - Γυμνό , μετά έχει 2 επιλογές , είτε από Μανίκια που πήγες , είτε από Τραχήλι.
Ακόμα έχει ωραίες διαδρομές με θέα , κλειστές στροφές και γκρεμούς με ελάχιστη κίνηση , είτε μέσα από τα Κουρούνια , είτε από Καλημεριάνους για Ενορία και επιλογή είτε Κύμη είτε Παραλία .
Επίσης από Ανδρoνιάνους , Βίταλο για Κύμη .
Γενικά έχει πολλές ωραίες διαδρομές με δένδρα και ποτάμια , ιδιαίτερα τώρα που είναι άνοιξη , όλες άσφαλτο και βέβαια άπειρες στροφές...
Αυτά και για τον Πήλιου που μας λέει για το Αιγαιοπελαγίτικο Πήλιο , ενώ λίγο πιο κάτω η Αιγαιοπελαγίτικη Εύβοια είναι πανέμορφη...
[/url]
-
Gatoz μια παράκληση, μια θερμή παράκληση και ερώτηση Παράκληση βάζε καμία παράγραφο γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον να σε διαβάζουμε αλλά κουράζει η μονοκοντιλιά. Θερμή παράκληση όταν με το καλό έρθει η Γαλλίδα και την δουλέψεις γράψε μας κάπου ένα 'συγκριτικό' γιατί αυτό το debate θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Τέλος το Tiguan χωρίς την σπορ ανάρτηση του R-Line και τις 19' θεωρείς ότι θα έπαυε να κοπανάει τόσο;
-
Προλαβαίνεις πάντως, πες τους ότι δεν περίμενες την καθυστέρηση, και συγνώμη, δεν θα πάρω.. κρίμα να πάρεις κάτι που δεν σε γεμίζει.
VW Tiguan 2016