-
Μικρές αλλαγές όντως...Δεν ανέφερε για facelift κάτι;
Ας κάνουν καμία έκπτωση της προκοπής ή χρηματοδότηση σωστή κ θα φύγουν -
Ο χρήστης konstantinosnov έγραψε:
Ας κάνουν καμία έκπτωση της προκοπής ή χρηματοδότηση σωστή κ θα φύγουνΠαραδόξως όχι. Δεν είναι πληροφορίες από κάποιο σάιτ όμως και για αυτό τις αναφέρω με κάθε επιφύλαξη. Αν ισχύουν όμως τότε πάμε για καινούριο μοντέλο από το 2021 και μετά.
-
Ειναι τοσο καλα φτιαγμενο και περιποιημενο που οι επομενες αλλαγες ειναι λεπτομερειες για να το κανουν καλυτερο. Ενω κατι αλλες εταιριες σου βγαζουν τελειως διαφορετικο το επομενο και απαξιωνουν κατευθειαν το δικο σου και ας ειναι 3 χρονων
-
Έχει βάλει κανείς καθαριστικο τύπου iron-x να μας πει εντυπώσεις ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Από την Τοσκάνη, στη Λιγουρία, την Προβηγκία, την Λομβαρδία, την Βενετία και από την θάλασσα της Αδριατικής, στη θάλασσα της Λιγουρίας, τον κόλπο του Λέοντα και την λιμνοθάλασσα της Βενετίας.
Ο χρήστης Greg_CivEng έγραψε:
Ένα road trip με VW Tiguan.Μιας και το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, επισυνάπτω ένα όμορφο οδοιπορικό, μέσα από τον ιστότοπο του travelstories.gr, το οποίο απολαύσαμε τον περσινό Αύγουστο.
Το ταξιδιωτικό είναι ολοκληρωμένο και εμπεριέχει χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες για κάποιον που θέλει να το πραγματοποιήσει στο σύνολό του, ή σε επί μέρους προορισμούς.
Εύχομαι σ’ όλους, καλά ταξίδια, με το αυτοκίνητο που ο καθένας αγαπάει…
Καλό καλοκαίρι!!!
**Η συνέχεια **εδώ
-
Ο χρήστης konstantinosnov έγραψε:
Ας κάνουν καμία έκπτωση της προκοπής ή χρηματοδότηση σωστή κ θα φύγουνΓιατί το λες αυτό?! Αφού έχουν το μπαλλουν με 3.9% μόνο επιτόκιο! Το οποίο είναι 5.5% τελικά και στην τιμή φορτώνουν και ένα 5000 επιπλέον κόστος για ασφάλειες σέρβις κοκ το οποίο πρέπει να τους κάνεις δέκα ερωτήσεις πρώτα για να σου πουν τι παίζει!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Greg_CivEng έγραψε:
Από την Τοσκάνη, στη Λιγουρία, την Προβηγκία, την Λομβαρδία, την Βενετία και από την θάλασσα της Αδριατικής, στη θάλασσα της Λιγουρίας, τον κόλπο του Λέοντα και την λιμνοθάλασσα της Βενετίας.Ένα road trip με VW Tiguan.
Μιας και το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, επισυνάπτω ένα όμορφο οδοιπορικό, μέσα από τον ιστότοπο του travelstories.gr, το οποίο απολαύσαμε τον περσινό Αύγουστο.
Το ταξιδιωτικό είναι ολοκληρωμένο και εμπεριέχει χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες για κάποιον που θέλει να το πραγματοποιήσει στο σύνολό του, ή σε επί μέρους προορισμούς.
Εύχομαι σ’ όλους, καλά ταξίδια, με το αυτοκίνητο που ο καθένας αγαπάει…
Καλό καλοκαίρι!!!
**Η συνέχεια **εδώ
Να είσαι καλά η οικογένεια σου και εσύ, να κάνετε πάντα τέτοια ωραία ταξίδια....και να μας θυμάστε και να μεταφέρετε εδώ τις εμπειρίες σας!
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Έτσι και αλλιώς, τέτοιου τύπου ταξίδια δεν μπορώ να κάνω πλέον. Τότε οι γονείς μου μπορούσαν να φεύγουν διακοπές ένα μήνα, τώρα με το ζόρι 10-12 μέρες. Οταν πάω εξωτερικό είναι με αεροπλάνο.Και εμείς, όλα τα ταξίδια που κάναμε στο εξωτερικό ήταν αεροπορικώς. Μάλιστα επειδή στα περισσότερα είχαμε μαζί και τον παιδί μας, τα επιλέγαμε για μην τον ταλαιπωρήσουμε.
Το πρώτο μας οδικό ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα με το δικό μας αυτοκίνητο, ήταν αυτό. Το επιχειρήσαμε διότι προέκυψε μια ξαφνική φοβία για τα αεροπλάνα στη σύζυγό μου. Σε διαβεβαιώ ότι, ήταν το ωραιότερο ταξίδι που έχουμε κάνει, παρά το ότι δεν μας συνόδευσε ο γιός μας που προτίμησε τα θαλάσσια μπάνια στο εξοχικό με τη γιαγιά του.
Με αυτή την ταξιδιωτική επιλογή, δηλαδή του οδοιπορικού από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη ή χωριό, αποκτά νόημα το ταξίδι και όχι μόνο ο προορισμός. -
Ζηλευω....αυτο σημαινει κανω ταξιδι, γνωριζω νεους τοπους, ανθρωπους
Σταματω δεξια και αριστερα, σε χωρια , σε πολεις..ξαναγυριζω απο εδω και απο εκει.Οχι το αλλο...μπειτε σαν σαρδελεςσε αεροπλανκ, μπειτε στο πουλμαν.πατε σε μεγαλα ξενοδοχειο, σας χορευουμε και σας τραγουδουμε λιγο σαν να ειστε πηθικια σε ζωολογικο κηπο που κανουμε αστεια για να μας κοιταξετε...πληρωστε....φυγατε.
Επομενοι.Εχω να κανω διακοπες λογω εργασιων πανω απο 5 ετη. Βασικα τωρα νιωθω οτι ειναι χαμενος χρονος
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Σταματω δεξια και αριστερα, σε χωρια , σε πολεις..ξαναγυριζω απο εδω και απο εκει.Οχι το αλλο...μπειτε σαν σαρδελεςσε αεροπλανκ, μπειτε στο πουλμαν.πατε σε μεγαλα ξενοδοχειο, σας χορευουμε και ας τραγουδουμε λιγο σαν να ειστε πηθικια σε ζωολογικο κηπο που κανουμε αστεια για να μας κοιταξετε...πληρωστε....φυγατε.
Επομενοι.Μπερδεύεις διαφορετικά πράγματα. Άλλο είναι το ταξιδιωτικό πακέτο και άλλο το χρησιμοποιώ αεροπλάνο για να πάω κάπου πιο γρήγορα.
-
Ναι σωστο και αυτο.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Σταματω δεξια και αριστερα, σε χωρια , σε πολεις..ξαναγυριζω απο εδω και απο εκει.Οχι το αλλο...μπειτε σαν σαρδελεςσε αεροπλανκ, μπειτε στο πουλμαν.πατε σε μεγαλα ξενοδοχειο, σας χορευουμε και ας τραγουδουμε λιγο σαν να ειστε πηθικια σε ζωολογικο κηπο που κανουμε αστεια για να μας κοιταξετε...πληρωστε....φυγατε.
Επομενοι.Μπερδεύεις διαφορετικά πράγματα. Άλλο είναι το ταξιδιωτικό πακέτο και άλλο το χρησιμοποιώ αεροπλάνο για να πάω κάπου πιο γρήγορα.
Νομίζω ότι ο “Lap” αναφέρεται σε οργανωμένα ταξίδια, μέσω πρακτορείων. Στην περίπτωση αυτή, τα γραφόμενά του δεν διαφέρουν και πολύ από τη πραγματικότητα. Εκεί πράγματι, ακολουθείς ένα group, στο οποίο η αρχηγός με άγχος και πολύ τρέξιμο, προσπαθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα της εκδρομής. Σε τρέχουν δε τόσο, που δεν προλαβαίνεις να αφομοιώσεις σχεδόν τίποτα.
Όταν μπεις στη διαδικασία να ταξιδέψεις μόνος σου, είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις, να ενημερωθείς, να ψάξεις forum, να συλλέξεις πληροφορίες, ώστε να περιορίσεις τα πιθανά απρόοπτα. Μέσα από τη διαδικασία της οργάνωσης του ταξιδιού, συγκεντρώνεις δεδομένα (ιστορικά, πολιτιστικά, χαρτών, κυκλοφοριακά, γαστρονομίας, αυτοκινητιστικά κλπ.), που όταν τα συναντάς στην πορεία του ταξιδιού, πλέον γίνονται κτήμα σου και τα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.
Σε σχέση με το μεταφορικό μέσο, η άποψη μου είναι ότι, όταν χρησιμοποιείς αεροπλάνο, για τη μετάβαση στον τελικό σου προορισμό, κερδίσεις σε χρόνο, αλλά χάνεις τη διαδρομή μέχρι αυτόν, που πολλές φορές είναι πιο συναρπαστική.
Άλλωστε στις διακοπές, ο χρονικός παράγοντας δεν πρέπει παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο. -
Προφανως σε τετοια ταξιδια αναφερεται ο Lap για αυτο και προσπαθησα να τα διαχωρησω απο το μεταφορικο μεσο.
Καταλαβαινω τη λογικη σου, αλλα δεν συμφωνω απολυτα και κυριως διαφωνω με την τελευταια προταση.Οταν υπαρχουν χρονικοι περιορισμοι (μπορεις να λειψεις απο τη δουλεια για συγκεκριμενο και χαμηλο αριθμο ημερων), ο 'χαμενος' (που για εσενα δεν ειναι χαμενος, σεβαστο) χρονος εχει πρωτευοντα ρολο. Επισης, σκεψου οτι εχει τεραστια σημασια και η αποσταση του τελικου προορισμου. Για να μην αναφερθω σε ταξιδια προς αλλες ηπειρους, οπου ειναι προφανες το επιχειρημα μου, ας παμε σε ενα πιο κοντινο ταξιδι. Για να πας π.χ. Λονδινο οδικως (δεν σε παω καν σκωτια) χρειαζεσαι minimum 3 μερες (το ξερω επειδη το εχω κανει). Φανταζεσαι να εχεις 12 μερες συνολικα και να φας τις 6 απο αυτες στο δρομο; Εσυ πιθανως να το δεις απο την οπτικη γωνια του, θα περασω απο 3-4 χωρες, και θα δω και λιγο απο αυτες.
-
Πολύ ωραίο το ταξίδι του Γρηγόρη με το Tiguan του. Ακριβώς στο στυλ των ταξιδιών που μου αρέσει κι έχω κάνει (αν και μικρότερα σε διάρκεια). Και βεβαίως, η μισή χαρά είναι το ψάξιμο πριν το ταξίδι και ο σχεδιασμός του.
Μοναδική διαφοροποίηση που κατά τη γνώμη μου αξίζει είναι να πας με το αεροπλάνο και να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Γλιτώνεις δύο μέρες στο πηγαινέλα και σου έρχεται και πιο οικονομικά. Ο Γρηγόρης πλήρωσε για το καράβι 810 Ευρώ (με έκπτωση μάλιστα) συν βενζίνες και διόδια για Αθήνα - Πάτρα Χ2 συν φαγητό κλπ καραβίσιο συν βενζίνες διόδια από Ανκόνα ως το πρώτο σημείο ενδιαφέροντος Χ2 συν συντήρηση και φθορές του αυτοκινήτου του. 1000-1200 Ευρώ εύκολα. Ενώ αλλιώς θα του είχε κοστίσει 2 αεροπορικά ας πούμε 400 Ευρώ και 2+ εβδομάδες ενοικίασης αυτοκινήτου άλλα 300-400 Ευρώ.
Αναγνωρίζω ότι το 'ορθόδοξο' road trip είναι αυτό που ξεκινάς από το σπίτι σου και τελειώνεις στο σπίτι σου με το αυτοκίνητο σου. Και βεβαίως αυτό έχει τη χάρη του και την αξία του! Αλλά από την άλλη με το νοικιάρικο έχεις λιγότερα άγχη, κέρδος σε χρήμα και χρόνο, μικρότερη ταλαιπωρία σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα και πιθανώς και καλύτερο αυτοκίνητο. Στη ζυγαριά τη δική μου αυτά βαραίνουν πολύ πιο πολύ. Και γι' αυτό παρόλο που πάντα είχα αρκετά καλά αυτοκίνητα (για τα δικά μου δεδομένα) ποτέ δεν έκανα road trip στην Ευρώπη με δικό μου αυτοκίνητο. Κι έχω κάνει καμία 20αριά χιλιάδες χιλιόμετρα σε διάφορα ταξίδια...
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Προφανως σε τετοια ταξιδια αναφερεται ο Lap για αυτο και προσπαθησα να τα διαχωρησω απο το μεταφορικο μεσο.
Καταλαβαινω τη λογικη σου, αλλα δεν συμφωνω απολυτα και κυριως διαφωνω με την τελευταια προταση.Οταν υπαρχουν χρονικοι περιορισμοι (μπορεις να λειψεις απο τη δουλεια για συγκεκριμενο και χαμηλο αριθμο ημερων), ο 'χαμενος' (που για εσενα δεν ειναι χαμενος, σεβαστο) χρονος εχει πρωτευοντα ρολο. Επισης, σκεψου οτι εχει τεραστια σημασια και η αποσταση του τελικου προορισμου. Για να μην αναφερθω σε ταξιδια προς αλλες ηπειρους, οπου ειναι προφανες το επιχειρημα μου, ας παμε σε ενα πιο κοντινο ταξιδι. Για να πας π.χ. Λονδινο οδικως (δεν σε παω καν σκωτια) χρειαζεσαι minimum 3 μερες (το ξερω επειδη το εχω κανει). Φανταζεσαι να εχεις 12 μερες συνολικα και να φας τις 6 απο αυτες στο δρομο; Εσυ πιθανως να το δεις απο την οπτικη γωνια του, θα περασω απο 3-4 χωρες, και θα δω και λιγο απο αυτες.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι δεν γράφω με διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά αντιθέτως με προτρεπτική.
Σέβομαι λοιπόν την χρονική εργασιακή δέσμευση που έχεις, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος των 12 ημερών, που μπορείς να διαθέσεις, είναι υπεραρκετός για να γίνεις περιηγητής.
Σε προτρέπω να το δοκιμάσεις, άλλωστε και το δικό μου ταξίδι, παραπλήσια διάρκεια είχε, με το χρόνο που μπορείς να διαθέσεις.
Πάντως η έκφραση «δεν έχω χρόνο» πολλές φορές αποτελεί τη δικαιολογία για μην ταράξουμε τη ρουτίνα μας. Πόσες φορές δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει όλοι μας ως δικαιολογία, προκειμένου να αποφύγουμε να κάνουμε κάτι.
Η αναφορά μου, στην έννοια οδοιπορικό, έχει περισσότερο να κάνει με το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιείς ως μέσο μετακίνησης από τη στιγμή που θα το ξεκινήσεις και όχι με το σημείο ή τον τόπο εκκίνησής του.
Σαφώς, όπως λέει και ο «harisma23», μπορείς να ταξιδέψεις αεροπορικώς και να εκκινήσεις το οδοιπορικό σου από εκεί.
Πάντως, όταν κάνεις το πρώτο σου ταξίδι στην Ευρώπη, με αφετηρία και τερματισμό το σπίτι σου, με το δικό σου αυτοκίνητο, το ολοκληρώσεις, το καταγράψεις, το αφηγηθείς…, τότε θέλω να μου γράψεις για τον ενθουσιασμό σου. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πολύ ωραίο το ταξίδι του Γρηγόρη με το Tiguan του. Ακριβώς στο στυλ των ταξιδιών που μου αρέσει κι έχω κάνει (αν και μικρότερα σε διάρκεια). Και βεβαίως, η μισή χαρά είναι το ψάξιμο πριν το ταξίδι και ο σχεδιασμός του.Μοναδική διαφοροποίηση που κατά τη γνώμη μου αξίζει είναι να πας με το αεροπλάνο και να νοικιάσεις αυτοκίνητο. Γλιτώνεις δύο μέρες στο πηγαινέλα και σου έρχεται και πιο οικονομικά. Ο Γρηγόρης πλήρωσε για το καράβι 810 Ευρώ (με έκπτωση μάλιστα) συν βενζίνες και διόδια για Αθήνα - Πάτρα Χ2 συν φαγητό κλπ καραβίσιο συν βενζίνες διόδια από Ανκόνα ως το πρώτο σημείο ενδιαφέροντος Χ2 συν συντήρηση και φθορές του αυτοκινήτου του. 1000-1200 Ευρώ εύκολα. Ενώ αλλιώς θα του είχε κοστίσει 2 αεροπορικά ας πούμε 400 Ευρώ και 2+ εβδομάδες ενοικίασης αυτοκινήτου άλλα 300-400 Ευρώ.
Αναγνωρίζω ότι το 'ορθόδοξο' road trip είναι αυτό που ξεκινάς από το σπίτι σου και τελειώνεις στο σπίτι σου με το αυτοκίνητο σου. Και βεβαίως αυτό έχει τη χάρη του και την αξία του! Αλλά από την άλλη με το νοικιάρικο έχεις λιγότερα άγχη, κέρδος σε χρήμα και χρόνο, μικρότερη ταλαιπωρία σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα και πιθανώς και καλύτερο αυτοκίνητο. Στη ζυγαριά τη δική μου αυτά βαραίνουν πολύ πιο πολύ. Και γι' αυτό παρόλο που πάντα είχα αρκετά καλά αυτοκίνητα (για τα δικά μου δεδομένα) ποτέ δεν έκανα road trip στην Ευρώπη με δικό μου αυτοκίνητο. Κι έχω κάνει καμία 20αριά χιλιάδες χιλιόμετρα σε διάφορα ταξίδια...
Σχετικά με το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η δίκλινη εξωτερική καμπίνα ήταν, που το έφτασε στο ποσό των 809 €. Το αυτοκίνητο στη διαδρομή Patra – Ancona στοίχισε μόνο 89 €, ενώ η καμπίνα 384 €. Στη δε επιστροφή Ancona – Patra, το κόστος μεταφοράς του αυτοκινήτου ήταν μόνο 64 €, ενώ η καμπίνα στοίχισε 272 €. Έχεις λοιπόν επιλογές, για να μειώσεις το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Σχετικά με το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στο εξωτερικό. Εγώ δεν βρήκα πουθενά, αυτοκίνητο κατηγορίας SUV, φθηνότερο από 55 €/ημέρα. Δηλαδή για 15 ημέρες θα χρειαζόμουν 825 €.
Τέλος, περισσότερο άγχος έχω για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, παρά για το δικό μου. Διότι για παράδειγμα, εάν σ’ ένα χώρο στάθμευσης βρεις το αυτοκίνητο χτυπημένο, στο ενοικιαζόμενο είναι πολύ πιθανό να σου κρατήσουν όλο το ποσό της ευθύνης σου, που σε πολλές περιπτώσεις φθάνει τα 750 €. Στο δικό σου, το πολύ πολύ να τα βάλεις με την τύχη σου, έχοντας βέβαια το χρόνο να αποφασίσεις το πότε και το πώς θα το επισκευάσεις.
Στην περίπτωση δε, που εμπλακείς σε σοβαρό ατύχημα, είτε με ενοικιαζόμενο, είτε με το δικό σου, να εύχεσαι να είσαι υγιής και ας τερματιστούν οι διακοπές σου.
Τέλος, έχω την άποψη ότι το αυτοκίνητό μας πρέπει να το χρησιμοποιούμε σ’ όλα τις εκφράσεις της ζωής μας, όσο μπορούμε περισσότερο, να μας συντροφεύει σ’ όλες μας τις δραστηριότητές μας, να γίνεται ο συμμέτοχός και σύντροφός μας στην φυγή από την καθημερινότητα. Τι αξία μπορεί να έχει ένα καλογυαλισμένο αυτοκίνητο, το οποίο το έχουμε χρησιμοποιήσει ελάχιστα, δεν μας έχει συντροφεύσει στα ταξίδια μας, δεν το έχουμε ευχαριστηθεί εν τέλει, υπό τον φόβο μην δούμε κάποια αμυχή στο αμάξωμά του.
Άλλωστε όλοι εμείς που γράφουμε σ’ αυτό το forum, μας διακατέχει η αγάπη για την αυτοκίνηση και δηλώνουμε λάτρεις του αυτοκινήτου μας και της οδήγησής του.
Ας δοκιμάσουμε να κάνουμε πράξεις τα γραφόμενά μας, αποβάλλοντας τις φοβίες μας και τότε θα είμαστε σίγουροι ότι όλα θα συνηγορήσουν υπέρ μας, ώστε να περάσουμε τέλεια. -
Να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι ούτε θίχτηκα με κάτι που έγραψες αλλά ούτε ήθελα να σε θίξω. Έχω κάνει με τους γονείς μου παρά πολλά τέτοια ταξίδια καθώς είχαμε τροχόσπιτο και για 15 χρόνια κάναμε αυτό το πράγμα, Πάτρα -Ανκόνα και ευρωπαικούς γύρους. Τότε όμως φεύγαμε για ένα μήνα ενώ τώρα όπως ανέφερα αδυνατώ να λείψω για πάνω από δυο εβδομάδες και εδώ έρχεται το θέμα του περιορισμού. Ισπανία ας πούμε που δεν είχα πάει, αν το έκανα οδικώς θα έπρεπε να αφιερώσω όλες τις καλοκαιρινές διακοπές για αυτό το ταξίδι. Αντί αυτού, πήγαμε Βαρκελώνη για Χριστούγεννα (5 μέρες).
Είναι όσο πλήρες ταξίδι όσο να γύριζα την Ισπανία για 10 μέρες με αυτοκίνητο; Προφανώς και όχι, αλλά τουλάχιστον μένουν ελεύθερες οι καλοκαιρινές διακοπές για πιο μακρινά ταξίδια ή για πιο χαλαρωτικές διακοπές.
Ίσως σε μεγαλύτερη ηλικία και όταν τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει να ξανά επιχειρήσουμε τέτοιου είδους ταξίδι, είναι κάτι που ειλικρινά θα ήθελα παρά πολυ!
-
Ωραία τα ταξίδια με αυτοκίνητο αλλά το όνειρό μου είναι πάνω σε ποδήλατο. Είτε λάιτ:
Είτε του φίλου μου του Άγγελου, που 3,5 χρόνια τώρα, κάνει το γύρο του κόσμου με σπαστό ποδήλατο:
https://www.youtube.com/channel/UCJcqrT ... t4kmQdOYTA
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ωραία τα ταξίδια με αυτοκίνητο αλλά το όνειρό μου είναι πάνω σε ποδήλατο. Είτε λάιτ:Είτε του φίλου μου του Άγγελου, που 3,5 χρόνια τώρα, κάνει το γύρο του κόσμου με σπαστό ποδήλατο:
https://www.youtube.com/channel/UCJcqrT ... t4kmQdOYTA
Βίτσια που έχει ο κόσμος...
-
Γρηγόρη, διαφωνούμε.
Ως προς το κόστος δεν το συζητώ να πας με καράβι, χωρίς καμπίνα. Δεν είμαστε 20 χρόνων στο καράβι για την Ίο... Στα έξοδα ξεχνάς όλα τα άλλα που περιέγραψα (βενζίνες διόδια για Αθήνα - Πάτρα, φαγητά κτλ στο καράβι, πρόσθετη ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, φθορές και συντήρηση). Πολύ συντηρητικά μιλάμε για 1200 Ευρώ, για την ικανοποίηση του να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου.
Επίσης, έχοντας νοικιάσει άπειρες φορές αυτοκίνητο, είναι βέβαιο ότι μπορείς να βρεις μέσω 'μεσίτη' (εγώ χρησιμοποιώ την autoeurope) πολύ χαμηλότερες τιμές για αυτοκίνητα αντίστοιχης ή και καλύτερης κατηγορίας. Είναι να μην αρχίσω να απαριθμώ τι έχω νοικιάσει σε εξευτελιστικές τιμές... Άσε που πέρα από την ικανοποίηση που σου δίνει το αυτοκίνητο σου, υπάρχει και η αντίστοιχη ικανοποίηση (τουλάχιστον για μένα) του να οδηγήσω ένα κατά τεκμήριο καινούριο και καλό αυτοκίνητο (συνήθως καλύτερο από το δικό μου) που δεν έχω οδηγήσει ξανά. Εμένα τουλάχιστον μου αρέσει να δοκιμάζω αυτοκίνητα.
Όσο για το άγχος, μάλλον δεν έχεις σκεφτεί όλα τα ενδεχόμενα. Σε περίπτωση που υπάρχουν ζημιές που πρέπει να επιδιορθωθούν για να συνεχίσεις, στο νοικιασμένο πληρώνεις την απαλλαγή των 750 Ευρώ π.χ. , παίρνεις αυτοκίνητο αντικατάστασης και συνεχίζεις! Με το δικό σου, έχεις να αντιμετωπίσεις το διαδικαστικό (δηλώσεις, ευθύνες κτλ), να ανατρέψεις το πρόγραμμα σου, να το επισκευάσεις και να πληρώσεις και πιθανώς από την τσέπη σου ένα σεβαστό ποσό (πολύ μεγαλύτερο από ότι στην Ελλάδα). Κοινώς η εκδρομή σου έχει πάει κατά διαόλου...
Ας μην το συζητάμε. Όσο ωραίο είναι το roadtrip με το αμάξι σου, τόσο ασύμφορο (από χρόνο και χρήμα) και μη πρακτικό είναι!
Μιλάει η πείρα, μετά από καμία 20αριά ταξίδια με αυτοκίνητο στην Ευρώπη...
Όσο για το αυτοκίνητο μου, μια χαρά το απολαμβάνω στην καθημερινότητα μου και σε ταξίδια εντός της Ελλάδας. Ευρώπη θα πατήσει μόνο σε ταξίδι που θα με συμφέρει οικονομικά. Και αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη...
VW Tiguan 2016