-
Πίσω έχει 2 isofix. Εγώ με 2 booster και το μεγαλύτερο παιδί στη μέση είναι μια χαρά αλλά με την προϋπόθεση οτι τα booster τα στηρίζω με τις ζώνες ασφαλειας (και οχι με isofix)
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.χρειαζομαι τρία καθίσματα και χώρους για καρότσι διδύμων και ποδήλατακι+ τα πράγματα πενταμελούς οικογένειας...θα το κρατήσω σίγουρα 15 χρόνια...
Δεν κοιτάω mpv ...δεν το θέλω...
Κοιτάω,honda crv,vw tiguan,x-trail,peugeot 5008,c5 aircross, με τριτεκνος να βγει max 27-28κ -
Ο χρήστης costasbab έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.χρειαζομαι τρία καθίσματα και χώρους για καρότσι διδύμων και ποδήλατακι+ τα πράγματα πενταμελούς οικογένειας...θα το κρατήσω σίγουρα 15 χρόνια...
Δεν κοιτάω mpv ...δεν το θέλω...
Κοιτάω,honda crv,vw tiguan,x-trail,peugeot 5008,c5 aircross, με τριτεκνος να βγει max 27-28καποψη μου, παρε τωρα κατι πρακτικο να κανεις τη δουλεια σου εως τα διδυμα μεγαλωσουν και ξεμπερδεψεις με το καροτσι και τα μεγαλα καθισματα (που ειναι για μικρα παιδακια). Παρε μεταχειρισμενο πολυμορφικο, ωστε να το κρατησεις 3-4 χρονια και μετα το πουλας. Χρησιμοποιεις την εκπτωση της τριτεκνιας για το επομενο σου αυτοκινητο οπου δεν θα εχεις τους περιορισμους που εχεις τωρα.
-
Ειχα αναφερθει παλαιοτερα σε καταναλωση εντος πολης (με ανηφορες και σταματα-ξεκινα) οτι παιζει στο 10-12. Πηγαμε μονοημερη καλαβρυτα (αθηνα - καλαβρυτα χωριο, οχι χιονοδρομικο) και επιστροφη. 3 ενηλικες, 2 παιδια και cruise control 120km/h στο ενα σκελος και 100km/h στην επιστροφη (ημουν κουρασμενος και ειχε και περισσοτερη κινηση). Το κοντερ εγραψε 7.2l/100km το οποιο θεωρω οτι ειναι αξιοπρεπεστατο νουμερο για αμαξι αυτου του ογκου-βαρους. Υπενθυμιζω βενζινη 1.5 dsg
-
Μια χαρά λογική κατανάλωση είναι....και αληθινή! Το Κούγκα σε αυτές τιςς συνθήκες (χειροκίνητο όμως) είναι περίπου 0.5 λίτρο επάνω.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Ειχα αναφερθει παλαιοτερα σε καταναλωση εντος πολης (με ανηφορες και σταματα-ξεκινα) οτι παιζει στο 10-12. Πηγαμε μονοημερη καλαβρυτα (αθηνα - καλαβρυτα χωριο, οχι χιονοδρομικο) και επιστροφη. 3 ενηλικες, 2 παιδια και cruise control 120km/h στο ενα σκελος και 100km/h στην επιστροφη (ημουν κουρασμενος και ειχε και περισσοτερη κινηση). Το κοντερ εγραψε 7.2l/100km το οποιο θεωρω οτι ειναι αξιοπρεπεστατο νουμερο για αμαξι αυτου του ογκου-βαρους. Υπενθυμιζω βενζινη 1.5 dsgΕυτυχώς που υπάρχουν μερικοί σαν εσένα και ανεβάζουν πραγματικές καταναλώσεις από τούρμπο βενζίνης γιατί αλλού ακούμε και διαβάζουμε για κάτι 7-7.5 μέσα στην πόλη και ότι έχουν φτάσει στο μισό λίτρο διαφορά τα ντίζελ και ποιος ο λόγος να πάρεις αν δεν κάνεις ...από 30000 χλμ και πάνω!!!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί σαν εσένα και ανεβάζουν πραγματικές καταναλώσεις από τούρμπο βενζίνης γιατί αλλού ακούμε και διαβάζουμε για κάτι 7-7.5 μέσα στην πόληΔΕΝ υπάρχουν αυτές οι καταναλώσεις μέσα στην πόλη, εαν μιλάμε για SUV 1.5 τόνου με κινητήρα βενζίνης 130-160 ίππων. 7λτ/100χλμ έω μέσα στην πόλη με το Panda! Το Kuga είναι στα 10.5-11 με προσοχή, αλλά όχι με αυγό. Μιλάω για πόλη, με κίνηση, πολύ συχνά σταμάτα-ξεκίνα και όχι για Αττική Οδό ή άδεια Κηφισίας. Μιλάμε για διαδρομή των 20χλμ που χρειάζεσαι 1 ώρα για να την κάνεις!
-
Θεωρω οτι το vag εχει κανει καλη δουλεια στον τομεα καταναλωση, ειδικα στα αυτοματα κιβωτια. Κανουν διαφορα κολπακια, α. κραταει χαμηλα τις στροφες αλλαζοντας συχνα προς τα πανω ταχυτητα, β. κλεινει τους μισους κυλινδρους, γ. σε ελαφρια κατηφορα βαζει το κιβωτιο σε νεκρα (στο καντραν βλεπω την ενδειξη D και οχι D4,5,6 που δειχνει και τις ταχυτητες) και αν πας στην ενδειξη της καταναλωσης σου δειχνει 'coasting'.
Αυτα βεβαιως μπορει να τα εκμεταλλευτει καλυτερα καποιος που δεν ειναι 'νευρικος' οδηγος και ειτε παταει συνεχεις γκαζι ειτε παταει φρενο, γενικα τα dsg (δεν μπορω να μιλησω για αυτοματα αλλων εταιρειων, διοτι δεν εχω εμπειρια) σε σπρωχνουν να οδηγησεις με λιγο διαφορετικο τροπο απο οτι τα manual.Οπως ειπατε και οι δυο, καταναλωσεις 7-8 παιζουν ΜΟΝΟ αν ανεβοκατεβαινεις αδεια κηφισιας, ποταμι, αττικη οδο
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μια χαρά λογική κατανάλωση είναι....και αληθινή! Το Κούγκα σε αυτές τιςς συνθήκες (χειροκίνητο όμως) είναι περίπου 0.5 λίτρο επάνω.φανη, το kuga σου τι κινητηρα εχει; βενζινη ή πετρελαιο; δεν ειμαι παρα πολυ καιρο στο φορουμ και δεν τα θυμαμαι αυτα
-
Μια χαρά λογική κατανάλωση είναι....και αληθινή! Το Κούγκα σε αυτές τιςς συνθήκες (χειροκίνητο όμως) είναι περίπου 0.5 λίτρο επάνω.Εδω μιλαει tig με dsg με απενεργοποιηση κυλινδρων και εσυ λες το κουγκα 0,5 πανω? Χλωμο φανη
-
Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί σαν εσένα και ανεβάζουν πραγματικές καταναλώσεις από τούρμπο βενζίνης γιατί αλλού ακούμε και διαβάζουμε για κάτι 7-7.5 μέσα στην πόλη
ΔΕΝ υπάρχουν αυτές οι καταναλώσεις μέσα στην πόλη, εαν μιλάμε για SUV 1.5 τόνου με κινητήρα βενζίνης 130-160 ίππων. 7λτ/100χλμ έω μέσα στην πόλη με το Panda! Το Kuga είναι στα 10.5-11 με προσοχή, αλλά όχι με αυγό. Μιλάω για πόλη, με κίνηση, πολύ συχνά σταμάτα-ξεκίνα και όχι για Αττική Οδό ή άδεια Κηφισίας. Μιλάμε για διαδρομή των 20χλμ που χρειάζεσαι 1 ώρα για να την κάνεις!
Ας τα ακούνε οι δοκιμαστές αμαξιών που γράφουν ότι έχει κλείσει η ψαλίδα βενζίνης ντίζελ και δεν αξίζει να κάνεις την υπέρβαση. Όπως και ο μύθος ότι με τα υβριδικά κάνεις ντε και καλά οικονομία! Το παίρνει ο άλλος ακούει για 3.9 κατανάλωση και σου λέει εδώ είμαστε! Βγαίνει στην εθνική βλέπει τα 8αρια και ψάχνει να δει ποτέ θα πάρει μπρος ο ηλεκτροκινητήρας! Ποτέ εφόσον είσαι πάνω απο 40 χλμ ! Και αυτά με τα κολπακια του πατάς το γκάζι το αφήνεις κοκ....είναι για γέλια! Εδώ ψάχνουμε τα acc για να ξεκουραστεί λίγο το πόδι μας στα ταξίδια ...
Όσο για τους ηλεκτρικούς ; Άστο καλύτερα...αρκεί να διαβάσει κάποιος τα ψηλά γράμματα για την αυτονομία. Ανοίγεις κλιματιστικό; Πέφτει η αυτονομία! Ανοίγεις παράθυρο; Βάζεις ράδιο ; Αλλάζει!!! Όποιος φυσικά βγάζει 200-300 χιλιάρικα το χρόνο παίρνει ένα Τέσλα και καθαρίζει!....οι υπόλοιποι ντίζελ μέχρι να απογοητευτεί και στην Ουγκάντα!!!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
φανη, το kuga σου τι κινητηρα εχει; βενζινη ή πετρελαιο; δεν ειμαι παρα πολυ καιρο στο φορουμ και δεν τα θυμαμαι αυταΒενζίνη 1.5 Ecoboost.
Εδω μιλαει tig με dsg με απενεργοποιηση κυλινδρων και εσυ λες το κουγκα 0,5 πανω? Χλωμο φανη
Χλωμό, ξεχλωμό, σε αυτές τι συνθήκες Νίκο έχω κατανάλωση 7.5-8λτ/100χλμ (το έχω ξαναγράψει άλλωστε και όποιος αμφιβάλει μπορεί να έρθει μαζί μου στο επόμενο ταξίδι)! Είχα γράψει μάλιστα ότι μέχρι τα 120 χ.α.ω το Κούγκα είναι αρκετά οικονομικό, αλλά μετά τα 120 χ.α.ω (λόγω αεροδυναμικής περιπτέρου) η κατανάλωση αυξάνεται πολύ, γεωμετρικά θα έλεγα. Όπως επίσης και στην πόλη καίει αρκετά, λόγω βάρους.
ΥΓ: ΟΚ εαν δεν είναι 0.5λτ παραπάνω είναι 0.7 ή 0.8. Θέλω να πώ ότι δεν είναι τεράστια η διαφορά, μιλάμε για €1-1.2 στα 100χλμ. απόσταση.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ας τα ακούνε οι δοκιμαστές αμαξιών που γράφουν ότι έχει κλείσει η ψαλίδα βενζίνης ντίζελ και δεν αξίζει να κάνεις την υπέρβαση. Όπως και ο μύθος ότι με τα υβριδικά κάνεις ντε και καλά οικονομία! Το παίρνει ο άλλος ακούει για 3.9 κατανάλωση και σου λέει εδώ είμαστε! Βγαίνει στην εθνική βλέπει τα 8αρια και ψάχνει να δει ποτέ θα πάρει μπρος ο ηλεκτροκινητήρας! Ποτέ εφόσον είσαι πάνω απο 40 χλμ ! Και αυτά με τα κολπακια του πατάς το γκάζι το αφήνεις κοκ....είναι για γέλια! Εδώ ψάχνουμε τα acc για να ξεκουραστεί λίγο το πόδι μας στα ταξίδια ...
Όσο για τους ηλεκτρικούς ; Άστο καλύτερα...αρκεί να διαβάσει κάποιος τα ψηλά γράμματα για την αυτονομία. Ανοίγεις κλιματιστικό; Πέφτει η αυτονομία! Ανοίγεις παράθυρο; Βάζεις ράδιο ; Αλλάζει!!! Όποιος φυσικά βγάζει 200-300 χιλιάρικα το χρόνο παίρνει ένα Τέσλα και καθαρίζει!....οι υπόλοιποι ντίζελ μέχρι να απογοητευτεί και στην Ουγκάντα!!!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΕχεις δικιο σε καποια σημεια, αλλα οχι σε ολα. Τα υβριδικα δεν εχουν φτιαχτει για χαμηλη καταναλωση σε ΟΛΕΣ τις συνθηκες οδηγησης, αλλα μεσα στην πολυ προσφερουν σημαντικη οικονομια και εκπομπες καυσαριων. Διαβασα και εγω το 'κολπακι' στο νημα του chr και τιμη και δοξα σε οποιον καθεται και κανει αυτο το πραγμα σε ταξιδι 400χλμ, αλλα προσωπικα θελω να πατησω το κουμπι του acc και να μην ξανα ασχοληθω.
Οσο για τα ηλεκτρικα, εχεις δικιο οτι η αυτονομια επηρεαζεται απο ολους τους παραγοντες που ανεφερες, αλλα δεν σημαινει οτι ειναι αυτοκινητα μονο για πλουσιους. Δυστυχως στην ελλαδα δεν εχουν ασχοληθει ιδιαιτερα με τα πιο φτηνα μοντελα (π.χ. leaf, volt) διοτι δεν υπαρχει υποδομη (ακομα και στα σπιτια) και δεν υπαρχει σοβαρο κινητρο απο το κρατος. Ετσι ηλεκτροκινητα βλεπεις να αγοραζουν μονο ανθρωποι που εχουν οικονομικη ανεση και το κανουν για το χαβαλε τους. -
Αυτο που με ενοχλησε στη μονοημερη ηταν οτι ειχα στα 110+ (αναλογα και με τον αερα) εντονους αεροδυναμικους θορυβους. Πιθανοτατα φταιει οτι δεν ειχα βγαλει τις μπαρες οροφης (που σιγουρα επιδρουν και στην καταναλωση, αλλα δεν εχω ιδεα ποσο). Ξερω οτι το tig εχει αεροδυναμικους θορυβους γυρω απο τους καθρεφτες, αλλα ακουγα εντονα και απο την οροφη. Την επομενη φορα θα φροντισω να τις βγαλω, ωστε να συγκρινω.
-
Δλδ όλοι αυτοί που παίρνουν το chr ως υβριδικό ένα αμάξι σχεδιασμό 4.5μ το παίρνουν για μέσα στην πόλη; Ή τρωνε τον παπά της οικονομίας και μετά ψάχνονται για κολπακια ; Αναφέρω το chr γιατί πουλά πολύ τα 2 τελευταία χρόνια.
Φυσικά αυτή είναι ερώτηση για άλλο νήμα...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δλδ όλοι αυτοί που παίρνουν το chr ως υβριδικό ένα αμάξι σχεδιασμό 4.5μ το παίρνουν για μέσα στην πόλη; Ή τρωνε τον παπά της οικονομίας και μετά ψάχνονται για κολπακια ; Αναφέρω το chr γιατί πουλά πολύ τα 2 τελευταία χρόνια.
Φυσικά αυτή είναι ερώτηση για άλλο νήμα...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalkδεν ξερω τι κανουν οσοι το αγοραζουν, θα σου πω την προσωπικη μου αποψη. Θεωρω οτι ειναι ενα πολυ ομορφο αυτοκινητο, με επαρκεις χωρους για ενα ζευγαρι με ενα παιδακι. Ειναι suv με τα θετικα που εχει η κατηγορια και ειναι και υβριδικο προσφεροντας (σχετικη) οικονομια για κινηση μεσα στην πολη. Θεωρω οτι οι βενζινοκινητηρες, πλεον, σε συνθηκες αυτοκινητοδρομου, προσφερουν καλη οικονομια (αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο) οποτε και το chr εκει, μια χαρα θα συμπεριφερεται. Παντως και το 'παιχνιδακι' με το γκαζι, δεν νομιζω οτι στο νημα του chr το ανεφεραν ως σοβαρο τροπο για οικονομια σε μεγαλο ταξιδι, πιο πολυ ως παιχνιδι το θεωρουν να δουν ποσο χαμηλα μπορουν να πανε την καταναλωση. Απο τοτε που μπηκαν οι δεικτες αυτοι, πολυ ή λιγο ολοι μας βλεπουμε τι 'σκορ' θα πιασουμε Παλαιοτερα εβλεπες απλα ποσα χρηματα εδινες ανα μηνα/εβδομαδα και αντε οι πιο μερακληδες να μηδενιζαν τον δεικτη χλμ και να εβγαζαν τα χλμ που κανουν με ενα ντεποζιτο
-
Εδω μιλαει tig με dsg με απενεργοποιηση κυλινδρων και εσυ λες το κουγκα 0,5 πανω? Χλωμο φανη
Χλωμό, ξεχλωμό, σε αυτές τι συνθήκες Νίκο έχω κατανάλωση 7.5-8λτ/100χλμ (το έχω ξαναγράψει άλλωστε και όποιος αμφιβάλει μπορεί να έρθει μαζί μου στο επόμενο ταξίδι)! Είχα γράψει μάλιστα ότι μέχρι τα 120 χ.α.ω το Κούγκα είναι αρκετά οικονομικό, αλλά μετά τα 120 χ.α.ω (λόγω αεροδυναμικής περιπτέρου) η κατανάλωση αυξάνεται πολύ, γεωμετρικά θα έλεγα. Όπως επίσης και στην πόλη καίει αρκετά, λόγω βάρους.
ΥΓ: ΟΚ εαν δεν είναι 0.5λτ παραπάνω είναι 0.7 ή 0.8. Θέλω να πώ ότι δεν είναι τεράστια η διαφορά, μιλάμε για €1-1.2 στα 100χλμ. απόσταση.
Φάνη, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, έχοντας εμπειρία από το Focus μου με τον εν λόγω κινητήρα 1.5 TDCi. Σε ταξίδι με το cruise control σταθερά στα 120 Km/h, καίει 4,8 lt/100Km. Άντε το Kuga με τον ίδιο κινητήρα (λόγω βάρους, μετωπικής επιφάνειας, αεροδυναμικής) να καίει 5,5 lt/100Km. Μιλάμε για μια διαφορά από τον Ecoboost σου 2-2,5 lt/100Km που μεταφράζεται (σε συνδυασμό με τη φθηνότερη τιμή ανά λίτρο του diesel) σε περίπου 4 € ανά 100 Km. Σίγουρα δεν τη λες αμελητέα και στην πράξη είναι η μικρότερη δυνατή χρηματική διαφορά μεταξύ των δύο καυσίμων, η οποία θα αυξάνεται είτε με αστική χρήση είτε με μεγαλύτερες ταχύτητες ταξιδιού.
-
ο φανης συγκρινε τον 1.5 ecoboost του με τον 1.5 κινητηρα του tiguan σε καταναλωση, οχι με αλλα ντηζελ!
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
ο φανης συγκρινε τον 1.5 ecoboost του με τον 1.5 κινητηρα του tiguan σε καταναλωση, οχι με αλλα ντηζελ!Σίγουρα; Γιατί εγώ νομίζω ότι η κουβέντα αφορούσε την περιρρέουσα άποψη ότι οι σύγχρονοι βενζινοκινητήρες έχουν φτάσει σε επίπεδα κατανάλωσης πάρα πολύ κοντινά με τα diesel.
Και συγκεκριμένα αυτό το ποστ:
Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί σαν εσένα και ανεβάζουν πραγματικές καταναλώσεις από τούρμπο βενζίνης γιατί αλλού ακούμε και διαβάζουμε για κάτι 7-7.5 μέσα στην πόλη και ότι έχουν φτάσει στο μισό λίτρο διαφορά τα ντίζελ και ποιος ο λόγος να πάρεις αν δεν κάνεις ...από 30000 χλμ και πάνω!!!
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
ο φανης συγκρινε τον 1.5 ecoboost του με τον 1.5 κινητηρα του tiguan σε καταναλωση, οχι με αλλα ντηζελ!Ακριβώς. Harisma, μπερδέυτηκες....ή δεν το έγραψα εγώ καλά. Η σύγκριση αφορούσε σε αμφότερα αυτοκίνητα του βενζινοκινητήρες. Το ποστ μου αφορούσε το σχόλιο του Νίκου για την κατανάλωση του Τίγκουαν 1.5 βενζίνη.
Σαφώς σε σύγκριση με ένα ντίζελ, η οικονομία είναι πολύ μεγάλη!
Όσο για το CHR (off topic on) για κάποιον που κινείται κατά 90% στην πόλη (όπως εγώ), είναι πραγματικά μεγάλη η οικονομία, χωρίς τα αρντηικά των ντίζελ για κίνηση μέσα στην πόλη. Προσωπικά εχω υπολογίσει μια διαφορά ετήσιου κόστους (καύσιμα και τέλη) σε σχέση με το Κούγκα (που είναι βέβαια πιο μεγάλο) περί τα €1.500!!
VW Tiguan 2016