-
Βλέπω στα πρόσθετα για το Tiguan το:
Progressive Steering - Προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης - 167,00 €
Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι, και αν έχει νόημα να το προσθέσει κανείς ?
-
Είχα ρωτήσει για αυτό. Είναι standard στα r line. Χοντρικά όπως μου το μετέφεραν, μειώνει τον αριθμό πλήρων περιστροφών του τιμονιού για να στρίψουν οι Ρόδες, χωρίς όμως να χάνεις σε ακρίβεια όταν στρίβεις λίγο το τιμόνι. Δηλαδή όσο στρίβεις τόσο αυξάνει την 'αναλογία γωνιας τιμόνι με ροδες'.
Χρήσιμο αλλά δεν με ενδιέφερε τόσο ώστε να το πληρώσω 250 ευρώ.>Ο χρήστης Beholder έγραψε:Βλέπω στα πρόσθετα για το Tiguan το:
Progressive Steering - Προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης - 167,00 €
Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι, και αν έχει νόημα να το προσθέσει κανείς ?
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Επιδοσεις 1.6tdi tiguan:
80-110 km/h (3η) 5,7”
karoq
80-110 km/h (3η) 6,0”
3008
80-110 km/h (3η) 5,6”
Πωπωπωπω...βαστα Τούρκο να γεμίσω. Τουλάχιστον κάπως βελτιώνεται η κατάσταση με τα πυκνά αυτόματα των 7-8 σχέσεων.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τελικά στα 33000 του 1.6tdi advance + keyless access, συναγερμο , βασικα λεντ, αναδιπλουμενους, site assist/exit asssist, active info display) τι απαντά ο ανταγωνισμός;
Το 3008 πρέπει να πάμε στην gt line έκδοση και θα λείπουν αρκετά και θα έχουμε περάσει τα 35.
Η Χ1 η ντίζελ εκεί στα 35 είναι πιο κάτω εξοπλιστικά από το advance σωστά;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το 3008 χανει οπως λες και το ελεγα εδω και 2 χρονια αλλα και η x1 δε στεκεται πουθενα απεναντι στο τιγκ ειδικα πετρελαιο παρα μονο στο ονομα
Eντάξει χωρις να εχω οδηγησει το τιγκουαν οπως διαβαζω εκει που χανει το τιγκ σε σχεση με το 3008 ειναι στην πληροφοριά που σου περνα το σύστημα διεύθυνσης σε σχέση με το τιγκ που ειναι πιο ουδετερη, στην ακρίβεια και σαφηνεια του μηχανικου κιβωτιου και στην συμπεριφορά του πισω αξονα ( παρότι πολλαπλων στο τιγκ) στις εγκαρσιες λακουβες , οχι οτι κοπανα το τιγκ αλλα το 3008 τις αντιμετωπιζει καλυτερα οπως γραφουν. Και το αλλο μειον αρκετα σημαντικα για εμενα είναι αυτη η δυστοκια στις 1500 και κατω στροφες του τιγκ. Ο κινδυνος να σου σβησει ή η αναγκη να βαζεις την πρωτη εκει που με αλλα πας με δευτερα καθως και η αναγκη για συχνο ανακάτεμα της κουταλας για να μενεις σχετικα ψηλα σε στροφες δεν το λες και οτι καλυτερο...
τωρα αν αυτα αξιζουν τα 2.5-3 χιλιαδες που ζητά παραπανω το 3008 για να παρεις χωρις εκπτωσεις τον εξοπλισμό του τιγκ στα 33000 είναι θεμα εκτιμησης.
Θυμιστε μου παλι οταν υπολογίζει 420 λτ των χώρο αποσκευων στον τιγκ για πιο λογο τα χανουμε αυτα τα λτ? και ποσα είναι όταν δεν τα χάνουμε?
Παντως εκει που σε κερδίζει σιγουρα το τιγκ ειναι η ευρυχωρια της καμπινας μπροστα παντου και πισω εκτος απο ωμους, η ποιοτητα κατασκευης και η προσοχη ατην λεπτομερεια. -
Ένα βοηθητικό πινακακι που είχα κάνει παλιότερα μαζεύοντας τους χώρους των suv crossover που με ενδιαφέρουν.
Νομίζω είναι χρήσιμο για συγκρισεις.Το τιγκουαν κερδίζει σχεδόν παντού το 3008 σε χώρους.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θεός!>Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ένα βοηθητικό πινακακι που είχα κάνει παλιότερα μαζεύοντας τους χώρους των suv crossover που με ενδιαφέρουν.
Νομίζω είναι χρήσιμο για συγκρισεις.Το τιγκουαν κερδίζει σχεδόν παντού το 3008 σε χώρους.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν και κάτοχος Tiguan νομίζω ότι πρέπει να οδηγήσεις τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν (και αν είναι δυνατόν παραπάνω από μια φορά). Εκεί θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα και θα καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Μερικές φορές εκεί ανατρέπονται όλα. Επίσης μερικές φορές ανατρέπονται και από τη σύζυγο (ειδικά αν θα οδηγάει συχνά το αυτοκίνητο)
-
Σωστές οι παρατηρήσεις του Tkin για την δυστοκία του κινητήρα κάτω από τις 1500 στροφές. Ωστόσο θεωρώ πως οι κάτοχοι γνωρίζοντας το χούι του κινητήρα λογικά μαθαίνουν να ζουν με αυτό και να το συνιπολογίζουν στους χειρισμούς τους ώστε εν τέλει να το εκμηδενίζουν ως πρόβλημα. Άλλοστε το ίδιο κάνει κάθε οδηγός με το όποιο όχημα διαθέτει. Στα Όπελ παραδοσιακά υπήρχε (από ότι έχω ακούσει ακόμη υπάρχει) μια χρονική υστέρηση στην απόκριση του γκαζιού. Συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν στα οπελ που πέρασαν από τα χέρια μου, πρώτα να πατώ το γκάζι και αφού μετρήσω 1,2 δευτερόλεπτα να επιχειρώ να προσπεράσω. Στο 5άρι της Α μου έπρεπε ακόμη και σε ατελείωτες ευθείες που και που να κατεβάζω από 5η σε 4η καθώς η 5η ήταν μόνο για 'απόλυτη ευθεία' αποτελεσματική ή και για κατηφόρα! Στα ΤΟΥΟΤΑ μου με τους πολύ ελαστικούς κινητήρες η δευτέρα είχε συμπεριφορά 'ΟΠΕΛ' κ.ο.κ.
Για το τιγκ ένα πολύ θετικό στοιχείο που έχω μάθει (παρακαλώ επιβεβαιώστε αν ισχύει) είναι η εξαιρετική συμπεριφορά του σε πλευρικούς ανέμους. Αυτό είναι ένα σημείο που χωλαίνουν τα suv. Το τιμόνι μπορεί να μην είναι εκείνο μιας Α αλλά προσωπικά θα μπορούσα να ζήσω με αυτό εάν σε δρόμους όπως η ΑΟ με συχνούς πλάγιους ανέμους, το όχημα θα παρέμενε ακλόνητο σε σχέση με κάποια άλλα ηχηρά ονόματα του χώρου... -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Θεός!>Ένα βοηθητικό πινακακι που είχα κάνει παλιότερα μαζεύοντας τους χώρους των suv crossover που με ενδιαφέρουν.Νομίζω είναι χρήσιμο για συγκρισεις.Το τιγκουαν κερδίζει σχεδόν παντού το 3008 σε χώρους.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τπτ... αφου το ειχα φτιαξει σκεφτηκα να το μοιραστω. Απο αυτα που εχουμε και τις 6 μετρησεις πρωτο συνολικα σε χωρους το τουσον, 2ο τιγκ, 3ο κια, 4ο βολβο, 5ο χ1 , 6ο qq. Φυσικα αν ειχαμε όλα τα στοιχεια πρωτο θα εβγαινε το κοντιακ που οπου μετρηθηκε εκτος απο κεφαλι πισω ειναι πρώτο με δευτερο ενδεχομένως το καροκ αν ειχαμε ολα τα στοιχεια.
Τιγκ, κια, χ1, βολβο, τουσον ειναι παρα πολυ κοντα αξιοσημιωτο ειναι οτι το qq εχει 3-2 το 3008 στις 5 μετρησεις που μπορουν να συγκριθούν!!!
Θα ήθελα και τα νουμερα του c5 air αλλα δεν υπηρχαν όταν εφτιαξα τον πινακα. -
Στις μετρήσεις του autotriti πάντως το 3008 κερδίζει σε όλες τις μετρήσεις την X1 και χάνει μόνο στο χώρο για τα γόνατα από το tiguan. Σε όλες τις άλλες μετρήσεις όπως ο αέρας για τα κεφάλια των εμπρός και των πίσω αλλά και το εσωτερικό πλάτος πίσω που το θεωρώ τον πιο σημαντικό τομέα το 3008 έχει πολύ καλύτερες μετρήσεις από το tiguan... Και μην ξεχνάμε ότι το 3008 είναι μικρότερο σε μήκος και σε ύψος από το tiguan.. Το tiguan φτάνει σχεδόν 4,5 μέτρα και είναι σχεδόν σε μέγεθος όσο το C5 aircross.. Είναι μόλις 1,4 εκατοστά μικρότερο από το C5 aircross... εδώ όποιος προχωρήσει τις εικόνες θα δει τις μετρήσεις: https://www.autotriti.gr/premium/data/n ... _30725.asp
-
Δεν ξέρω τι βγάζει το autotriti πάντως τα νούμερα μου είναι από την πεζω. Τώρα αν μετριέται διαφορετικά σε σχέση με το τιγκουαν δεν το ξερω
-
Ε καλά οι κατασκευαστες ότι θέλουν δίνουν στις μετρήσεις.. Έχουμε δει κάτι γερμανικους κατασκευαστες να δίνουν νούμερα καλύτερα από ότι ισχύουν στην πραγματικότητα και έχουμε δει και κατασκευαστες όπως η Suzuki η Hyundai π.χ να δίνει σχεδον πάντα χειρότερα νούμερα επιδόσεων για το Ο-100.. ότι θέλουν δίνουν οι κατασκευαστες κ για τους χώρους αποσκευών αλλά και για άλλες μετρήσεις η καταναλωσεις .. επίσης το autotriti επειδή τα συγκρίνει μεταξύ τους, τα μετράει προφανώς από το ίδιο σημείο και με την ίδια μέθοδο... Το τι νούμερα δίνουν οι κατασκευαστες μου είναι εντελώς αδιάφορο.
-
Αν οι κατασκευαστές είναι μία φορά αναξιόπιστοι, το ανεκδιήγητο autotsiknopempti είναι 100. Γενικώς αν δε μαζέψεις τα μπογαλάκια σου να πας να δοκιμάσεις ιδίοις όμμασι, δε γίνεται δουλειά.
-
Οι μετρησεις χωρων της πεζω ειναι λαθος και του autotriti σωστες. Οκ
[emoji23][emoji23][emoji23] -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τελικά στα 33000 του 1.6tdi advance + keyless access, συναγερμο , βασικα λεντ, αναδιπλουμενους, site assist/exit asssist, active info display) τι απαντά ο ανταγωνισμός;
Το 3008 πρέπει να πάμε στην gt line έκδοση και θα λείπουν αρκετά και θα έχουμε περάσει τα 35.
Η Χ1 η ντίζελ εκεί στα 35 είναι πιο κάτω εξοπλιστικά από το advance σωστά;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το 3008 χανει οπως λες και το ελεγα εδω και 2 χρονια αλλα και η x1 δε στεκεται πουθενα απεναντι στο τιγκ ειδικα πετρελαιο παρα μονο στο ονομα
Eντάξει χωρις να εχω οδηγησει το τιγκουαν οπως διαβαζω εκει που χανει το τιγκ σε σχεση με το 3008 ειναι στην πληροφοριά που σου περνα το σύστημα διεύθυνσης σε σχέση με το τιγκ που ειναι πιο ουδετερη, στην ακρίβεια και σαφηνεια του μηχανικου κιβωτιου και στην συμπεριφορά του πισω αξονα ( παρότι πολλαπλων στο τιγκ) στις εγκαρσιες λακουβες , οχι οτι κοπανα το τιγκ αλλα το 3008 τις αντιμετωπιζει καλυτερα οπως γραφουν. Και το αλλο μειον αρκετα σημαντικα για εμενα είναι αυτη η δυστοκια στις 1500 και κατω στροφες του τιγκ. Ο κινδυνος να σου σβησει ή η αναγκη να βαζεις την πρωτη εκει που με αλλα πας με δευτερα καθως και η αναγκη για συχνο ανακάτεμα της κουταλας για να μενεις σχετικα ψηλα σε στροφες δεν το λες και οτι καλυτερο...
τωρα αν αυτα αξιζουν τα 2.5-3 χιλιαδες που ζητά παραπανω το 3008 για να παρεις χωρις εκπτωσεις τον εξοπλισμό του τιγκ στα 33000 είναι θεμα εκτιμησης.
Θυμιστε μου παλι οταν υπολογίζει 420 λτ των χώρο αποσκευων στον τιγκ για πιο λογο τα χανουμε αυτα τα λτ? και ποσα είναι όταν δεν τα χάνουμε?
Παντως εκει που σε κερδίζει σιγουρα το τιγκ ειναι η ευρυχωρια της καμπινας μπροστα παντου και πισω εκτος απο ωμους, η ποιοτητα κατασκευης και η προσοχη ατην λεπτομερεια.Εξοπλιστικα εννοουσα οτι χανει το πεζω.
420 εχει οταν τα καθισματα ειναι τερμα πισω και ο πατος στη πανω θεση.
Αν ειναι τερμα μπροστα και αφαιρεθει ο πατος πηγαινει στα 5xx και στα 620 με κιτ.
Οσον αφορα τους πλαγιους ανεμους που αναφερει ο spiros duster σε μενα ειναι βραχος. Δε καταλαβαινει τιποτα σε αντιθεση με x1 π.χ.
Αυτο με την απροθυμια κατω απο τις 1500 το εχουν τα περισσοτερα πετρελαια αλλα περισσοτερο αλλα λιγοτερο. Μια συνηθεια ειναι -
Όπως έχω πει , η υστέρηση που έχει ο 1.6 tdi κάτω από τις 1500 λύνεται με ένα προγραμματάκι revo και παίρνεις γενικά άλλο αυτοκίνητο με +30 άλογα
-
Ναι αλλά θυσιάζεις την εγγύηση. Και πολλοί έχουν πληρώσει και +2 χρόνια επέκταση. Άρα πριν την τετραετία δεν είναι για παιχνίδια.
-
και με +30 αλογα εχεις κανα 1-1.5 λτ επιπλεον καταναλωση, χανεις εγγυηση θες κανονικα αλλα φρενα , εχεις περισσοτερες φθορες στα κινητα μερη κοκ...
-
Τσάμπα χαλιεστε, το όχημα είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ δεύτερο σε πωλήσεις suv. Αυτό τα λέει όλα από μόνο του. Ας κάνει και κανένα προμο η Καρέντα.... πάντως στον συγκεκριμένο diesel κινητήρα το όχημα στα δικά μου χέρια σέρνεται
-
Είσαι κάτοχος του 1.6 ντίζελ; Εντάξει το έχουμε πει όλα αυτά τα ντίζελ 1.5-1.6 του 1 1/2 τόνου δεν βάζουν φωτιά. Πρέπει το αμάξι σε αυτά τα κυβικά να είναι κάτω από 1400 κιλά για να το νιώσεις λίγο.
VW Tiguan 2016