-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Σε δύο εκθέσεις που επισκέφτηκαν σήμερα για να πάρω προσφορές μου είπαν ότι από το νέο έτος θα αυξηθούν τα τελη ταξινομησης κατά περίπου 11%...!
Ο ένας μου είπε ότι σε επικείμενη παραγγελία κλειδώνει η τιμή, ο άλλος ότι θα το επομισθω εγώ. Έχετε ακούσει τίποτα για αύξηση των τελών.?πριν περιπου ενα μηνα μου ειχαν πει οτι η κοσμοκαρ θα εχει τις ιδιες τιμες μεχρι 31/8/18 και οτι οποιαδηποτε αλλαγη θα την επωμιστει ο αγοραστης απο 1/9 και μετα. Το μονο κομματι της τιμης που δεν μπορουν να πουν με σιγουρια ειναι τα τελη κυκλοφοριας. Το καινουριος τιμοκαταλογος (νοεμβριου) που εχει βγει, εχει τα ισχυοντα τελη κυκλοφοριας, αλλα περιμενουν να δουν τι θα γινει απο πρωτοχρονια.
Αν δεις τη συζητηση μας στις προηγουμενες σελιδες, θα δεις οτι η αβεβαιοτητα υπαρχει λογω αλλαγης τροπου μετρησης ρυπων, η οποια επηρεαζει εκτος απο τα τελη κυκλοφοριας και το τελος ταξινομησης . Μου κανει φοβερη εντυπωση ομως που σου ειπε ο ενας οτι ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ θα αυξηθουν τελη ταξινομησης. Εκτος αν φοβουνται οτι θα υπαρχουν μεγαλοι χρονοι αναμονης για νεα αυτοκινητα και σκεφτονται οτι σε παραγγελια που μπει τον ιανουαριο μπορει να το αυτοκινητο να μην εχει εκτελωνιστει εως 31/8. Δεν διευκρινισα ποτε αν αυτο το 'κλειδωμα' τιμων ισχυε για αυτοκινητα που θα εκτελωνιζοταν μεχρι 31/8 ή για αυτοκινητα που θα εμπαιναν παραγγελια εως 31/8.Αν ενδιαφερεσαι για αγορα μεσα στον επομενο χρονο (ανεξαρτητου μαρκας), περιμενε μεχρι να εχουν ολοι σαφη εικονα των ρυπων που θα ισχυσουν για την νεα χρονια και μετα μην καθυστερησεις πολυ να βαλεις παραγγελια. Δεν θελω να επεκταθω περισσοτερο μιας και τα εχουμε συζητησει εις μακρος εδω, ψαξε λιγο τις προηγουμενες σελιδες (πριν το debate γυρω απο το αν ειναι ασφαλες να πηγαινει ενα αυτοκινητο με 200χλμ/ω για μεγαλο χρονικο διαστημα )
Αναφέρομαι στα τέλη ταξινομησης. Όχι στα τέλη κυκλοφορίας. Τα τελη ταξινομησης μου είπαν ότι θα αυξηθούν.
-
Δεν εχει αναφερθει πουθενα αλλαγη στους πινακες τελων ταξινομησης. Αυτο που θα γινει, ειναι αυτο που σου γραφω, οτι δηλαδη επειδη θα αυξηθουν οι μετρησιμοι ρυποι, καποια αυτοκινητα θα αλλαξουν ποσοστο επιβαρυνσης στο τελος ταξινομησης λογω του περιβαλλοντικου 'penalty'. Εννοειται οτι αυτη η αλλαγη θα επιφερει και αλλαγη στα τελη κυκλοφοριας, αλλα εκει η προσθετη επιβαρυνση ειναι πολυ μικροτερη.
Ριξε μια ματια μερικες σελιδες πισω, οπου τα εχουμε συζητησει αναλυτικα. -
Οι εταιρίες που αναφέρω εχουν προσαρμόσει τους κινητήρες τους μήνες τώρα.
Μίλησαν για αύξηση στα τέλη ταξινομησης, όχι για αύξηση στους τύπους που αλλάζουν τα τελη ταξινομησης.Μπορεί να έριχναν παπατζες για να πουλήσουν εδώ και τωρα τα ετοιμοπαραδοτα και να μην ισχύει τίποτα τελικά.
Απλά το αναφέρω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω.
-
Ο χρήστης chronis.marinis έγραψε:
Οι εταιρίες που αναφέρω εχουν προσαρμόσει τους κινητήρες τους μήνες τώρα.
Μίλησαν για αύξηση στα τέλη ταξινομησης, όχι για αύξηση στους τύπους που αλλάζουν τα τελη ταξινομησης.Μπορεί να έριχναν παπατζες για να πουλήσουν εδώ και τωρα τα ετοιμοπαραδοτα και να μην ισχύει τίποτα τελικά.
Απλά το αναφέρω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω.
Λυπαμαι, αλλα δεν μπορω να στο εξηγησω καλυτερα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από προσωπική εμπειρία, άριστο αυτοκίνητο κόπηκε σε δημόσιο για παρέκκλιση 2% στο φρενόμετρο. Μπορεί να ήθελαν απλά λάδι, αλλά δεν μου το ζήτησαν. Αντιστρόφως, μεγάλα μπουρδέλα πέρασαν άνετα στα ιδιωτικά...Αν σε έκοψε για 2% απόκλιση, μάλλον τη σωστή λειτουργία της τσέπης του εξασφάλισε και σίγουρα όχι τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου, αφού τα όρια για να θεωρηθεί κατι τετοιο σοβαρή έλλειψη και να κοπεις είναι πολύ μεγαλύτερα. Είτε κάτι δεν μας λες είτε ο υπάλληλος παρανόμησε (το δεύτερο αποδεικνυει ότι και το δημόσιο κάθε άλλο παρά θεματοφύλακας της νομιμότητας είναι).
https://www.kteohellas.gr/category/99/νεο-απλοποιημενο-δελτιο-κτεο.html
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
https://korkortonline.se/en/theory/reaction-braking-stopping/
Δειτε και μετα τα μετρα ακινητοποιησης του αυτοκινητου σας στις ταχυτητες που θελετε και βγαλτε συμπερασμα.
Τα τιγκουαν τι αποστασεις ακινητοποιησης επιτυγχανει;
Υπαρχουν σχετικες δοκιμες;Στα τουνελ μη τρεχετε με πολυ υψηλες ταχυτητες. Ο κινδυνος πολλαπλασιαζεται.
36 μετρα με επαναλαμβανομενες μετρησεις!!!
Κορυφαια απλα ενω μερικοι εδω μεσα το περασαν στο ντουκου γιατι ειναι vwΣτα οποία μέτρα δεν έχεις υπολογίσει την απόσταση που θα έχεις διανύσει μέχρι να ξεκινήσεις να πατάς το φρένο (reaction distance) και η οποία είναι τουλάχιστον άλλα 20 μέτρα.
Στα 200Kmh η reaction distance προφανώς διπλασιάζεται, ενώ η απόσταση φρεναρίσματος τετραπλασιάζεται.Αν επομένως με το Tiguan θέλεις 36+20=56 μέτρα για να φρενάρεις από τα 100Kmh, τότε για να ακινητοποιηθείς από τα 200Kmh θέλεις 144+40=184 μέτρα! Οπότε αν δεις κάτι μπροστά σου στα 200 μέτρα να σου κόβει τον δρόμο, πιθανότατα θα προλάβεις να σταματήσεις εγκαίρως! [emoji106]
Να βρε εννοειται αυτο πως υπαρχουν καποια μετρα μεχρι ν α πατησεις φρενο αλλα εχουμε μονο μια σταθερα να συγκρινουμε και αυτη ειναι το αμαξι τι κανει
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από προσωπική εμπειρία, άριστο αυτοκίνητο κόπηκε σε δημόσιο για παρέκκλιση 2% στο φρενόμετρο. Μπορεί να ήθελαν απλά λάδι, αλλά δεν μου το ζήτησαν. Αντιστρόφως, μεγάλα μπουρδέλα πέρασαν άνετα στα ιδιωτικά...Ο υπάλληλος ήταν σαφέστατος στο τι ακριβώς χρειαζόταν. [emoji14] Όχι το αυτοκίνητο, η τσέπη του.
Πριν τα ιδιωτικά αυτό το ψυχαναγκαστικό ψείρισμα ήταν κανόνας για τα καλοσυντηρημένα ιχ ώστε να μην ξεφεύγει κανένας χωρίς να περάσει από το παγκάρι. Από τα σαπάκια τα παίρνανε ούτως ή άλλως. -
Απορώ ποιος έφτιαξε πάλι δημόσια ΚΤΕΟ.
Ολα μα ολα ιδιωτικοποίηση ....
μόνο καλά σχολεία με αριστεία και νοσοκομεία με τίμιους γιατρούς και νοσηλευτές με πόθεν εσχες και στην κοκοτρυπιδα τους στο δημόσιο. Τίποτα άλλο! -
Ο χρήστης dtzgr έγραψε:
Από προσωπική εμπειρία, άριστο αυτοκίνητο κόπηκε σε δημόσιο για παρέκκλιση 2% στο φρενόμετρο. Μπορεί να ήθελαν απλά λάδι, αλλά δεν μου το ζήτησαν. Αντιστρόφως, μεγάλα μπουρδέλα πέρασαν άνετα στα ιδιωτικά...
Αν σε έκοψε για 2% απόκλιση, μάλλον τη σωστή λειτουργία της τσέπης του εξασφάλισε και σίγουρα όχι τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου, αφού τα όρια για να θεωρηθεί κατι τετοιο σοβαρή έλλειψη και να κοπεις είναι πολύ μεγαλύτερα. Είτε κάτι δεν μας λες είτε ο υπάλληλος παρανόμησε (το δεύτερο αποδεικνυει ότι και το δημόσιο κάθε άλλο παρά θεματοφύλακας της νομιμότητας είναι).
https://www.kteohellas.gr/category/99/νεο-απλοποιημενο-δελτιο-κτεο.html
Δεν το διατύπωσα σωστά. 2% πάνω από το όριο, δεν θυμάμαι την συνολική παρέκκλιση, αλλά κάπου έχω το χαρτί. Το μηχάνημα του συνεργείου έδειξε παρέκκλιση κάτω από το όριο πάντως. Μια ρύθμιση 5 λεπτών στα πίσω τάμπουρα και το αυτοκίνητο πέρασε άνετα τον επανέλεγχο χωρίς λάδωμα. Τέτοιο 'άγχος' δεν υφίσταται στα ιδιωτικά... και χωρίς μηχανή να πάει αυτοκίνητο, θα περάσει!!!
-
Καλησπερα θέλω να βάλω καλύμματα καθισμάτων .Βλεπω ότι σε αυτά τα τετραγωνάκια που κάνουν τα καθίσματα θα μαζέψουν βρώμια.Εχει βάλει κανείς ;που να κοιτάξω ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μια συμβουλή μόνο. Όπου και αν κοιτάξεις, βάλε τουλάχιστο καλύμματα ποιότητας και όχι δεύτερα σε σχέση με το ύφασμα του τιγκ. Αλλιώς πως θα το χαρείς? Προσέχοντας να τα βρει καθαρά ο επόμενος?
-
@ils
Καλησπερα θέλω να βάλω καλύμματα καθισμάτων .Βλεπω ότι σε αυτά τα τετραγωνάκια που κάνουν τα καθίσματα θα μαζέψουν βρώμια.Εχει βάλει κανείς ;που να κοιτάξω ;Και να το πάρει ο επόμενος με ταπετσαρίες του κουτιού ?Κοίτα να τα απολαύσεις ως έχουν και αν φθαρούν να βάλεις τότε καλύματα
-
Χαχαχα, έτσι έκανα εγώ στα περισσότερα μέχρι τώρα. Ο επόμενος χαιρόταν και όχι μόνο τα καθίσματα.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Μια χαρά και ασφαλεστατες ταχύτητες είναι αυτές σε τέτοιο δρόμο , μην τρελαθουμε τελείως!
160 -200 παντού με μέτρια κίνηση σε καλή ποιότητα οδοστρώματος δεν είναι επικίνδυνη με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.
Εκεί που διαφωνώ είναι πως η κατανάλωση αυτή είναι απόλυτα εφικτή με τις ίδιες συνθήκες από οποιοδήποτε βενζινοκίνητο τουρμπακι χατσμπακ μέχρι 1600 κυβικά αν δεν σε κόβουν συνέχεια στην αριστερή και δεν το φοβάσαι στις στροφές.Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
160 χλμ δεν είναι επικίνδυνα για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο; Τα 200χλμ παραείναι επικίνδυνα. Η πεποίθηση πως το αυτοκίνητο είναι ασφαλές, γιατί έχει τόσους αερόσακους, κράτημα πολύ καλό κλπ, έχει οδηγήσει κάποιους στο νοσοκομείο με σπασμένα κόκαλα....Αυτές οι ταχύτητες κατά τη γνώμη μου, που μπορεί να είναι και λάθος, είναι ασφαλείς σε μονοθέσια της F1 ή σε αυτοκίνητα με Roll Bar.
-
Ο χρήστης tsotsos έγραψε:
@ils
Καλησπερα θέλω να βάλω καλύμματα καθισμάτων .Βλεπω ότι σε αυτά τα τετραγωνάκια που κάνουν τα καθίσματα θα μαζέψουν βρώμια.Εχει βάλει κανείς ;που να κοιτάξω ;Και να το πάρει ο επόμενος με ταπετσαρίες του κουτιού ?Κοίτα να τα απολαύσεις ως έχουν και αν φθαρούν να βάλεις τότε καλύματα
Αν είναι να το πουλήσω πιο εύκολα και ίσως και περισσότερα, δεν το πολύ κυκλοφορώ κιόλας [emoji41]
Σάμπως θα σεβαστεί κανας καφρος εκεί έξω την περιουσία μου ; -
Εδώ δεν το σέβονται (ενίοτε) οι αντιπρόσωποι που στα πουλάνε και είναι η δουλειά τους να στο δίνουν στην πένα (μιλάω πάντα για καινούργιο, την άποψη μου για ετοιμοπαράδοτο την ξέρετε ήδη), ο ξένος θα το προσέξει; Προσωπικά θα έβαζα κάτι για να το προστατέψω εγώ και βα το χαρώ άγω περισσότερο και θα έβαζα και κάτι καλο, αλλιώς ως έχει και όσο αντέξει. Όχι τίποτα, να δούμε αυτή η ποιότητα κατασκευής ποσό ποιότητα είναι τελικά.
-
Σημερινή τιμή για tiguan 1,5 αυτοματο Rline+ φώτα led+ ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών με το κλειδί 29Κ. Τα ίδια πάνω κάτω σε Q3 34K. Με απαλλαγή τριτεκνου είναι οι τιμές. Νομίζω η διαφορά τιμής είναι αρκετά μεγάλη. Και DS7 CROSSBACK που το είδα σήμερα για λίγο και έπαθα πλάκα 30,5Κ στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμου
-
παρακαλω το οτι εχετε απαλλαγη τριτεκνου να το βαζετε στην αρχη αρχη του ποστ, ωστε να αποφυγουμε εγκεφαλικα
-
Ο χρήστης iraklis1 έγραψε:
Σημερινή τιμή για tiguan 1,5 αυτοματο Rline+ φώτα led+ ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών με το κλειδί 29Κ. Τα ίδια πάνω κάτω σε Q3 34K. Με απαλλαγή τριτεκνου είναι οι τιμές. Νομίζω η διαφορά τιμής είναι αρκετά μεγάλη. Και DS7 CROSSBACK που το είδα σήμερα για λίγο και έπαθα πλάκα 30,5Κ στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμουη διαφορά μεταξύ vw με Audi πολύ πολύ πρόχειρα εκεί βρίσκεται κοντά στο πεντοχίλιαρο ασχέτως απαλλαγής τριτέκνου. Έχοντας τερματίσει τον έλεγχο αγοράς, γλύτωσα το «γύρισμα ματιού»...
-
Ο χρήστης louis k έγραψε:
Σημερινή τιμή για tiguan 1,5 αυτοματο Rline+ φώτα led+ ηλεκτρικό άνοιγμα χώρου αποσκευών με το κλειδί 29Κ. Τα ίδια πάνω κάτω σε Q3 34K. Με απαλλαγή τριτεκνου είναι οι τιμές. Νομίζω η διαφορά τιμής είναι αρκετά μεγάλη. Και DS7 CROSSBACK που το είδα σήμερα για λίγο και έπαθα πλάκα 30,5Κ στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμου
η διαφορά μεταξύ vw με Audi πολύ πολύ πρόχειρα εκεί βρίσκεται κοντά στο πεντοχίλιαρο ασχέτως απαλλαγής τριτέκνου. Έχοντας τερματίσει τον έλεγχο αγοράς, γλύτωσα το «γύρισμα ματιού»...
εχεις καταληξει καπου τελικα ή περιμενεις τους ρυπους και τα τελη κυκλοφοριας;
VW Tiguan 2016