-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Έχεις λάθος άποψη. Δύο αυτοκίνητα diesel και βενζίνης με ίδια ιπποδύναμη θα δώσουν παρόμοια τελική. Το φάσμα των στροφών δεν θα παίξει κανένα ρόλο γιατί το καθένα θα έχει κιβώτιο με τις σχέσεις που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο κινητήρα.Το περισσότερο το έγραψα για τους χρόνους και τις επιδόσεις γενικότερα
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Έχεις λάθος άποψη. Δύο αυτοκίνητα diesel και βενζίνης με ίδια ιπποδύναμη θα δώσουν παρόμοια τελική. Το φάσμα των στροφών δεν θα παίξει κανένα ρόλο γιατί το καθένα θα έχει κιβώτιο με τις σχέσεις που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο κινητήρα.
Το περισσότερο το έγραψα για τους χρόνους και τις επιδόσεις γενικότερα
Και πάλι, λάθος έχεις.
-
Όπως και να χει όμως η βενζίνη δίνει περισσότερο και προφανώς λόγω του μεγαλύτερου φάσμα στροφών.
Έχεις λάθος άποψη. Δύο αυτοκίνητα diesel και βενζίνης με ίδια ιπποδύναμη θα δώσουν παρόμοια τελική. Το φάσμα των στροφών δεν θα παίξει κανένα ρόλο γιατί το καθένα θα έχει κιβώτιο με τις σχέσεις που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο κινητήρα.
Καταρχήν για να έχουν ίδια ιπποδύναμη βενζίνη και πετρέλαιο θα έχουν διαφορα στα κυβικά.
Με τέτοια διαφορα στα κυβικά μπορεί όντως να πετύχουν παρόμοιες τελικές με τον κανόνα παντως να είναι στη βενζίνη για τελικές.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Δες παρακάτω ποσο ακόμα έχει να δώσει το βενζινης που κοροϊδεύεις
Δε θα το λεγα.. Είσαι με 6η (overdrive)?
Με το scirocco 1.4 122ps, τελική έπιανα ψηλά στην πέμπτη στις υψηλές στροφές και μόλις έβαζα 6η κρέμαγε και το πολύ να πήγαινε λίγο παραπάνω από τα δικά σου χλμ..
Όπως και να χει όμως η βενζίνη δίνει περισσότερο και προφανώς λόγω του μεγαλύτερου φάσμα στροφών.
Μολις είχε μπει η 6η στο αυτόματο.
Στη συγκεκριμένη φάση ήμουν και σε normal mode κιβωτίου καθως και comfort mode αμαξιού.
Με αμφότερα σε σπορ θα ήμουνα ακόμα παρακάνω και η 6η θα είχε μπει παραπάνω (το έχω δοκιμάσει και πιάσει κοντέρ και 210 αλλά δεν αναφέρω περισσότερα γιατί θα κατέβω και άλλο ηλικιακά [emoji6]. )
Εγώ ένα παράδειγμα εύρους ισχύος θέλησα να δώσω και στην κουβέντα βγήκαν ανωριμότητες, κουβάδες κλπ. -
Και πάλι, λάθος έχεις.Καταρχήν για να έχουν ίδια ιπποδύναμη βενζίνη και πετρέλαιο θα έχουν διαφορα στα κυβικά.
Με τέτοια διαφορα στα κυβικά μπορεί όντως να πετύχουν παρόμοιες τελικές με τον κανόνα παντως να είναι στη βενζίνη για τελικές.
Μολις είχε μπει η 6η στο αυτόματο.
Στη συγκεκριμένη φάση ήμουν και σε normal mode κιβωτίου καθως και comfort mode αμαξιού.
Με αμφότερα σε σπορ θα ήμουνα ακόμα παρακάνω και η 6η θα είχε μπει παραπάνω (το έχω δοκιμάσει και πιάσει κοντέρ και 210 αλλά δεν αναφέρω περισσότερα γιατί θα κατέβω και άλλο ηλικιακά . )
Εγώ ένα παράδειγμα εύρους ισχύος θέλησα να δώσω και στην κουβέντα βγήκαν ανωριμότητες, κουβάδες κλπ.Εν μέρει καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, άσε που μερικοί γαβγίζουμε και βγάζουμε την ουρά μας απ'έξω.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καταρχήν για να έχουν ίδια ιπποδύναμη βενζίνη και πετρέλαιο θα έχουν διαφορα στα κυβικά.Με τέτοια διαφορα στα κυβικά μπορεί όντως να πετύχουν παρόμοιες τελικές με τον κανόνα παντως να είναι στη βενζίνη για τελικές.
Τα κυβικά δεν μπαίνουν στην κουβέντα. Γιατί αντίστοιχα θα έπρεπε να μπει στην κουβέντα και το μεγαλύτερο βάρος ενός κινητήρα diesel μεγαλύτερου κυβισμού...
Είπαμε για παρόμοια ιπποδύναμη, γιατί μόνο έτσι έχει νόημα η σύγκριση. Και παρόμοια ιπποδύναμη = παρόμοιες επιδόσεις. Μην σου πω ότι αν πρέπει να βρούμε διάφορες, συχνά έχουν και μικρό προβάδισμα τα diesel λόγω μεγαλύτερης ροπής.
Χαρακτηριστική περίπτωση η σύγκριση μεταξύ κινητήρων της Ford, όπου ο 1.5 TDCi των 120 ίππων γενικά προσφέρει ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον 1.0 Ecoboost των 125 ίππων!
-
Ναι βρε συ δεν τα βάζω αλλά στη Χ1 πχ που ξέρω στα 1500 ο βενζινης βγάζει 140 και ο diesel 116. Ο πρώτος έχει κανα 30αρι περισσότερη τελική.
-
Εγώ ένα παράδειγμα εύρους ισχύος θέλησα να δώσω και στην κουβέντα βγήκαν ανωριμότητες, κουβάδες κλπ.
Εγώ πάλι θυμάμαι και κάτι αλεπούδες με τα κρεμασταρια τους για επιχειρήματα ...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εγώ ένα παράδειγμα εύρους ισχύος θέλησα να δώσω και στην κουβέντα βγήκαν ανωριμότητες, κουβάδες κλπ.
Εγώ πάλι θυμάμαι και κάτι αλεπούδες με τα κρεμασταρια τους για επιχειρήματα ...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ως αντεπιχειρήματα στους κουβάδες έχω κι αλλα, αν θες [emoji6]
-
ρε συ άις, επατησες? πολυ? μυγακια και σκονη? εδω βαζεις τα παιδια ξυπολητα...
...και μετα λες γιατι εβγηκε ο συριζα...ΑρΕς
τι τρωγεστε ωρε με τα 200? σγα, τα πιανς μια φορα και βγαζεις φωτο. μετα τη δειχνεις και τη κανεις και μπακ απ να μην τη χασεις. δεν θα τα ξαναπιασεις.
τα νοξ, εχουν πραγματι μια αισθηση ωραια οτι θα τα κανουν ολα και γρηγορα. αλλα πανω που αρχιζει το μπαλαμουτι, ξεψυχανε. τα σι-οου-δυο ειναι πιο γουσταριστα, εχουνε καλυτερο φορπλέι.
τα σαλονια τα βαρια βεβαια, μοιαζουν σαν τα μαρμαρα που εβαζαμε στις κατηφορες. γλυστρανε καλα, αλλα μετα ειναι βαρια στο ανεβασμα...
γενικως οτιδηποτες με πανω απο δεκακιλο στο πονυ, δεν πα να πιανει και τρακοσια, θελει διαδρομο απογειωσης... -
2436 ποστ έγραψες το φοβερό επιχείρημα για το ότι ζηλεύουμε την επιλογή σου με την φοβερή παροιμία της αλεπούς...και ποστ 2438 έγραψα για τον κουβά...
Από την ευκολία που διαστρεβλωνεις τόσο φανερά γραπτά που τα βλέπουμε ολοι καταλαβαίνω πόσα ακόμα έχει να δώσει η χ1 στα 185 , ότι καίει 7.5 και το κασκαι 7!!!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τόσα χρήματα για να βλέπεις αυτο το καντράν. Το 106 rallye που είχα πάρει πρίν 18 χρόνια ειναι αξεπέραστο μπροστα σε αυτο. (έχει ακόμη θερμοκρασία νερου,λαδιού).
Το οικονομόμετρο έχει περίπου 15/100. Προσωπικά με αυτοκίνητο diesel 3000 κυβικά ( τα διπλά ) 300 άλογα (τα διπλά) 6 κύλινδροι ( οι διπλοί) για ροπη έχω 70 κιλά (μπορει και εδω να είμαι στα διπλά κιλά και παραπάνω) κάνω το Αθήνα - Λονδίνο με λιγότερα λίτρα. Ειδικά στην Γερμανία που δεν έχει όρια είμαι στα 180 και πάνω για αρκετή ώρα. -
Ελα μη χαλιεστε. Ενα καφενειο ειμαστε ολοι παρεουλα.
Ασχετο, ολο εκτος θεματος ειμαι αλλα ο.κ ζητω συγνωμη προκαταβολικα.
Το μαζντα που αναφερθηκε το ξερω διοτι εκανα καποια ταξιδακια με αυτο. Αυτοκινηταρα το ατιμο. Δεν σου γεμιζει το ματι το εσωτερικο, αν και εχει εξαιρετικη ποιοτητα. Αλλα ηταν αυτοκινηταρα.
Μου εκανε εντυπωση το ποσο φλατ ηταν σε ανοιχτες καμπες παρα το υψος του. Στα ταξιδια φουλ φορτωμενο με 140 150 στο δεκαρι η καταναλωση. Μια χαρα δηλαδη για το βαρος τα αλογα και την αεροδυναμικη του.
-
Μην σου πω ότι αν πρέπει να βρούμε διάφορες, συχνά έχουν και μικρό προβάδισμα τα diesel λόγω μεγαλύτερης ροπήςΣε καμία περίπτωση. Αυτό που μετράει είναι η ροπή που φτάνει στις ρόδες και 9 στις 10 φορές τα βενζινοκίνητα υπερτερούν.
-
Στο εσωτερικό του μαζντα 7 χρόνια δεν ακούστηκε κιχ. Έστριβε πολύ ομαλά για τον όγκο του. Κατανάλωση όμως 10-11 είχε ως τα 110-120 . Στα 140-150 και φορτωμένο τσιμπούσε.
Το αμάξι ήταν απόλαυση όταν στα 140 από 5η κατεβαζες 4η σηκωνόταν σούζα έπιανε τα 180 σε 5 δευτερόλεπτα!...απλά τα 1100 που ήθελε κάθε χρόνο σε τέλη και φόρους με κούρασαν, όπως και το χαμόγελο του βενζινα οπότε με έβλεπε... κατά τα άλλα ούτε λάμπα δεν ζήτησε το καημένο...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Δεν αντιλεγω, εχουν περασει χρονια. Θυμαμαι σιγουρα το δεκαρι. Δεν ξεχνιεται αυτο.
Οντως, εκρυβε αριστοτεχνικα τα χιλιομετρα που ταξιδευε και ηταν τοσο γρηγορο που ντροπιαζε μικρα επιδοξα gti
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
2436 ποστ έγραψες το φοβερό επιχείρημα για το ότι ζηλεύουμε την επιλογή σου με την φοβερή παροιμία της αλεπούς...και ποστ 2438 έγραψα για τον κουβά...
Από την ευκολία που διαστρεβλωνεις τόσο φανερά γραπτά που τα βλέπουμε ολοι καταλαβαίνω πόσα ακόμα έχει να δώσει η χ1 στα 185 , ότι καίει 7.5 και το κασκαι 7!!!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ζηλεύει κάποιος ή μη δεν είναι το θέμα και σκοτιστηκα προσωπικα.
Άλλωστε η παροιμία πήγαινε γενικά στις μαλακιες που γράφονται. Παραπάνω όσων λες είχαν γραφτεί για κατηφορες καθώς και αλλα ηλιθια ή κακοπροαιρετα σχόλια.Ξέρεις πραγματικά δεν έκατσα να προσέξω ποιος έγραψε ποια μαλακια ακριβώς.... για να απαντήσω και πιο προσωπικά. Άσε που μια χαρά συμφώνησες και εσύ στα παραπάνω περί κατηφόρας. Και άσε τα περί διαστρευβλωσης γιατί μάλλον κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια που μας παραπέμπεις και σε ποστς κιόλας....
Σε κάθε περίπτωσης απάντησα απλά στο ίδιο μοτίβο. Ξέρεις μια κουβέντα ξεφεύγει εύκολα αν δεν προσέχεις πως γράφεις...... αλλά μην περιμένεις μόνο τη μια πλευρά να είναι με το σταυρο στο χέρι.
Τώρα για τις καταναλωσεις που γράφω είναι απλά διαπιστωμένο από εμένα προσωπικά στην ίδια διαδρομή και με το ίδιο φορτίο και το καταγράφω. Δεν θες να με πιστέψεις, μην το κάνεις...
Εγώ το είδα με τα μάτια μου πάντως. Και γενικά με τον 1,5 στο QQ αυτά τα φανταστικά νούμερα με 4 λίτρα δεν τα είχα δει ποτε σε ταξίδι.
Η γενική κατανάλωση ήταν για 14000 χλμ στα 6 κολλημενη οπότε ναι με ζόρι σε υψηλές ταχύτητες, κλιμα και επιβάτες το 7 στο οικονομομετρο το έπιανε άνετα. -
Καλησπέρα,
θα ήθελα οι ιδιοκτήτες να μου πουν την εμπειρία τους με το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος front assist. Αν φρενάρει συχνά και χωρίς αιτία το αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μην σου πω ότι αν πρέπει να βρούμε διάφορες, συχνά έχουν και μικρό προβάδισμα τα diesel λόγω μεγαλύτερης ροπής
Σε καμία περίπτωση. Αυτό που μετράει είναι η ροπή που φτάνει στις ρόδες και 9 στις 10 φορές τα βενζινοκίνητα υπερτερούν.
Εντάξει, είναι γνωστή η εμμονή σου, που φτάνει σε σημείο να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα... 9 στις 10 φορές, για να μην πω 99 στις 100, το diesel έχει μεγαλύτερη ροπή (στο στρόφαλο, στις ρόδες ή όπου αλλού θέλεις) από το αντίστοιχης ιπποδυναμης βενζίνη.
Κάνε ένα κόπο να δεις το παράδειγμα που έφερα με 1.5 TDCi (120 ίπποι και 27 κιλά ροπής) και 1.0 Ecoboost (125 ίπποι και 17 κιλά).
-
Έχεις πλάκα όταν με κατηγορείς για εμμονές. Δες απλά τα νούμερα του V-Box!!!
VW Tiguan 2016