-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Οι αναλογίες του είναι άριστες για εμένα ενώ μάλλον ένας υπέργυρος εκτός της πολυτέλειας δεν θα μπορέσει να εκτιμήσει και πολλά. Στα χέρια όμως κάποιου μεταξύ 40 και 50 με καλές ικανότητες μπορεί να μετατραπεί σε πρώτης τάξεως offroader ενώ και για πολυήμερες διακοπές 4μελούς οικογένειας νομίζω και πάλι πως θα πρέπει να έχουν τη γκρίνια απαραίτητο συστατικό του χαρακτήρα τους ώστε να του βρουν ψεγάδια. Περισσότερο tuareg και λιγότερο golf θα συμπληρώσω.Θα συμφωνήσω ότι θα είναι πολύ καλό οικογενειακό, ενώ και εμένα μου θυμίζει περισσότερο το νέο Tuareg παρά το Golf και αυτό είναι στα θετικά του.
Δεν πιστεύω όμως με τίποτα, ότι το Tiguan θα γίνει ποτέ στα χέρια του ιδιοκτήτη ένα πρώτης τάξεως offroader. Με εξαιρέσεις αυτοκίνητα όπως το Duster σου, το Jimny και ίσως 1-2 ακόμη, όλα τα υπόλοιπα SUV θα συναντήσουν στην ζωή τους μόνο βατούς χωματόδρομους και πεζοδρόμια. Όσο βρίσκεις στο youtube βίντεο με τις απίστευτες περιπέτειες ενός QQ εκτός δρόμου (ελάχιστα δηλαδή), άλλο τόσο θα δεις για το Tiquan ή την Χ1. Και δεν εννοώ τα προωθητικά βίντεο των εταιρειών, που βάζουν τους δημοσιογράφους σε συγκεκριμένες πίστες, από όπου γνωρίζουν από πριν ότι τα μοντέλα τους δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια.
-
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Youtube VideoΚαι εγώ νόμιζα θα έβαζες το κλασσικό που είχε μπει στο topic της X1
Δεν λέω ότι δεν μπορούν να βγουν εκτός δρόμου, οι ιδιοκτήτες τους δε θα τα βγάλουνε. Η πλειονότητα τουλάχιστον, σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη ενός Duster για παράδειγμα, που θεωρεί το αυτοκίνητο του περισσότερο 'εργαλείο' για εκτός δρόμου (και τέτοια είναι η φιλοσοφία του).
Το Tiquan θα το πάρει αυτός που θέλει ένα υπερυψωμένο Golf, με μεγαλύτερους χώρους. Όταν μου δίνουν το QQ με λάστιχο 225/45 R19, τι offroad να κάνει ο άλλος;
-
καλά και αυτό είναι τρελό βίντεο!
αλλά μιας και είμαστε στο θέμα του tiguan...είπα να βάλλω tiguan!
Πάντως έχεις δίκιο για τη χρήση...Αναρωτιέμαι...αυτοί που υποβάλλουν τα αυτοκίνητά τους σε τέτοια βασανιστήρια...πώς τα καθαρίζουν από...κάτω;;;
(μάλλον ΔΕΝ ε;...) -
Αντρεα κασκαι οσο και να το λες ή να διαφωνεις το τιγκουαν ειναι πιο πανω κατηγορια ποιοτικα πλησιαζοντας την x1 παρα το κασκαι. Λυπαμαι που σου το λεω και ισως σε στενοχωρει.
Ειναι ιδια φαση το golf με το pulsar. Μια κλαση πανωΣτάλθηκε απο s4 με tapa
-
Μην λυπάσαι ο καθένας κάνει τις επιλογές του!!
Είχα Golf V κουδουνίστρα και ήμουν ο καλύτερος πελάτης της αντιπροσωπείας...
Το έδωσα και υσήχασα με το Nissan....
Την ξέρω την καλύτερη ποιότητα των VW από πρώτο χέρι!! -
Andreas κι εμεις ειχαμε στην οικογενεια την προηγουμενη b180 και τωρα την καινουρια. Η πρωτη ετριζε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μια ακουγες απ το πορτ μπαγκαζ, μια απ τη πισω πορτα, μετα μπροστα.. Στην αντιπροσωπεια κατι εκαναν, εφτιαχνε και μετα απο ενα διαστημα ξαναρχιζε.
Αυτη που εχουμε τωρα ειναι πολυ καλη και δεν ακουγεται τιποτα.Οποτε εγω τι πρεπει να πω; Μακρια απο mercedes γιατι τελικα ειναι της πλακας, ή ποσο ποιοτικη ειναι;
Καλες οι πρωπικες εμπειριες και φυσικα μας επηρεαζουν σε μετεπειτα επιλογες , ομως δεν μπορουμε να τις γενικευουμε.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ρε παιδιά τι παραπάνω κατηγορία..
.... Στο γκολφ δεν βασίζεται;Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
The BMW and the Volkswagen are similarly sized with the latter being marginally bigger while the Q3 a little shorter and narrower. This becomes apparent inside, where the Tiguan and X1 offer generous accommodation for four adults or five at a pinch while the Q3 feels a little cramped in the back. It’s the same story in the boot – the Audi’s 420-litre load bay – though reasonable – isn’t a match for the 505-litre BMW, which in turn is put in the shade by the enormous 615 litres mustered by the Volkswagen.
https://www.carwow.co.uk/blog/Audi-Q3-v ... BMW-X1-581 -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ρε παιδιά τι παραπάνω κατηγορία..
.... Στο γκολφ δεν βασίζεται;Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Το σασι ειναι ιδιο μιας και σ αυτο βασιζονται με διαφορες παραλλαγες μοντελα απο το πολο εως και το πασσατ. Παραπανω κατηγορια εννοουμε ποιοτικα μιας και φτανει σε επιπεδα x1 πλεον
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Andreas κι εμεις ειχαμε στην οικογενεια την προηγουμενη b180 και τωρα την καινουρια. Η πρωτη ετριζε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μια ακουγες απ το πορτ μπαγκαζ, μια απ τη πισω πορτα, μετα μπροστα.. Στην αντιπροσωπεια κατι εκαναν, εφτιαχνε και μετα απο ενα διαστημα ξαναρχιζε.
Αυτη που εχουμε τωρα ειναι πολυ καλη και δεν ακουγεται τιποτα.Οποτε εγω τι πρεπει να πω; Μακρια απο mercedes γιατι τελικα ειναι της πλακας, ή ποσο ποιοτικη ειναι;
Καλες οι πρωπικες εμπειριες και φυσικα μας επηρεαζουν σε μετεπειτα επιλογες , ομως δεν μπορουμε να τις γενικευουμε.Δεν μ' αρέσει καθόλου να γενικεύω και έχεις δίκαιο σ' αυτο.
Είμαι όμως από το 2006 μέλος στο vw forum και ακόμα το διαβάζω περιστασιακά.
Τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετώπισα βλέπω ότι τα έχουν πολλοί που συμμετέχουν εκεί ακόμα και στις επόμενες γενιές....
Ο καθένας οπότε βγάζει τα συμπεράσματά του.
Για Mercedes αντίθετα σπάνια ακούω τριγμούς και βλάβες. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Μην λυπάσαι ο καθένας κάνει τις επιλογές του!!
Είχα Golf V κουδουνίστρα και ήμουν ο καλύτερος πελάτης της αντιπροσωπείας...
Το έδωσα και υσήχασα με το Nissan....
Την ξέρω την καλύτερη ποιότητα των VW από πρώτο χέρι!!Γνωστό πλέον οτι τα vw δεν ειναι και τα πιο αξιόπιστα αυτοκινητα.
Παντως με αφορμή το κουδουνιστρα που αναφέρες ειναι χαρακτηρισμός που εχω ακούσει παραπάνω φορές για το qq (λόγω τριγμων). -
[quote='axel12p']Σήμερα αγοράζεις πετρέλαιο QQ με 21 χιλιάρικα, την ίδια στιγμή που το Tiquan θέλει 27
Ναι αλλα σε ενα μήνα τελειώνει η απόσυρση και στον εξοπλισμό του βασικού diesel Tiguan αντιστοιχεί η έκδοση accenta του qq που τιμολογειται 24 και κάτι χιλιαρικα χωρις απόσυρση.
-
Δηλαδη οταν με το καλο αλλαξει μεσα στον χρονο και το Q3 της Audi σε ποια κατηγορια θα το τοποθετησουμε αυτο ;
Με ποιο θα το συγκρινουμε; με την Χ1 ή με το tiguan ;
Και θα συμφωνησουμε με τον Βασιλη ... με ξενερωνει αφανταστα η ιδια μουρη σε ολα τα μοντελα . Απο τα πιο μικρα μεχρι τα πιο μεγαλα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Γνωστό πλέον οτι τα vw δεν ειναι και τα πιο αξιόπιστα αυτοκινητα.
Παντως με αφορμή το κουδουνιστρα που αναφέρες ειναι χαρακτηρισμός που εχω ακούσει παραπάνω φορές για το qq (λόγω τριγμων).Τα διαβάζω και εγώ απο αρκετούς κατόχους για το μοντέλο που ξεκίνησε απο το 2014 (J11).
Εγώ έχω το προηγούμενο (J10) και αν και πιο άσχημο εσωτερικό, είναι ήσυχοΤο δέχομαι πως έχει κάποια θέματα συναρμογής αλλά δεν συμφωνώ ότι είναι μια κλάση πάνω το VW
Και αν σταθούμε τόσο πολύ στους τριγμούς τότε το Colt CZ3 που έχω του 2006 με 105.000 χλμ. είναι δέκα κλάσεις πάνω γιατί ακόμα δεν τρίζει τίποτα
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Δηλαδη οταν με το καλο αλλαξει μεσα στον χρονο και το Q3 της Audi σε ποια κατηγορια θα το τοποθετησουμε αυτο ;Με ποιο θα το συγκρινουμε; με την Χ1 ή με το tiguan ;
Και θα συμφωνησουμε με τον Βασιλη ... με ξενερωνει αφανταστα η ιδια μουρη σε ολα τα μοντελα . Απο τα πιο μικρα μεχρι τα πιο μεγαλα.
Το q3 όταν έρθει θα συγκριθεί τόσο με την Χ1 όσο και με το tiguan. Επίσης όσο και αν ξενερώνει οι ομοιότητες στα μοντέλα των περισσότερων εταιρειών είναι πλέον ο κανόνας και έχω την αίσθηση πως κάπου γίνεται και για λόγους κόστους και μείωσης χρόνου κατάθεσης των προτάσεων των κατασκευαστών σε κάθε κατηγορία. Ειδικά για παράδειγμα μια κι αναφέρεται η Χ1 μπορείτε να δείτε την ομοιότητα στις μούρες των οχημάτων της bmw.
-
Πολύ δυνατό αμάξι και σε χώρους και σε off road για την κατηγορία με μεγάλη αποσταση απο το έδαφος 20 εκ. και καλες γωνίες και ποιότητα εσωτερικού και πολύ καλη κύλιση και το καλό είναι οτι βγαίνει ο 1.4 150 άλογα με τετρακίνηση 0-100 9.2 800€ μονο διάφορα απο το δικινητο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δηλαδη οταν με το καλο αλλαξει μεσα στον χρονο και το Q3 της Audi σε ποια κατηγορια θα το τοποθετησουμε αυτο ;
Με ποιο θα το συγκρινουμε; με την Χ1 ή με το tiguan ;
Το q3 όταν έρθει θα συγκριθεί τόσο με την Χ1 όσο και με το tiguan. Επίσης όσο και αν ξενερώνει οι ομοιότητες στα μοντέλα των περισσότερων εταιρειών είναι πλέον ο κανόνας και έχω την αίσθηση πως κάπου γίνεται και για λόγους κόστους και μείωσης χρόνου κατάθεσης των προτάσεων των κατασκευαστών σε κάθε κατηγορία. Ειδικά για παράδειγμα μια κι αναφέρεται η Χ1 μπορείτε να δείτε την ομοιότητα στις μούρες των οχημάτων της bmw.
με το σχόλιό μου υπονόησα και την bmw Σπύρο μου
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Αυτη που εχουμε τωρα ειναι πολυ καλη και δεν ακουγεται τιποτα.Καλα αυτα μεταξυ μας δεν ειναι προβληματα σε a-b class της εποχης.....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτη που εχουμε τωρα ειναι πολυ καλη και δεν ακουγεται τιποτα.Καλα αυτα μεταξυ μας δεν ειναι προβληματα σε a-b class της εποχης.....
Δε σ επιασα!
VW Tiguan 2016