-
Tiguan X1 und GLA
http://www.autobild.de/artikel/bmw-x1-m ... 84575.html
1.VW Tiguan 609 von 750 Punkten
2.BMW X1 579 von 750 Punkten
3.Mercedes GLA 529 von 750 PunktenΌντως εντελως χάλια και στο καινούριο συγκριτικό
-
Η εμφάνιση είναι υποκειμενική! Το έχουμε πει άπειρες φορές! Αυτό που ο ένας βρίσκει ωραίο ο άλλος το βρίσκει αδιάφορο και το αντίστροφο. Γενικά πάντως οι κοινωνίες είναι συντηρητικές κ τέτοιες τάσεις συνήθως επικρατούν. Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν παντού. Πάντως η VW όχι μόνο δεν διακρίνεται συνήθως για τη σχεδιαστική εξέλιξη των μοντέλων της αλλά παρουσιάζεται και απίστευτα συντηρητικη όπως κ με αυτό το μοντέλο. Το ίδιο εμφανίζεται συχνά στα περισσότερα μοντέλα και του γκρουπ
-
Γιατί να ρίξουν χρήματα στο σχεδιαστικό κομμάτι ; είναι προτιμότερο να φτιάχνουν λογισμικό !
Χαζεύοντας μια μέρα στο φου μπου είδα ένα link για την παρουσίαση των μοντέλων της εταιρείας και είχε μια φωτογραφία από το καθένα . Μου φάνηκαν όλα ίδια . Βαρέθηκα να τα κοιτάω σχεδόν αμέσως .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
[quote='drenie']Γιατί να ρίξουν χρήματα στο σχεδιαστικό κομμάτι ; είναι προτιμότερο να φτιάχνουν λογισμικό !
Χαζεύοντας μια μέρα στο φου μπου είδα ένα link για την παρουσίαση των μοντέλων της εταιρείας και είχε μια φωτογραφία από το καθένα . Μου φάνηκαν όλα ίδια . Βαρέθηκα να τα κοιτάω σχεδόν αμέσως .
-
Εντάξει γούστα είναι αυτά...
Σε ένα μπορεί να αρέσουν τα κλασσικά συντηρητικά διαχρονικά σχήματα των VW BMW AUDI , σε κάποιον άλλον μπορεί να αρέσει να κυκλοφορεί σα καρνάβαλος....άλλος μπορεί να γελάει με την κακογουστιά των Σουηδών των Ολλανδών και των Ισπανών και να θαυμάζει το στυλ των κινέζων και των Ινδών.... -
Κάπου στη μέση είναι η αλήθεια. Και εμένα μου αρέσει γενικά το συντηρητικο στυλ του γκρουπ αλλά στο κροσοβερ μοντέλο τους θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο τολμηροι.
Το μα βγάλεις ενα γκολφ ηή πασσατ ποδιες γύρω γύρω και υπερυψωμενο δεν ειναι σοβαρό -
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
κακογουστιά των Σουηδών...μετά από κάτι τέτοια αναρωτιέσαι αν εσύ έχεις πρόβλημα ή δεν ξέρω ποιος...'
τέσπα... -
Σε ένα μπορεί να αρέσουν τα κλασσικά συντηρητικά διαχρονικά σχήματα των VW BMW AUDI , σε κάποιον άλλον μπορεί να αρέσει να κυκλοφορεί σα καρνάβαλος....Τα σκέφτεσαι αυτά που γράφεις??
Όποιος δεν έχει αυτοκίνητο VW BMW AUDI κυκλοφορεί σαν καρνάβαλος δηλαδή?? -
Σόρρυ κιόλας αλλά δεν φτάνει την διαχρονικοτητα των bmw - Mercedes ούτε η audi και φυσικα ουτε καν η vw.
Άλλο να βλέπεις ένα όχημα κλασσικό και άλλο ένα ίδιο εδώ και 20 χρόνια ( και όλα τα μοντέλα της εταιρείας επίσης να μοιάζουν ίδια ).
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ νομίζω ότι καμία εταιρία δεν έχει αλάθητο! Όλες έχουν κυκλοφορήσει και ωραία και αδιάφορα και πατάτες αυτοκίνητα...Η στασιμότητα της VW σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι...Μάλλον στους περισσότερους αρέσει για να πουλάει τόσο. Οι υπόλοιποι μπορούν να διαλέξουν κάτι άλλο. Πάντως και οι παραπάνω γερμανικές εταιρίες δεν έχουν μόνο συντηρητικά σχέδια. Ακόμη και η Mercedes έχει ανανεώσει αρκετά την αισθητική των οχημάτων της. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτό, καθώς δεν μου άρεσαν τα παλιότερα. Άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο! Εγώ πιστεύω ότι κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της έχει χρέος να προοδεύει, να εξελίσσεται, να προσφέρει όλο και περισσότερα στους αγοραστές ΚΑΙ στο σχεδιαστικό κομμάτι. Ξαναζεσταμένη σούπα μου μοιάζει κοροϊδία...
Τα VW πάντως σε όλους τους άλλους τομείς προσφέρουν τόσες πολλές καινοτομίες...ίσως χρειάζονται μεταγραφές και στο σχεδιαστικό τμήμα... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
κακογουστιά των Σουηδών
...μετά από κάτι τέτοια αναρωτιέσαι αν εσύ έχεις πρόβλημα ή δεν ξέρω ποιος...'
τέσπα... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι καμία εταιρία δεν έχει αλάθητο! Όλες έχουν κυκλοφορήσει και ωραία και αδιάφορα και πατάτες αυτοκίνητα...Η στασιμότητα της VW σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι...Μάλλον στους περισσότερους αρέσει για να πουλάει τόσο. Οι υπόλοιποι μπορούν να διαλέξουν κάτι άλλο. Πάντως και οι παραπάνω γερμανικές εταιρίες δεν έχουν μόνο συντηρητικά σχέδια. Ακόμη και η Mercedes έχει ανανεώσει αρκετά την αισθητική των οχημάτων της. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτό, καθώς δεν μου άρεσαν τα παλιότερα. Άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο! Εγώ πιστεύω ότι κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της έχει χρέος να προοδεύει, να εξελίσσεται, να προσφέρει όλο και περισσότερα στους αγοραστές ΚΑΙ στο σχεδιαστικό κομμάτι. Ξαναζεσταμένη σούπα μου μοιάζει κοροϊδία...
Τα VW πάντως σε όλους τους άλλους τομείς προσφέρουν τόσες πολλές καινοτομίες...ίσως χρειάζονται μεταγραφές και στο σχεδιαστικό τμήμα...+1000
Aκόμη και η Mercedes που τόσα χρόνια στόχευε σε συγκεκριμένο συντηρητικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια, έχει κάνει απίστευτη στροφή στον σχεδιασμό των μοντέλων της τα τελευταία χρόνια. Μόνο η Audi και η VW έχουν μείνει στην 'εξέλιξη' του ίδιου σχεδίου τις τελευταίες δεκαετίες και την κοινή εμφάνιση σε όλη την γκάμα των μοντέλων τους. Βλέπεις το νέο Α4 και R8 και παίζεις το 'βρες τις διαφορές' με το προηγούμενο μοντέλο
Προφανώς το συντηρητικό είναι και πιο κλασικό, όχι όμως και πιο ωραίο. Για την 'κακογουστιά' των Σουηδών, απλά ασχολίαστο
-
Εγώ δεν είπα ότι οι Σουηδοί είναι κακόγουστοι....το αντίθετο είπα.....απλά Ελληνικά.
Όταν είχα πάει στη Σουηδία μου είχε κάνει εντύπωση πόσο καλό γούστο είχαν και πόσα VW....μετά φυσικά τα Volvo αγόραζαν.
Πάντως εδώ πολύ γελούσαν όταν είπα ότι πάει να παίξει στην κατηγορία Χ1 αλλά οι ίδιοι οι γερμανοί αυτό λένε μάλιστα στο τελευταίο τεστ το βγάζουν καλύτερο από Χ1 και πολύ καλύτερο από το Mercedes GLA....
Εμένα Χ1 και tiguan μου αρέσουν.
Τώρα ο καθένας μπορεί να το συγκρίνει και με το vitara ...
Και το καινουριο Audi A5 μου αρέσει πολύ άλλοι εδώ μέσα θα το πουν παλαιολιθικό -
Σε ένα μπορεί να αρέσουν τα κλασσικά συντηρητικά διαχρονικά σχήματα των VW BMW AUDI , σε κάποιον άλλον μπορεί να αρέσει να κυκλοφορεί σα καρνάβαλος....άλλος μπορεί να γελάει με την κακογουστιά των Σουηδών των Ολλανδών και των Ισπανών και να θαυμάζει το στυλ των κινέζων και των Ινδών....Εάν το 'άλλος μπορεί να γελάει με την κακογουστιά των Σουηδών' δεν αποτελεί δικό σου σχόλιο αλλά 'ξένο', δεν φαίνεται από την παραπάνω διατύπωση...
Ιδίως η Volvo νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει σχεδιαστικά μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες. -
Η επιτυχία του V40 και του XC90 δεν είναι τυχαία. Και από ότι φαίνεται συνεχίζουν πολύ δυνατά στο κομμάτι της σχεδίασης.
-
Και του S60 θα ελεγα εγω... Εχει συναδελφος S60 ασπρο με 17αρες ζαντες (νομιζω 5-ακτινες ή 6) και ειναι πραγματικο κουκλι.....
-
Εχει μετατραπεί η VW στην πιο plug and play εταιρία.....μια μάσκα απο εδώ, δυο κιβώτια απο εκεί, τρία μοτορια απο εδώ (απορώ πως δεν ζουν αγοράσει και την Castrol ακομη!) και να σου το καθρεφτάκι για του ιθαγενοληζινγκ. Καμία αυθεντικότητα και πρωτοτυπία. Δεν τολμάει καν να αγγίξει Χ1 , GLA ακομη και 500x. Οσο σκέφτομαι οτι θεωρούνταν υποδεέστερο ενα ASX η ενα QQ παθαίνω πλάκα. Προσωπική εμπειρια.....μπήκαμε 4 μι φορα σε ολοκαίνουργιο Tiguan και ο οδηγός είχε κλειδώσει κατεβασμένα τα παράθυρα πίσω και κουφάθηκαμε όλοι.......η προσοχή στη λεπτομέρεια τους μάρανε (μην ξεχάσω την τσόχα στις θήκες μην χτυπάνε τα κλειδιά). Sorry but no.....
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Σε ένα μπορεί να αρέσουν τα κλασσικά συντηρητικά διαχρονικά σχήματα των VW BMW AUDI ....Παρατηρώ συχνα από θιασώτες της φίρμας μια επιμονή να την βαζουν δίπλα στην BMW και την MERC. 'A mon avis' θα ήταν πιο επικοδομητική η τοποθέτηση δίπλα στην ford και την OPEL.
-
Ναι αλλά το pricing είναι αρκετά premium για να το κάνεις αυτό
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Μιλώντας καθαρά για αυτοκίνητα τα vw εκεί τα κατατάσσω . Είναι αυτός ο λόγος άλλωστε που δεν ψωνιζω ούτε και θα ψώνιζα ποτέ από εκεί. Το νέο tiguan όμως θεωρώ πως έχει φτάσει στο απόγειο του και ναι πιστευω για πρώτη φορά πως είναι εφάμιλλο ίσως και καλύτερο στα σημεία από τα προαναφερθέντα. Και πάλι όμως το 'αν θα το έπαιρνα;' σηκώνει μεγάλη κουβέντα...
VW Tiguan 2016