-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αλλαγη παρμπριζ!!! Ραγισε σε ταξιδι απο καποιο σκαγι. Η αντιπροσωπεια δεν το αλλαζει πρεπει να παω σε φανοποιο ή σε στυλ καργκλας. Θα γινει δουλεια οπως ειναι η εργοστασιακη ή θα κλαιμε μετα?4 μηνες μετα ακομα περιμενω να ερθει Ελλαδα!!!
-
Tuning κινητήρα με chip αναβάθμισης.
Για τον κινητήρα 1.4 Tsi 125 Ps υπάρχουν οι κάτωθι επιλογές:
α) RaceChip One
αύξηση ιπποδύναμης + 24 Hp και ροπής + 40 Nm,
δηλαδή ο κινητήρας αποκτά ιπποδύναμη 149 Hp και ροπή 260 Nm.
β) RaceChip Pro 2
αύξηση ιπποδύναμης + 31 Hp και ροπής + 50 Nm,
δηλαδή ο κινητήρας αποκτά ιπποδύναμη 156 Hp και ροπή 270 Nm.
γ) RaceChip Ultimate
αύξηση ιπποδύναμης + 37 Hp και ροπής + 60 Nm,
δηλαδή ο κινητήρας αποκτά ιπποδύναμη 162 Hp και ροπή 280 Nm.Επιπλέον η RACECHIP υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση, διότι όπως υποστηρίζει, η κατανάλωση καυσίμου ενός κινητήρα εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες:
- Ο κύριος παράγοντας είναι η κυβική ισχύς του κινητήρα, ή με άλλα λόγια, το μέγεθος και ο αριθμός των κυλίνδρων, που γεμίζουν με καύσιμο κατά τη φάση της έγχυσης.
- Ο άλλος προσδιοριστικός παράγοντας είναι η συχνότητα (= RPM) κατά την οποία οι κύλινδροι γεμίζονται με καύσιμο.
Με την αύξηση της ροπής του κινητήρα επιτυγχάνεται χαμηλότερος μέσος όρος RPM σε υψηλές ταχύτητες, ενώ δεν απαιτείται η χρήση μικρότερης σχέσης στο κιβώτιο σε συνθήκες αυξημένου φορτίου. Αυτή η τεχνολογία, ισχυρίζεται η RACECHIP, μπορεί να επιφέρει οικονομία στο καύσιμο μέχρι 1Llt/100 Km.
Η εν λόγω εταιρεία εγγυάται την καλή λειτουργία του κινητήρα, ενώ υποστηρίζει ότι μπορεί να επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, απλά με την αφαίρεση του chip αναβάθμισης.
Αν πράγματι είναι τόσο απλή η αναβάθμιση του κινητήρα, τότε η διαφορά τιμής που έχει η έκδοση ADVANCE 1.4 Tsi 125 Hp σε σχέση με αυτή των 150 Hp, που είναι της τάξης των 5000 ευρώ, δεν έχει νόημα να πληρωθεί, αφού επιτυγχάνονται οι ίδιες και καλύτερες επιδόσεις με εκ των υστέρων αναβάθμιση και μάλιστα με ελάχιστο κόστος.
Είναι πράγματι έτσι τα πράγματα; Ή μήπως, αυτές οι αναβαθμίσεις δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, σε σχέση μ’ αυτά που λύνουν;
-
Αυτές οι 'αναβαθμίσεις' δεν είναι εργοστασιακές
δεν έχουν την εργοστασιακή απόδοση
και δεν έχουν την εργοστασιακή συμπεριφορά του κινητήρα και των περιφερειακών σε βάθος χρόνου.Οι διαφορές ανάμεσα στους εργοστασιακούς κινητήρες ενδεχομένως να συνίστανται και σε επιμέρους εξαρτήματά τους
και όχι μόνο σε διαφορετικό προγραμματισμό του εγκεφάλου.
Ενδεχομένως μάλιστα δύο εργοστασιακές εκδόσεις ιπποδύναμης έχουν πρόσθετες διαφορές πέραν του κινητήρα.Η απροβλημάτιστη συμπεριφορά χρήσης δεν είναι πάντοτε εξασφαλισμένη και χωρίς περιορισμούς.
Η δε αξιοπιστία του εγχειρήματος ή της εγγύησης του κατασκευαστή sw
ελέγχεται.
Η εγγύηση του κατασκευαστή του αυτοκινήτου πιθανότατα τίθεται υπό αίρεση.Κατά τα λοιπά
οπωσδήποτε ο κατασκευαστής VW βγάζει λεφτά από μια ισχυρότερη έκδοση.Από την άλλη και ο κατασκευαστής sw βγάζει λεφτά στα 129 ευρώ που πουλάει το τσιπάκι.
Η εν λόγω εταιρεία εγγυάται την καλή λειτουργία του κινητήρα
Αναρωτιέμαι αυτή και μόνο η υποσχετική με ποιόν τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.
Και πώς ο κατασκευαστής sw υλοποιεί το επιχειρηματικό του μοντέλο πουλώντας ένα τσιπάκι 129 ευρώ
που θα μπορούσε να εγείρει αξιώσεις πολλαπλάσιας αξίας από τους πελάτες του.
Και μόνο το τελευταίο αρκεί. -
Να σημειώσουμε βέβαια πως τα 5000€ ανάμεσα στις δύο εκδόσεις δεν είναι λογική και οφείλεται καθαρά στην αλλαγή φορολογικής κλίμακας που επιβαρύνει υπέρογκα την δυνατή έκδοση.
-
Καλημερα.
Κάποιος κατοχος του 1.6 tdi θα μπορουσε να μοιραστεί μαζι μας εντυπωσεις για το αμαξι, καταναλωση και δυναμη - τραβηγμα σε χαμηλες στροφες; Υπαρχει θεμα σε ανηφορες με φορτιο;
-
Αναλόγως τι εννοείς.. Πχ αν ξεκινήσεις σε ανηφόρα φορτωμένος και αλλάξεις σε δευτέρα πριν τις 2000 το πιο πιθανό είναι να σου σβήσει ή να σε κρεμάσει. Αλλά εν κινήσει πας με 6η φορτωμένος σε οποιαδήποτε ανηφόρα αν είσαι πάνω από 1800 στροφές .
Οι εντυπώσεις είναι το λιγότερο άριστες, το τράβηγμα κάτω από 1500 στροφές είναι ένα θέμα το οποίο το συνηθίζεις στη πρώτη εβδομάδα.
Έχω 8500χλμ σε 6 μήνες, η μέση κατανάλωση είναι 6 λίτρα ακριβώς με 80% σε εθνικές οδούς και 20% σε μεγάλα μποτιλιαρίσματα πόλης . Σε γενικές γραμμές να περιμένεις 6 λίτρα με ταχύτητα 130-140 και μέσα στη πόλη βαριά βαριά 7 λίτρα . Επειδή έχω λίγα χιλιόμετρα πιστεύω οτι θα πέσει κι άλλο η κατανάλωση.
-
Μετα απο 8 μηνες και 6.500χλμ η καταναλωση εχει κατσει στο 5,8λ.
Πηγαινωντας με 120χλμ ειμαι στα 5-5,2 ενω θα συμφωνησω με τον απο πανω σε αυτα που γραφει.
Επισης ακουσα πως βγηκε ενα update στα ηδη εξαιρετικα φρενα -
Νίκο, χαίρομαι που βλέπω ποστ σου.
Ωραία νούμερα κατανάλωσης αυτά, για να δω εγώ μέση κατανάλωση κάτω από 7,5 πρέπει να έχει πάνω από 30°C έξω και να με βάλει το μπος σε διαδρομές Βουλιαγμένης, παραλιακή, Κατεχάκη, ποτάμι σε ώρες μη κίνησης προφανώς.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Νίκο, χαίρομαι που βλέπω ποστ σου.
Ωραία νούμερα κατανάλωσης αυτά, για να δω εγώ μέση κατανάλωση κάτω από 7,5 πρέπει να έχει πάνω από 30°C έξω και να με βάλει το μπος σε διαδρομές Βουλιαγμένης, παραλιακή, Κατεχάκη, ποτάμι σε ώρες μη κίνησης προφανώς.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Εκει στα 7,5 επαιζα και γω στην Αθηνα με το στρογγυλοφαναρο κορολλα σε Νεο Κοσμο-Πετρου Ραλλη-Χαμοστερνας-Νικαια
-
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με το TSI 150 ps DSG το οποίο σκέφτομαι να πάρω,
Μήπως το έχει κανείς να μου πει κατανάλωση και γενικές εντυπώσεις καθώς τώρα που έπεσαν οι τιμές το βλέπω πολυ πιο δελεαστικό από το diesel.
Ευχαριστώ
-
Πόρο πήγε αυτό; ρωτάω γιατί από το είχα δει Νοέμβριο και έκανε 34000
-
Από 30500 ξεκινάει στη μεσαία έκδοση αυτόματο ...
-
Άρα μείον 3500. Τέλεια ! Νομίζω τα αξίζει!
-
Σίγουρα αξίζει !!! Απλά θα ήθελα να μάθω από κάποιον που το έχει για τη κατανάλωση και γενικά το αυτόματο πως πάει.
-
http://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/vw ... -kai-times
Ωραιες νέες τιμές!
-
Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος! Οι τιμές είναι καλύτερες, λίγο ακόμη κ θα γίνουν δελεαστικότατες
-
Εγώ πάντως δεν βλέπω ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές παρά μόνο στην έκδοση του βενζίνης με τα 150 αλόγατα προφανώς γιατί εκεί πλέον παίζουν καταξιωμένοι παίκτες με επικεφαλή την BMW. Μόνο θιασώτης του γκρουπ θα προτιμούσε αυτή την έκδοση σε σχέση με την Χ1 ή το αντίστοιχο κούγκα κλπ.
-
γι' αυτό Σπύρε μου προσέθεσα το 'λίγο ακόμη κ θα γίνουν...'
-
Οκ συμφωνώ!
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάντως δεν βλέπω ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές παρά μόνο στην έκδοση του βενζίνης με τα 150 αλόγατα προφανώς γιατί εκεί πλέον παίζουν καταξιωμένοι παίκτες με επικεφαλή την BMW. Μόνο θιασώτης του γκρουπ θα προτιμούσε αυτή την έκδοση σε σχέση με την Χ1 ή το αντίστοιχο κούγκα κλπ.Εξαρτάται Σπύρο.
Όταν αγόρασα την Χ1 με την προσφορα με 500 ευρώ εππλεον έπαιρνα το dsg 150ps tsi στην έκδοση advance (ήτοι με κάποια ηλεκτρονικά καλούδια επιπλέον από τη BMW)
Προτίμησα την Χ1.Σήμερα που το ίδιο Tiguan έχει 30500 και η αντίστοιχη BMW πάει σχεδόν 40000 (χωρίς προωθητικό αλλά με υπολογισμένη κάποια έκπτωση εμπόρου) θα σκεφτομουν πολύ σοβαρά το Tiguan ή και το αντίστοιχο αυτόματο kuga σε stline (που βγαίνει μόνο στην έκδοση με τα 180 άλογα και την τετρακίνηση) γύρω στα 32000.
VW Tiguan 2016