-
Και εγώ το λατρεύω το Sportage.
2 πράγματα τελικά δεν με έπεισαν.
Η μπαταρία στο χώρο αποσκευών κόβει πολλά λίτρα, οπότε κάνει λίγο περιττό να κουβαλάς ένα τόσο μεγάλο σκάφος (και βαρύ), και μάλιστα χωρίς ρεζερβα.
Δεν έχει τα βασικά συστήματα ασφαλείας που κάποιοι τα θεωρουμε σημαντικά,
-
Καλά bsuv το cx30 με 4.39μ μήκος δεν το λες. Κλασικό c στην μέση της κατηγορίας . Απλά δεν είναι σουβ αλλά κροσοβερ.
-
fantom344 wrote:
giannis2 wrote:
Αγαπητοί φίλοι,
επειδή είμαι ένα βήμα πριν την αγορά του Kia Sportage upgrade 115ps diesel/hybrid, ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές των παλαιών κατόχων του αυτοκινήτου ή όσων το γνωρίζουν, όσον αφορά τυχόν προβλήματα.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας, το μόνο που με φοβίζει είναι ο υβριδικός κινητήρας και τα θέματα που μπορεί να παρουσιάσει. Td θα κάνω την ερχόμενη εβδομάδα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
7 χρόνια εγγύηση έχει Γιάννη δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας με την Κια ούτε θα τα ακουμπήσεις στο σέρβις > κάνε την επένδυση σου άφοβα.
Συμφωνώ πως μάλλον είναι κορυφαίας αξιοπιστίας τα ΚΙΑ και ειδικά το Sportage και με πολύχρονη εγγύηση, μάλλον ο φίλος φοβάται για τη μπαταρία του mild hybrid, άλλα λόγω του μεγέθους της, ακόμη κι αν προκύψει κάτι που δεν καλύπτει η εγγύηση, το κόστος δεν θα είναι απαγορευτικό... ασφαλής αγορά, λάθος όμως να αποκαλούμε 'επένδυση' οποιοδήποτε αγαθό χάνει αξία συνεχώς ανά χιλιόμετρο κι ανά μήνα από την πρώτη μέρα...
Ακριβως, δεν με εχει πεισει ο υβριδικος κινητηρας και με εχει εκνευρισει οτι προωθουν τα υβριδικα και το απλο diesel που θα το εκλεινα αμεσα εχει εξαφανιστει!
Ως κατοχος megane 1.5 dci με 7.5 χρονια απροβληματιστα και 5 lt μ.ο. καταναλωση ειμαι σαφως υπερ των diesel.
-
Αγαπητοι φιλοι,
Σε συνεχεια των παραπανω, δεν με εχει πεισει ο υβριδικος κινητηρας και σαν ντιζελακιας εκλεισα σημερα το Tucson 1.6D 115 ps.
Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Υποψήφιος αγοραστής KIA SPORTAGE έχω καταλήξει στο mild hybrid με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση σε 2 τροχούς (θα ήθελα σε 4 αλλά καταραμένη φτώχεια).
Το δικό μου δίλημμα είναι ο κινητήρας των 115hp ή των 136hp. Είμαστε οικογένεια 4 ατόμων και η χρήση θα είναι κυρίως σε εθνική οδό με φουλ φορτίο και με μπαγκαζιερα ontop. Διάβασα στο εδώ φόρουμ κάποιους που έχουν τα 115hp και είναι ευχαριστημένοι με τις επιταχυνσεις του αυτοκινήτου παρόλο τα 1600 κιλά του. Εγώ πάλι προερχόμενος από RAV4 που λόγω τετρακίνησης έπρεπε να ανεβάσω 5 με 6000στρ για να κάνω αξιοπρεπή προσπέραση στην Εθνική οδό, προτιμώ περισσότερο τα 136hp.
Οποία άποψη/εμπειρία επί του θέματος είναι καλοδεχούμενη!
-
Καλησπέρα σε όλους,
Υποψήφιος αγοραστής KIA SPORTAGE έχω καταλήξει στο mild hybrid με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση σε 2 τροχούς (θα ήθελα σε 4 αλλά καταραμένη φτώχεια).
Το δικό μου δίλημμα είναι ο κινητήρας των 115hp ή των 136hp. Είμαστε οικογένεια 4 ατόμων και η χρήση θα είναι κυρίως σε εθνική οδό με φουλ φορτίο και με μπαγκαζιερα ontop. Διάβασα στο εδώ φόρουμ κάποιους που έχουν τα 115hp και είναι ευχαριστημένοι με τις επιταχυνσεις του αυτοκινήτου παρόλο τα 1600 κιλά του. Εγώ πάλι προερχόμενος από RAV4 που λόγω τετρακίνησης έπρεπε να ανεβάσω 5 με 6000στρ για να κάνω αξιοπρεπή προσπέραση στην Εθνική οδό, προτιμώ περισσότερο τα 136hp.
Γεια. Δεν το έχω το αμάξι αλλά το κοιτούσα πέρυσι για αγορά. Δεν νομίζω πως έχει καμιά σχέση το ατμοσφαιρικό βενζίνης RAV με 'γιαπωνέζο' κινητήρα (δηλαδή ψόφιο σε χαμηλές στροφές) με τον ντίζελ του ΚΙΑ. Έχει πολύ περισσότερη ροπή από χαμηλά. Και η ροπή είναι παρόμοια, και στα 115 και στα 136 απ' ότι θυμάμαι, οπότε στις προσπεράσεις δεν θα χεις θέμα και πιστεύω θα είσαι και άνετος, όποια έκδοση ντίζελ κι αν αγοράσεις. Τέτοιες στροφές κινητήρα δεν πρόκειται να φτάσεις με το ντίζελ. Απ' την άλλη, αν η χρηματική διαφορά δεν είναι μεγάλη, γιατί να μην έχεις τα παραπάνω άλογα, ειδικά αν θες να κινείσαι με λίγο ψηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα στην εθνική.
(εφόσον όμως η χρήση θα είναι εθνική και αναγκάζεσαι να βάζεις μπαγκαζιέρα, γιατί δεν κοιτάς κάτι πιο κατάλληλο απ' το Sportage για τέτοια χρήση, όπως θα έλεγα πως είναι το ProCeed? Απ' τη στιγμή που δεν θα χεις 4κίνηση έτσι κι αλλιώς, για καλύτερη αεροδυναμική και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ώστε να μη χρειάζεσαι πάντα μπαγκαζιέρα από πάνω.)
-
Η ασφάλεια και η αίσθηση που προσφέρει η τετρακίνηση σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, θα σου λείψει.Αν έχεις τη δυνατότητα, κάνε την υπέρβαση και απόκτησέ το με τετρακίνηση έστω θυσιάζοντας εξοπλισμό άνεσης. Σίγουρα θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα αναζητήσεις το Rav.
-
Έχεις δίκιο για τα πλεονεκτήματα που έχει ProCeed δεδομένων των αναγκών μου απλά τέτοια μεταξόνια είναι απαγορευτικά για τους δρόμους του νησιού (Κρήτη)...
vgargan wrote:
Καλησπέρα σε όλους,
Γεια. Δεν το έχω το αμάξι αλλά το κοιτούσα πέρυσι για αγορά. Δεν νομίζω πως έχει καμιά σχέση το ατμοσφαιρικό βενζίνης RAV με 'γιαπωνέζο' κινητήρα (δηλαδή ψόφιο σε χαμηλές στροφές) με τον ντίζελ του ΚΙΑ. Έχει πολύ περισσότερη ροπή από χαμηλά. Και η ροπή είναι παρόμοια, και στα 115 και στα 136 απ' ότι θυμάμαι, οπότε στις προσπεράσεις δεν θα χεις θέμα και πιστεύω θα είσαι και άνετος, όποια έκδοση ντίζελ κι αν αγοράσεις. Τέτοιες στροφές κινητήρα δεν πρόκειται να φτάσεις με το ντίζελ. Απ' την άλλη, αν η χρηματική διαφορά δεν είναι μεγάλη, γιατί να μην έχεις τα παραπάνω άλογα, ειδικά αν θες να κινείσαι με λίγο ψηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα στην εθνική.
(εφόσον όμως η χρήση θα είναι εθνική και αναγκάζεσαι να βάζεις μπαγκαζιέρα, γιατί δεν κοιτάς κάτι πιο κατάλληλο απ' το Sportage για τέτοια χρήση, όπως θα έλεγα πως είναι το ProCeed? Απ' τη στιγμή που δεν θα χεις 4κίνηση έτσι κι αλλιώς, για καλύτερη αεροδυναμική και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ώστε να μη χρειάζεσαι πάντα μπαγκαζιέρα από πάνω.)
-
Συγνώμη , θα ρωτήσω πολύ ήρεμα , αλλά σε ποιο σύμπαν ένα αυτοκίνητο 1600 κιλών και 115 αλόγων φορτωμένο και με κλιματισμό σε 35 βαθμούς θα μπορεί να κάνει μια προσπέραση ευκολότερα από ένα αυτοκίνητο 150 αλόγων (τόσο δεν βγάζει το RAV ; ) με αντίστοιχες συνθήκες ;
Αν κάποιος κινείται στην ΕΟ προς Τρίπολη - Καλαμάτα στις ανηφόρες Σπαθοβουνίου ή Στερνας Αρτεμισίου αν το λέω σωστά , φορτωμένος(4 άτομα μ.ο κιλών 75 + αποσκευές λογικές όχι όλο το νοικοκυριό) με 35 βαθμούς και κλιματισμό και δεν εχει πάρει φόρα με 180-190 από τις προηγούμενες κατηφόρες θέλω να μου αποδείξει ότι μπορεί να διατηρήσει τα 120 - 130 στα κομμάτια αυτά όταν οι οδηγοί του Αυγούστου τον κόψουν στα 90-100 χωρίς να τα σπάσει σε κατεβασματα με οποιοδήποτε SUV diesel c κατηγορίας πέριξ των 1.6 λίτρων είτε TDI , dci , HDI , Crdi , ecoblue κλπ και το κακό συναπάντημα . Ακόμη χειρότερα τα πράγματα σε ανηφόρες επαρχιακού με τις ίδιες συνθήκες και ποιος κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου θα θέσει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο την οικογένεια του για να περάσει ένα φορτηγό ή τους χαλαρούς οδηγούς του Αυγούστου.
Βάλτε με την φαντασία σας τον εαυτό σας μέσα σε οποιοδήποτε c hatchback ατμόσφαιρα 1.6 115 αλόγων με τις ίδιες συνθήκες αλλά σημαντικά πιο ελαφρύ ως αμάξωμα και πόσο πιο ασφαλή θα ήταν τα πράγματα με 4000- 5500 στροφές για προσπεραση η για να ξεφύγεις λίγο από την κίνηση στην Ε.Ο. Καλά αν μιλήσω για τουρμπακια 1.0 έως 1.5 λίτρα σε αντίστοιχα αμαξώματα δεν υπάρχει σύγκριση.
Δεν ξέρω αν είμαι λίγο υπερβολικός αλλά το προηγούμενο ΣΚ έκανα ταξιδι προς την Πύλο και με την κίνηση που επικρατούσε ήταν απελπιστικό το ταξίδι κυρίως λόγω αυτών των πετρελαιοκίνητων περιπτέρων που αντί να πιάσουν την... βοηθητική λωρίδα με αλαρμ και 90 χλμ προσπαθούσαν να προσπερασουν αριστερά με 110 χλμ χωρίς να μπορούν ποτέ να επιταχύνουν στα 140 για να επιστρέψουν στην λωρίδα τους . Κατά την άποψη μου είναι επικίνδυνα αυτοκίνητα και πρέπει να κινούνται μόνο στην πόλη! Swiftακια , αντίστοιχα μικρά και 20ετιας βενζινοκίνητα και...όλα τα RAV πηγαιναν παντού αέρα ! και είχες τα παραπάνω να κάθονται στην αριστερή με το ραχατι τους με 120!!!!
Ουφ τα είπα και ξαλαφρωσα!
-
υπερβολικός λίγο.
Είναι πολύ βαρύ το Sportage, αλλά ακόμα και στα 116 άλογα είναι σβέλτο, και φυσικά θα πρότεινα τη λίγο γρηγορότερη έκδοση για το συγκεκριμένο. Το αντίστοιχο C5 Aircross, που είναι επίσης πολύ μεγάλο, ξεκινάει από 130 άλογα και είναι αρκετά ικανοποιητικό σε επιδόσεις. Δεν τα έχω οδηγήσει φορτωμένα, αλλά τα όρια ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο νομίζω είναι μέχρι 120χλμ, αν δεν σου φτάνουν τα 170 που φτάνουν τα diesel με λίγους ίππους σε αυτόν τον δρόμο, τότε είσαι σούπερ παράνομος!
Νομίζω 100-110χλμ στη μεσαία λωρίδα ή δεξιά λωρίδα, είναι ικανοποιητικά για τους περισσότερους οδηγούς και αυτοκίνητα, νομίζω πάνω από 150 αριστερά (και εγώ τα περνάω που και που) αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο για τους Ελληνικούς δρόμους.
Κυκλοφορώ συνέχεια σε τέτοιους επαρχιακούς, απλά δεν προσπερνάς αν δεν είσαι σίγουρος, συνήθως είναι διπλής γραμμής, οπότε και να προσπεράσεις, πάλι παράνομος είσαι και σε περίπτωση ατυχήματος - αν δεν το πληρώσεις με τη ζωή σου - θα πληρώσεις τους άλλους, και εσένα, και τα οχήματα. Δεν το παίζω νομοταγής, απλά οι γραμμές και οι νόμοι μπαίνουν για συγκεκριμένους και σοβαρούς λόγους.
-
Στον δρόμο που περιγράφεις πάντως που βρέθηκα προ ημερών με τις συνθήκες που περιγράφεις με το scross των 120 ίππων και των 32 κιλών ροπής φυσικά στα 1300 κιλά κενό ( εγώ ήμουν φορτωμένος για 15 μέρες διακοπές με 3 άτομα) 140 αριστερό ρεύμα , να μην πω για τα Κύθηρα που το αμάξι όργωσε. Δλδ τα 115 άλογα σε ντίζελ με 28 κιλά ροπής δεν είναι ανεπαρκή σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουν φωτιά αλλά δεν θα σε κρεμάσουν με τίποτα.
-
Καλησπέρα,
κάτοχος του hybrid sportage (116 άλογα), πρώην κάτοχος του Ford mondeo station 2000cc (145hp).
Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό. Έχω 7000 χλμ από Ιανουάριο (ελέω COVID). Πρόσφατο ταξίδι, Θεσσαλονίκη-Πήλιο με 4 άτομα + φουλ μπαγκάζια. Με 130-140 εξαιρετική ηχομόνωση, ακομη και στα 150 είναι υπέρ άνετο (το Mondeo 5-τάχυτο με κούφαινε στα 130).
Ρεπριζ πολύ καλό με 5 στα 120 επιταχύνει λόγω turbo (+μια μικρή βοήθεια από τον ηλεκτροκινητήρα) και προσπερνά εύκολα και εννοείται πιο γρήγορα από το Mondeo. Αν κάποιος θέλει να το σανιδώνει και να εκτοξεύεται ας ψάξει αλλού, αλλά το αυτοκίνητο απευθύνεται και σε ανθρώπους με οικογένειες (προσφέροντας και ενεργητική ασφάλεια με αξιοπρεπέστατες προσπεράσεις).
Κατανάλωση μικτή για τη διαδρομή που ανέφερα 7,3.
Εξαιρετική επιλογή.
-
Το αμάξι με τους 115 είναι επαρκές. Ο ηλεκτροκίνητας δεν ξέρω αν τελικά προσφέρει κάτι εκτός από το χαμήλωμα των ρυπων. Επίσης να ξέρετε ότι οποία βοήθεια δίνει μέχρι τις 2500 στροφές μέχρι εκεί δουλεύει. Και είπαμε ότι δεν προσφέρει τπτ από πλευράς οικονομίας. Για να κάνει ανάκτηση ενέργειας πρέπει να οδηγείς αντιοικονομικα. Δλδ να γκαζωνεις και να φρενάρεις δυνατά.
Για τα 3000 που ζητά επιπλέον ο 136 νομίζω δεν τα αξίζει ως διαφορά τιμής.
-
Όχι ρε συ.... ίσα ίσα να οδηγείς χαλαρά θέλει απλά δεν γεμίζει 100% η μπαταρία και είναι μεταξύ 50 και 70%
Σε γρηγορη οδήγηση αδειάζει και γεμίζει στο 90 με 100% λογω των δυνατών φρεναρισματων
Δες αύριο που θα οδηγήσεις χαλαρά πόσες φορές σηκώνεις το πόδι σου από το γκάζι και πόσες φρενάρεις. Είναι περισσότερες από όταν πατάς γκάζι.
Ε τότε όλο αυτό το διάστημα γεμίζει συνεχώς η μπαταρια
-
Δεν ξέρω lap από αυτά που διαβάζω λένε ότι αν δεν πατάς δυνατά το φρένο δεν λειτουργεί καν ο ηλεκτροκίνητας. Αν το πηγαίνεις όπως θέλει η οικονομία του ντίζελ μαλακό γκάζι μαλακό φρένο δεν λειτουργεί καθόλου όπως και πάνω από τις 2500 στροφές.
-
Αν χρειάζεται να πατήσεις φρένο για να δουλέψει, κάτι έχουν κάνει λάθος.
-
Και αρκετό φρένο όχι απαλό τσίμπημα σε απαλό φρένο δεν κάνει τπτ. Αλλά έτσι λειτουργούν όλα τα υβριδικά. Στην χιουνται και στην κια ήταν απαραίτητα για να ρίξουν του ρύπους λόγω και του βάρους του αμαξιού. Απλά κάνουν το κάνουν ακόμα βαρύτερο ενώ τρώνε και ζωτικο χώρο αποσκευών. Και το σύστημα έχει περιορισμουε, πρέπει να οδηγείς αντιοικονομικα δλδ βάζεις το σύστημα για οικονομία αλλά για να φορτώσει η μπαταρία πρέπει να οδηγείς ατσουμπαλα.
-
Ποιοι το λενε;
Φανταζομαι είναι το ίδιο σύστημα με τα suzuki
Εγώ αν πάω νορμάλ τελειώνει πιο γρήγορα, αν πάω χαλαρά γεμίζει πιο γρήγορα όπως επίσης αν τρέχεις και φρενάρεις απότομα γεμίζει πιο γρήγορα
Δηλαδή στα άκρα λειτουργεί καλύτερα, στο χαλαρά έχω σχεδον συνεχώς απόθεμα ενέργειας. Και έχει και μικρή μπαταρία
Σκέψου έχω δει 4,3 σε πόλη και πολύ χαλαρά με φαναρια
-
Όχι ρε συ μια χαρά κάνει.
Π.χ έρχεσαι με 50 χλμ και φρενάρεις απαλα γεμίζει κάπου ίσως μια μπάρα, στην επιτάχυνση θα στην δώσει πισω σε ροπη.
Αν φρενάρεις απαλα από 80 χλμ/ωρα τοτε γεμίζει σίγουρα μια μπάρα ίσως και δύο ανάλογα την κλίση του δρομου
Όπως επίσης αν σε μια διαδρομή 500- 600μ και σηκώνεις το πόδι για να κρατήσεις σταθερή απόσταση απο τον μπροστινο σου και κίνησε π.χ με 60 χλμ/ωρα τότε γεμίζει σε αυτή την διαδρομή μια από τις πεντε μπάρες. Μολις πατησεις γκαζι να τον προσπερασεις χωρις να κατεβασεις ταχυτητα στο κιβωτιο, το ηλ μοτέρ προσφέρει ροπη ώστε να ειναι πιο εύκολο το έργο του κινητήρα και ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου να μην ψεκάσει πολύ καύσιμο στον θάλαμο καυσης. Αν ομως πατήσεις τέρμα το γκάζι στο πάτωμα τότε έχεις αθροισμα ροπής.
Σε κίνηση και στο σταματά ξεκινά πάντα έχει απόθεμα ρευματος.
Ίσα ίσα που στα diesel πρέπει να τα πατάς για να καθαρίζει το φίλτρο μικροσωμματιδιων.
Επίσης το να βλέπεις να γεμίζει η μπαταρία είναι σαν παιχνίδι και έχεις αυτό το συναίσθημα της ολοκλήρωσης , Satisfying, που λένε.
Όταν οδηγώ αλλα αυτοκίνητα τότε καταλαβαίνω πόσο χαμένη ενέργεια σπαταλώ με το που σηκώνω το πενταλ του γκαζιου ή όταν φρέναρω σε φανάρι.
Επίσης τα φρένα ειναι πιο σφιχτά όταν γίνεται η φόρτιση της μπαταρίας, νιώθεις ότι είναι άγκυρες και σε γκαράζ ή κλειστό χώρο θα ακούσεις ηλεκτρικό σφύριγμα καθώς γεμίζει η μπαταρία, κατι σαν διαστημόπλοιο από ταινια, χαχα
-
Συγνώμη , θα ρωτήσω πολύ ήρεμα , αλλά σε ποιο σύμπαν ένα αυτοκίνητο 1600 κιλών και 115 αλόγων φορτωμένο και με κλιματισμό σε 35 βαθμούς θα μπορεί να κάνει μια προσπέραση ευκολότερα από ένα αυτοκίνητο 150 αλόγων (τόσο δεν βγάζει το RAV ; ) με αντίστοιχες συνθήκες ;
Αν κάποιος κινείται στην ΕΟ προς Τρίπολη - Καλαμάτα στις ανηφόρες Σπαθοβουνίου ή Στερνας Αρτεμισίου αν το λέω σωστά , φορτωμένος(4 άτομα μ.ο κιλών 75 + αποσκευές λογικές όχι όλο το νοικοκυριό) με 35 βαθμούς και κλιματισμό και δεν εχει πάρει φόρα με 180-190 από τις προηγούμενες κατηφόρες θέλω να μου αποδείξει ότι μπορεί να διατηρήσει τα 120 - 130 στα κομμάτια αυτά όταν οι οδηγοί του Αυγούστου τον κόψουν στα 90-100 χωρίς να τα σπάσει σε κατεβασματα με οποιοδήποτε SUV diesel c κατηγορίας πέριξ των 1.6 λίτρων είτε TDI , dci , HDI , Crdi , ecoblue κλπ και το κακό συναπάντημα . Ακόμη χειρότερα τα πράγματα σε ανηφόρες επαρχιακού με τις ίδιες συνθήκες και ποιος κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου θα θέσει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο την οικογένεια του για να περάσει ένα φορτηγό ή τους χαλαρούς οδηγούς του Αυγούστου.
Βάλτε με την φαντασία σας τον εαυτό σας μέσα σε οποιοδήποτε c hatchback ατμόσφαιρα 1.6 115 αλόγων με τις ίδιες συνθήκες αλλά σημαντικά πιο ελαφρύ ως αμάξωμα και πόσο πιο ασφαλή θα ήταν τα πράγματα με 4000- 5500 στροφές για προσπεραση η για να ξεφύγεις λίγο από την κίνηση στην Ε.Ο. Καλά αν μιλήσω για τουρμπακια 1.0 έως 1.5 λίτρα σε αντίστοιχα αμαξώματα δεν υπάρχει σύγκριση.
Δεν ξέρω αν είμαι λίγο υπερβολικός αλλά το προηγούμενο ΣΚ έκανα ταξιδι προς την Πύλο και με την κίνηση που επικρατούσε ήταν απελπιστικό το ταξίδι κυρίως λόγω αυτών των πετρελαιοκίνητων περιπτέρων που αντί να πιάσουν την... βοηθητική λωρίδα με αλαρμ και 90 χλμ προσπαθούσαν να προσπερασουν αριστερά με 110 χλμ χωρίς να μπορούν ποτέ να επιταχύνουν στα 140 για να επιστρέψουν στην λωρίδα τους . Κατά την άποψη μου είναι επικίνδυνα αυτοκίνητα και πρέπει να κινούνται μόνο στην πόλη! Swiftακια , αντίστοιχα μικρά και 20ετιας βενζινοκίνητα και...όλα τα RAV πηγαιναν παντού αέρα ! και είχες τα παραπάνω να κάθονται στην αριστερή με το ραχατι τους με 120!!!!
Ουφ τα είπα και ξαλαφρωσα!
Το δίλιτρο RAV βενζίνης είναι ατμοσφαιρικό; δηλαδή έχει πόσο; 220 Νm ροπή στις 4+ χιλιάδες στροφές; ή μιλάμε για άλλο κινητήρα; Και φορτωμένο με κλιματισμό στην ανηφόρα, προσπερνάει καλύτερα από αντίστοιχου μεγέθους ντίζελ με 280-300 Nm ροπής στις 1800 στροφές; Και χωρίς να σπάει σε 3η-4η στο κιβώτιο; Και τα ατμοσφαιρικά βενζίνης με τα 110 Νm ή τα τούρμπο με τα 170 Nm ροπής, προσπερνάνε αέρα; Τί καταλαβαίνω λάθος;
Το αν υπάρχουν ασυνείδητοι οδηγοί που δεν ξέρουν που να σταθούν και πως να συμπεριφερθούν στο δρόμο, είναι άλλο ζήτημα... στην Ελλάδα ζούμε, και μάλιστα σε εποχή με 'εκδρομική διάθεση'... κάτι σαν τη Βουγιουκλάκη στη καρότσα (ζωή σε λόγου μας).
Kia Sportage IV