-
Μια στιγμή... Η κουβέντα ξεκίνησε από αυτές τις δύο δηλώσεις και την επιμονή του Λαπ στο 'λιβανιστήρι του Baleno, ακόμη και όσον αφορά την απτή ποιότητα που προφανώς όχι απλώς δεν διακρίνεται, αλλά είναι επί της ουσίας ουραγός στην κατηγορία:
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Λοιπόν, τουλάχιστον από χώρους και ποιότητα στο μάτι, το αυτοκίνητο δείχνει εξαιρετικό.Μα είναι συνολικά καλύτερο από το μέσο όρο της κατηγορίας. Και όσον αφορά την ποιότητα.
Τα μετέπειτα ποστ όλων σσς άρχισαν να βάζουν και την παράμετρο του κόστους. Πολύ σωστά, καθώς ένα τοσο οικονομικό αυτοκίνητο, πρέπει σε κάποους τομείς να κάνει εκπτώσεις. Οι αρχικές σας δηλώσεις όμως έγιναν ανεξαρτήτως τιμής και σε σχέση με την κατηγορία των σουπερμίνι (τα premium εξαιρούνται προφανώς).
Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να αποδεχτούμε ότι το Baleno έχει χαμηλή απτή ποιότητα κατασκευής για την κατηγορία του, η οποία απλώς γίνεται αποδεκτή λόγω τιμής και εξοπλισμού. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
7 ετη εγγυηση, 90 αλογα, 900 κιλα, 365 λιτρα, χωροι σαν οκταβια, πραγμστικα τεραστιοι, 5l/100χλμ πραγματική καταναλωση.
Tο facelift εδω
Youtube VideoΠάντως στο βίντεο με το fl που ποστάρισες,λέει για 339lt χώρο αποσκευών (αν και βλέπω έχει και ρεζέρβα).
-
Ναι, χωρις ρεζερβα εννοω. Με κιτ ελαστικου.
Το facelift φαινεται να εχει καποιες αλλαγες.
Εχει πλεον αλλη multimedia οθονη αφης, εχεις αισθητηρες παρκαρισματος πισω, εχει ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες, και τα xenon φωτα εμπρος τα αντικατέστησαν με full led.
Ναι αυτο το χρωμιο πισω ειναι εντονο, αλλα στον πραγματικο κοσμο και με μεταλλικα χρωματα, σχεδόν περνά απαρατήρητο.
-
Περα απο τον storm που ειναι περιεργος, εχετε μπει και οδηγησει το glx με το clima ως σχεδιαση του ταμπλο;
(Η αληθεια ειναι πως εχουν γινει μικροδιορθωσεις σε ποιοτητα, π.χ η πλαφονιερα στην βασικη εκδοση gl συγκριτικά με την glx, εντοπισα διαφορετικη συναρμολογηση στην οροφη κτλ)
Δεν εχει καμια διαφορα σε αισθηση ποιοτητας, απο τα χειριστήρια των φλας, την αισθηση του δερματινου τιμονιου, το οτι μεσα στην πολη ακους τα χερια σου να χαιδευουν το δερμα του τιμονιου λογω ηχομονωσης παντα με τον 1,2..... απο ενα ας πουμε ibiza.
Κανονικο συγχρονο αυτοκινητο σου βγαζει η ολη υποθεση, σε μικρες λεπτομερειες να αναφερω πως εχει στις πισω πορτες υφασμα στις πορτες και στο σημειο που ακουμπουν τους αγκωνες τους οι πισω επιβατες. Κανενα αυτοκινητο της κατηγοριας δεν το εχει αυτο. Εχουν δηλαδη μαλακα πλαστικα εκει που δεν το χρειαζεσαι και οχι μαλακες επιφανειες εκει που το χρειαζεσαι.Να ειμαι αντικειμενικος. Δεν ειναι τοσο μαλακο το υφασμα που να βουλιαζει το χερι αλλα ειναι σαφως καλυτερο απο απλο σκληρο πλαστικο που εχουν ολοι οι αλλοι της κατηγοριας.
-
https://www.team-bhp.com/carpics/maruti ... eno-07.jpg
Εδω ενας ενηλικας του 1,78-1,80 πισω απο το καθισμα σε τερμα εμπρος και τερμα πισω ρυθμηση.
Δηλαδη καθονται οι μπροστα σαν βασιλιαδες, πολυ ανετα και δειτε τι χωρο αφηνουν για τους πισω..Το αυτοκινητο δεν εχει αντιπαλο στους χωρους. Ειναι 3,99...αυτοκινητο πολης και εχει χωρους μεγαλου οικογενειακου δυο κατηγοριες πιο πανω, χωρις ομως να ναι πολυμορφικο και φορτηγακι.
εχει μαλιστα την καλυτερη αεροδυναμικη στην κατηγορια και ενα πιο κουπεδιαρικο σχεδιασμοΤι να πεις. Εργο τεχνης εκμεταλευσης εσωτερικων χωρων, απλης και καλης μηχανικης και μικρου συνολικου κοστους
Μονο και μονο για αυτο αξιζουν αριστα οι σχεδιαστες στην suzuki.
-
Δεν είναι πρίμιουμ μην τρελαθούμε. Πρίμιουμ ίσως για την Ινδική αγορά, όπως λένε άλλωστε στην προώθηση που κάνουν εκεί. Είναι απλά ίσως το πιο value for money στις απλές εκδόσεις και το πιο καλοεξοπλισμένο σε χαμηλότερη τιμή που είναι ενδιάμεσα στην μικρή και μεσαία κατηγορία με διαστάσεις μικρού και εσωτερικό μεγάλου, το πιο ελαφρύ, ίσως το πιο οικονομικό χιλιάρι και 1.2, από τα πιο γρήγορα στους κυβισμούς του και με κατασκευή όχι για να εντυπωσιάσει αλλά και να κρατήσει. Όποιος θέλει όλα αυτά το παίρνει με κλειστά μάτια. Βέβαια έχει περιορισμένο αγοραστικό κοινό.
Σχετικά με τα λίτρα στο πορτ παγκάζ τα 330 ίσως είναι με το ράφι στην πάνω θέση. Παντού 355 το βλέπω. Έτσι γράφει και το φυλλάδιο.
Σχεδιαστικά, εξωτερικά, μου μοιάζει πολύ (στο πιο άσχημο βέβαια) με το c3. Μικρή και κοντή μούρη, μαύρη κολόνα, μικρό παρμπρίζ, ψηλή γραμμή. Κρίμα που το c3 είναι πολύ μικρό μέσα γιατί κατά τα άλλα είναι κουκλί.
https://www.autopista.es/galerias/citro ... es#foto-11Και για να χαρεί ο Lap
https://www.autopista.es/pruebas-de-coc ... fin-diesel
82ατμοσφαιρικός με τον 1.2 hybrid. Μέσα με τη νύχτα σε επιδόσεις. -
3 δλ μεχρι τα 100 χλμ..... μεγαλη αποσταση ...βασικα ρεζιλεμα κανονικο.
Ειναι αυτο που ελεγα οτι μου αφησε ιδια αισθηση το swift hybrid.
Ειναι υπερβολικα ευκινητο. Πολυ ευκινητο θα ελεγα, απλα σε γρηγορους ρυθμους θελει ενα κατεβασμα στο κιβωτιο (που ειναι και σαν βουτηρο απαλο) και ορμαει μπροστα.Η διαφορα με το turbo ειναι το μη κατεβασμα μιας σχεσης και το κρατημα σε ανηφορα των 10% κλισης και ταχυτητων γυρω στα 120-130 εναντι 110 του υβριδικου με την ιδια σχεση στο κιβωτιο. Μια χαρα παει και το υβριδικο με 120 130 στην ανηφορα με 10% κλιση απλα θελει κατεβασμα σε 4η σχεση.
Εγω βλεπω περα απο τα λογια των δημοσιογραφων (οντως δεν ειναι αψογα μονωμενο) ιδια db σε ταχυτητες ταξιδιου
Και με ποιο;;; με ενα citroenΤο εχουμε ξανααναφερει πως τωρα που εβγαλε το κοστος εξελιξης της νεας πλατφορμας ισως θα μπορεσει να παει σε τομεις οπως μαλακα πλαστικα, ηχομονωση και σχεδιαση αλα swift...σε παρομοια τιμη και χωρους.
Ισως του χρονου προς το τελος να δουμε δοκιμες του νεου μπαλενο.
Θα τους κλεισει τα μαγαζια.... -
Παραλάβαμε την Πέμπτη, έχουμε κάνει ήδη τα πρώτα 490 χιλιόμετρα. Εντυπώσεις σύντομα. Προς το παρόν, είμαστε πιο ευχαριστημένοι από ότι περιμέναμε!
Sent from my JAT-L29 using Tapatalk
-
Στό δρόμο από Μετέωρα προς Μέτσοβο και πίσω, είδα 5-6 Baleno, φαίνεται πως έχει αρχίσει και πουλάει...
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλοταξιδο Νόντα.....
Ατρακαριστο και παντα ευτυχια να σας φερνει.
-
Ευχαριστώ Λαπ. Αρκετά από αυτά που θα γράψω, αν συνεχίσουμε έτσι, θα επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα σου. Επειδή όμως είμαι εκ γενετής γκρινιάρης... Τα ecopia είναι Α Θ Λ Ι Α.
-
Όλα τα οικολογικά λάστιχα είναι άθλια.
-
Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάνεις προκαταβολικά συμφωνία με το λαστιχά σου να πας με το που θα παραλάβεις το αμάξι να αλλάξεις λάστιχα, αφήνοντας τα οικολογικά του εργοστασίου και πληρώνοντας μια διαφορά.
-
Περί πιέσεων. Το ταμπελακι στην πόρτα γράφει 36 μπροστά 32 πίσω στο κομφορτ. Το έριξα τ
36 34 από το 38 36 που το είχα καιρό και έχει μεγάλη διαφορά στην άνεση κ ποιότητα κύλισης. Θα το κατεβάσω 35 32 να δω αν χτυπάει το μπιμπιλικι γιατί δεν θυμάμαι -
Από την αντιπροσωπεία, με τι πιέσεις σου ήρθε ρε συ Πολύβιος;
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
5,3 lt/100Km με 140 συνεχώς; Εντυπωσιακό!Θεσσαλονίκη Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα (ελέω cure ) με 125 στο cruise control , 2 άτομα με clima
18,9 χλμ το λίτρο (έβαλα διαφορετικη ρύθμιση)
1.0 glx -
Μας μπερδεύεις με τα xμ/λ
Από την αντιπροσωπεία καινούριο το είχα πάρει με 40αρια. Μου φάνηκε υπερβολή μέχρι που είδα το ταμπελάκι. 36/32 θα το έχω από εδώ και στο εξής, απλά αν χτυπάει στο 31 π.χ. είναι σπαστικό και θα του βάλω λίγο ακόμα. Είχα κάνει τέτοιες δοκιμές πιο παλιά αλλά δεν θυμάμαι τώρα. Στο economy φτάνει η πρόταση του κατασκευαστή 41 36Είδα σήμερα ένα Baleno Gl+. Από μέσα δεν είδα κάποιες αλλαγές με το δικό μου, σε ποιότητα ή δεσίματα κτλ.
Μου είπαν ότι έχουν επίσημη ανακοίνωση ότι δεν θα έρθει f/l στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης petros78 έγραψε:
5,3 lt/100Km με 140 συνεχώς; Εντυπωσιακό!
Θεσσαλονίκη Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα (ελέω cure ) με 125 στο cruise control , 2 άτομα με clima
18,9 χλμ το λίτρο (έβαλα διαφορετικη ρύθμιση)
1.0 glxΑντίστοιχη λοιπόν κατανάλωση, αλλά με 125 αντί για 140Km/h. Έχει μια σημαντική διαφορά και μάλλον επιβεβαιώνει την άποψη μου ότι οι πρώτες μετρήσεις ήταν λίγο 'πρόχειρες' ή 'μου είπαν - άκουσα' κτλ...
-
5,29 l/100 km βγαίνει.
-
Αυτό δεν είπα κι εγώ; Αντίστοιχη κατανάλωση. Αλλά με σημαντικά μικρότερη ταχύτητα...
Suzuki Baleno II