-
Καλα εδω αλλοι τρομαζουν μονο και στην ιδεα οτι θα αγπρασουν Τουρκικο αμσξι και θα κολλησουμε οτι το baleno ειναι ινδικο;
-
Προσωπικά την Ινδία σας χώρα παραγωγής την θεωρώ ισάξια της γερμανιας και της Ιαπωνίας και δεν εχουν να ζηλέψουν κάτι. Για να μην πω οτι η Ινδια είναι πιο μπροστά σε πολλούς τομείς.... Ωσ εκ τούτο γνώριζα απο την πρώτη στιγμή οτι η γραμμή παραγωγής του Baleno ήταν στην Ινδία και δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την επιλογή του. Και να μην ξεχνάμε οτι οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων που εισάγονται στην Ευρωπη είναι συγκεκριμενες και είναι διαφορετικές απο αυτές των αυτοκινήτων τα όποια κυκλοφορούν στην Ασιατικη αγορά
-
@ Lap πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας είπες. Έχεις να μας δώσεις καμιά πηγή να ρίξουμε λίγο διάβασμα;
@ niktak ξέχασα να βάλω link για το υποβραχιόνιο: https://www.amazon.fr/dp/B01NBTC6S7/ref=pe_386181_37038081_TE_3p_dp_1 -
Το πάτωμα του Baleno είναι πραγματικά ενδιαφέρον και από ότι βλέπω ακολουθεί τις φιλοσοφίες και άλλων Ιαπώνων κατασκευαστών όσον άφορα την κεντρική ιδέα μείωσης του βάρους του αυτοκινήτου εξαλείφοντας τους κάθετους συνδεσμους ενίσχυσης του αμαξώματος εφαρμόζοντας πιο καμπυλωτούς δοκούς ασφαλείας .βλ Mazda Skyactiv Platform (αν και οι πλατφόρμες της Mazda θεωρώ πως είναι φτιαγμένες για υψηλότερα standards ασφαλείας από αυτήν του Baleno.)
Ονομάζεται ΄΄TECT platform΄΄ και είναι ένα δημιούργημα των Ιαπώνων αλλά και των Ινδών μηχανικών. Αυτό που μου έκανε εντύπωση καθώς διάβαζα για αυτήν είναι πως χρησιμοποιεί αρκετά καλής ποιότητας υλικά και πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιεί advanced strength steel και Ultra high strength steel τα οποία είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των νέων αυτοκινητών αλλά το ποσοστό χρήσης τους αποτελεί το νέο υπερ-ατού (με την μορφή του ανταγωνισμού) στον κλάδου της αυτοκίνησης.
Τι σημαίνει άραγε αυτό;;;;
Τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην δομή του αμαξωματος στο Α και στο Β pillar (δηλ, στις δυο πρώτες κολώνες του αμαξώματος) αλλά και στους κεντρικούς δοκούς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να απορροφούν την ενέργεια σε ένα τρακάρισμα, για την όσο το δυνατό μικρότερη παραμόρφωση του θαλάμου επιβατών, δείχνουν να είναι καλού επιπέδου για τα σημερινά δεδομένα .Τα νούμερα που βρήκα σε διαγράμματα είναι πως το αυτοκινητο αποτελείται απο** 30%** μέταλλα εντάσεως (tensile και οχι yield)** 440MPa-720Mpa** & 16% από** 980Mpa**. (όσο πιο μεγάλο νουμερο τοσο πιο ακαμπτο το μεταλλο στην παραμορφωση του)
http://car.watch.impress.co.jp/img/car/ ... 2.jpg.html Το suzuki baleno
VS
https://image.slidesharecdn.com/jasminb ... 1321592807 Το VW polo Mk5 (με μια επίφύλαξη αν τα νουμερα που παρουσιάζονται είναι μετρήσεις εντάσεως)Το νέο πάτωμα και τα καλής αντοχής υλικά σε συνάρτηση με ένα πιθανόν πρόβλημα στο softaware (??) του εγκεφάλου των αεροσακων με οδηγούν να ξανασκέφτομαι τα 3 αστερια στο euroncap. (εντάξει στο τέστ με την κολώνα το αμάξωμα θεωρώ πως τσάκισε εστω στο μάτι περισσότερο απο τους αντιπαλους της κατηγορίας)
Το γεγονός αυτό είναι απλά ενδεικτικό μέσα απο **μια τελείως ερασιτεχνική και απλή έρευνα **άλλα και συνάμα ενδιαφέρον μιας και τα ενδότερα και πέρα απο τον εξοπλισμό στοιχεια είναι που κάνουν ενα αυτοκίνητο.... ποιοτικό αυτοκίνητο. -
Την ίδια φιλοσοφία έχει εφαρμόσει Lap, και στο s-cross και vitara (πιθανόν και στο ignis).
Σκληρό πάτωμα, για Ελληνικούς δρόμους.Πρέπει το σασί να σε βγάζει ασπροπρόσωπο για πολλά δύσκολα χιλιόμετρα αλλά η άνεση πάει περίπατο.Σε αυτό συνηγορεί και η σφιχτή ανάρτηση.
-
To vitara χρησιμοποιεί την C global platform με κράματα μετάλλου που φτάνουν ακόμα και τα 1580 MPa !!!
Τo S cross χρησιμοποιεί στοιχεία της πλατφόρμας Tect platform
και το νέο Ιgnis οπως και το νεο Swift χρησιμοποιούν την Heartect platform που ενώ μοιάζει παρα πολυ με αυτήν του Baleno οι Ιάπωνες, αν ενθυμούμε σωστά, αναφέρουν πως έχει διαφορές και εξελίχθηκε αποκλειστικά στην Ιαπωνία.Σε παρόμοια φιλοσοφίας σασί και η Subaru
http://www.torquenews.com/1084/3-benefits-subaru-s-new-global-platform-gives-small-car-shoppers -
Πολυ ωραια ποστ Lap
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πολυ ωραια ποστ Lap+1
-
Καλησπέρα στην ομάδα.
Είμαι και εγώ κάτοχος ενός baleno 1.0T GLX εδώ και 10 μήνες. Γενικά έχω μείνει με θετικές εντυπώσεις αν και υπάρχουν και μερικά σημεία που θα μπορούσαν να είναι καλύτερα και έχουν να κάνουν κυρίως με την ποιότητα. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για ένα project με εντελώς νέο, σασί, σχεδίαση, μοτέρ κτλ, και άρα οικονομίες έχουν γίνει στα πλαστικά και στα υλικά. Έχω αρκετά πράγματα να γράψω και θα τα λέμε μελλοντικά. Ωστόσο επειδή έχω διαβάσει αρκετά φόρουμ Ινδίας όπου εκεί κυκλοφορεί πολύ ευρύτερα και έχει δοκιμαστεί περισσότερο, έχω να πω ότι τα eu spec είναι πολύ διαφορετικά από τα Ινδικής κυκλοφορίας. Προχτές παρατήρησα ότι τα αμορτισέρ έχουν ειδική σήμανση EU και γενικά είναι πολύ πιο προσεγμένα τα δικά μας.
Στην Ινδία το 1.0Τ παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό ως baleno rs, βέβαια με λιγότερα άλογα (ρύθμιση στον εγκέφαλο κυρίως λόγω χαμηλότερων οκτανίων βενζίνης 100 άλογα και λιγότερη ροπή) αλλά με ένα ενδιαφέρον facelift. Επίσης τα Ινδικά είναι και πιο ψηλά.
https://i.ndtvimg.com/i/2017-03/maruti- ... 468046.jpg
https://marutistoragenew.blob.core.wind ... banner.jpg
Μέχρι τώρα έχω κάνει 6500χμ
Μου κάνει εντύπωση ότι ο κόφτης μπαίνει πριν το κόκκινο γύρω στις 5900, συμβαίνει και σε άλλους αυτό;
Σχετικά με το update στους αερόσακους έγινε και στο δικό μου μια βδομάδα αφού το είχα πάρει, μαζί με μια αλλαγή στο φιλτροκούτι (αλλαγή φίλτρου και κουτιού). -
Μου εχει κανει εντυπωση σε δυο που κοιταζα απο κοντα στο δρομο ποσο εντονη φθορα ειχαν τα δερματινα τιμονια τους. Ουτε 1 ετους αυτοκινητα..
-
Φίλε nonos ειλικρινά μου έκανε εντύπωσή το σχόλιο σου, και πήγα και τσέκαρα το τιμόνι . μετά απο 3 μήνες καθημερνής χρήσης και περίπου 3500 χιλ δεν έχει (ευτυχώς) την παραμικρή φθορά . Ίδωμεν για το μέλλον!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τα νούμερα που βρήκα σε διαγράμματα είναι πως το αυτοκινητο αποτελείται απο** 30%** μέταλλα εντάσεως (tensile και οχι yield)Για την ακρίβεια της συζήτησης, δεν ξέρω πως βρήκες αυτούς τους όρους αλλά κατ' αρχάς δεν είναι αντίθετοι μεταξύ τους.
Το tensile είναι επίθετο που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί ότι έχει εκταθεί (τεντωθεί) ελαστικά ένα υλικό (tensile strain) ή χρησιμοποιείται για τάση (δύναμη-πίεση) που προκαλεί έκταση/διάταση (tensile stress) ενώ το yield strength είναι ουσιαστικό και αναφέρεται στην τάση (stress) που προκαλεί πλαστική παραμόρφωση του υλικού (δηλ αν πάψει να εφαρμόζεται η τάση δεν επανέρχεται στην αρχική κατάσταση του). -
Σχετικά με το δέρμα στο τιμόνι το πέρασα μια ειδική κρέμα για δερμάτινα τιμόνια γιατί φαίνεται ευπαθές.
Τα πράγματα που με έχουν χαλάσει κάπως σχετικά με την ποιότητα του και πιστεύω ότι δεν θα έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο είναι τα εξής.
-Τα λάστιχα στις πόρτες είναι πολύ λεπτά και μαλακά και λογικά αν το αμάξι είναι εκτεθειμένο στον ήλιο θα αρχίσουν να φθείρονται μετά από κάποια χρόνια
-Αν εξαιρέσεις τα σκληρά πλαστικά που έχουν να κάνουν προφανώς με την εξοικονόμηση πόρων, π.χ. τα πλαστικά στις πόρτες θα μπορούσαν να είναι πιο ανθεκτικά. Παρατηρείς ότι αν στηρίζεις το πόδι-γονατο όσο στρίβεις, υπάρχει μια ενδοτικότητα.
-Αν δείτε το καπάκι από το παγούρι και άλλα δοχειάκια είναι φτηνοπλαστικά που σίγουρα θα σπάσουν- κόψουν. Το παγούρι για τους υαλοκαθαριστήρες χωράει μόνο 1 λίτρο από ό,τι το υπολογίζω (εξοικονόμηση βάρους) οπότε θα χρειάζεται να ανοίγει πολύ συχνά αυτή η τάπα. Στο civic μου το παγούρι χωρίαει 4lt νερό
-Τα ηχεία αν και έχουν καλά πρίμα, πρέπει να είναι φτηνοκατάσταση και το καταλαβαίνεις στο μπάσο. Βέβαια το infotainment είναι της bosch και έχει πολύ καλά specs. http://www.bosch-presse.de/pressportal/ ... 42609.html
Το μόνο που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να ρυθμίσω το ρολόι να δείχνει σωστή ώρα και το mirror link δεν είναι βολικό.
Στα δικά μας δεν παίζει το dab (δορυφορικό ραδιόφωνο) που δίνει σαν option έτσι;- Τα καθίσματα δεν έχουν καλή στήριξη αλλά γενικά είναι ξεκούραστα.
- Τα χenon έχουν το κλασσικό τρεμούλιασμα όταν πέφτεις σε γούβες
- Στις στροφές γέρνει, γέρνει, γέρνει...Ωστόσο έχει καλό πάτημα και είναι παιχνιδιάρικο. Το esp δεν σου σπάει τα νεύρα.
- Τα φρένα είναι επιεικώς μέτρια. Μακάρι να βγει κανένα καλύτερο τακάκι για το μπαλένο ή να ταιριάζει από κάποιο άλλο μοντέλο γιατί από φρένα δεν.. Και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ ελαφρύ.
Και για να μην το αδικήσω να πούμε και τα καλά του
-Το δυνατότερο του σημείο είναι το μοτέρ του. Το χιλιάρι είναι απόλυτα γραμμικό, δεν έχει ξεσπάσματα έχει καλή ροπή και όλα αυτά μεγενθύνονται λόγω του μικρού του βάρους. Από κατανάλωση είναι στα 5,7 με σχεδόν αποκλειστική οδήγηση σε πόλη (η γυναίκα μου) και δικές μου βόλτες που το παίρνω για ξεκάπνισμα. Δεν έχω μηδενίσει το τριπ και η κατανάλωση αυτή είναι από τα Χριστούγεννα.- Οι χώροι είναι τεράστιοι για το μέγεθος του. Κοιτάει στα ίσια το jazz χωρίς να είναι μπαουλάκι.
-Είναι πολύ άνετο. Εντάξει βέβαια δεν θα είναι και c2, ειδικά αν φορτωθεί ο ημιάκαμπτος χοροπηδάει λίγο, αλλά το βασικό είναι ότι δεν καταλαβαίνεις τραχιά οδοστρώματα και γενικά έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Στους πλευρικούς ανέμους έχει μια ευπάθεια και δεν μου αρέσει ότι είναι ενδοτικό σε ανωμαλίες μέσα στη στροφή. Έχει μια τάση να αποσυντονίζεται το πίσω μέρος ιδίως, αν πέσει σε γούβα και στρίβεις. Υποθέτω λόγω πολύ μαλακών σινεμπλόκ και αμορτισέρ, ελατηρίων. Πίσω ο άξονας έχει ενσωματωμένη αντιστρεπτική πάντως. Γενικά θα ήθελα να γέρνει λιγότερο. Αν βγάλει κάποιο κιτάκι η whiteline θα το προτιμήσω.
Έχετε βρει κάποιο service manual που να έχει και περισσότερο specs για το αμάξι;
Ξέρουμε αεροδυναμικό συντελεστή; Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τεχνικές λεπτομέρειες για το baleno ακόμα.Στο πρώτο service έχει φτάσει κανένας; Σε 2 μήνες θα το κάνω και έχω κάνει 6500χμ. Από κατανάλωση λαδιού δεν έχει κάψει τίποτα.
Αυτά. -
Τα παραπανω για εμενα φωτογραφιζουν οτι εχω αποκομισει κι εγω απο το αυτοκινητο. Δυστυχως μια μετριοτητα με κυριο ατου τους χωρους και την τιμη.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα παραπανω για εμενα φωτογραφιζουν οτι εχω αποκομισει κι εγω απο το αυτοκινητο. Δυστυχως μια μετριοτητα με κυριο ατου τους χωρους και την τιμη.Τα τόσα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν δεν τα λες μετριότητα πάντως..
-
Πριν πολλάααα χρόνια, πήγα με φίλο να δει το impreza.
Έρχεται ο πωλητής, ο φίλος έπαθε πλάκα μόλις άνοιξε την πόρτα.
'Καλά δίνεις τόσα χρήματα και μέσα είναι τίγκα πλαστικό;' και ο πωλητής απαντάει:
'Εμείς εδώ στη Subaru, δίνουμε σασί-μοτέρ και τετρακίνηση. Αν θέλεις μαλακά ταμπλό, δυστυχώς ήρθες σε λάθος μέρος'.Αυτή είναι η φιλοσοφία των Ιαπώνων πίσω από το αυτοκίνητο. Ελαφρύ σκάφος και πάνω από όλα το μοτέρ. Γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς μοτέρ το αμάξι κάνει και για.... κοτέτσι.
Όταν πήγα να αγοράσω το vitara, ο πωλητής με ρώτησε: είσαι άνετα στο κάθισμα; και του απάντησα ναι, αρκετά άνετα. Και συνέχισε: αν δεν ήσουν άνετα, θα χρειαζόσουν δίαιτα. Ο japan είναι λεπτεπίλεπτος. Δε μπορεί να έχεις το ignis, 900 κιλά αυτόκίνητο και μέσα να το έχεις φορτώσει με πτώματα 120 κιλά το καθένα.Δίαιτα μάγκεςςςςςςςςςςς χαχαχαχα
Σαν να βλέπεις την καινούργια Giulia και απο μέσα να κατεβαίνει μια μαμά 130 κιλά....Δε ξενερώνεις λίγο;
-
Παιδιά μην παρεξηγηθώ. Το baleno το θεωρώ πολύ τίμιο σαν αγορά. Αν δείξει χαρακτήρα και δεν σκορπίσει όπως τα περισσότερα ευρωπαϊκά τότε είναι σίγουρα keeper.
Αυτό που ειναι αξιοσημειωτο με το baleno και με όλα τα νεα σουζουκι είναι ότι κατάφεραν να ρίξουν σε άλλο επίπεδο το βάρος. Το δικό μου με φουλ εξτρα και 950 κιλά δεν παίζει σε κανένα ανταγωνιστή. Ενα c2 αντίστοιχο σίγουρα θα είναι 1350κιλά για πλάκα. Από το αμάξι δεν λείπει τίποτα και γενικά έχει καλό dna ως προς το πάτημα.
Επίσης είναι βρωμογκαζο. Πιο γρήγορο χιλιαρι λογικά θα είναι το φιέστα ? Αν είχε και ενα 6αρι θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Γενικά η βολικοτητα της καμπίνας δεν συγκρίνεται ούτε με σιβικ ουτε με φοκους χατς. Και ολα αυτα με 4μετρα παιδιά. Δεν παίζει αλλο αμάξι με τετοια σπεκς. Το c2 πχ που μεγάλωσε και αυτό παρότι φανκι κτλ κτλ δεν εχει καμια σχέση σε χωρους ειναι σημαντικά πιο αργό και γενικά είναι βαρυδι... -
Καλοτάξιδο.
Μάλλον εννοείς C3 γιατί το C2 έχει σταματήσει προ καιρού.
Από εκεί και πέρα κάθε αυτοκίνητο (ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής ή κουλτούρας) έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του.Ανάλογα τι ζητάει ο καθένας, αποφασίζει και ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσει.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Πριν πολλάααα χρόνια, πήγα με φίλο να δει το impreza.
Έρχεται ο πωλητής, ο φίλος έπαθε πλάκα μόλις άνοιξε την πόρτα.
'Καλά δίνεις τόσα χρήματα και μέσα είναι τίγκα πλαστικό;' και ο πωλητής απαντάει:
'Εμείς εδώ στη Subaru, δίνουμε σασί-μοτέρ και τετρακίνηση. Αν θέλεις μαλακά ταμπλό, δυστυχώς ήρθες σε λάθος μέρος'.Αυτή είναι η φιλοσοφία των Ιαπώνων πίσω από το αυτοκίνητο.
Κανεις λαθος.. Αυτη ηταν, και ειναι σ ενα βαθμο η φιλοσοφια, της SUBARU οχι των ιαπωνων γενικα.
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Τα παραπανω για εμενα φωτογραφιζουν οτι εχω αποκομισει κι εγω απο το αυτοκινητο. Δυστυχως μια μετριοτητα με κυριο ατου τους χωρους και την τιμη.
Τα τόσα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν δεν τα λες μετριότητα πάντως..
Οταν μιλαμε για μετρια οδικη συμπεριφορα και φρενα να χαμε να λεγαμε για ολα τα υπολοιπα μη-ουσιωδη. Οταν ολο αυτο ερχεται και με κατω του μεσου ορου ποιοτητα καμπινας-περιφερειακων που θα μπορουσε να ναι ενα δελεαρ για τους μη Βατανεν (επ πιπερι ) και αμφιλεγομενη αισθητικη, ε τι αλλο δηλαδη.. Αλλα ναι ειναι φτηνο και εχει πολυ καλους χωρους.
Suzuki Baleno II