-
Στο τεστ του αουτογκεφιουλ ο δοκιμαστης 'τρομαζει' απο την αμεση επαναφορα που εχει το τιμονι.
Το επιβεβαιώνω, σε βαθμό που με ξένισε αρκετά στην αρχή αλλα πιστεύω οτι είναι καθαρά θέμα συνήθειας!
-
Θελει λογικα λιγο προσοχη στο παρκαρισμα.
Εμενα παλι μ' αρεσουν τετοια τιμονια. Ετσι ηταν τα παλια γαλλικα τιμονια. Υπεροχα τιμονια και για στροφες και στην πολη αν και λιγο βαρια.
Αρπαζαν αμεσως και μεσα στην πολη στα στενα ειναι πολυ ευκολα στην οδηγηση τους μολις τα μαθεις. Το θεωρω δηλαδη θετικο του αυτοκινητου.Τσπ δεν ειμαι φανατκος μιας εταιριας αλλα οταν π.χ με 14000 με το κλειδι στο χερι παιρνει καποιος
Ενα αυτοκινητο με πραγματικη καταναλωση απο 4.8 εως 5.5 λιτρα στα 100 χιλ.
Με εναν κινητηρα βελουδο στην λειτουργια του σε συγκριση με τα ντιζελ που κροταλιζουν και ακουγονται σαν τρυπανια
Ενα παρα πολυ καλο κιβωτιο που χαιρεσαι να το κρατας και να αλλαζεις
Ενα ολοκαινουργιο πατωμα με συγχρονες συγκολησεις και αρχιτεκτονικη που δινει μιροτερο βαρος ( 250 κιλα ελαφρυτερο του ανταγωνιαμου με πατωματα 15 ετιας που εχουν κανει την αποσβεση τους )
Με χωρους μιας οκταβια, σε τεσσερα μετρα
Με ισως το μεγαλυτερο πορτπαγκαζ
Με ανετη θεση οδηγησης με μεγαλο υποβραχιονιο (καποια του ανταγωνισμου δεν εχουν καν υποβραχιονιο η πισω ηλεκτρικα παραθυρα εν ετη 2018 !!!)
Με ημιαυτονομα συστηματα φρεναρισματος (οτι πιο συγχρονο)
Με ενεργο κρουιζ κοντρολ για να χαιρεσαι το ταξιδι
Με ζενον φωτα οταν οι αλλοι ακομα δινουν λαμπες αλογονου
Με αποδεκτα τιμονια, φρενα και ηχομονωση για τα μεσα ευρωπαικα στανταρτ ( δεν ειναι σπορ αλλα ενα νορμαλ αυτοκινητο)
Με ναβι και ολα τα γκατζετ σκατακια( φωτακια στα σκιαδια κτλ) . Ο ανταγωνιαμος δινει ναβι εξτρα ή σου λεει να συνδεεις το κινητο
Με καμερα οπισθοπορειας
Με 7 χρονια εγγυηση
Κτλ κτλΚαι αυτο το αυτοκινητο πιστευουν οι ειδικοι του χωρου πως δεν ειναι αξιο να συμμετασχει σε συγκριτικα η γενικα οτι ειναι ενας κουβας για τον μεσο ευρωπαιο ελληνα οδηγο.
Μηπως φταινε τα σκληρα πλαστικα του και αμεσως μετατρεπεται σε κακο αυτοκινητο;Ετσι ειναι τελευταιο σε πωλησεις και πουλα πιο πολυ το σαντερο.
Εξαιρω φυσικα ειδικες προτασεις οπως το φιεστα και το 208 που εχουν να προσφερουν κατι πολυ ιδιαιτερο κι για αυτο μπαινουν σε ολα τα συγκριτικα.
-
Πολύ καλή προσέγγιση.
Σχετικά με το τιμόνι έχει γρήγορη επαναφορά, ίσως έχει αρκετή κάστερ μπροστά. Να πούμε επίσης ότι το τιμόνι του κόβει απίστευτα και το κάνει τρομερό στις μανούβρες και στα παρκαρίσματα.
Εντάξει ο ειδικός τύπος παίζει τα παιχνίδια του, αλλά είναι πολύ βαρετός πια με τα κλισέ του όλα αυτά τα χρόνια.
Τα φρένα είναι όντως απαράδεκτα για γρήγορη οδήγηση. Θεωρώ ότι φταίει το τακάκι. Το σουιφτ έχει πολύ καλό φρενάρισμα (38μ νομίζω). Ένα καλύτερο τακάκι και δίσκος είναι στα υπόψη όταν έρθει η ώρα της αλλαγής τους. -
Ειναι πολλα τα μετρα φρεναρισματος ή εχει τζογο το πενταλι;
Τι λαστιχα φοραει το αμαξι;Ασχετο το ημιυβριδικο οντως εχει διαφορα σε επιταχυνσεις και δυναμη με την συμβολη του ηλεκτροκινητηρα του ή η κατασταση ειναι ιδια με το απλο;
-
Είναι πολλά τα μέτρα φρεναρίσματος αντικειμενικά. Δίνει την εντύπωση ότι το τακάκι είναι φτηνιάρικο. Μετά από 2-3 δυνατά φρεναρίσματα γίνεται σπογγώδες και δεν φρενάρει καλά. Κλασσική εντύπωση από κακό τακάκι που σαπουνιάζει.
Το abs είναι μια χαρά. Και το esp αργεί να σε κόψει. Το τουρμπάτο στρίβει πολύ όμορφα με τη ροπή του. Ειδικά σε ανοιχτές καμπές.
-
Απο οτι βλεπω στην πραξη το τουρμπο μοιαζει να εχει τα φρενα του ατμοσφαιρικου!!! Καθως το 1.2 βγαζει 41 με 42 μετρα και το τουρμπο που εχει μεγαλυτερο βαρος βγαζει συμφωνα με το drive 43,4
Αλλες συνθηκες βεβαια, αλλα δινει μια γενικη αισθηση. Μηπως παιζει ρολο και το λαστιχο;
Τα λαστιχα συμφωνα με το ντραιβ ειναι οικολογικα μπριτζιστοουν.Δεν γνωριζω τι παιζει με αυτο το λαστχο
Παντως οντως τα μετρα ειναι πολλα, ισως στο φεις λιφτ το καταλαβουν και διορθωσουν τακακια κτλ, μιας και το σουιφτ στα ιδια κιλα οντως φρεναρει καλυτερα
-
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Το σουιφτ έχει πολύ καλό φρενάρισμα (38μ νομίζω). Ένα καλύτερο τακάκι και δίσκος είναι στα υπόψη όταν έρθει η ώρα της αλλαγής τους.Δε ξέρω για απόσταση ακινητοποίησης, αλλά του Σουιφτ μου (δισκοφρενα μπρος πισω) πιανουν ενοχλητικά πολύ και δυνατά απο την αρχή που πιέζεις το πεταλ, πράγμα που τα κάνουν μεσα στη πολη λίγο ενοχλητικά για τους επιβάτες.
-
Εδώ ένα συγκριτικό σε πίστα από το Ινδικό autocar. Το baleno είναι στην έκδοση πετρελαίου.
Μια χαρά τα πάει
Youtube Video -
Το 1.2 το πηρε προσφατα συναδελφος και αντικατεστησε το προηγουμενο baleno που ειχε. Στα θετικα η καταναλωση του,πηγε προσφατα ταξιδι και στοιχησε τα μισα λεφτα σε βενζινη σε σχεση με το παλιο. Στα αρνητικα φρενα,περιεργη αισθηση τιμονιου και πατημα στο δρομο. Δεν ειναι τοσο σταθερο οπως το παλιο μου λεει. Βγαινω για προσπεραση και κουνιεται ολοκληρο. Και μια ερωτηση.
Ποσο οικονομικο σε καταναλωση ειναι? Εγω κανω 35.000+ χλμ τον χρονο και κοιταω για diesel. Αξιζει με τοσα χλμ τον χρονο να παω σε βενζινη? -
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Το 1.2 το πηρε προσφατα συναδελφος και αντικατεστησε το προηγουμενο baleno που ειχε. Στα θετικα η καταναλωση του,πηγε προσφατα ταξιδι και στοιχησε τα μισα λεφτα σε βενζινη σε σχεση με το παλιο. Στα αρνητικα φρενα,περιεργη αισθηση τιμονιου και πατημα στο δρομο. Δεν ειναι τοσο σταθερο οπως το παλιο μου λεει. Βγαινω για προσπεραση και κουνιεται ολοκληρο. Και μια ερωτηση.
Ποσο οικονομικο σε καταναλωση ειναι? Εγω κανω 35.000+ χλμ τον χρονο και κοιταω για diesel. Αξιζει με τοσα χλμ τον χρονο να παω σε βενζινη?Οχι
-
https://www.gocar.gr/test-drives/test/1 ... erjet.html
Μια παρουσίαση ακόμα. Δίκαιο και καλά τοποθετημένο.
Σχετικά με το προηγούμενο, μπαλένο 20ετίας και βάλε να έστριβε καλύτερα από το καινούριο δε νομίζω. Κάτι συμβαίνει με το κριτήριο του φίλου. Μήπως ήταν φτιαγμένο σε ανάρτηση και του δίνει το καινούριο μια διαφορετική πιο αποστειρωμένη και μαλακή αίσθηση;
-
Μην περιμένετε και θαύματα από ένα μοντέλο που σχεδιαστικά, ποιοτικά, φρένα, τιμόνια κτλ φωνάζει αναπτυσσόμενες χώρες!!!! Για φτηνή λύση μετακίνησης και νοικιαρικο σε νησί είναι πρώτο.
-
Αν και προσπαθώ να μην εκφέρω άποψη για το Baleno, για ευνόητους λόγους, εγώ θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει στοιχεία από αυτοκίνητο του 2000. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη τέτοια άλλα αυτοκίνητα. Κατά καιρούς έχω αναφέρει τέτοια στοιχεία.
Άλλο ένα που θυμήθηκα πριν λίγο, είναι η παρουσία των δύο vintage χειριστηρίων στα κεντρικά όργανα. Το ένα είναι για το trip computer και το άλλο ο ροοστάτης φωτεινότητας. Είχα χρόνια να δω τέτοια χειριστήρια. Αναρωτιέμαι αν το trip computer ελέγχεται μόνο από εκεί.
Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρχει και χειριστήριο πάνω στο τιμόνι γιατί δεν είναι βολικό να χώνει το χέρι ο οδηγός στα κεντρικά όργανα την ώρα που οδηγεί για να αλλάξει οθόνη του trip computer.
-
[quote]Οχι[quote]
Απο αποψη καταναλωσης αν οντως εχει 5 λιτρα και πιο κατω μεση καταναλωση γιατι οχι? Αφου καποια στιγμη θα εξισωθει η τιμη του diesel με την βενζινη. Εκτος και αν με οικονομικη οδηγηση δεν πιανει τις τιμες που ισχυριζεται η suzuki. -
Επειδή η συζήτηση πάει ολοταχώς προς το αστείο, εδώ ένας αγανακτισμένος κάτοχος οιονεί 'premium' σε μια αναπτυσσόμενη χώρα βρίσκει τρόπο έκφρασης
Youtube VideoΑμάξι του 2000, με 1002 ενδείξεις μαζί και με ενδείξεις G, δεν το λες πάντως.
-
Παιδιά το προηγούμενο baleno , ειδικά το τριπορτο ήταν ζουζούνι , έστριβε πολύ ωραία , παναλαφρο και ευέλικτο.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως πέρα από τα βίντεο με κάτι skoda που τα σέρνουν γαϊδούρια καλό θα ήταν οι κάτοχοι του Baleno να μας πουν πως γίνεται ο χειρισμός του trip computer (εναλλαγή πληροφοριών στη κεντρική οθόνη).
Διαβάζω το manual και δεν βλέπω να μπορεί να γίνει με χειριστήριο στο τιμόνι.
Ισχύει κάτι τέτοιο ή αφορά μόνο την Ινδική αγορά; -
Επισης αν μπορουν οι κατοχοι να αναφερουν και καταναλωσεις που βλεπουν και σε τι διαδρομες.
-
όπως κρατάς το τιμόνι, με τα ακροδάκτυλα το πατάς, σιγά το θέμα που βρήκες
-
Το αυτοκινητιστικό κοινό της Ινδίας είναι για τα πανηγύρια και τα τεστ ποιότητας και αντοχής της λαμαρίνας γίνονται πιέζοντας με το χέρι τη λαμαρίνα για να δουν πόσο μέσα πάει...
Βέβαια στο 4.47 βλέπουμε ότι δεν την γλυτώνει και ένα Polo την ίδια δοκιμήΤα μπουτόν στο ταμπλό εντάξει είναι λίγο αρχαία αλλά who cares. Μια χαρά εύχρηστα είναι.
Από κάπου έπρεπε να κάνουν οικονομία σε αυτό το project. Είπαμε, νέο σασί, νέα μοτέρ, νέα σχεδίαση, φουλ στον εξοπλισμό και προσιτή τιμή δεν έβγαινε η εξίσωση.
Suzuki Baleno II