-
Οντως μικροφοαυλ ο τροπος επιλογων του τριπ, απο τα μικρα αυτα μακρουλα κουμπια στις δυο γωνιες!!
Ειναι εργονομικο λαθος αλλα η κεντρικη οθονη που ειναι στο ιδιο υψος με το καντραν ειναι εργονομικα σωστη.
Το ημιυβριδικο ειναι των 48v;;;
Εχει οντως διαφορα με το απλο 1.2 στα σημεια μεγαλου φορτιου του κινητηρα οπως λεει η σουζουκι;
-
Έλα ντε, αυτό με το shvs είναι και η δική μου απορία.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Το βιντεο δεν λεει τιποτα ουσιας.
Αν οντως συμβαλει στον πραγματικο κοσμο στα σημεια οπου ζοριζεται ο κινητηρας, το βρισκω πολυ εξυπνο μιας και συμπαθω τα τετρικυλινδρα μοτερ απο την αποψη των κραδασμων συγκριτικα με τα τρικυλινδρα
Στα συν οτι το σταρτ στοπ δεν λειτουργει με μιζα αλλα με την ηλεκτρικη γεννητρια. -
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
Youtube VideoΤο αυτοκινητιστικό κοινό της Ινδίας είναι για τα πανηγύρια και τα τεστ ποιότητας και αντοχής της λαμαρίνας γίνονται πιέζοντας με το χέρι τη λαμαρίνα για να δουν πόσο μέσα πάει...
Βέβαια στο 4.47 βλέπουμε ότι δεν την γλυτώνει και ένα Polo την ίδια δοκιμήΤα μπουτόν στο ταμπλό εντάξει είναι λίγο αρχαία αλλά who cares. Μια χαρά εύχρηστα είναι.
Από κάπου έπρεπε να κάνουν οικονομία σε αυτό το project. Είπαμε, νέο σασί, νέα μοτέρ, νέα σχεδίαση, φουλ στον εξοπλισμό και προσιτή τιμή δεν έβγαινε η εξίσωση.Οτι να ναι πραγμάτικα οι Ινδοί [emoji23][emoji23][emoji23] γελάω με τις εφημερίδες που έχει στο πορτμπαγκάζ για προστασία [emoji23][emoji23]
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Οντως μικροφοαυλ ο τροπος επιλογων του τριπ, απο τα μικρα αυτα μακρουλα κουμπια στις δυο γωνιες!!Από την δική μου πλευρά δεν το βλέπω σαν εργονομικό λάθος αλλά σαν υποχρεωτική λύση ώστε να μπορεί ο οδηγός με κάποιο τρόπο να χειρίζεται την κεντρική οθόνη και τα όργανα.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με, αλλά έχω την εντύπωση ότι η κεντρική οθόνη είναι αυτόνομη και δεν συνεργάζεται με τα χειριστήρια του τιμονιού, ούτε με την οθόνη αφής. Αν πράγματι ισχύει αυτό, για αυτό ανέφερα ότι μου θυμίζει αυτοκίνητο προηγούμενων δεκαετιών.
Επιπλέον σε κάποιες χώρες είδα ότι το Baleno βγαίνει και με απλό ηχοσύστημα (1din) του εμπορίου με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Επιπλέον σε κάποιες χώρες είδα ότι το Baleno βγαίνει και με απλό ηχοσύστημα (1din) του εμπορίου με ότι αυτό συνεπάγεται.Σοβαρά τώρα ?
Κάποιο link, κάποιο άρθρο, κάποια photo για να το δούμε ? Αν μη τι άλλο, κάτι τέτοιο μου θυμίζει τα νιάτα μου....
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
...Επιπλέον σε κάποιες χώρες είδα ότι το Baleno βγαίνει και με απλό ηχοσύστημα (1din) του εμπορίου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σοβαρά τώρα ?
Κάποιο link, κάποιο άρθρο, κάποια photo για να το δούμε ? Αν μη τι άλλο, κάτι τέτοιο μου θυμίζει τα νιάτα μου....
Στο youtube το είδα σε Baleno ιδιοκτήτη που έκανε review στο αυτοκίνητο που μόλις αγόρασε. Μάλλον κάποια απλή έκδοση είναι. Θα το ψάξω το απόγευμα που θα έχω χρόνο.
-
Η έκδοση που είδες αφορά την πιο βασική που υπάρχει και είναι κυριολεκτικά γυμνή (sigma version)
Ξεκινάει από τις 546.000 ρουπίες 6.700ε και η alpha που είναι η πιο ακριβή του φτάνει στις 850000 που είναι 10.500 περίπου δικά μας
https://www.carwale.com/marutisuzuki-cars/baleno/
https://bharathautos.com/maruti-baleno- ... bin-insideΟπότε που θέλετε να καταλήξετε;
Τα αυτοκίνητα ινδικής αγοράς είναι άλλων προδιαγραφών (πιο φτηνών) λόγω της αγοράς της χώρας.
https://auto.ndtv.com/skoda-cars/rapid -
Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι το αρνητικό σε αυτό. Ίσα-ίσα που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να αλλάξει ηχοσύστημα χωρίς να σκέφτεται αν επηρεάζονται τα κεντρικά όργανα ή τα trip computer ή η κεντρική οθόνη στο ταμπλό.
Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής περίμενα να υπάρχει χειριστήριο πάνω στο τιμόνι για το trip computer. Αυτό μόνο.
-
Υπάρχει πληθώρα μοντέλων στην αγορά για να καλύψει αυτόν που ως κριτήριο έχει το μοντέρνο κουμπί του trip computer, το αφρολέξ στο ταμπλό, τον ήχο που κάνει η πόρτα όταν κλείνει ή το πόσο διαφημισμένο ή 'cool' είναι το αυτοκίνητο. Υπάρχει και το fiesta γι αυτόν που θέλει την καλύτερη οδική συμπεριφορά, υπάρχει και το baleno που προσφέρει χώρους, επιδόσεις, πρακτικότητα, οικονομία, τιμή αλλά έχει ανύπαρκτο marketing και 'παλιομοδίτικα κουμπιά' για το trip computer.
Ο καθένας κάνει την επιλογή του και την δικαιολογεί στο μυαλό του με διάφορους τρόπους. Κατόπιν ψάχνει επιβεβαίωση εδώ παραθέτωντας τις δικαιολογίες του για να βρει ομοϊδεάτες και να νιώσει ότι έκανε τη σωστή επιλογή. (Δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου από αυτό.
) -
Ειναι φαουλ εργονομικο, εγω που δν εχω το αυτοκινητο δν ντρεπομαι να το πω .και ναι δεν συνεργαζεται με την κεντρικη οθονη, αλλα η τελευταια ειναι στην καταλληλοτερη θεση, για αυτο και το ανεφερα, και ετσι με την ακρη του ματιου ειναι παντα ορατη.
Απο την αλλη το ενεργο κρουιζ εχει κουμπια στο τιμονι για την ρυθμιση της αποστασης στην θεση που θα περιμενε κανεις το τριπ, γεγονος που και αυτο το βρισκω πιο εργονομικο απο το χειρηστηριο κατω απο το αριστερο φλας.
Εγω παλι δν βρισκω κακο να κρινεται πολυ εντονα το αυτοκνητο, και να βγαινουν ειληκρινα συμπερασματα. Ειμαστε οδηγοι οδηγικων μηχανηματων, αν εχουν προβληματα τα αναφερουμε, αν δεν ανταποκρινονται στη συγχρονη αυτοκινητιστικη πραγματικοτητα, το αναφερουμε.
Κριτικη προιοντος λεγεται αυτο. Στο thread του ντατσια σαντερο ασκησα εντονη και αγενης ως ενα βαθμο κριτικη, αλλα μιλουσα με ειληκρινια για αυτα που προσεφερε το αυτοκινητο στα χρηματα του, ιδιας φιλοσοφιας οικονομικο αυτοκινητο σαν το μπαλενοΕμενα παλι αυτο που μου κεντριζει το ενδιαφερον πιο πολυ στο μπαλενο ειναι οι αποστασεις φρεναρισματος. Απο τις πληροφοριες που αναφερονται ειναι μετριοτατες προς κακες ιδιαιτερα στο τουρμπο ενω στο απλο 1.2 απλα αποδεκτες συγκριτικα με τα σημερινα αυτοκινητα, και καλες συγκριτικα με αυτοκινητα πριν 7-10 ετη.
Βεβαια τα μετρια λαστιχα που φορα ευθυνονται ως εναν βαθμο αλλα και παλι δεν υπαρχει τεστ με αλλα λαστιχα για να δουμε τα αποτελεσματα,
Σε ενα τεστ μακρας διαρκειας κατα τον χειμωνα αλλαξαν στο μπαλενο λαστιχα και τοποθετησαν χειμερινα και ανεφεραν την αισθητη διαφορα στην αποσταση φρεναρισματος, αλλα παλι ετσι στο γενικα και στο περιπου χωρις νουμερα -
Θεωρω οτι ειναι πολυ αυτοκινητο για τα λεφτα του. Χωροι,εξοπλισμος,εγγυηση και τιμη το κανουν ενα αξιολογο συνολο και οπως καθε αυτοκινητο εχει και τα κατα του,εργονομια,πλαστικα,ηχομονωση.
Κριμα που δεν ερχεται με diesel κινητηρα... -
Οι περισσοτεροι που βλεπουν τα θετικα του στο φορουμ πιστευω θεωρουν πως προκειται για ενα αυτοκινητο που μπορει να πηγαινει αξιοπρεπως την οικογενεια στους παππουδες και στις γιαγιαδες τα σαββατοκυριακα, με ανεση και φορτωμενο να επισκεπται τις παραλιες το καλοκαιρι, να πραγματοποιει ανετα ταξιδια στις διακοπες και να παρκαρει στα στενα οταν ο οδηγος του παει στην δουλεια του στο κεντρο των πολεων. Δηλαδη λιγο απο ολα.
Εχει μαλιστα, ιδια και μικροτερη καταναλωση με ενα κια πικαντο των 69 ιππων, ενω παραλληλα προσφερει πολυ δυναμη με το τουρμπο και χωρο στους πισω μιας σκοντα οκταβια,( μπροστα ειναι πιο ανετο ακομα και απο την οκταβια λογω σχεδιασης του ταμπλο και του χωρου που αφηνει για το δεξι γονατο)
Προσωπικα θα επελεγα αν το αγοραζα μονο τη glx εκδοση για να εχω εξοπολισμο και ανεσεις που πριν πεντε χρονια ανηκαν π.χ σε πανακριβα αυτοκινητα. Οπως αυτοματο φρεναρισμα και ενεργο κρουιζΚαθως το σκεφτομαι πιο γενικα δεν ξερω τι ειναι πιο πολυτελες σε ενα μικρο οικογενειακο, το να εχει κανεις 2 ντεσιμπελ καλυτερη ηχομονωση ( γιατι τοση ειναι η διαφορα της κορυφης στην κατηγορια εναντι του μπαλενο) και να εχει τα γονατα των πισω επιβατων στα αυτια ή να εχει ελαφρα χειροτερη ηχομονωση και οι πισω να καθονται σταυροποδι; δεν ειναι και αυτο ενα ειδος πολυτελειας;
Αν δεν τιθεται θεμα απλων μετακινησεων μπορει καποιος να μαζεψει χρηματα και να παει στο φιεστα st το οποιο φαινεται ονειρικο για τον οδηγο του.
Περα ομως απο τις φιλοφρονησεις, εχει κανεις εμπειρια απο το ημιυβριδικο;
Στα χαρτια λεει η σουζουκι πως εινα εως και 20% πιο οικονομικο!!!!!
Επισης διαβασα οτι σε καποιες χωρες που υπαρχει ειδικο νομοθετικο πλαισιο εχει φορολογικες ελαφρυνσεις διοτι κατατασσεται ως υβριδικο και οχι ως ημυβριδικο. -
Παίδες εγώ τα θετικά και ιδίως τα αρνητικά του αυτοκινήτου τα έχω αναφέρει αρκετές σελίδες πριν.
Συζήτηση κάνουμε και παραθέτουμε στοιχεία για κάποιον που ίσως θελήσει να το δει-αγοράσει. Οπότε ειρωνείες -τρολιές του τύπου καλό για νοικιάρικο κτλ είναιΤην υβριδική έκδοση δεν γνωρίζω κανέναν που να την έχει προτιμήσει. Νομίζω δεν θα είναι αρκετά εμπορική. Στα σουιφτ λογικά θα πουλήσει πιο πολύ.
Το cruise στο τιμόνι είναι σούπερ εργονομικό σε συχνή χρήση αλλά και από άποψης αντοχής των πλήκτρων.
Επίσης θα ήθελα το κάθισμα του συνοδηγού να ρυθμίζει σε ύψος. Είναι αρκετά ψηλά τοποθετημένο. Του οδηγού το έχω τέρμα χαμηλά.
Ένα ωραίο συγκριτικό με το jazz που τον θεωρώ τον άμεσο ανταγωνιστή του. Στη Ελλάδα βέβαια οι τιμές του jazz είναι απαγορευτικές. Αν θυμάμαι καλά το πιο φτηνό jazz έβγαινε πιο ακριβό από το τουρμπάτο glx
Βέβαια το jazz έχει βαρύ όνομα ως προς την αξιοπιστία, να δούμε αν το baleno θα φανεί αντάξιο. -
http://www.turbo.fr/actualite-automobil ... brid-shvs/
Βρηκα ενα τεστ με το μπαλενο με το ημιυβριδικο συστημα με 90 αλογα, εναντι του 208 ντιζελ στα 75 αλογα.
Στα θετικα του μπαλενου φυσικα οι χωροι και το πορτπαγκαζ καθως και η ανεση του σε νορμαλ δρομους, το ελαφρυ αμαξωμα δινει ευκινησια ενω σε καποιους δρομους δειχνει να ταλαντευεται περισσοτερο πανω στις αναρτησεις του.
Στα θετικα του 208 το τιμονι και το μπροστινο μερος υπο πιεση ενω η αναρτηση διχνει να τα πηγαινει καλυτερα σε ολα τα ειδη οδοστρωματος.
Το ενδιαφερον ειναι πως και τα δυο αυτοκινητα σημειωσαν στο τεστ 4.2 λιτρα καταναλωση με αυτη του μπαλενο να ειναι καπως πιο ευαισθητη προς τα πανω λογω βενζινης.
Η διαφορα στην τιμη τους αν υπολογισει κανεις τις τιμες στην χωρα του τεστ και την εποχη του τεστ ειναι μεγαλυτερη των 2000 € υπολογιζοντας και τον εξοπλισμο που σε καποιες περιπτωσεις δεν υπαρχει αντιστοιχος στο 208.
Πραγματικα βλεπω πως αν βαλουν σε φειςλιφτ κοπυ πειστ τιμονι και φρενα απο σουιφτ, χωρις σημαντικο κοστος εξελιξης θα ηταν πολυ σκληρος αντιπαλος στην κατηγορια
-
Πολυ ενδιαφερον τεστ. Ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε η καταναλωση στο baleno που ειναι εντυπωσιακη για αυτοκινητο της κατηγοριας και του μεγεθους του. Βεβαια ειμαι επιφυλακτικος για τον τροπο που οδηγηθηκε για να φερει αυτα τα νουμερα.
Επισης δεν διευκρινιζεται ο τροπος λειτουργιας του ηβρυδικου συστηματος και πια η διαφορα στην καταναλωση σε σχεση με το 1.2 χωρις το ηβριδικο συστημα. Σε ελληνικες δοκιμες του απλου baleno λενε για 6λ/100 χλμ.
Κατα ενα περιεργο τροπο φανταζει ιδανικο για μενα αφου καλυπτει τους περισσοτερους τομεις που θελω αλλα με 35.000 χλμ τον χρονο που κανω δεν νομιζω οτι θα φτασει την καταναλωση και ικονομια ενος diesel. Αν εβγαινε σε εκδοση με diesel κινητηρα κατα 99% θα ηταν το επομενο μου αυτοκινητο. -
Μολις κοιταξα τα τεχνικα χαρακτηριστικα στην σελιδα της suzuki για το baleno με και χωρις το υβρυδικο συστημα και η διαφορα στην μικτη καταναλωση ειναι μολις 0.2 λιτρα στα 100 χλμ. Δεν νομιζω οτι αξιζει την διαφορα τιμης για αυτο και δεν εχουν πουλησει σχεδον καθολου.
-
Μολις κοιταξα τα τεχνικα χαρακτηριστικα στην σελιδα της suzuki για το baleno με και χωρις το υβρυδικο συστημα και η διαφορα στην μικτη καταναλωση ειναι μολις 0.2 λιτρα στα 100 χλμ. Δεν νομιζω οτι αξιζει την διαφορα τιμης για αυτο και δεν εχουν πουλησει σχεδον καθολου.
Ακόμα και ο πωλητής μου ειπε οτι δεν αξίζει η διάφορα του ιμη-υβριδικού με το 1200 απο θέμα κατανάλωσης....
-
Τελικα το συστημα ειναι ενισχυτικο, δηλαδη λειτουργει ως ηλεκτρικο τουρμπακι με την εννοια πως οταν χρειαζεται ο κινητηρας περισσοτερο καυσιμο στο μειγμα αερα-καυσιμου που καιει για να κινησει το αυτοκινητο, τοτε το συστημα αναπληρωνει αυτην την εξτρα απαιτουμενη ενεργεια που προσφερει το καυσιμο με ηλεκτρισμο και στην ουσια απαιτειται λιγοτερο καυσιμο.
Συνεπως σε καταστασεις μποτιλιαρισματος και κινησης σενεχως μεσα στην πολη δινει εως και 20% οικονομια απο το απλο 1.2 ενω σε γενικο μεικτο κυκλο εως και 7.5% οικονομια.
Επισης βοηθα να τραβαει ευκολα το αυτοκινητο απο χαμηλα με λιγοτερα ρεταρισματα και δινει την αισθηση ενος υπερβολικα ελαστικου κινητηρα. Στην αισθηση πολυ δυσκολα θα καταλαβει ο οδηγος την εξτρα ηλεκτρικη βοηθεια, αλλα θα απολαμβανει την ελαστικοτητα του συνολου.Το σουιφτ με αυτο το συστημα ισοφαριζει το τουρμπο χιλιαρι ιμπιζα σε τραβηγμα απο χαμηλα σε χαμηλες ταχυτητες πολης. Στα πιο ψηλα θελει κατεβασμα ταχυτητας μιας και τα τουρμπο παιρνουν προβαδισμα.
Στα συν του η λειτουργια σταρτ/στοπ η οποια γινεται απο το ηλεκτρικο μοτερ και οχι απο μιζα οπως σε ολα τα αλλα αυτοκινητα με αποτελεσμα να ειναι αμεσο και αθορυβο (και πιο αξιοπιστο σε βαθος χρονου προσθετω εγω).
Επισης ολα τα ηλεκτρικα συστηματα οπως κλιματισμος, οθονες κτλ τροφοδοτουνται απο την εξτρα μπαταρια καθως ο κινητηρας ειναι κλειστος στο φαναρι.Συνεπως για κινηση σε πολη ειναι μονοδρομος μιας και ειναι ισως το μοναδικο παρεα με το σουιφτ και το ινγκνις που προσφερουν πραγματικη καταναλωση ισαξια ενος ντιζελ αλλα χωρις τον φοβο των ντιζελ σε χρηση πολης, π.χ βουλωμα φιλτρων μικροσωματιδιων, μαυριλες σε egr, τουρμπο, στο εσωτερικο του κινητηρα, πιθανα προβληματα αντλιας, μπεκ κτλ...
Γενικα τα ντιζελ ειναι για ανοιχτους δρομους για να ξεκαρβουνιαζουν αρκετα συχνα ωστε να λειτουργουν ωραια και σωστα. -
Φιλε niktac εσυ αν θυμαμαι καλα εχεις το 1.0 turbo. Τι καταναλωση εχεις στα 120 χλμ σε ανοιχτο δρομο ( εθνικη,αττικη οδο κτλ)?
Φιλε Lap το μονο που με απασχολει ειναι η καταναλωση λογω πολλων χλμ με το 80% αυτων σε εθνικη οδο. Κατα τα αλλα με καλυπτει απολυτα το baleno.
Suzuki Baleno II