-
@poliviosfp said in Suzuki Baleno II:
Αμορτισέρ υπάρχουν πια και σίγουρα θα βρεις και άλλα συν τω χρόνω..
Το πρόβλημά του είναι οι απορρόφηση των κραδασμών στα μεγάλα πάνω κάτω της εθνικής και μερικές φορές χτυπάει. Το 1.2 είναι σαφώς πιο άνετο. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό. Δεν είναι κάτι τραγικό όμως οπότε μην σε αγχώνει.
Τα ανταλλακτικά είναι πάρα πολύ φθηνά λόγω Ινδίας.
Αμορτισέρ επίσης φθηνά.
Τριγμούς δεν έχει, εκτός από έναν στο κοντράν που αν ασχοληθεί κάποιος θα τον βρει.
Το 1.2 σε καθημερινές συνθήκες είναι στα χαμηλά 5αρια σε μακροχρόνια αστική κατανάλωση. Το 1.0 ένα λίτρο παραπάνω, αλλά ασύγκριτα καλύτερα γκάζι.Εφτά χρόνια έχω το 1.0 ποτέ δεν πήγε πάνω από 6.5 σε μικτή κατανάλωση κ με γκάζι..όπως αναφέρει κ παραπάνω .
-
@petros78 said in Suzuki Baleno II:
Αμορτισέρ υπάρχουν πια και σίγουρα θα βρεις και άλλα συν τω χρόνω..
Το πρόβλημά του είναι οι απορρόφηση των κραδασμών στα μεγάλα πάνω κάτω της εθνικής και μερικές φορές χτυπάει. Το 1.2 είναι σαφώς πιο άνετο. Βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό. Δεν είναι κάτι τραγικό όμως οπότε μην σε αγχώνει.
Τα ανταλλακτικά είναι πάρα πολύ φθηνά λόγω Ινδίας.
Αμορτισέρ επίσης φθηνά.
Τριγμούς δεν έχει, εκτός από έναν στο κοντράν που αν ασχοληθεί κάποιος θα τον βρει.
Το 1.2 σε καθημερινές συνθήκες είναι στα χαμηλά 5αρια σε μακροχρόνια αστική κατανάλωση. Το 1.0 ένα λίτρο παραπάνω, αλλά ασύγκριτα καλύτερα γκάζι.Εφτά χρόνια έχω το 1.0 ποτέ δεν πήγε πάνω από 6.5 σε μικτή κατανάλωση κ με γκάζι..όπως αναφέρει κ παραπάνω .
Επιβεβαιώνω για κατανάλωση, δεν μηδένισα ποτέ το avg και είχε κάπου στο 6.5 μετά από 7 χρόνια και 57000χλμ.
-
-
Σιγά μην έχει επιζήσει lancia στη Γκάνα.
-
Έτσι ξεκινούν κάποιοι επιχειρηματίες και γίνονται μεγιστάνες
-
@lap said in Suzuki Baleno II:
Έτσι ξεκινούν κάποιοι επιχειρηματίες και γίνονται μεγιστάνες
-
@a-d-p said in Suzuki Baleno II:
Βαλτός είσαι;;;;
Μακάρι να το είχα. Πήγα να το πάρω χοροπηδώντας και αποφασισμένος για την αγορά του αιώνα και μόλις με είδαν μου είπαν πως καταργήθηκε.... Και έμεινα....λαπ!!!!!!
Από εμένα είναι ναι. Είναι το καλύτερο οικογενειακό για τον Βαλκάνιο Έλληνα. Εξαιρετικό εργαλείο, τα κάνει όλα καλά και συμφέρει.
Το θέμα με τα ανταλλακτικά ειναθ ένα κομμάτι που πρέπει αν συζητηθεί. Αν και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Πάντως είναι αισθητά φθηνότερα από τα ιαπωνικά suzuki ακόμα και σε ως ανταλλακτικά
Θα πάρω λοιπόν την πάσα και την μπάλα θα την περάσω στον @A-d-P
Στον κωλοφαρδο....που το είχε.
Ευχαριστώ για την πάσα
Το δικό μου το πουλάει ακόμα ο έμπορος που το αγόρασε, προλαβαίνεις @lap
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339748855-suzuki-balenoΚαινούριο ξεκινουσε από τα 11.340 https://www.4troxoi.gr/epikairotita/irthe-to-suzuki-baleno-stin-ellada/
Ο έμπορας το πουλάει 8 χρονών μεταχειρισμένο 11.650 € .Κάτι έχει πάει πολύ στραβά στον κόσμο. Θεόστραβα.
-
@williamg said in Suzuki Baleno II:
Βαλτός είσαι;;;;
Μακάρι να το είχα. Πήγα να το πάρω χοροπηδώντας και αποφασισμένος για την αγορά του αιώνα και μόλις με είδαν μου είπαν πως καταργήθηκε.... Και έμεινα....λαπ!!!!!!
Από εμένα είναι ναι. Είναι το καλύτερο οικογενειακό για τον Βαλκάνιο Έλληνα. Εξαιρετικό εργαλείο, τα κάνει όλα καλά και συμφέρει.
Το θέμα με τα ανταλλακτικά ειναθ ένα κομμάτι που πρέπει αν συζητηθεί. Αν και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Πάντως είναι αισθητά φθηνότερα από τα ιαπωνικά suzuki ακόμα και σε ως ανταλλακτικά
Θα πάρω λοιπόν την πάσα και την μπάλα θα την περάσω στον @A-d-P
Στον κωλοφαρδο....που το είχε.
Ευχαριστώ για την πάσα
Το δικό μου το πουλάει ακόμα ο έμπορος που το αγόρασε, προλαβαίνεις @lap
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/339748855-suzuki-balenoΚαινούριο ξεκινουσε από τα 11.340 https://www.4troxoi.gr/epikairotita/irthe-to-suzuki-baleno-stin-ellada/
Ο έμπορας το πουλάει 8 χρονών μεταχειρισμένο 11.650 € .Κάτι έχει πάει πολύ στραβά στον κόσμο. Θεόστραβα.
13300€ το πήρα το 2016, είναι το booster jet, αλλά έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές. Σκέψου όμως τι αγόραζες το 2016 πχ. με 20.000€ και τι αγοράζεις τώρα.
-
Εγώ πήγα να το πάρω με 18.200 αν θυμάμαι καλά
Με boosterjet, αυτόματο 6αρι aisin με μετατροπέα ροπής, glx με όλα μέσα μεταλλικό και το κλειδί στο χέρι.Και μου έλεγαν τότε, Ε όχι και 18 για ινδικό αυτοκίνητο.
Γιατί τους άκουσα;;;
Θα είχα αμαξαρα τώρα. -
Εγώ πήγα να το πάρω με 18.200 αν θυμάμαι καλά
Με boosterjet, αυτόματο 6αρι aisin με μετατροπέα ροπής, glx με όλα μέσα μεταλλικό και το κλειδί στο χέρι.Και μου έλεγαν τότε, Ε όχι και 18 για ινδικό αυτοκίνητο.
Γιατί τους άκουσα;;;
Θα είχα αμαξαρα τώρα.
13-15000€ τα πουλάνε αυτά τώρα -
Και ο ίδιος ο πωλητής μου έλεγε ...μα γιατί;;;
Τι γιατι βρε μπαγλαμάΓιατί έτσι θέλω ..
-
Και ο ίδιος ο πωλητής μου έλεγε ...μα γιατί;;;
Τι γιατι βρε μπαγλαμάΓιατί έτσι θέλω ..
Καλά σου είπε, στα 18000€ είχες καλύτερες επιλογές πχ. #monovitara
@gatozΠρέπει να ξεκινούσε από 16000 το βιταρα
-
Και το νέο μοντέλο μια χαρά είναι.
Χάτς με 350-360 λίτρα πορτπαγκαζ, πολύ μεγάλους χώρους, καλύτερη ηχομόνωση και άνεση από το παλιό, 4 μέτρα και φθηνό.
Αμαξαρα.
-
Μια ιδέα για ηχομόνωση κ καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας , αγορά από γνωστό site εξωτερικού
Δείχνει κ πολύ ωραία στο μάτι εναλλαγή άσπρο με μαύρο
-
Φοβερό timing! Το αστείο της υπόθεσης είναι πως αν καταφέρω και πάρω το Baleno DUALJET (1.2) θα αντικαταστήσει το (προσωρινό) Lancia Delta 836 (1.6) που έχω.
Τι λέτε, τι διαφορές θα δω; Υπάρχει κάτι που το Lancia είναι καλύτερο του Baleno;
ΥΓ: Να μπορούσα να βρω να κάνω ένα τεστ drive κάποιο για 5-10 λεπτά μόνο ή έστω να καθίσω συνοδηγός σε κάποιον που το έχει. Δεν έχω καθόλου εικόνα της οδηγικής συμπεριφοράς του!
-
Υποθέτω οι διαφορές θα είναι αντίστοιχες ενός αμαξιού με καλό στήσιμο των 90s σε σχέση με τα σημερινά.
Αν συγκρίνω το civic μου 98 μοντέλο, με set up integra, θα δεις ότι το τιμόνι του Baleno θα είναι χωρίς αίσθηση αλλά με καλό βάρος και σούπερ κοφτερό. Μετά θα διαπιστώσεις ότι σε μια πολύ κλειστή διαδρομή θα είναι πιο πλαδαρό στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, αλλά σίγουρα θα μπαίνει με πιο πολλά, με τη διαφορά να είναι τεράστια στα πατημένα και στις ανοιχτές καμπές. Μην ξεχνάς το baleno είναι πολύ ελαφρύ.
Το σαζμάν του σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο από τη Lancia, η καμπίνα πιο ήσυχη και γενικά στο δρόμο στιβαρό.
Ιταλικά υφάσματα αλκαντάρες και τέτοια δεν θα έχεις, αν είχες τα υπέροχα recaro θα σου λείψουν στο Baleno μιας και τα καθίσματά του είναι απλά χωρίς επαρκή στήριξη.. -
Υποθέτω οι διαφορές θα είναι αντίστοιχες ενός αμαξιού με καλό στήσιμο των 90s σε σχέση με τα σημερινά.
Αν συγκρίνω το civic μου 98 μοντέλο, με set up integra, θα δεις ότι το τιμόνι του Baleno θα είναι χωρίς αίσθηση αλλά με καλό βάρος και σούπερ κοφτερό. Μετά θα διαπιστώσεις ότι σε μια πολύ κλειστή διαδρομή θα είναι πιο πλαδαρό στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, αλλά σίγουρα θα μπαίνει με πιο πολλά, με τη διαφορά να είναι τεράστια στα πατημένα και στις ανοιχτές καμπές. Μην ξεχνάς το baleno είναι πολύ ελαφρύ.
Το σαζμάν του σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο από τη Lancia, η καμπίνα πιο ήσυχη και γενικά στο δρόμο στιβαρό.
Ιταλικά υφάσματα αλκαντάρες και τέτοια δεν θα έχεις, αν είχες τα υπέροχα recaro θα σου λείψουν στο Baleno μιας και τα καθίσματά του είναι απλά χωρίς επαρκή στήριξη..Το Lancia δ έχει 94212 χλμ (ήταν υπηρεσιακό). Τα alcantara ακούγονται λίγο καλύτερα στην θεωρία από ότι είναι στην πράξη. Σε σύγκριση με άλλα alcantara που έχω δει είναι σίγουρα κατώτερη η ποιότητα (κάτι έχει κάτω από την επιφάνεια που σου δίνει την αίσθηση ότι ακουμπάς πάνω σε κάτι χάρτινο). Επίσης καλή τύχη αν βρομίσει από ιδρώτα να το πλύνετε, σας διαβεβαιώ πως και με βιολογικό καθαρισμό ή δεν θα καθαρίσει σωστά ή θα χαλάσει η αίσθηση. Τα πλαϊνά από δέρμα εννοείται δεν είναι πια ευχάριστα στην αφή (έχουνε περάσει και 20+ χρόνια) και επίσης αφαιρούμαι (γιατί το υπόλοιπο δεν είναι δέρμα) το καλοκαίρι και όταν ακουμπήσουν τα μπράτσα μου καίγομαι άσχημα.
Τα βρίσκω πάντως βολικά σαν καθίσματα. Αυτά που δεν μου άρεσαν σαν καθίσματα και δεν βολευόμουν με τίποτα ήταν αυτά του Toyota Yaris II (2006). Ωραίο το αυτοκίνητο δεν λέω αλλά αυτά τα καθίσματα λες και ήμουν σε καθίσματα του Τραμ, ελπίζω του Baleno ναι είναι έστω και λίγο καλύτερα. Καλό το Civic του 2001 που είχε και ο θείος μου αλλά αυτό το CVT κιβώτιο ταχυτήτων, ουφ... Μου αρέσει η ιδέα του CVT σαν θεωρία αλλά δεν νομίζω καμία εταιρία να κάνει αξιόπιστα CVT κιβώτια και επίσης η συντήρησή τους δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου. Μα καλά καμία εταιρία δεν μπορεί να κάνει κάτι με αυτά τα CVT κιβώτια, έστω και λίγο; Λες και αρνούνται/τσιγκουνεύονται να δώσουν λεφτά για R&D στα CVT. -
https://www.carandmotor.gr/nea/epistrefei-toyota-starlet-plirofories
Λέτε να εννοούν το baleno starlet glanza που βγαίνει στα Ινδίας; πλάκα θα έχει.
-
https://www.carandmotor.gr/nea/epistrefei-toyota-starlet-plirofories
Λέτε να εννοούν το baleno starlet glanza που βγαίνει στα Ινδίας; πλάκα θα έχει.
Μπα, η Suzuki δεν βγάζει τέτοιου είδους αυτοκίνητα όπως περιγράφονται στο άρθρο.
Αυτό που περιγράφει είναι το Toyota Wigo. -
Εννοεί σε Ινδίες Αφρική και Λατινική Αμερική, όπου κάνει rebranding.
Suzuki Baleno II