-
Αν πάρουν έγκριση euro7, που καθώς τα ψάχνω και διαβάζω τεχνικές μελετες, μάλλον μπορούν τότε ίσως διατηρηθεί το ιδιο καθεστώς.
Εγω ήμουν κατά των Diesel κυρίως για λόγους υγείας, τις συνέπειες στους ανθρώπους αλλά και στα κρατικά ταμεια υγείας. Εφοσον μπορέσουν να μηδενησουν σχεδόν όλους τους βλαβερους ρυπους με την βοήθεια των αντιρρυπαντικων συστημάτων εξάτμισης οι οποιοι προκαλουνται από την ατελή καύση του Diesel στους κινητηρς, τότε δεν έχω θέμα. Σήμερα ακόμα και τα euro 6 έχουν θεματακια. Αλλά βλέπω πως οδεύουμε προς μια τεχνική λύση επίλυσης τους.
Οκ ο ήχος τους είναι άθλιος και γενικως τα diesel είναι βαρετά αυτοκινητα στην οδήγηση,εως πολυ βαρετά, αλλά τουλάχιστον θα είναι εργαλεία και οικολογικά. Τότε και υπο αυην την προϋπόθεση, είμαι οκ.
-
Τι άλλο θα ακούσουμε σήμερα, μετά τον Λαπ και τον Ντιμ με HDi !?
Βαρετό Λαπ είναι να οδηγείς ένα χαμηλών επιδόσεων ντίζελ. Ακόμη κι αυτό που λες για τον ήχο, σε σχέση με τα τρικυλινδρα δεν ισχύει. Οδήγησε ένα ντηζελ 120-130 ίππων με 30 κιλα ροπή και καλό κιβώτιο και μετά να αποφανθείς αν είναι βαρετό.
-
George από ότι καταλαβαίνω έχουν εγκαταληψει το υπάρχον σύστημα διαχειρησης των καυσερειων του Diesel. Όχι όμως όλες τις ενδεχομενες υπάρχουσες τεχνικές λύσεις.
Είχα βάλει μια μελέτη να δείτε στο σχετικό νημα. Ήταν απλά ένα παράδειγμα της Ford. Η καταλύτες θα εχουν πολλαπλές στρώσεις με διαφορά σύστημα διαχειρησης. Για παράδειγμα από κατακράτηση ρύπων σε υψηλο φορτίο και 'κρύα' καυσαέρια και εν συνεχεία χημική διαχειρηση σε υψηλοτερες θερμοκρασίες.
Μένει η αμμωνία και τα καταλοιπα αυτής, αλλά και εκεί υπάρχουν πλέον ήδη στην αγορά καταλύτες.
-
Ότι θα βγουν diesel το 2025, θα βγουν. Από καμιά VW, MB, BMW, 2λιτροι και 3λιτροι που μπορούν να μπουν σε οχήματα των 30-50k € να βγάλουν και τίποτα οι κατασκευαστές. Τώρα αν περιμένετε σε κινητήρες 1,6 λίτρα ...
-
Έχω οδηγησει άπειρες φορές diesel και με 200 άλογα. Έχω οδηγησει και βενζινης με έως και 400 αλογα. Εκεί να δεις τι σημαίνει δύναμη. Βασικά φόβος υπάρχει εκεί όχι μόνο δύναμη.
Καταλαβαίνω τις διαφορές. Απλά δεν είναι ζμπορ τα diesel για αυτό και ειναιβαρετο. Είναι διεκπεραίωτικο, όχι ομως ζμπορ.
Εγω δεν έχω εμμονές με τίποτα αλλά από ασα βλέπω ούτε και ο Ζικος. Το πιστεύει αυτό που λέει με στοιχεία. Αλλο αν του απαντουνε με αντίθετα στοιχεία και ετσι έχουμε έναν καλό διαλογο. Εφοσον δηλαδή με πείσουν με στοιχεία και τεχνικές αναλύσεις, εγώ ακολουθώ. Αν δεν δω αναλύσεις δεν πιστεύω τίποτα. Για αυτο το ψάχνω και σας τα βάζω να τα δείτε και εσεις διοτι η γνώση θεωρώ πως πρέπει να μεταφέρεται προς όλους ανεξαιρέτως.
-
Αυτό με το υγραέριο είναι αλήθεια ότι ακουγόταν, ποτέ όμως από επίσημα χείλη. Συζητιοταν σε στυλ ότι μόλις γίνουμε πολλοί το αναλγητο ελληνικό κράτος θα μας δει σαν πηγή εσόδων και θα μας βαρέσει.
Με το ντίζελ πιστεύω είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα, έρχονται από πιο ψηλά εντολές και βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστων το έχει εγκαταλείψει. Αυτό ίσως δείχνει κάτι μπορεί και όχι. Δε ξέρω, το θέμα είναι ότι διστάζω.
-
Περάσαμε την 5ετία. Όλα καλά. Κανένας άλλος; Καμία βλάβη; Η κατανάλωση εντός πόλης είναι 6.4 για το 1000αρι εδώ και πολύ καιρό. Εθνική έχει να βγει καιρό.
-
Περάσαμε την 5ετία. Όλα καλά. Κανένας άλλος; Καμία βλάβη; Η κατανάλωση εντός πόλης είναι 6.4 για το 1000αρι εδώ και πολύ καιρό. Εθνική έχει να βγει καιρό.
Εγώ είμαι στα τεσσεράμιση χρόνια με το χιλιάρι και επίσης δεν μου χει βγάλει τίποτα στραβό. Κατανάλωση γύρω στο 5,9 το trip computer + μισό λίτρο ακόμα αν το υπολογίσω στην αντλία. Τώρα μάλιστα σκοπεύω να πουλήσω την μηχανή μου και να κάνω αποκλειστική χρήση του αυτοκινήτου.
-
Πόσα χμ έχεις κάνει; Εγώ είμαι κοντά στα 35.000. Λάστιχα άλλαξες;
-
Πόσα χμ έχεις κάνει; Εγώ είμαι κοντά στα 35.000. Λάστιχα άλλαξες;
Κάπου τόσα έχω κάνει κι εγώ, λίγα παραπάνω. Από φθινόπωρο μάλλον θα αλλάξω αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου. Προς το παρόν δουλεύουν καλά
-
Φορτώθηκε το baleno τη φαμίλια με 4 βαλίτσες και γέμισε όπου υπήρχε διαθέσιμος χώρος. Έκανε το δρομολόγιο Κατερίνη, Πάτρα μέσω Ιωαννίνων με συνθήκες καύσωνα με ανοιχτό τον κλιματισμό σε όλη τη διαδρομή και ταχύτητες 120-140 και αρκετές φορές για προσπεράσεις και ξεκάπνισμα 160-180 τα οποία τα πιάνει αβίαστα και ταχύτατα. Κάτι λιγότερο από 500χμ έγραψε το κοντέρ με το τριπ να γράφει 6.1 και στην αντλια 6.3. Έχω παρατηρήσει ότι η ακρίβεια του τριπ είναι πολύ μεγάλη όταν μετράμε διαδρομές μεγάλων συνεχών αποστάσεων, χωρίς πολλά κρύα ξεκινήματα σε χρονική διάρκεια π.χ μιας ημέρας-ένα μεγάλο ταξίδι..
-
Πολύ καλό αυτοκινητο. Αξιοπρεπές σε ολα τα επίπεδα. Πιστεύω όσοι το έχετε θα το θυμάστε στο μέλλον με ένα χαμόγελο στα χείλη. Εκτός βέβαια από τον φίλο που του το έκλεψαν εις διπλούν.
-
'Top 10 Car Exports July 2021 - Baleno, Swift, Brezza, EcoSport, Creta' https://www.rushlane.com/top-10-car-exports-july-2021-baleno-swift-brezza-ecosport-creta-12410349.html. Σε ένα παράλληλο σύμπαν
-
Ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο Baleno. Έχει κανείς άποψη να μου προτείνει κάτι; Δεν απορίπτω και την αλλαγή διάστασης αν και δεν την κρίνω απαραίτητη. Θα σκεφτόμουν την 195/55/16 αρκεί να μη χειροτερέψει κι άλλο η αίσθηση του τιμονιού και η επαναφορά στο κέντρο όταν το αυτοκίνητο τρέχει.
Τέλος τα παιδιά θα πάνε και τα δύο παιδικό σταθμό και δεν πήραμε ΕΣΠΑ... Οπότε ψάχνω για το πιο vfm που κυκλοφορεί.
-
Χαχα και ποιος πείρε ΕΣΠΑ;;; Αυτό συζητούσα χθες με φιλαράκια για το ιδιο θέμα.
5 και κάτι χιλιάρικακια επιπλέον βάρος στο κόστος ζωής.
Αυτα είναι.
Δες το νήμα του swift... Έχουν γραψει
-
Αυτός που πήρε 85% επιδότηση στο εξοικονομώ, θα πάρει ΚΑΙ ΕΣΠΑ!
-
Δίνουν τέτοια ποσοστα;;;;; Ωρε χρήμα.
-
Τέλος τα παιδιά θα πάνε και τα δύο παιδικό σταθμό και δεν πήραμε ΕΣΠΑ... Οπότε ψάχνω για το πιο vfm που κυκλοφορεί.
Ακριβώς επειδή τα επόμενα χρόνια θα βάζεις τα παιδάκια σου μέσα, εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουν μόνο το καλύτερο λάστιχο που μπορώ να βάλω και όχι το πιο VFM! Σε τελική ανάλυση, μιλάμε για σχετικά φθηνή διάσταση ελαστικών και ένα έξοδο που γίνεται κάθε τριετία (+ ή - κανά χρόνο, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις και τον τρόπο οδήγησης). Δεν αξίζει ένα κατοστάρικο παραπάνω η καλύτερη τετράδα ελαστικών;
-
dhzou wrote:
Ακριβώς επειδή τα επόμενα χρόνια θα βάζεις τα παιδάκια σου μέσα, εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουν μόνο το καλύτερο λάστιχο που μπορώ να βάλω και όχι το πιο VFM! Σε τελική ανάλυση, μιλάμε για σχετικά φθηνή διάσταση ελαστικών και ένα έξοδο που γίνεται κάθε τριετία (+ ή - κανά χρόνο, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις και τον τρόπο οδήγησης). Δεν αξίζει ένα κατοστάρικο παραπάνω η καλύτερη τετράδα ελαστικών;
Συμφωνώ και επαυξάνω, τα λάστιχα είναι πολύ σοβαρό θέμα, και η διαφορά μεταξύ των B με τα Α είναι πολύ μικρή στις δημοφιλείς διαστάσεις.
Μερικές φορές ούτε 100€ διαφορά δεν είναι.
-
Επίσης μην απελπίζεσαι με το ΕΣΠΑ. Μετά τα πρώτους δικαιούχους ακολουθούν άλλες δύο φουρνιές όπου το εισοδηματικό κριτήριο διευρύνεται προς τα πάνω. Εμείς πέρσι ήμασταν εκτός τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο και επιδοτηθηκαμε τελικά αρχές Οκτωβρίου.
Όσον αφορά τα λάστιχα θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες. Ο,τι καλύτερο για εσένα και την οικογένειά σου.
Suzuki Baleno II