-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι πολύ πιο πάνω σε αξιοπιστία από κάτι δήθεν αξιόπιστους Γερμανούς!
στο μυαλο μου τα εχω το ιδιο
Περι αλλου νομου , δεν εννοουσα το θεμα της πινακιδας αλλα οτι θα πρεπει καποιος να κανει ταξιδι για να δει το αμαξι και ποσο σιγουρος μπορει να εισαι για το αν αξιζε τον δρομο...
πχ εστω οτι βρισκω ενα αυτοκινητο στην ροδο ή την καλαματα ,λεμε τωρα, και εγω μενω αθηνα ...το ξεχναω τελειως? -
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Περι αλλου νομου , δεν εννοουσα το θεμα της πινακιδας αλλα οτι θα πρεπει καποιος να κανει ταξιδι για να δει το αμαξι και ποσο σιγουρος μπορει να εισαι για το αν αξιζε τον δρομο...
πχ εστω οτι βρισκω ενα αυτοκινητο στην ροδο ή την καλαματα ,λεμε τωρα, και εγω μενω αθηνα ...το ξεχναω τελειως?Αρκεί να βρεις εμπιστοσύνης σου συνεργείο/αντιπροσωπεία/μηχανικό. Δικό σου γνωστό ή μέσω γνωστού σου. Οι αντιπροσωπείες δίνουν χαρτί ελέγχου οπότε μικρά τα περιθώρια λανθασμένης εκτίμησης ή ακόμα και εξαπάτησης.
Τώρα αν βρεις κάποιο σε άγονη γραμμή ή στα όρη και στα βουνά ... αστο καλύτερα στους ντόπιους.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Είναι πολύ πιο πάνω σε αξιοπιστία από κάτι δήθεν αξιόπιστους Γερμανούς!
στο μυαλο μου τα εχω το ιδιο
πχ εστω οτι βρισκω ενα αυτοκινητο στην ροδο ή την καλαματα ,λεμε τωρα, και εγω μενω αθηνα ...το ξεχναω τελειως?δεν εχεις καποιες γνωσεις απο μηχανικα κλπ. μονος σου τι να πας να κανεις; πως θα καταλαβεις αν ειναι καλο ή οχι. μου φαινεται πως πρωτα πρεπει να βρεις ενα συνεργειο αξιοπιστο οπου θα πας το αμαξι που θα σε ενδιαφερει. οπως σου γραφει ο cosneo. και υπομονη. δες και στο car.gr με την ησυχια σου χαλαρα τι παιζει. κανε και καμια τσαρκα σε καμια κοντινη μαντρα ετσι να παρεις μια γευση. τουλαχιστον εξωτερικα μπορεις να καταλαβεις αν αξιζει οσα ζηταει ο μαντρας. απο την κατασταση του χρωματος, αν εχει τσαμπουκαδες - λακουβες, γρατζουνιες, τα λαστιχα στις πορτες αν ειναι ξεραμενα (εχω τυχει με 'καμμενα' λαστιχα στις πορτες ο μαντρας να μου ζηταει μεταχειρισμενο σε τρελη τιμη προς τα πανω), οι ταπετσαριες σε τι κατασταση ειναι.
πολλες φωτογραφιες δε δειχνουν την κατασταση του χρωματος. γρατζουνιες, θολουρες, μικρο χτυπηματα, λακουβιτσες. πολλοι δε στο car.gr κυριως εμποροι, για να γυαλιζει το αμαξι, το φωτογραφιζουν βρεγμενο. τα νερα στο κατω μερος της φωτογραφιας φαινονται. ε οταν ρε φιλε, αυτος ο τυπος παει να με φαει απο τη φωτογραφια, που να παω δλδ να το δω και απο κοντα. και εχω παει. μερα με τη νυχτα η φωτογραφια με την πραγματικοτητα. μιλαω για το εμφανησιακο του θεματος. δεν εκατσα να ασχοληθω με το μηχανικο γιατι τι να κανω; να παρω αμαξι μεταχειρισμενο ηθελα. αλλα οχι σε μαυρο χαλι και να το πληρωσω για ελαφρως μεταχειρισμενο. ψησου λιγο με καμια βολτα απο μαντρες. -
Είναι πολύ πιο πάνω σε αξιοπιστία από κάτι δήθεν αξιόπιστους Γερμανούς!Αυτό που το βασίζεις; Αφορά προσωπική σου εκτίμηση ή υπάρχουν στοιχεία κάπου;
-
Υπάρχουν και σχετικές έρευνες.
-
Κάποια στιγμή αν βρεις χρόνο να τις βάλεις και στο φόρουμ για να δούμε επίσημα στοιχεία.
-
Περι αξιοπιστιας καποια γρηγορα που βρηκα :
Βρετανικο:
http://www.reliabilityindex.com/manufacturer
http://www.reliabilityindex.com/top-100Αμερικάνικο:
http://tradeinqualityindex.com/index.htmlΒρετανικο:
http://www.whatcar.com/car-news/honda-n ... 15/1342848Βρετανικο:
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/ ... urvey.htmlΕλληνικο site ερευνα TUV
http://www.carblogger.gr/2014/02/tuv-20 ... -2014.htmlTUV
http://www.anusedcar.com/
αν ψαξετε στο νετ εχει διαφορα . -
οι Ιαπωνες φτιαχνουν αξιοπιστα αυτοκινητα. αυτο ειναι κατι που το λενε και εξω οσοι εχουν και δεν εχουν γιαπωνεζικα. πολυτελη, σπορ, με καλη ποιοτητα κυλισης, με καλη εμφανιση, με ομορφο εσωτερικο, με καλο κρατημα δε βγαζανε τα προηγουμενα χρονια. μερικα μοντελα ειχανε. δεν ειχανε ομως παραδοση. το ζητουμενο λοιπον ειναι τι ζηταει καποιος απο το αμαξι. αν θελει αξιοπιστια και οχι κρατημα, ποιοτητα κυλισης, ανεση, εσωτερικο, κοιταζει προς ιαπωνια. εμενα αυτα που μου δινει η merc - bmw ποιο γιαπωνεζικο θα μου τα δωσει; το lexus; διπλα στη jiulia σχεδιαστικα ποιο να βαλω; τελευταια αρχιζουν και μου αρεσουν ειδικα τα hyundai που βγαζουν ομορφα αυτοκινητα. στην toyota στον σχεδιαστικο τομεα πρεπει να κανουν χαρακιρι. οι κορεατες τους εχουν προσπερασει. θα μπορουσαν το terios να το φερνουν σαν toyota και το αποσυρουν απο ολη την ευρωπη μαζι με τη daihatsu. δε μπορω να τους καταλαβω. τα τελευταια rav - auris εμφανισιακα περνανε στη σφαιρα της αδιαφοριας. απο την αλλη διαβασα πως 1η σε πωλησεις παγκοσμιως φετος ειναι η VW!! ουαου!!
-
Τα αυτοκίνητα πλέον ειναι όλα πολύ αξιόπιστα αλλά να πω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Απο very premium Γερμανικό τράβηξα τα πάνδεινα , όχι απο μεγάλες ζημιές αλλά απο μικρές , ίδιες επαναλαμβανόμενες. Πολλαπλασιαστές.......6 σε τετρακύλινδρο αμάξι.....κλειδαριές, πλαστικά, παράθυρα , αλλαγή στραβών δίσκων......κλπ,κλπ....όλα αυτα σε 57 χιλιαδες χιλιόμετρα. Αντικατάσταση του αμαξιού με γαλλικό diesel, εξαιρετική ποιοτητα τον 4ο πλέον χρόνο ζωής του, 48 χιλιαδες χλμ. ούτε τσικ, βουλωμένο φίλτρο πετρελαίου (απο δίκη μου υπαιτιότητα λόγω μη έγκαιρης αλλαγής ) το απόγευμα ακριβώς πριν την προγραμματισμένη αλλαγή του στα πλαίσια του ετήσιου σέρβις ( εννοείται οτι δεν έμεινε το αμάξι και κινούταν κανονικά αλλά σε safe mode). Μέχρι στιγμής το τρίτο μου γαλλικό εχει αποδειχθεί ΚΑΙ αυτο εξαιρετικά αξιόπιστο και μάλιστα ειναι ένα αρκετά πολύπλοκο ηνία αυτόματο με σύστημα ανάκτησης ενέργειας ντίζελ αμάξι. Επισης διατηρείται πραγματικά σαν καινουργιο στον χρόνο , ειναι στην κυριολεξία σε κατάσταση έκθεσης.
Πάμε τωρα στον Ιάπωνα της οικογένειας. Έψαχνα φέτος ένα σπορ αυτοκίνητο για εμενα. Ήμουν ανάμεσα σε Mazda Mx-5 m Mercedes SLK, BMW Z4, Golf Gti και Type R Civic χρονολογίας 2006-2011. Τα δυο Ιαπωνικά ήταν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις σαν καινούργια σε όλα τα επίπεδα, μετα ακολουθούσαν τα Merc μετα τα BMW και τα GTi ( τα οποία για να είμαστε σωστοί είχαν και πιο οικογενειακή χρήση ) ακολούθησαν πολύ πίσω σαν συνολική ποιοτητα . Τελικά κατέληξα σε ένα αυτοκίνητο 4ο σε ένα σπίτι ένα MX-5 με 19 χιλιαδες χλμ. Του 2006 που ειναι σε εκθεσιακή κατάσταση. Σε γενικές γραμμές τα γερμανικά ειναι λίγο hyped κατα την γνώμη μου. Νομίζω οτι απο γενική αξιοπιστία ειναι τα πλέον αναξιόπιστα γιατί όπως ειπε και ένας φίλος μου τι quality control να εχει ένα αμάξι που παράγεται σε 12 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο κατα 1.2 εκ. Αμάξια τον χρόνο σε σχέση με το γαλλικό σου που βγαίνει σε 1 εργοστάσιο και Βγαίνει σε ¨¨μολις 90 χιλιαδες αντίτυπα.....νομίζω οτι ο φίλος εχει τελικά δίκιο.Sent from my iPad using Tapatalk
-
αυτη την στιγμη δεν θα με βοηθουσε να το γυρισουμε σε ασια VS ευρωπη θα θελα να μαζεψω αποψεις για αυτα τα τρια και οταν γυρισω αθηνα να κανω σαφαρι για πιο προσωπικο ψαξιμο.
Δεν εχω κολληματα με τις μαρκες απλα αυτα τα τρια μου εχουν αρεει και για την φιατ διαβαζω οτι εχειμετρια αξιοπιστια , καλυτερα πια αλλα παλι μετρια.
καποια χαρακτηριστικα /συγκριτικα ?
πχ ποιο εχει καλυτερα κρατηματα ? ή αν εχετε καποιο και σας εχει ζαλισει σε βλαβες? οτι εχετε δεκτο
-
Θα έλεγα ότι η Fiat είναι πλέον από τις πιο αξιόπιστες ευρωπαϊκές μάρκες.
-
Θα έλεγα ότι η Fiat είναι πλέον από τις πιο αξιόπιστες ευρωπαϊκές μάρκες.εχει και καλες τιμες.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
εχει και καλες τιμες.
Και τα φτιάχνει και al dente
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
εχει και καλες τιμες.
Και τα φτιάχνει και al dente
lol φρικαρεις με τα ιταλικα εκτος αν κανω λαθος
-
Πηγα automarin σημερα στην γλυφαδα και σε ενα αλλο σαπιο-ψευτη.
Η automarin φαινεται ΠΟΛΥ περιποιημενη και ο πωλητης (προισταμενος πωλησεων) ηταν πολυ σιγουρος για τα αυτοκινητα του με εγγυηση(γραπτη ) για πολλα θεματα και 3 χρονια δωρεαν σερβισ και ανταλλακτικα.
{δυστυχως δεν βρηκα αυτο που ηθελα αλλα εχει απειρα αυτοκινητα και πολυ προσεγμενα. καμια σχεση με τον πρωτο απο οπου εφυγα γελώντας...}Τι αποψη εχετε ?
Και ερωτηση 2 :
εχω βρει ενα αυτοκινητο με FULL extra εξοπλισμου , πολυ καλη τιμη και πολυ καλες φωτο στο car.gr απο ιδιωτη που ομως αναφερει :
'Το αμαξι ειχε μπει σε καλιμπρα για μικροδιορθωση μετα απο χτυπημα απο πισω ενώ ήταν παρκαρισμένο, αλλα δεν εχει κανενα προβλημα. Το αμάξι το βλέπετε στον χωρο μου. Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος.'Το βλεπω ενα αυτοκινητο που αναφερει καλύμπρα εστω και για μικροδιορθωση ή οχι ?
-
Μακρια απο automarin (πολλες κακες εμπειριες μελων στο θεμαμε τους εμπορους στο 'περι αυτοκινησης')
Αμαξι απο καλιμπρα εστω και πισω δε θα θελα. -
Παντως δεχεται οποιοδηποτε ελεγχο/οπουδηποτε σε πιθανο αυτοκινητο, testdrive και δινει λεει γραπτα εγγυηση ... τι να πω ..
περι καλύμπρας : ουτε αν η τιμη ειναι καλη ? θελω να πω θα ειναι πραγματικο το προβλημα ή μονο στην θεωρια ?
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Πηγα automarin σημερα στην γλυφαδα...viewtopic.php?f=5&p=3118343#p3118343
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Και ερωτηση 2 :εχω βρει ενα αυτοκινητο με FULL extra εξοπλισμου , πολυ καλη τιμη και πολυ καλες φωτο στο car.gr απο ιδιωτη που ομως αναφερει :
'Το αμαξι ειχε μπει σε καλιμπρα για μικροδιορθωση μετα απο χτυπημα απο πισω ενώ ήταν παρκαρισμένο, αλλα δεν εχει κανενα προβλημα. Το αμάξι το βλέπετε στον χωρο μου. Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος.'Το βλεπω ενα αυτοκινητο που αναφερει καλύμπρα εστω και για μικροδιορθωση ή οχι ?
Μικροδιόρθωση και καλύμπρα τις περισσότερες φορές δεν κολλάνε. Αν είναι πραγματικά μικρή η ζημία τότε περιορίζεται συνήθως σε κάποιο φτερό, προφυλακτήρα κτλ και δε χρειάζεται καλύμπρα. Απλά σίγουρα το χτύπημα από πίσω είναι πιο ανεκτικό από μπροστά μιας και εκεί τα μηχανικά μέρη είναι λιγότερα... Εγώ δύσκολα θα πήγαινα να το δω αλλά αν θες να είσαι σίγουρος τότε πας με φανοποιό της εμπιστοσύνης σου που να μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς... Το μικροδιόρθωση είναι πολύ σχετικό και το πόσο μικρή ήταν θα πρέπει να το κρίνει κάποιος που ξέρει. Ούτως η άλλως καλό είναι να έχεις και κάποιον μηχανικό/φανοποιό μαζί σου όταν πας για μεταχειρισμένο για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου...
-
Απλή ερώτηση... Ένα αυτοκίνητο που έχει πάρει 1,2,3,4 ή 5 αστέρια σε δοκιμές πρόσκρουσης θα έπαιρνε τον ίδιο αριθμό με ένα αλλο ολοιδιο που μετά από σύγκρουση θα επισκευάζονταν με τη βοήθεια καλυμπρας; Προσωπικά δεν το πιστεύω. Η καλυμπρα χρησιμοποιείται εκεί που έχει ξεπεραστεί το όριο παραμόρφωσης. Το μέταλλο μετά το όριο αυτό επανέρχεται μόνο εξωτερικά. Οι αντοχές του όμως δεν επανέρχονται. Ως σχετικά ειδικός λόγω ιδιότητας θα πηγαινα για άλλα.
Αγορα μεταχειρισμενου . Μεταξυ 3...