-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αν βρεις λίγο χρόνο θα με ενδιέφερε να διαβάσω λίγες γραμμές για τις εντυπώσεις σου από την Χ1 σε 'σοβαρές εκτός δρόμου συνθήκες' όπως γράφεις. Αν και χλωμό το βλέπω να πηγαίνω σε βουνό (είμαι της....θάλασσας και του βυθού), έχω σκοπό να δοκιμάσω την τύχη μου σε κακοτράχαλους χωματόδρομους που οδηγούν σε δυσκολοπροσέγγιστες παραλίες...
Ευχαριστώ προκαταβολικά!Γενικά, ο xDrive με έχει εντυπωσιάσει σε όσα αυτοκίνητα το έχω δοκιμάσει. Πραγματικά, ο μόνος περιοριστικός παράγοντας είναι τα ελαστικά και σε κάποιες περιπτώσεις η απόσταση από το έδαφος. Ακόμα και το Χ6 που είναι τέρας σε όγκο και βάρος, πήγε σε σημεία που δεν το περίμενα. Ήμουν σίγουρος ότι απλά ότι θα κολλήσουμε, αλλά ότι θα μας μείνουν και οι 19'' ζάντες και ελαστικα στο χέρι και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Αυτό το είχα γράψει πριν αρκετά χρόνια (Μάρτιος 2010), όταν είχα πάρει μια Χ1 28i (με το 3λιτρο μοτέρ) για ένα ΠΣΚ. Αναφέρομαι στην παλια, γιατί τη νέα Χ1 την έχω οδηγήσει ελάχιστα. Πάντως, τότε (αλλά και μετέπειτα, σε άλλες δοκιμές) το αυτοκίνητο είχε εντυπωσιάσει και τους 3 μας (καθώς και έναν ντόπιο φίλο που καραδοκούσε με το Navara, γιατί ήταν σίγουρος ότι θα κολλήσουμε!).
Το ΣΚ που μας πέρασε πήρα το Χ1 xdrive 28i για ένα Test Drive (ενδιαφέρεαι ο πατέρας μου, οπότε και ήρθε μαζί μας). Κάναμε συνολικά 985χλμ. σε κάθε είδους δρόμο, δλδ. πόλη, Εθνική, επαρχιακή εθνική, επαρχιακούς δρόμους και φυσικά εκτός δρόμου. Για όποιον δεν θέλει να διαβάσει αναλυτικά παρακάτω, απλά το συμπέρασμα είναι ότι το αυτοκίνητο είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ...ανώτερο των προσδοκιών των 4 που είμασταν στην παρέα!!!
Η διαδρομή ήταν από Παιανία - Αττική Οδό - Κορίνθου Τριπόλεως - Λεβίδι - Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία - Δαφνιώτισα (με όλα τα ενδοιάμεσα χωριά) και επιστροφή από Πύργο - Πάτρα - Αθήνα. Αυτά σε 2 μέρες και με διαδρομές στα διάφορα χωριά το Σάββατο και Κυριακή.
Εισαγωγή:Το αυτοκίνητο ήταν ένα άσπρο Χ1 (όσοι έχουν πάει στο Σπανό θα το έχουν δεί) με λίγα έξτρα και 18'' ζάντες με RFT (225/45 μπροστά και 255/40 πίσω) ελαστικά δρόμου (Pirelii P7). Αυτό το τονίζω, γιατί τα λάστιχα που είχε μόνο για χώμα δεν έκαναν!
Εξωτερικό:Προσωπικά, ειδικά στο άσπρο, το βρίσκω πολύ όμορφο σαν αυτοκίνητο. Κρύβει καλά τον όγκο του και είναι πολύ πιο ωραίο από ότι στις φωτογραφίες. Το πίσω-πλαϊνό μέρος με χαλάει λίγο, αλλά όσο το βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει.
Εσωτερικό:Μέσα είναι κλασσικό BMW, λιτό όμορφο και με κονσόλα ελαφρά στραμένη προς τον οδηγό (επίτελους...δεν είναι Ε30 & Ε36 αλλά έχει μαι μικρή κλίση). Εργονομικά είναι άψογο και τα σπόρ καθίσματα είναι εξαιρετικά και απαραίτητα, ειδικά στο χώμα. Από χώρους έχει ελαφρά καλύτερους από την 3αρα (Ε91) στην οποία βασίζεται, λόγο ύψους. Επίσης έχει αρκετούς και έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους (π.χ. στις πόρτες έχει ειδική θήκη για μπουκαλάκι νερό, πάνω από τον οδηγό έχει θήκη για γυαλιά κλπ.). Το πορτμπαγκάζ είναι στο σωστό σχήμα και με διάφορα διχτάκια, κρίκους δεσίματος κλπ.
Ποιοτικά, σου δίνει την αίσθηση ότι το ταμπλό (ειδικά το πάνω μέρος) είναι ένα κλίκ κάτω από τα στάνταρ της εταιρίας. Περισσοτερο πιστευω ότι είναι θέμα αίσθησης, γιατί από τριγμόύς και θορύβους δεν είχαμε κανένα θέμα...το αυτοκίνητο είχε 9.700χλμ όταν το πήραμε και το πήγαμε σε άσχημους δρόμους. Αρνητικό σημείο οι ποτηροθήκες. Τελείως άβολο το σύστημα με τις αποσπόμενες ποτηροθήκες και ποιοτικά είναι μάλλον από τις χειρότερες στιγμές της BMW. Μικρό το κακό, αλλά χαλάει κάπως την όλη εικόνα.
Πόλη:Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση (έχοντας οδηγήση τις περισσότερες BMW από το 1998 και μετά, εκτός από 7αρα) είναι η άνεση!! Πρόλα τα 18αρια RFT, το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ άνετο. Κανένα χτύπημα, κανένα κοπάνημα...πραγματικά κατπίνει λακούβες και σαμαράκια. Επίσης είναι πολύ ευκολοδήγητο και σε αυτό βοηθάει και η ψηλότερη θέση οδήγησης και το μαλακό τιμόνι.
Εθνική:Εξαιρετικό όπως το περίμενα. Ευθύβολο, πολύ σταθερό και γέρνει ελάχιστα περισσότερο από μια 3αρα, χωρίς όμως να δημιουργεί ανασφάλεια. Ταξιδεύαμε 4 άτομα στα 160-180χαω άνετα, ακόμα και για τους πίσω. Επίσης, ακόμα και με βροχή και πλευρικό άνεμο το αυτοκίνητο είναι ακλόνητο...ομολογώ ότι ήξερα ότι θα είναι καλό αλλά τόσο καλό δεν το περίμενα! Φρένα έχει μια χαρά (δεν τα φτάσαμε στα όρια) και το τιμόνι (υδραυλικό γαρ) είναι αρκετά βαρύ και με αίσθηση (στην πόλη είναι ελαφρύ αλλά δεν ενοχλεί). Από επιδόσεις, τουλάχιστον σςε αίσθηση, είναι πιο γρήγορα από την 330xi (E46) και ελάχιστα πιο αργό από την 330xi (E90) Το μόνο μείον είναι ο αεροδυναμικός θόρυβος από τους καθρέπτες (είναι λίγο φορτηγήσιοι!) μετά τα 150χαω.
Επαρχιακός δρόμος:Εδώ το αυτοκίνητο ήταν μια μιρκή αποκάλυψη. Όχι τόσο λόγο κρατήματος (εξάλλού είναι 4κίνητο και με καλή ανάρτηση) όσο λόγο μικρών κλίσεων, πληροφόρησης από το τιμόνι και γενικότερης αίσθησης. Νιώθεις την 4κίνηση να δουλεύει στις κλειστές στροφές, αλλά τα ηλεκτρονικά δεν παρεμβαίνουν και το αυτοκίνητο δεν δυσανασχετεί. Οι κλίσεις φυσικά ειναι μεγαλύτερες από ένα επιβατικό, αλλά μικρότερες από το Χ3 (με την νορμά ανάρτηση) και φυσικά μικρότερες από τα περισσότερα SUV. Το αυτόματο κιβώτιο, ακόμα και στην αυτόματη λειτουργία (στο Sport πρόγραμμα όμως) δεν σε κρεμάει και δεν αλλάζει σχέση σε στροφή.
Με ενεργοποιημένο το DTC μπορείς να παίξεις και λίγο αφού διώχνει το πίσω μέρος και θέλει λίγο ανάποδο. Με απανεργοποιημένα όλα τα ηλεκτρονικά, παίζεις ακόμα περισσότερο αλλά θέλει προσοχή εάν έχει συνηθίσει την πίσω κίνηση μόνο, γιατί λόγο πρόσφυσης και στους εμπρός τροχούς μπορεί να υπερδιορθώσεις.
Εκτός Δρόμου:Εδώ το αυτοκίνητο έδωσε ρέστα!! Πραγματικά, παρόλα τα τεστ που είχα διαβάζει, αυτό που είδα δεν το περίμενα με τίποτα και ειδικά με αυτά τα λάστιχα!
Ξεκινήσαμε με ήπιες διαδρομές με πατημένο χώμα...εκεί το Χ1 απλά καταπίνει τα πάντ αμε ταχύτητες 70-80χαω και δεν νιώθεις ούτε κραδασμούς ούτε αναπηδήσεις. Είναι η χαρά του παιχνιδιού, αλλά θέλει το DTC ON για να μην σε κόβει. Άνετα κάνεις αρκετά χιλιόμετρα σε τέτοιο δρόμο χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συνέχεια είχε ένα τέστ ανάβασης σε δρόμο πατημένο μεν, αλλά με λίγη λάσπη (λόγο βροχής) κάποια μικρά νεφοραγώματα και με αρκετά μεγάλη κλίση. Θέλει προσοχή στις γωνίες για να μην βρεί, αλλά όσο δεν βρίσκει κάπου η πρόσφυχη απλά δεν χάνεται! Η 4κίνηση δουλέυει άψογα και το θηρίο ανεβαίνει.
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε ανάβαση ανηφόρας με πυλό (δλδ. λάσπη βαθιά και μαλακιά) και κάναμε και το εσκεμένο ''λάθος'' να σταματήσουμε στα μισά και να ξαναξεκινήσουμε...εεε το Χ1 ανέβηκε! Η 4κίνηση δούλευε υπερωρίες (την έβλεπεσ απέξω) αλλά το αυτοκίνητο ΔΕΝ κόλλησε. Στο ίδιο σημείο Navara δεν ανεβαίνει εάν δεν έχει βάρος πίσω. Στην κατάβαση με όπισθεν το Hill Descent Control δούλεψε άψογα.
Τελευταίο τεστ (με φόβο ψυχής τόσο να μην διαλύσουμε τα λάστιχα όσο και να μην κολλήσουμε ή το σπάσουμε) ήταν η ανάβαση δρόμου με λάσπη (το πόδι μου έμπαινε μέχρι τον αστράγλαο μέσα), βαθιά νεροφαγώματα (25-30εκ) και πέτρες. Το τέρας το ανέβηκε! Κόλλησε σε ένα σημείο (όπου πιστεψαμε ότι αυτό ήταν) αλλά με λίγο στορφή του τιμονιού βρήκε πρόσφυση και συνέχισε. Φυσικά θέλει προσοχή, χαμηλή ταχύτητα και γνώση του πώς να το κάνεις. Ευτυχώς ο κολλητός μου (Αποστόλης) πέραν του ότι ξέρει την περιοχή έχει ανέβει σε αυτά τα μέρη με RAV 4 (κάθε φορά έμενε!), Cherokee, Land Rover, X3, Navara οπότε έχει μια σχετική εμπειρία σε οδήγηση Off Road. Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα πάει το αυτοκίνητο σε τέτοια μέρη...εμείς το κάναμε καθαρά για δοκιμή και εάν ήταν δικό μου δεν ξέρω εάν θα το τολμούσα!
Μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας είναι τα λάστιχα και ευτυχώς που το XDrive δουλέυει άψογα. Με λστιχα 70/30 τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Να σημειώσω ότι ο Αποστόλης είχε Χ3 και το είχε δοκιμάσει σε όλα αυτά τα μέρη...και μου είπε ότι το Χ1 είναι απλά καλύτερο! Το τιμόνι είναι άψογο και δεν μεταφέρει καθόλου κραδασμούς και ''κλοτσήματα''. Για τέλος αφήσαμε ένα κομμάτι με γρασίδι, λάσπη και νερό όπου είχε φαγωθεί ο Αποστόλης να το βάλει για να το κολλήσει επιτέλους (γιατί έλεγε συνέχεια ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει σε αυτά τα μέρη το Χ1)...εεε το έβαλε και όχι μόνο δεν κολλήσαμε αλλά βγήκαμε και αρκετά εύκολα.
Συμπερασματικά πιστεύω ότι το Χ1 είναι το ιδανικό (τολμώ να πώ ίσως και το τέλειο) αυτοκίνητο για την Ελλάδα (με τους χάλια δρόμους) για ένα οικογενειάρχη. Καλύπτέι όλες τις ανάγκες με το παραπάνω και επιτρέπει και το Off Roading σε βαθμό που καλύπτει σίγουρα το 95% των χρηστών που θα το αγοράσουν και θα το πάνε εκτός δρόμου.
Έχουμε τραβήξει κάποια βιντεάκια, τα οποία ελπίζω να τα ανεβάσουμε μέσα στην εβδομάδα. Το μόνο ερώτημα που μου έμεινε είναι....που θα βρώ χρήματα να το αγοράσω!!!
-
Ε τώρα τι να πω...Λίγες γραμμές ζήτησα, τον ουρανό με τ' άστρα βρήκα!
Καταρχήν υπόχρεος για το κείμενο! Εγώ έχω το τελευταίο Χ1 20d και μπορώ να πω ότι συμφωνώ μαζί σου στη συντριπτική πλειοψηφία όσων γράφεις. Μάλιστα, χάρηκα περισσότερο γιατί με όσα έγραψες επιβεβαίωσες τα περισσότερα από τα δικά μου σχόλια σε προηγούμενες σελίδες και μείωσες την αμφιβολία μου μήπως όσα γράφω έχουν έντονο το υποκειμενικό στοιχείο (που ούτως ή άλλως υπάρχει...) μιας και προσπαθούσα και προσπαθώ να μεταφέρω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική πληροφορία.
Για τα θετικά που γράφεις δεν έχω να προσθέσω κάτι, άλλωστε με εξαίρεση τα off road που περιγράφεις τόσο αναλυτικά και παραστατικά και για τα οποία δεν έχω καν δοκιμάσει το παραμικρό ακόμη, αρκετά τα έχω καταγράψει ήδη και εγώ.Ίσως χάρηκα περισσότερο για τα αρνητικά (!!) γιατί τελικά δεν ήταν ιδέα μου ότι π.χ. το τιμόνι είναι όντως πιο light μέσα στην πόλη με αργές ταχύτητες ή ότι κάποια υλικά στην καμπίνα δεν είναι κορυφαίας ποιότητας σε σχέση π.χ. με την mercedes gla που μπήκα. Συμφωνώ μαζί σου και για τις ποτηροθήκες τις οποίες μάλιστα (τις πίσω...) πρόσφατα ανακάλυψα (!) και γι' αυτό δεν είχα γράψει κάτι μέχρι τώρα! Για τους ανέμους πάντως ίσως έπαιξε ρόλο το ότι είσασταν μέσα 4 ενήλικες με σαφώς περισσότερο βάρος από ότι η 51 κιλών γυναίκα μου και τα λιγότερα από 10 κιλά η καθεμιά κόρη μου, γιατί εγώ με τα 150-160 χιλιόμετρα σε πραγματικά δυνατό άνεμο ένιωσα ότι το αμάξι δεν είναι το ίδιο σταθερό. Ίσως με φόβισε και η ταχύτητα (σπάνια οδηγώ με τέτοιες ταχύτητες, προτιμώ σαφώς πιο κάτω...) και έκοψα. Με το σαφώς πιο ελαφρύ προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα μου είχε συμβεί ακόμη και να με αλλάξει λουρίδα δυνατός αέρας (τα είχα κάνει πάνω μου...) και έχοντας και εκείνη την εμπειρία δεν θέλησα να ρισκάρω με τα παιδιά μέσα τώρα με το Χ1.
Και πάλι ευχαριστώ για τις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες και λεπτομερείς παρατηρήσεις σου!
Αυτό είναι κείμενο για περιοδικό, όχι μόνο για forum (δεν ξέρω αν γράφεις πουθενά!) -
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Και όλα αυτά είναι για το προηγούμενο μοντέλο. Το νέο Χ1 (επιφυλάσσομαι γιατί το έχω οδηγήσει λίγο) είναι σαφώς καλύτερο σε όλα! Ίσως το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα (και σύμφωνα με το Αγγλικό BMW Car, είναι τόσο καλό που δημιουργεί ερωτηματικά για την ανάγκη ύπαρξης της Χ3!!!).
Και πάλι ευχαριστώ για τις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες και λεπτομερείς παρατηρήσεις σου!
Αυτό είναι κείμενο για περιοδικό, όχι μόνο για forum (δεν ξέρω αν γράφεις πουθενά!)Σε ευχαριστώ ξανά! Μπα δεν γράφω (εάν και θα ήθελα).....ερασιτεχνικά μόνο σε κάποια Φόρουμ και κάποτε και σε ένα BMW Portal έγραφα (κυρίως για παλιές BMW, για την Alpina και για μοντέλα ξεχασμένα ή που δεν βγήκαν ποτέ στην παραγωγή, ενώ ήταν ένα σκαλί πριν την γραμμή παραγωγής).
Όπου αλλού μπορώ να βοηθήσω ή απλά να ανταλλάσσουμε απόψεις, χαρά μου!
-
Και δεν χαιρεσαι φιλε Emperor που εχεις τετοιο πινακα οργανων??
Στην θεση σου θα χαιρομουν παντως.Μα ειναι ταχυμετρο-στροφομετρο αυτο της Audi?? Ολα τα ενδιαμεσα ωραια ειναι αλλα και μονο αυτο με χαλαει απιστευτα.
Αν εννοεις παντως μονο για το κατραν της Χ1 χωρις την touch screen τοτε η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο συντηριτικος της BMW. Αν ειχε μια ωραια TFT οθονη, με ολες τις πληροφοριες εκει, αναμεσα απο ταχυμετρο-στροφομετρο θα ηταν ολα τα λεφτα.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Και δεν χαιρεσαι φιλε Emperor που εχεις τετοιο πινακα οργανων??
Στην θεση σου θα χαιρομουν παντως.Μα ειναι ταχυμετρο-στροφομετρο αυτο της Audi?? Ολα τα ενδιαμεσα ωραια ειναι αλλα και μονο αυτο με χαλαει απιστευτα.
Αν εννοεις παντως μονο για το κατραν της Χ1 χωρις την touch screen τοτε η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο συντηριτικος της BMW. Αν ειχε μια ωραια TFT οθονη, με ολες τις πληροφοριες εκει, αναμεσα απο ταχυμετρο-στροφομετρο θα ηταν ολα τα λεφτα.
Ακριβώς αυτό εννοώ petran17!
-
Πάρτε ένα renegade! Χαχαχαχα . Πλάκα κάνω .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Πάρτε ένα renegade! Χαχαχαχα . Πλάκα κάνω .Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
εγώ όμως όχι!
Ο Πίνακας Οργάνων είναι πιο ωραίος :
https://www.google.gr/search?q=renegade ... Ai2acFM%3A -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Και όλα αυτά είναι για το προηγούμενο μοντέλο. Το νέο Χ1 (επιφυλάσσομαι γιατί το έχω οδηγήσει λίγο) είναι σαφώς καλύτερο σε όλα! Ίσως το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα (και σύμφωνα με το Αγγλικό BMW Car, είναι τόσο καλό που δημιουργεί ερωτηματικά για την ανάγκη ύπαρξης της Χ3!!!).
Αυτό είναι κείμενο για περιοδικό, όχι μόνο για forum (δεν ξέρω αν γράφεις πουθενά!)Σε ευχαριστώ ξανά! Μπα δεν γράφω (εάν και θα ήθελα).....ερασιτεχνικά μόνο σε κάποια Φόρουμ και κάποτε και σε ένα BMW Portal έγραφα (κυρίως για παλιές BMW, για την Alpina και για μοντέλα ξεχασμένα ή που δεν βγήκαν ποτέ στην παραγωγή, ενώ ήταν ένα σκαλί πριν την γραμμή παραγωγής).
Όπου αλλού μπορώ να βοηθήσω ή απλά να ανταλλάσσουμε απόψεις, χαρά μου!
Φανη, σε ποιο συνεργειο πας?
Το Χ1 που οδηγησες ηταν το διλιτρο τούρμπο? Αυτό θελετε να αγορασετε? Πολύ γενναιος ο Σπανος για να το δινει για τοσα χμ...
Να σημειωσω ότι το πρωτο Χ1 είναι πισωκινητο και εχει διαφορετικη τετρακινηση από το τωρινο. Και μενα μου αρεσει το πρωτο Χ1 περα από το εσωτερικο που είναι λιγο πεσμενο σε ποιοτητα αλλα αν εβρισκα ένα καλο χDrive 28i με καλο εξοπλισμο θα το ηθελα πολύ.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Φανη, σε ποιο συνεργειο πας?Σπανός, στην Αμφιθέας.
Το Χ1 που οδηγησες ηταν το διλιτρο τούρμπο? Αυτό θελετε να αγορασετε? Πολύ γενναιος ο Σπανος για να το δινει για τοσα χμ...
Όχι (το γράφω νομίζω)....το 2010 δεν υπήρχε αυτό το μοτέρ. Ήταν το 3λιτρο (με τα 258ps) με 6αρι αυτόματο κιβώτιο.
Να σημειωσω ότι το πρωτο Χ1 είναι πισωκινητο και εχει διαφορετικη τετρακινηση από το τωρινο. Και μενα μου αρεσει το πρωτο Χ1 περα από το εσωτερικο που είναι λιγο πεσμενο σε ποιοτητα αλλα αν εβρισκα ένα καλο χDrive 28i με καλο εξοπλισμο θα το ηθελα πολύ.
Αλήθεια είναι, βασιζόταν σε πλατφόρμα πίσω κίνησης - στο πάτωμα της e91 (3αρα touring) (αλλά δεν ήταν πισωκίνητο αρχικά, μόνο 4κινητο, μετά βγήκε μόνο δικίνητο). Όντως, σε ποιότητα εσωτερικού υστερούσε, ειδικά τα προ-facelift μοντέλα.
-
Fanis75 δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν έπεσα πάνω σε αυτό το video...σε σκέφτηκα! ΧΑΧΑ!
Youtube Video -
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό σε μια μπέμπα. Ακόμα και αν έχει φτιαχτεί για αυτό.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό σε μια μπέμπα. Ακόμα και αν έχει φτιαχτεί για αυτό.Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό σε ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ!!!
-
Πως φαίνεται ότι δεν είστε τζιπάδες...
ΟΚ, η Χ1 δεν είναι πραγματικό off roader αλλά δεν ήταν και πολύ δύσκολα εμπόδια αυτά που είδαμε.
-
Και εγώ τα λυπάμαι, ειδικά εάν είναι δικό μου. Ευτυχώς ο κολλητός και κουμπάρος μου (ο Αποστόλης) είναι κανίβαλος (μέχρι και την Ζ4 Coupe πήγαινε σε χώματα) και επειδή αλλάζει αυτοκίνητα συχνά πυκνά, κάναμε πολλές δοκιμές. Δεν θα ξεχάσω όταν πήρε για 1η φορά το Χ3 για service στον Σπανό (αφού του είχαμε πιει το αίμα ένα ΣΚ και άλλα 4-5 τόσα μόνος του) όταν έφυγε του έδωσαν 'δώρο' μια σακούλα....ταν ανοίγουμε και ήταν γεμάτη πέτρες και κλαδιά*....'τα βγάλαμε από τον χώρο της μηχανής'* ήταν η απάντηση του τεχνικού!!
ΥΓ: Σίγουρα το Χ1 (και όλα τα Χ) πάνε σε πολύ πιο σκληρές συνθήκες από αυτές που εγώ αντέχω να τα υποβάλλω!
-
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό σε μια μπέμπα. Ακόμα και αν έχει φτιαχτεί για αυτό.
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό σε ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ!!!
Βαρβαρότητες
Μια φορά χρειάστηκε να κάνω άγρια κόλπα με το rav και αυτά από ανάγκη γιατί ξεκίνησα άσχετος για 'πάντα βρέχει' και ανέβηκα κροκαλόδρομο στα 2100 μέτρα και μετά κατάβαση μέχρι το φαράγγι όπου περάσα και μέσα από ποταμάκι!
Στο γυρισμό επειδή δεν το ξαναέκανα από την ίδια διαδρομή ακολουθούσα, από άλλη - λίγο πιο ήπια - διαδρομή, ένα maverick ξεψάρωτο που πήγαινε ήξερε τη διαδρομή και τέρμα γκάζια στον χωματόδρομο και ήμουν σαν το camel trophy με τους υαλοκαθαριστήρες στο φουλ για τη σκόνη και τα χώματα!
Εννοείται μετά το αμάξι πήγε κατευθείαν για πλύσιμο στο Καρπενήσι! -
Εγώ το ομολογώ ότι με αυτήν την έννοια...τζιπάς δεν είμαι!
Αλλά και λόγω ύψους και λόγω ανάγκης μεγαλύτερων χώρων και αισθητικά και για κάποιες λίγο πιο εκτός δρόμου επιλογές κατά τους θερινούς μήνες ήθελα πιο ψηλό όχημα...
Επίσης, και η έστω και λίγο πιο ψηλή θέση οδήγησης δίνει άλλη εικόνα του δρόμου... -
Σε καμία περιπτωση δεν είμαι τζιπάς. Γουσταρω 4κινηση για την μηχανική προσφυση που σου δίνει. Τρένο θελω το αμαξι.
Το ξέρω ότι δεν ήταν και τιποτα τρελά εμποδια αυτά. Αλλά πονάω όταν βλέπω αμάξι 30000 να παθαίνει τέτοια πραγματα με κινδυνο να κοπανήσει κάπου και να χρειαστεί κανα φτερο, πορτα κλπ με κόστος αρκετά πάνω από το μισθό μου. Πιο ειδικές κατασκευές πχ landcruiser, niva, pajero ακόμα και terios δε με πειράζει.
Από την άλλη από το να μην πατήσει χώμα ποτέ, καλύτερα έτσι. -
-
Τις περισσότερες φορές σε αυτές τις 7θέσιες εκδόσεις οι πίσω πίσω θέσεις αφορούν μόνο παιδιά...σπάνια εφήβους...
Από την άλλη εάν οι θέσεις πέφτουν μπορεί κάποιος να το επιλέξει για τον ακόμη μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος θυμίζω είναι ήδη στα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα των 505 λίτρων.
Η υβριδική έκδοση θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η ηλεκτρική αυτονομία των περίπου 38 χλμ την ημέρα μπορεί να προσφέρει απίστευτα φτηνή μετακίνηση εντός πόλης εάν μάλιστα κάποιος κάνει καθημερινά περίπου τόσα χλμ. Δηλαδή θα μπορείς να κινείσαι σχεδόν αποκλειστικά με ρεύμα για πάνω από 250 χλμ την εβδομάδα! Καθόλου άσχημα... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό σε ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ!!!
Βαρβαρότητες
Μια φορά χρειάστηκε να κάνω άγρια κόλπα με το rav και αυτά από ανάγκη γιατί ξεκίνησα άσχετος για 'πάντα βρέχει' και ανέβηκα κροκαλόδρομο στα 2100 μέτρα και μετά κατάβαση μέχρι το φαράγγι όπου περάσα και μέσα από ποταμάκι!
Στο γυρισμό επειδή δεν το ξαναέκανα από την ίδια διαδρομή ακολουθούσα, από άλλη - λίγο πιο ήπια - διαδρομή, ένα maverick ξεψάρωτο που πήγαινε ήξερε τη διαδρομή και τέρμα γκάζια στον χωματόδρομο και ήμουν σαν το camel trophy με τους υαλοκαθαριστήρες στο φουλ για τη σκόνη και τα χώματα!
Εννοείται μετά το αμάξι πήγε κατευθείαν για πλύσιμο στο Καρπενήσι!Ο δρομος για το 'παντα βρεχει' απο το Μεγαλο χωριο, που μαλλον απο κει πηγες, στο ψηλοτερο του σημειο ειναι 1750 μετρα περιπου και αρκετα βατος το καλοκαιρι. Στο ξεκινημα του φαραγγιου βλεπεις παρκαρισμενα και απλα δικηνητα αυτοκινητα. Παντως η διαδρομη ειναι πολυ ομορφη και διασκεδαστικη και το 'παντα βρεχει' απλα απιστευτο..
BMW X1 2016