-
Γενικώς γεωργία, τουρισμός, οικοδομή, υγεία, δυ σε συγκεκριμένα πόστα (πολεοδομίες,δασαρχεία, εφορίες), καθώς και νύχτα, είναι οι παράδεισοι των μαύρων. Δεν είναι τυχαίο που οι μισθωτοί είναι ψηλά στη λίστα. Οι μισθωτοί...
Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τα κουμάντα του με το δηλωθέν εισόδημά του, τα τεκμήρια, τους φόρους πολυτελείας, κ.α. Παίζει επίσης και παιχνίδι με τα λήζινγκ, αλλά και τα εταιρικά,το κρυφτούλι πάει σύγνεφο. -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Το prince τι προβληματα βγαζει;
Γνωστή ιστορία να λένε ,αν ψάξεις τον αναφέρουν σαν Πεζω ,ενω φαίνεται ειναι BMW με συνεργασία αποκλειστικά για τα δικά της.Τα ίδια κάνει τα τελευταία χρόνια και η Μερσεντες με τα Α class και όλα της σειράς με κινητήρες Ρενω.Δεν ξέρω βεβαια τι παρτίδες έρχονται Ελλάδα .Απο ότι ξέρω απο κάποια εταιρικά BMW 1 και 3 του 2015,που μάλλον έχουν από αυτούς τους κινητήρες ,τα έχουν σκίσει με πάνω από 60000 χλμ ,κάποια σωληνάκια ψυξης,1-2 φορές συνολικά μπαταρία (αν είναι σχετικό με το κινητήρα) και σε κάποιο και πολλαπλασιαστής.Ενας διευθυντής έχει 3αρα με το καλο κινητήρα με 170 αλογα,κανένα πρόβλημα οσο ξέρω ,αλλα ειναι συνολικά και άλλη κατασκευή,και ακριβότερο.
Έψαξα λίγο και οι γνώμες πάνε προς το παρακάτω (ωραίο, περιληπτικό) κείμενο:
'The Prince engine started out as an engine in cooperation with PSA which was mounted in cars like citroen DS3 as well as the R56 mini cooper S. In MINI guise it was named the N14 engine. This engine did have a couple of problems:
- timing chain tensioner which could lead to the death rattle (fixed in 2012)
- clogged oil feed on turbo (fixed by adding heat shield)
- cracked piston cylinder 4 which was caused by a badly designed crank case ventilation which dumped the oily fumes right on top of the 4th cylinder altering it's mixture and could cause it to burn out. This could be fixed by just a simple oil catch tank.
The turbo itself isn't a prone to fail item.
In 2011 BMW redesigned the engine and renamed it N18 for the MINI and N13 for BMW applications.
These had redesigned pistons, the new timing chain tensioner assembly, newly designed baffled valve cover to cater for crank case ventilation as well as improvements on oild feeds and heat shielding. These have proven to be virtually bomb proof.It's a good engine with tuning potential. It's well known that they push 220-230 hp on the stock turbo, 260-270 with the GT28 Garrett and there are even 300+ hp applications. You can basicly take a look at possibilities of mini cooper S.
The N13 114i and 116i/316i have down tuned camshafts.
N13 engine in the 118i, 320i efficient dynamics edition and 520i efficient dynamics edition have the same hardware(pistons, head, valves, camshafts) as the cooper S engine. The JCW mini engine differs in that they have different pistons.'Οι πρώτες φουρνιές είχαν αρκετά θέματα, κυρίως με εκείνα του εντατήρα που είναι και τα πιο απαράδεκτα.
-
Ποια η σχέση του κινητήρα prince με το x1?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Panos8 έγραψε:
Ποια η σχέση του κινητήρα prince με το x1?Καμία.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ποια η σχέση του κινητήρα prince με το x1?
Καμία.
Αν δεν κάνω λάθος, η προηγούμενη γενιά Χ1 είχε τον 'πρίγκηπα'.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, η προηγούμενη γενιά Χ1 είχε τον 'πρίγκηπα'.Όχι δεν τον είχε. Η σειρά 1 είχε τον Ν13 που ήταν μια βελτιωμένη έκδοση του Prince που φόραγε το Μινι. Η Χ1 Ε84 ακόμα και ως 1.6, φόραγε τον Ν20 σε υποκυβισμένη έκδοση (μικρότερη διαδρομή).
-
Αν δεν κάνω λάθος, η προηγούμενη γενιά Χ1 είχε τον 'πρίγκηπα'.
Όχι δεν τον είχε. Η σειρά είχε είχε τον Ν13 που ήταν μια βελτιωμένη έκδοση του Prince που φόραγε το Μινι. Η Χ1 Ε84 ακόμα και ως 1.6, φόραγε τον Ν20 σε υποκυβισμένη έκδοση (μικρότερη διαδρομή).
Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης!
Προφανώς με τα χρόνια και τις αλλεπάλληλες βελτιώσεις οι κινητήρες (ειτε σε BMW είτε σε PSA) απέκτησαν την αξιοπιστία που τους έλειπε αρχικά. -
Έκανα edit, γιατί είχα πληκτρολογήσει λάθος από κεκτημένη και τώρα το είδα. Η σειρά 1 είχε τον Ν13 (την βελτιωμένη έκδοση του πρίγκηπα). Η Χ1 είχε τον Ν20 που δεν είχε σχέση με τον τον πρίγκηπα. Αυτό ήθελα να γράψω!
-
Έκανα edit, γιατί είχα πληκτρολογήσει λάθος από κεκτημένη και τώρα το είδα. Η σειρά 1 είχε τον Ν13 (την βελτιωμένη έκδοση του πρίγκηπα). Η Χ1 είχε τον Ν20 που δεν είχε σχέση με τον τον πρίγκηπα. Αυτό ήθελα να γράψω!Τώρα τα έγραψες σωστά!
-
Πάντως φαίνεται η πεζω δεν έχει σταματήσει τον κινητήρα ,ούτε αναφέρεται ότι σταμάτησαν συνεργασία με BMW .
https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_en ... /_Mini_N18
Κάποιες αναφορές για το facelift του X1
https://www.motor1.com/news/268704/bmw- ... spy-shots/
https://www.in.gr/2018/10/08/auto/bmw-x ... ananeosis/
-
Περισσότερα για το facelift, εδώ .
-
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Περισσότερα για το facelift, εδώ .
Πωωω...κατευθείαν για το μουσείο.
-
Χαχαχαχα και εγω η αληθεια ειναι οτι ελπιζα σε μια καποια ανανεωση...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν μπορούν να κάνουν την ανανέωση που ελπίζατε (π.χ. όπως η νέα 3αρα) σε LCI, είναι θέμα πλατφόρμας. Ποτέ δεν το έκανε η BMW, πάντα είχε αυτό το 'πρόβλημα' στα LCI.
Προσωπικά εξακολουθώ να βρίσκω ότι έχει το ωραιότερο και καλύτερο εσωτερικό στην κατηγορία της. Αλλά επίσης είναι γνωστό η συμπάθεια μου στο εσωτερικό των bmw και στην εργονομία της.
-
Θα μπορούσαν τουλάχιστον να δώσουν digital όργανα. Φαίνονται εντελώς παράταιρα αυτά τα μικροσκοπικά οργανάκια από Ε30 αν τα βάλεις δίπλα σε Q3, XC40, DS7 και 3008.
Και βλέπουμε και τοπ σπεκ φώτο. Στις βασικές που πωλούνται εδώ θα είναι τραγωδία το εσωτερικό.
-
Συμφωνω 100%...Ενας λογος που δε το πηρα πριν ενα χρονο ηταν οτι δεν αντεχα αυτο το εσωτερικο...(αυτο δηλαδη που βλεπω ποσες ωρες τη μερα)
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Θα μπορούσαν τουλάχιστον να δώσουν digital όργανα. Φαίνονται εντελώς παράταιρα αυτά τα μικροσκοπικά οργανάκια από Ε30 αν τα βάλεις δίπλα σε Q3, XC40, DS7 και 3008.Και βλέπουμε και τοπ σπεκ φώτο. Στις βασικές που πωλούνται εδώ θα είναι τραγωδία το εσωτερικό.
Στο 1ο διαφωνώ (προσωπική άποψη), γιατι δεν μου αρέσουν τα ψηφιακά όργανα. θα ατα αποδεχθώ στο τέλος, αλλά δνε μου αρέσουν πολύ. Και όπως είπα, δεν μπορούσαν να βάλουν ψηφιακά, γιατί δεν έχουν. Αυτά που έχουν δεν δουλέυουν στην F48.
Στο 2ο συμφωνώ 100% και το έχω γράψει πολλές φορές. Οι BMW θέλουν εξοπλισμό, αλλιώς το εσωτερικό τους δείχνει φτωχό. Θέλουν πολλά έξτρα (όπως όλα τα Premium) για να δείξουν πραγματικά.
-
Εγώ το βλέπω αντίστροφα το θέμα εξοπλισμού.
Ο σχεδιαστής φτιάχνει το όχημα με τα πάντα όλα μέσα, αυτό είναι το όραμα του και το καλύτερο που μπορεί να κάνει.
Έπειτα αρχίζουν οι εκπτώσεις, αφαιρώντας κομμάτια οπότε προφανώς αρχίζει να χαλάει η εικόνα. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εγώ το βλέπω αντίστροφα το θέμα εξοπλισμού.
Ο σχεδιαστής φτιάχνει το όχημα με τα πάντα όλα μέσα, αυτό είναι το όραμα του και το καλύτερο που μπορεί να κάνει.
Έπειτα αρχίζουν οι εκπτώσεις, αφαιρώντας κομμάτια οπότε προφανώς αρχίζει να χαλάει η εικόνα.Σχεδιαστικά κάπως έτσι είναι. Εμπορικά ειναι το αντίστροφο. Κοιτάνε από το 'οραμα' του σχεδιαστή τι μπορούν να χρεώσουν ώς έξτρα εξοπλισμό και αρχίζουν να 'βαράνε'.
Παράδειγμα, είδαι στο αεροδρόμιο του λουξεμβούργο τη νέα 3αρα, ήταν μια 320i. Αρχική τιμή: €35.000 - τιμή εκθέματος €63.000!!! Ήταν βέβαια φανταστική.
BMW X1 2016