-
Περί αξιοπιστίας γιατί πολλά έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία και μερικοί κάνουν συγκρίσεις με βάση κάτι αμάξια των 90’a -20’s.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ναι πράγματι, οι BMW -και ιδιαίτερα τα Mini- τη τελευταία δεκαετία έχουν γίνει τέρατα αξιοπιστίας.
By the way βρήκα έρευνα του 2018 από την **ίδια ακριβώς ** εταιρεία που πόσταρες και...μάντεψε σε ποια θέση είναι η BMW (το βάζω και με link για να κορυφωθεί η αγωνία )
https://europe.jdpower.com/business/pre ... lity-study
Όχι ότι δίνω καμιά σημασία σε τέτοιου είδους έρευνες, αλλά μια που το έβαλες είπα να το ψάξω λίγο.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Και εμένα οι BMW (μετά τις Alfa) είναι οι αγαπημένες μου..αλλά ρε iceman τι πράγμα είναι αυτό; Μόλις πει κάποιος κάτι αρνητικό για το αμάξι σου αμέσως να πεταχτείς;; Και καμιά φορά πας και προς το προσβλητικός!
Καλά εκεί που είπες στο Φάνη κάτι του στιλ έως 1600 είχες και σου ανταπαντάει κάτι πολυλιτρα πολυκυλινδρα (έχασα το λογαριασμό από τους κυλίνδρους ) ήταν σα κωμωδία του Σεφερλή. Ε, αυτό ήταν, καλά περάσαμε και εμείς διαβάζοντας το, τέλος όμως! Εκεί το λήγεις. Έχεις το κουράγιο ρε μπαγασα να ξανά απαντήσεις; 'Εγώ εννοούσα το τελευταίο σου αμάξι κτλ.'; άστο να πάει στο καλό...Με ξέρεις από το κασκαι ότι δεν κολλάω να κράξω τις επιλογες μου ούτε ειπα οτι είναι κανα υπέρατου η Χ1, αλλά να μην ακούω και πράγματα που ειναι εμπαθή οπως παλιότερα με τα κλειδιά ή δεν στέκουν όπως αναξιοπιστία, φτωχός συγγενής και θέλει 45 χιλιάδες για να γίνει αμάξι λες και στα 35-37 που κάνουν τα εισαγωγικά μοντέλα παιρνεις μανιβέλες στα παράθυρα.
Είναι τέτοιος ο κατάλογος εξοπλισμού της bmw που πάντα κάτι θα λείπει. Άλλωστε από μια τιμη και πάνω κοιτάς Χ3 για να ανέβεις σε πλαίσιο.Όσο για το θέμα με το φανη που αναφέρεις μαλλον δεν έχεις καταλάβει τι αφορά.
Οι πολύλιτροι κινητηρες στην περίπτωση του φανη ήταν της προηγούμενης δεκαετίας, λες να μην τα ξέρω με τοσες φορες που τα εχει γράψει ;
Τη δεκαετία που διανύουμε ομως είχε την 116i οποτε δεν είχε κανένα κινητηρα B48 ή 38. Αρα ότι ισχυρίζεται για αυτους είναι από αυτά που άκουσε και μάλιστα επικαλείται φορουμ που τρέχω εγώ αλλά δεν λέει περισσότερα για να μην εκθέσουμε κόσμο (!!!) και εγώ λέω στα ίσια ότι δεν έχει αναφερθεί κανένα σοβαρό θέμα σε F48 στο ελληνικο φορουμ.
Ας σας πει και ο Άγης που είναι μέλος με τι ασχολούμαστε.Και επειδή το κουράσαμε ας μην πάρει ξανά κανεις Χ1. Αρκετες κυκλοφορούν και τις βλέπω καθημερινά που εγώ οδηγώ το καβουρδιστηρι το 108 και βουρλιζομαι. Μετοχές έχω στη bmw;
Αντίθετα λόγους για κράξιμο έχω αρκετούς αλλά δεν σκοπεύω να μείνω ξανά πιστός σε κάποια εταιρία. Όλοι πια καλά αμάξια φτιάχνουν, κάπου μας κάνει το ένα κλικ, κάπου το άλλο.
Καλά να είμαστε να αλλάζουμε συχνά και να μην παντρεύομαστε λαμαρίνες. -
Ο χρήστης Panos8 έγραψε:
Περί αξιοπιστίας γιατί πολλά έχουν αλλάξει την τελευταία δεκαετία και μερικοί κάνουν συγκρίσεις με βάση κάτι αμάξια των 90’a -20’s.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οι μελέτες αυτής της εταιρείας είναι το λιγότερο αστείες. Δε μπορεί όμως να τους κατηγορησει κάνεις διότι είναι ταυτόχρονα και σωστές σε ΑΥΤΟ που μετράνε. Αν δεν απατώμαι, μετράνε κάτι του στιλ πόσο ευχαριστημένος είστε από διάφορους τομείς του αυτοκινήτου στα 2-3 χρόνια κατοχής κτλ. Τα παιδιά στο αμερικάνικο σαιτ του Civic (που επίσης γελουσαν με την έρευνα) έγραφαν ότι η χαμηλή θέση της Honda οφείλεται στο ότι το infotainment είναι αργό για τα δεδομένα της εποχής, ότι το καπό έχει βέργα και όχι αμορτισέρ και κάτι τέτοια.
Άλλωστε αν δει κανείς μελέτη με Mazda, Honda και Mitsubishi τόσο χαμηλά και σκαμπάζει κάτι τις από αυτοκίνηση, καταλαβαίνει το γελοίο του πράγματος! -
Πήγα πήρα προσφορά πριν μερικους μηνες για το kuga 28000 πήγαινε το diesel αυτόματο με τον απλό εξοπλισμό (business). Το έκανα και test drive. Τα πλαστικά μέσα έτριζαν. Να μην πω για την κατανάλωση. Πάντως μου άρεσε σαν σχέδιο στην έκδοση st line. Το x1 μου το έδιναν στην έκδοση advantage plus με 31000 αυτόματο 1500 βενζίνη. Καμία σχέση το εσωτερικό και το τιμόνι του. Από εξοπλισμο δεν είχε τίποτα παραπάνω το kuga. Το infotainment της bmw δεν παίζεται. Κανένας λογικός δεν θα διάλεγε το kuga.
-
Νέο φρούτο;
-
Ο χρήστης Panos8 έγραψε:
Πήγα πήρα προσφορά πριν μερικους μηνες για το kuga 28000 πήγαινε το diesel αυτόματο με τον απλό εξοπλισμό (business). Το έκανα και test drive. Τα πλαστικά μέσα έτριζαν. Να μην πω για την κατανάλωση. Πάντως μου άρεσε σαν σχέδιο στην έκδοση st line. Το x1 μου το έδιναν στην έκδοση advantage plus με 31000 αυτόματο 1500 βενζίνη. Καμία σχέση το εσωτερικό και το τιμόνι του. Από εξοπλισμο δεν είχε τίποτα παραπάνω το kuga. Το infotainment της bmw δεν παίζεται. Κανένας λογικός δεν θα διάλεγε το kuga.Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλα εσυ πηρες προσφορα κουγκα diesel στα 28 και μετα x1 βενζινη στα 31 και πας να συγκρινεις τι?
Καπου μπερδευεσαι. Μαλλον πετρελαιο αυτοματο στη x1 επρεπε που λενε για 37.
Οποτε εκει κανενας λογικος δε θα διαλεγε bmw -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
https://europe.jdpower.com/business/pre ... lity-study
είμαι, απλώς να σχολιάσω ότι για κάποιον λόγο είναι η χιλιοστή έρευνα αξιοπιστίας που η skoda είναι σημαντικά παραπάνω από vw και Audi.
-
Ο χρήστης Panos8 έγραψε:
Πήγα πήρα προσφορά πριν μερικους μηνες για το kuga 28000 πήγαινε το diesel αυτόματο με τον απλό εξοπλισμό (business). Το έκανα και test drive. Τα πλαστικά μέσα έτριζαν.Γελαμε....
-
Απλά να σημειώσω ότι στην Ευρώπη κυκλοφορούν πολύ λιγότερες Χ1 σε σχέση με την Ελλάδα να μη πω ελάχιστες.Επίσης όλες σχεδόν είναι χdrive 2λιτρες . Ούτε GLA κυκλοφορούν όσες εδώ.
Προσωπικά δικίνητο Χ1 στα 37Κ με 115ή 135ps το θεωρώ τελείως άκυρη αγορά. .
Για την αξιοπιστία τώρα ,απλά εγώ BMW και ΜΙΝΙ δε πρόκειται να ξαναγοράσω ποτέ... -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Πήγα πήρα προσφορά πριν μερικους μηνες για το kuga 28000 πήγαινε το diesel αυτόματο με τον απλό εξοπλισμό (business). Το έκανα και test drive. Τα πλαστικά μέσα έτριζαν.
Γελαμε....
Δεν το γράφω ειρωνικά,αλλά δεν κατάλαβα το αστείο
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Πήγα πήρα προσφορά πριν μερικους μηνες για το kuga 28000 πήγαινε το diesel αυτόματο με τον απλό εξοπλισμό (business). Το έκανα και test drive. Τα πλαστικά μέσα έτριζαν.
Γελαμε....
Δεν το γράφω ειρωνικά,αλλά δεν κατάλαβα το αστείο
Σε αυτοκινητο που δεν τριζουν τα πλαστικά 3 χρονια μετά (ρώτα κατόχους), βρήκαμε οτι τρίζουν και μάλιστα σε τεστ ντραιβ που σκοπό έχει να πεισει τον υποψηφιο αγοραστη..
Ε εγώ γελάω...
Άλλο χαμηλης ποιότητα πλαστικά, άλλο τρίζουν.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απλά να σημειώσω ότι στην Ευρώπη κυκλοφορούν πολύ λιγότερες Χ1 σε σχέση με την Ελλάδα να μη πω ελάχιστες.Επίσης όλες σχεδόν είναι χdrive 2λιτρες . Ούτε GLA κυκλοφορούν όσες εδώ.
Προσωπικά δικίνητο Χ1 στα 37Κ με 115ή 135ps το θεωρώ τελείως άκυρη αγορά. .
Για την αξιοπιστία τώρα ,απλά εγώ BMW και ΜΙΝΙ δε πρόκειται να ξαναγοράσω ποτέ...Σε ποια Ευρώπη; Εκεί που ο μέσος μισθός είναι στα 4000? Στην Ελλάδα πάλι είναι 1200! Αυτός που κοιτάζει και παίρνει τις Χ3 ή τις 2λτ Χ1 έχει εισόδημα 5-6000 και στην Ελλάδα 2.5-3000. Απλά τα πράγματα. Ο καθένας παίρνει ότι φτάνει. Αναλογικά την υπέρβαση πάλι ο Έλληνας την κάνει λιγότερο πονά η τσέπη του βορειοευρωπαιου να δώσει τα 60 παρά του Έλληνα με τα 40.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λες να μη το ξέρω?
Το θέμα είναι ότι οι εκδόσεις της Χ1 που αποτελούν το 90% των πωλήσεων στην Ελλάδα είναι οι εντελώς βασικές και entry level.Που προσωπικά τις θεωρώ εντελώς άκυρες ως αγορά στα λεφτά που ζητάνε.
Ξαναλέω προσωπικά θεωρώ πολύ παράλογο να κάνεις τέτοια αγορά όταν υπάρχουν φθηνότερες και πιο ολοκληρωμένες επιλογές. Αφού λοιπόν δε σε φτάνουν τα λεφτά δε χρειάζεται να πάρεις την Χ1 1,6 115 ή 136 ps με 37 Κ.
Παίρνεις κάτι άλλο.Τώρα γιατι έχει γεμίσει ο τόπος δε ξέρω.Μάλλον τους αρέσει η ακρίβεια του τιμονιού...
Η φάση είναι αγοράζω ατμοσφαιρική 316i για απόλυτο μηχάνημα ,ασυμπίεστης, δύναμης. Και για τη πίσω κίνηση. -
+1000.
Οι εκδόσεις αυτές είναι 100% 'ελληνικες'. Σαν τις παλιές 316 των 100 αλόγων που ήταν το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης του Έλληνα [emoji16][emoji16]
Ειδικά η ντιζελ των 115 ατιθασων είναι μακράν η χειρότερη αγορά σε αυτά τα λεφτά. -
Τι να σου πω το ταμπλό που βλέπεις όλη την ώρα μπροστά από ευκολίες πληροφορίες και το αμάξι από συστήματα ασφαλείας είναι μέρα νύχτα από μια καλοεξοπλισμενη έκδοση ενός μη πριμιουμ. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Από την άλλη το τιμόνι και το στήσιμο πάτημα της Χ1 είναι ίδια είτε δώσεις 37 είτε 57 ( πέρα δλδ από το σπορ τιμόνι που δεν ξέρω αν πέρα από εμφάνιση αλλάζει κάτι στην αίσθηση) οπότε εκεί αρχίζει ο πειρασμός.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα 37000 που λέτε δεν υπάρχουν. Η έκδοση που πουλάει πιο πολύ είναι η sdrive18i με βενζινοκινητήρα 1500 στα 140 ps με 240 nm ροπή. Αυτή με τις προσφορές παίζει στα 31 με 33 χλ.
Κάποιοι λένε για τους χώρους. Ας μου πούνε ένα σοβαρό αμάξι σε αυτά τα λεφτά με μεγαλύτερους χώρους
-
35-36 βγαίνει πια η πολύ καλά εξοπλισμένη Χ1 αυτόματη βενζίνης και αντίστοιχα η ακόμα καλύτερη εξοπλισμένη Χ2 αυτόματη πετρέλαιο.
Επαναλαμβάνω για να μην διαβάζουμε χρονιάρες μέρες δηλητήρια και στεναχωριόμαστε (και δη και από ανθρωπους που κάποτε δεχθήκαμε στην παρέα μας και τους ανοίξαμε και τις Χ1 μας) ότι αν ξεκινήσεις να ψάχνεις SUV από χαμηλότερες τιμές προφανώς δεν θα κανεις την οικονομική υπέρβαση να πας σε αυτά τα αμάξια (χ1, gla, q3, xv40, 3008)
Απο 10000 ευρώ λιγότερα αγοράζεις καλό πουλημένα suv να κανεις τη δουλειά σου με ότι συμβιβασμούς ποιότητας ή συναρμογής ή οδικής συμπεριφοράς ή κλειδιού μπορεί να κάνει κάποιος στο μυαλό του (μπορεί και κανένα).
Αν πας με budget γυρω στα 35 τότε κοιτάς συγκεκριμένα μοντέλα και συνήθως δεν πας ούτε σε «σπάνια πουλιά» ούτε σε τοπ εκδόσεις πιο φθηνών (QQ Tekna πχ).
Έτσι λειτουργεί γενικά η αγορά και οι προσωπικές απόψεις του καθένα δεν συνιστούν τον κανόνα.
Η λειτουργία αυτή της αγοράς αποτυπώνεται και στις πωλήσεις των μοντέλων.
Επισης μην επιμένετε να συγκρίνετε suv και μη.
Εν μπεις στη διαδικασία να πάρεις suv, κατα κανόνα λόγω μόδας ή ψηλότερης θέσης οδήγησης, δεν θα κοιτάξεις καν χαμηλότερα.
Καλώς ή κακώς είναι θέμα για κουβέντα αλλά έτσι λειτουργεί η αγορά. -
Ο χρήστης Panos8 έγραψε:
Τα 37000 που λέτε δεν υπάρχουν. Η έκδοση που πουλάει πιο πολύ είναι η sdrive18i με βενζινοκινητήρα 1500 στα 140 ps με 240 nm ροπή. Αυτή με τις προσφορές παίζει στα 31 με 33 χλ.Κάποιοι λένε για τους χώρους. Ας μου πούνε ένα σοβαρό αμάξι σε αυτά τα λεφτά με μεγαλύτερους χώρους
Σοβαρό; Κανένα...τα 37 που μου έδωσε το αφεντικό της αντιπροσωπείας δεν υπάρχουν κάποιος εξωγήινος θα μου την έδωσε! Θα συνεχίσεις το τρολαρισμα;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
BMW X1 2016