-
Εννοείται πως το diesel καίει λιγότερο... Όπως εννοείται και πως δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση σε επιδόσεις με αντίστοιχο βενζινοκίνητο.
-
alexandros.K wrote:
Τα τεστ που διαβασα λενε οτι στο ταξιδι εχει καταναλωση 7λτ/100 βενζινη . Δεν το λες και οικονομια
Είναι οικονομία, όταν σε αντίστοιχης ιπποδύναμης σκέτο βενζίνης θα έχεις 9-10! Οικονομία πάτα συγκριτικά με τις επιδόσεις και φυσικά συνδυαστικά. Γιατί με ένα 2λιτρο βενζίνης θα είσαι στο 8-9 στο ταξίδι αλλά 12-13 στην πόλη! Ενώ με αυτό θα κάνεις λίγο οικονομία στο ταξίδι, αλλά περί το 50% (ίσως και περισσότερο) οικονομία στην πόλη.
13 στην πολη .... ωρε καραναλωση.
Με τα μικρα οικονομικα αυτοκινητα στο 13 εισαι σε ανηφορα με 140χλμ/ωρα με φουλ γκαζι στο πατωμα για προσπεραση και φουλ στροφες.
Θελετε να σώσετε τον πλανητη;;....ban στα suv βενζινης στις πολεις.
Ενα suv σχεδον ισουτε με 3 αυτοκινητα πολης.
Υπολογιστε ποσα suv κυκλοφορουν στην ευρωπη, δειτε ποσο λιγοτερο βενζινη θα εκαιγαν οι ανθρωποι στις πολεις, και ποσο θα επεφτε και η τιμη της βενζινης.
Ασε που δεν θα ειχαμε ολα αυτα τα φιμωτρα στους καταλυτες....θα ηραν καθαροτερη η ατμοσφαιρα.
Ρε ban λεμε.....ban
Οποιος εχει φραγκα για suv 2.0 να εχει και για μικρο πολης,
-
Εννοείται πως το diesel καίει λιγότερο... Όπως εννοείται και πως δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση σε επιδόσεις με αντίστοιχο βενζινοκίνητο.
Δεν συγκρινονται οι επιδοσεις της 20d με την υβριδικη 25e ? Δεν εγραψα για βενζινοκίνητο
-
Για ταξιδι εγραψα. Στην πολη ναι , αν φορτιζεις σπιτι σου, συμφερει. Η Χ1 20d του Βασιλη στο ταξιδι καιει λιγοτερο απο 7 και την πηγαινει ταπα, οπως ξερεις. Με νορμαλ ρυθμους θα ειναι καπου στο 6. Και καυσιμο diesel που ειναι πιο φθηνο .
Συμφωνώ! Στην πόλη όμως το diesel καίει περισσότερο, για αυτό λέω overall κατανάλωση. Οπότε ανάλογα με τις συνθήκες που οδηγεί ο καθένας αποφασίζει τι τον συμφέρει.
-
The_Emperor wrote:
Δεύτερον μόλις τελειώνει η μπαταρία μένεις με ένα...1500αρι και έχεις πληρώσει για πολλά περισσότερα. Επίσης δεν είμαι σίγουρος τι συμβαίνει με την τετρακίνηση στην ίδια περίπτωση.... Μόλις επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, μαζι με τις τιμές των ηλεκτρικών και υβριδικών, θα γίνω και εγώ οπαδός της ηλεκτροκίνησης...
Δεν τελειώνει ποτέ η μπαταρία, αφού όταν πέσει κάτω από ένα όριο φορτίζει από τον θερμικό κινητήρα. Άρα πάντα έχεις διαθέσιμο τον ηλεκτροκινητήρα (και άρα την δύναμη και την 4κίνηση).
Η διαφορά είναι μόνο στην κίνηση μέσα στην πόλη, που εαν σε καλύπτει η αυτονομία (εσένα π.χ. ΔΕΝ σου κάνει, αλλά εμένα άνετα!), τότε κινείσαι κάθε ημέρα ηλεκτρικά (και άρα πολύ οικονομικά εφόσον έχεις φορτίσει στο σπίτι) και στο ταξίδι έχεις επιδόσεις και οικονομία ταυτόχρονα. Αυτή είναι η λογική. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν συμφέρει.
Εδώ https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-bmw-x1-xdrive25e/
διαβάζω:
Εμείς, με χρήση του Auto eDrive, του Comfort και σε συνθήκες όχι βεβαρημένης κίνησης, καταφέραμε να διανύσουμε περί τα 37 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά. Στο ταξίδι από την άλλη, το αυτοκίνητο αφού τελειώσει η ενέργεια της μπαταρίας κινείται από τον βενζινοκινητήρα.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι μόλις τελειώνει η μπαταρία μένεις με 1500αρι αμάξι...Και αφού η μπαταρία τελειώνει γρήγορα...ουσιαστικά σε μεγαλύτερες διαδρομές έχεις πληρώσει για 25i και οδηγείς 18i...
Είμαι υπέρμαχος της εξέλιξης και της ηλεκτροκίνησης, αρκεί να προσφέρει τα ίδια με τα συμβατικά αυτοκίνητα και να κοστίζει λογικά...
-
Πραγματικά πολύ μικρές οι διαφορές τους, ιδίως για οικογενειακό αμάξι:
-
Τα τεστ που διαβασα λενε οτι στο ταξιδι εχει καταναλωση 7λτ/100 βενζινη . Δεν το λες και οικονομια
Για 2 τονους αμαξι με αεροδυναμική suv??? ποσο θες να καιει??? μια χαρά είναι
-
διαβάζω:
Εμείς, με χρήση του Auto eDrive, του Comfort και σε συνθήκες όχι βεβαρημένης κίνησης, καταφέραμε να διανύσουμε περί τα 37 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά. Στο ταξίδι από την άλλη, το αυτοκίνητο αφού τελειώσει η ενέργεια της μπαταρίας κινείται από τον βενζινοκινητήρα.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι μόλις τελειώνει η μπαταρία μένεις με 1500αρι αμάξι...Και αφού η μπαταρία τελειώνει γρήγορα...ουσιαστικά σε μεγαλύτερες διαδρομές έχεις πληρώσει για 25i και οδηγείς 18i...
Βασίλη μου, μπούρδες λέει το άρθρο! Δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί το σύστημα!
Αυτό λέω, ΔΕΝ μένεις ποτε με αυτοκίνητο 1.500 κυβικών ή 140 ίππων. Πάντα έχεις αυτοκίνητο 220 ίππων (231 για λίγο), δεν μένεις ποτέ χωρίς ηλεκτροκινητήρα.
-
Οταν καιει 7/100 δεν το λες οικονομια, συγκρινομενο με άλλα αμαξια, αλλά και με τις diesel Χ1. Δλδ δεν διαλεγεις την Χ1 25e αν σκοπος σου ειναι να κανεις οικονομια στο ταξιδι. Ποσο πιο απλα να το πω?
-
nickthetrib wrote:
Οταν καιει 7/100 δεν το λες οικονομια, συγκρινομενο με άλλα αμαξια, αλλά και με τις diesel Χ1. Δλδ δεν διαλεγεις την Χ1 25e αν σκοπος σου ειναι να κανεις οικονομια στο ταξιδι. Ποσο πιο απλα να το πω?
Εξαρτάται με ποια diesel Χ1 το συγκρινεις! Με την 2λιτρη diesel του the_emperor που βγαζει 190 αλογα και καιει γυρω στα 7,5-8 (αν θυμαμαι καλά, ο κατοχος ας μας διαφωτήσει) η Χ1 25e με τα 200 - 230 αλογα που καιει 7, μια χαρα οικονομική είναι!
Αν την συγκρίνεις με την χ1 118d και τα 115 αλογα, καιει πολύ! Αλλά 4κινηση δεν εχει!!! Ούτε τα 2πλασια αλογα!!!
-
alexandros.K wrote:
nickthetrib wrote:
Εξαρτάται με ποια diesel Χ1 το συγκρινεις! Με την 2λιτρη diesel του the_emperor που βγαζει 190 αλογα και καιει γυρω στα 7,5-8 (αν θυμαμαι καλά, ο κατοχος ας μας διαφωτήσει) η Χ1 25e με τα 200 - 230 αλογα που καιει 7, μια χαρα οικονομική είναι!
Αν την συγκρίνεις με την χ1 118d και τα 115 αλογα, καιει πολύ! Αλλά 4κινηση δεν εχει!!! Ούτε τα 2πλασια αλογα!!!
Κάποιες διορθώσεις...η δική μου πλέον με tuning έχει πάρει +47 άλογα και είναι πάνω από 235
Σε ανοιχτό δρόμο με φυσιολογικές ταχύτητες (μέχρι 140 π.χ.) γράφει καταναλώσεις ακόμη και στο 6.
Φίλος με το ίδιο ακριβώς αμάξι και με το ίδιο tuning κάνει ταξίδια ακόμη και με 5,5άρια!
Πριν λίγες μέρες έκανα το Αίγιο Γιάννενα με ταχύτητες 160-180-200 με κατανάλωση 7.1.
Στην πόλη μέσα είμαι μεταξύ 7,5-8
Εγώ όμως κάνω το 80% των χλμ εκτός πόλης, σε επαρχιακούς δρόμους με ταχύτητες 100-120.
Μέση κατανάλωση έχω 6,5-6,7 το καλοκαίρι και 7-7,2 το χειμώνα
-
Του The_Emperor καιει γυρω στα 7 επισης, αλλά το τρεχει. Αν πηγαινει νορμαλ ειναι στο 6 και παρακατω. Επισης εχει βαλει προγραμμα και καιει τα ιδια με πριν , ενω εχει φτασει 235αλογα και 50 κιλα ροπη
-
The_Emperor wrote:
διαβάζω:
Βασίλη μου, μπούρδες λέει το άρθρο! Δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί το σύστημα!
Αυτό λέω, ΔΕΝ μένεις ποτε με αυτοκίνητο 1.500 κυβικών ή 140 ίππων. Πάντα έχεις αυτοκίνητο 220 ίππων (231 για λίγο), δεν μένεις ποτέ χωρίς ηλεκτροκινητήρα.
Επιβεβαιώνω το Φάνη, βάση μαρτυριών κατόχων (επιφυλάσσομαι και εγώ για εκτενές τεστ)
Και αναφορικά με τις καταναλώσεις ιδου φωτό
στην πράξη, οπου συμφωνα και με τα γραφόμενα του δεν μένεις ποτέ από μπαταρία.
Μόνο μια διόρθωση Φάνη. Η 25e αποδίδει 122 από το θερμικό κινητήρα και έχει το παλιό 6αρι κιβώτιο της AISIN (που σου άρεσε), όχι το DCT.
-
Πιες της το αιμα Παγουροπαιδο!!!
Για να μην λεμε και πολλά κουλά παντως, με βαση το trip computer το auris 1,4vvt-i καιει τωρα το καλοκαιρι 7,5 και το χειμωνα ανεβαινει στα 8,2 με 97 αλογα. Οποτε η χ1 25e συγκρινόμενη με το auris ειναι πολύ οικονομική, ειδικά μεσα στο λεκανοπεδιο (που δε θα δουλέυει τόσο το θερμικό μοτερ), αλλά και εξω, Πχ. δεν θα εχει 150χλμ/ωρα στις 4500στρ/λεπτό με περιπου 7,5 μεση καταναλωση σε αυτή την ταχύτητα, αλλά 3000 με 6.
Τελος πάντων, σε σχέση με την χ1 του the_emperor η χ1 25e παιζει στα ιδια λοιπόν απο αποψη κατανάλωσης. Οπότε αν ο υποψήφιος αγοραστής κινείται κυρίως εκτός πόλης κανει ότι εκανε ο the_emperor, αν κινείται περισσότερο εντός παιρνει την χ1 25e.
-
Κι ενα μικρομεσαιο diesel καιει 5λτ/100 στο ταξιδι.Σε σχεδη με αυτο, η Χ1 καιει παραπανω
-
Μόνο μια διόρθωση Φάνη. Η 25e αποδίδει 122 από το θερμικό κινητήρα και έχει το παλιό 6αρι κιβώτιο της AISIN (που σου άρεσε), όχι το DCT.
Ευτυχώς που έχει το σωστό αυτόματο (έτσι και αλλιώς δύσκολο PHEV με διπλοσύμπελκτο). Το διάβασα και εγώ στα τεχν. χαρακτηριστικά ότι αποδίδει 125 ίππους ο θερμικός (όχι 122), αλλά δεν βγαίνουν τα μαθηματικά! Πως με 125+70 έχουμε 220?? Τι χάνω?
-
125+95 ειναι Φανη
-
125+95 ειναι Φανη
Έχεις δίκιο! Είδα το 70 στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά δεν πρόσεξα ότι είναι KW και οχι PS.
-
nickthetrib wrote:
Εβαλες από μόνος σου στη συγκριση τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και στην πρωτη απάντηση το άφησα και επιασα την συγκριση με την χ1 του the_emperor (τον φαγαμε σημερα, ζητάω συγνωμη για αυτό), χωρίς να θυμαμαι το tuning και τις απλές χ1 (που ουτε αλογα εχουν, ουτε 4κινηση. Μετά για να δείξω το πόσο σχετική είναι η υψηλή κατανάλωση εβαλα το άουρις, και μου έβαλες τα μικρομεσαία diesel
Η χαμηλή κατανάλωση ειναι σχετική με παραγοντες (βαρος, κυβικά, καυσιμο, ισχύς, αεροδυναμική, δρόμοι που κινείται το αυτοκίνητο). Με βαση αυτούς τους παράγοντες η Χ1 25e είναι μια χαρά από κατανάλωση.
Το ότι εγώ ή κάποιος άλλος δεν θα μπορούμε λογο οικονομικών, ακομα και να μας την δώσουν τσάμπα για μια βδομάδα να κανουμε πάνω απο 100χλμ.
Στην τελική, αν έχει κάποιος τα λεφτά να την αγοράσει, δεν τον απασχολούν τα 50-100-200€ το χρόνο για καυσιμα.
Στην αρχή ο Φανης το εβαλε σωστά 'αν εχεις τα λεφτά να την πάρεις, καλοταξιδο ευχομαι'
-
alexandros.K wrote:
nickthetrib wrote:
Εβαλες από μόνος σου στη συγκριση τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και στην πρωτη απάντηση το άφησα και επιασα την συγκριση με την χ1 του the_emperor (τον φαγαμε σημερα, ζητάω συγνωμη για αυτό), χωρίς να θυμαμαι το tuning και τις απλές χ1 (που ουτε αλογα εχουν, ουτε 4κινηση. Μετά για να δείξω το πόσο σχετική είναι η υψηλή κατανάλωση εβαλα το άουρις, και μου έβαλες τα μικρομεσαία diesel
Η χαμηλή κατανάλωση ειναι σχετική με παραγοντες (βαρος, κυβικά, καυσιμο, ισχύς, αεροδυναμική, δρόμοι που κινείται το αυτοκίνητο). Με βαση αυτούς τους παράγοντες η Χ1 25e είναι μια χαρά από κατανάλωση.
Το ότι εγώ ή κάποιος άλλος δεν θα μπορούμε λογο οικονομικών, ακομα και να μας την δώσουν τσάμπα για μια βδομάδα να κανουμε πάνω απο 100χλμ.
Στην τελική, αν έχει κάποιος τα λεφτά να την αγοράσει, δεν τον απασχολούν τα 50-100-200€ το χρόνο για καυσιμα.
Στην αρχή ο Φανης το εβαλε σωστά 'αν εχεις τα λεφτά να την πάρεις, καλοταξιδο ευχομαι'
Εγραψα 'συγκρινομενο με άλλα αμαξια' .Δεν ειπα με καθε αλλο αμαξι. Ουτε με ολα τα άλλα αμαξια. Καταλαβαινεις την διαφορα?
Λες να πιστευω οτι ολα τα άλλα αμαξια καινε λιγοτερο απο την X1 ?
BMW X1 2016