-
Απο οσο εχω ακουσει πχ στη Γαλλια θα απογορεψουν μεχρι το 2020 τα μικρα diesel εντος πολης. Δεν ξερω αν σε αυτα θα υπολογιζουν και αυτα που ειναι στα 1600 κυβικα. Εχεις κανει καποιο απο αυτα test drive ? τα εξτρα ομως καλυτερα να τα υπολογιζεις διαφορετικα και στην τελικη προσφορα που θα παρεις. γιατι εσυ πχ μπορει να λες οτι κοστιζει στα 29000 ευρω αλλα καποια πραγματα που εσυ θα τα θεωρεις αυτονοητα η εταιρειες να τα χρεωνουν. Συν κατι εξοδαγια χαρτια χρωμα κτλ..
Εγω παντως μαλλον προς την BMW θα πηγαινα ... ειναι καινουργιο αυτοκινητο δηλαδη θα δωσεις τωρα τα χρηματα σου και σιγουρα για τα επομενα 5 με 6 χρονια δεν θα αλλαξει το οποιο το θεωρω μεγαλο πλεονεκτημα και απο θεμα εμφανισης και σε αξια μεταπωλησης εστω και δεν το πουλησεις ποτε.
-
Σε 3-4 χρονια θα ερθει το facelift που θα εχει αρκετες βελτιωσεια οπως συνηθως το κανει η BMW. Με 15000 χμ εισαι οριακα μεταξυ βενζινης και ντηζελ. Αν το θελεις περισσοτερο σαν εργαλειο για να μεταφερεις πραγματα και να βαζεις χιλιομετρα θα προτιμουσα το CRV. Αν το θες περισσοτερο για την πλακα σου τοτε Χ1. Εμενα προσωπικα θα με απετρεπε απο το Χ1 το οτι ειναι καινουριο και δεν εχει καλες προσφορες ακομα.
-
BMW X1 αλλα δεν ειμαστε αντικειμενικοι αφου τη ν διαλεξαμε και δεν μπορουμε να μην προτείνουμε κάτι άλλο..
Αφοβα για 6-7 χρονια δεν θα αλλαξει τιποτα. Δες και την 3αρα που γελάνε ολοι με το ανυπαρκτο εξωτερικά F/L. -
https://www.youtube.com/watch?v=rKOUsvLsi9M
ITLY TEST DRIVE. φαίνεται η επιλογή συρώμενων καθισμάτων και πόσο ανετα βαζεις καθισματακι μωρού.https://www.youtube.com/watch?v=CNd_JvDwjRg
Ρώσικο δοκιμαστικό ενδιφέροντα σχόλια για την αναρτηση.. vewry very very hard.(10.43min.)
δειτε μετά το 8.25λεπτό.
ολα τα βίντεοο εχουν μετάφραση υποτίτλων. -
Nikigt την παρήγγειλες; Και αν ναι με τι έξτρα και σε τιμή; οτι βλέπουμε στο configurator?
-
Για το αυτοματο διαβαστε τι γραφει το βιβλιο του κατασκευαστη. Σε εμενα στην w211 γραφει:
Stopping
When you stom briefly, e.g. at traffic lights:- Leave the transmition in gear
- Hold the vehicle with the brake
When you stop for a longer period of time with the engine idling/or on a hill:
Set the parking brake
Move the gear selector lever to park position P
Exει και για το Ν
Coasting the vehicle, or driving for any other reason with gear selector lever in Neutral Position N can result in trasmission damage that is not covered by the Mercedes - Benz Limited Warranty. -
Την παράγγειλα για να προλάβω την απόσυρση. ελπίζω να την έχω στις γιορτές. Η τελική τιμή ήταν καλή αλλά βασίστηκε σε γνωριμία και δεν θέλω να την πω. Πάντως για να δώσω μια ιδέα η τιμή χωρίς την έκπτωση ήταν κοντά με το διαμορφωτή. Τα βασικά για μια Χ1 sdrive 18i για μενα είναι πακέτο advantage +park assist+μεταλλικό χρώμα+σπορ καθίσματα συρόμενα πισω +ράγες οροφής. Μετά σκέφτεσαι για αυτόματο ή όχι. Τα παραπάνω έχουν περίπου 4.000ευρώ. Τώρα ανάλογα τον αντιπρόσωπο αν κερδίσεις και την απόσυρση μπορείς να πετύχεις μια πολύ καλή τιμή.
Για το αυτόματο διάβασα και έψαξα πολύ. Μετά από 20 χρόνια όμως δεν μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα...είναι και τα 2.700 ευρώ που τα σκέφτεσαι. Θυμάμαι στο test drive που σταμάτησα αφήνω το φρένο και το αμάξι έφυγε μπροστά...Επίσης μέτρησε για μένα ότι στην X1 18i το αυτόματο είναι 6ταχυτο και όχι 8ταχυτο. Στην 20d το αυτόματο όταν την οδήγησα ήταν τέλειο. Σταμάτησα και σε ανηφόρα και ήταν μια χαρά. ΔΕν ρώτησα αν είχε hill assist. Μετά είδα σε βίντεο ότι έχει ένα σύστημα για κατάβαση σε κατηφόρα με μεγάλη κλίση. Περιμένω να διαβάσω εντυπώσεις από την αυτοκίνηση πως φαίνεται συγκριτικά με τ ‘άλλα suv μήκους 4.40μ. (QQ-tiguan-Q3-HRV)
-
Το προσβάλλεις βρε φιλε το εργαλείο συγκρίνοντας το με τους 'κουβάδες' της παρένθεσης.....
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Για το αυτοματο διαβαστε τι γραφει το βιβλιο του κατασκευαστη. Σε εμενα στην w211 γραφει:
Stopping
Set the parking brake
Exει και για το Ν
Coasting the vehicle, or driving for any other reason with gear selector lever in Neutral Position N can result in trasmission damage that is not covered by the Mercedes - Benz Limited Warranty.Εγώ θα επέλεγα σε φανάρι νεκρό και φρένο...Πάντα έτσι έκανα σε αμάξια με χειροκίνητο κιβώτιο και δεν άλλαξα δίσκο ποτέ σε αμάξι μου. Να δούμε τι θα λέει και το manual...(πόσο lame να διαβάζεις manual για αυτοκίνητο;;; )
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το προσβάλλεις βρε φιλε το εργαλείο συγκρίνοντας το με τους 'κουβάδες' της παρένθεσης.....Υπερβολικός τουλάχιστον ο χαρακτηρισμός και για τα 4 μοντέλα...μάλιστα τα 3 έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές και θεωρούνται από τα καλύτερα στην κατηγορία τους όταν κυκλοφόρησαν αλλά και ακόμη...Νομίζω ότι τα αδικείς ακόμη και με τις αδυναμίες που έχει το καθένα
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Stopping
Set the parking brake
Exει και για το Ν
Coasting the vehicle, or driving for any other reason with gear selector lever in Neutral Position N can result in trasmission damage that is not covered by the Mercedes - Benz Limited Warranty.Εγώ θα επέλεγα σε φανάρι νεκρό και φρένο...Πάντα έτσι έκανα σε αμάξια με χειροκίνητο κιβώτιο και δεν άλλαξα δίσκο ποτέ σε αμάξι μου. Να δούμε τι θα λέει και το manual...(πόσο lame να διαβάζεις manual για αυτοκίνητο;;; )
Φιλε μου δεν την κυκλοφορω και πολυ την W211 ειδικα μεσα στην πολη σε ωρες με κυκλοφοριακο. Και με το N δεν νομιζω να εχει θεμα. Sto Sirion και εγω στα φαναρια βαζω νεκρα ακομη και στο μοτορι νεκρα βαζω στο φαναρι.
Αυτο για την καταβαση το εχει και η Merc σε SUV, σε αποτομη καταβαση το ενεργοποιεις και φρεναρει το αμαξι και πας με 5χλμ καπου εκει, αλλα δεν πατας το φρενο (δεν ειναι ωραιο αισθημα να μην πατας φρενο σε αποτομη κατηφορα. θα σου κακοφανει). Μολις το πατησεις απενεργοποιειται. Διαβασε το μανιουαλ Emperor για ολα τα συστηματα. Εμενα ειναι 550σελ σε pdf. Τομος. Στο D το αμαξι φευγει γιατι εχει ταχυτητα μεσα. -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Υπερβολικός τουλάχιστον ο χαρακτηρισμός και για τα 4 μοντέλα...μάλιστα τα 3 έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές και θεωρούνται από τα καλύτερα στην κατηγορία τους όταν κυκλοφόρησαν αλλά και ακόμη...Νομίζω ότι τα αδικείς ακόμη και με τις αδυναμίες που έχει το καθέναΓι' αυτό και τα εισαγωγικά!
Πάντως δεν έχει νόημα να συγκρινεις top premium οχήματα όπως τα BMW με απλά μικρομεσαία στυλ qq, hrv ακόμα και tiguan... που εξυπηρετούν τον αναγκαστικό οικονομικό μας συμβιβασμό! Δηλ. υπήρχε περίπτωση να έχεις τα λεφτά για την X1 και να αγόραζες το qq επειδή το δεύτερο θα ήταν δήθεν καλύτερο; -
Υπήρχε περίπτωση εάν είχε το QQ έναν πιο αποδοτικό κινητήρα (από αυτόν που έχει τώρα...) να το επέλεγα γιατί θα ήταν αρκετά φτηνότερο από το Χ1. Εάν π.χ. είχε ήδη κυκλοφορήσει με τον νέο κινητήρα με τα 160 άλογα - και έκανε μέχρι 27-28.000 πολύ πιθανόν να το προτιμούσα. Θα μου έβγαινε ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ (και με τους φόρους ακόμη περισσότερο...) και ας έκανα συμβιβασμούς σε (λίγο μεγαλύτερους) χώρους, (λίγο καλύτερη) ποιότητα κατασκευής του Χ1.
-
Θα συμφωνησω με τον iceman οσο δεν παει !
-
Παίδες, έχω απόρρητο υλικό εξ Ηπείρου στα χέρια μου...με τρώνε τα δάχτυλά μου να το δημοσιεύσω
-
Δεν εισαι ο μονος !!! Να ανταλλαξουμε αυτες τις σεξι φωτο !!
-
Χαχα!Συνάδελφε υποκλοπέα,μαζί θα τον εκβιάσουμε τον κιουρατά
-
ας προσεχε τι εκανε !!! δεν θα ερθει Αθηνα ; ετοιμασου να παμε βολτα το 'καρο' χωρις τον ιδιο μεσα !!!
Και τελικα εσεις οι δυο ηταν που δεν μπορουσατε να αποφασισετε ομως μονο εγω εχω μεινει στην αναμονη...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Υπερβολικός τουλάχιστον ο χαρακτηρισμός και για τα 4 μοντέλα...μάλιστα τα 3 έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές και θεωρούνται από τα καλύτερα στην κατηγορία τους όταν κυκλοφόρησαν αλλά και ακόμη...Νομίζω ότι τα αδικείς ακόμη και με τις αδυναμίες που έχει το καθένα
Γι' αυτό και τα εισαγωγικά!
Πάντως δεν έχει νόημα να συγκρινεις top premium οχήματα όπως τα BMW με απλά μικρομεσαία στυλ qq, hrv ακόμα και tiguan... που εξυπηρετούν τον αναγκαστικό οικονομικό μας συμβιβασμό! Δηλ. υπήρχε περίπτωση να έχεις τα λεφτά για την X1 και να αγόραζες το qq επειδή το δεύτερο θα ήταν δήθεν καλύτερο;Δε την καταλαβαινω αυτη τη νοοτροπια και τη θεωρω καθαρα ελληνικη.. Παντα υπηρχαν αμαξια σε και καλα 'γερμανοκρατουμενες' κατηγορια που ηταν παντου καλυτερα.. τωρα αν θες προπελα ή αστερι ε αυτα μας φτασαν εδω που ειμαστε.....
Τιποτα επι προσωπικου. -
Βρε απατεώνες που δεν κρατάτε το στόμα σας κλειστό!
Λεώ τελικά για τα οικονομικά που λέγαμε προς ευχάριστή μου έκπληξη μέσα στην τιμή ήταν και τα τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης! Πάλι δίκιο είχες! Επίσης φοράει τα turanza από τα οποία είχα μείνει ενθουσιασμένος στο προηγούμενο car-o. Βέβαια τώρα ειναι rf. Διάλεξα και μεμβράνες llumar και αναμενουμε Τετάρτη...
BMW X1 2016