-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπερβολικός τουλάχιστον ο χαρακτηρισμός και για τα 4 μοντέλα...μάλιστα τα 3 έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές και θεωρούνται από τα καλύτερα στην κατηγορία τους όταν κυκλοφόρησαν αλλά και ακόμη...Νομίζω ότι τα αδικείς ακόμη και με τις αδυναμίες που έχει το καθένα
Γι' αυτό και τα εισαγωγικά!
Πάντως δεν έχει νόημα να συγκρινεις top premium οχήματα όπως τα BMW με απλά μικρομεσαία στυλ qq, hrv ακόμα και tiguan... που εξυπηρετούν τον αναγκαστικό οικονομικό μας συμβιβασμό! Δηλ. υπήρχε περίπτωση να έχεις τα λεφτά για την X1 και να αγόραζες το qq επειδή το δεύτερο θα ήταν δήθεν καλύτερο;Δε την καταλαβαινω αυτη τη νοοτροπια και τη θεωρω καθαρα ελληνικη.. Παντα υπηρχαν αμαξια σε και καλα 'γερμανοκρατουμενες' κατηγορια που ηταν παντου καλυτερα.. τωρα αν θες προπελα ή αστερι ε αυτα μας φτασαν εδω που ειμαστε.....
Τιποτα επι προσωπικου.Κι εγώ νομίζω ότι οι διαφορές ανάμεσα στα περισσότερα μοντέλα ίδιων ή παραπλησιων κατηγοριών είναι πλέον μικρές. Τις περισσότερες φορές δεν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα που δίνεις. Παίρνεις μεν κάτι καλύτερο αλλά το πληρώνεις πολύ περισσότερο από όσο είναι η πραγματική διαφορά. Προσωπικά το έχω ξαναγράψει θα προτιμούσα να μην ηταν 'premium' η μάρκα. Πρεσβεύει καπιταλιστικά και καταναλωτικά πρότυπα που με βρίσκουν αντίθετο. Αν ήταν Toyota Mazda Honda Mitsubishi το αμάξι θα ένιωθα πιο 'ανετα'. Το κριτήριό μου για να ανέβω κατηγορία ηταν η επιθυμία μου για ένα suv που να προσφέρει οδηγική απόλαυση. Αλλιώς και το RAV4 ή το QQ μια χαρά μου άρεσαν σαν αμάξια...
-
H αληθεια ειναι καπου στη μεση σε ολα αυτα. Σιγουρα καποια πραγματα σε πιο Premium μαρκες ειναι υπερεκτιμημενα (αυτο ισχυει σχεδον σε ολα τα καταναλωτικα αγαθα ) αλλα και καποια αλλα πραγματα ειναι πολυ ψευτικα στις πιο 'νορμαλ' .
Απο την αλλη ειμαι συνηθως της αποψης οτι πληρωνεις παιρνεις. Και φυσικα οχι να πας να παρει BMW , Mercedes κτλ (την VW παντα την ειχα στις υπερβολικα υπερτιμημενες εταιρειες) μονο και μονο για να φαινεται οτι πηρες ενα ακριβο αυτοκινητο.
Ομως αν ειχα χρηματα και την δυνατοτητα να συντηρησω μια BMW και φυσικα να εξυπηρετουσε στις αναγκες μου αυτην θα επελεγα και οχι πχ ενα Nissan με 10-15χιλιαρικα λιγοτερα. Αν ομως δεν μπορουσα να φτασω στην BMW θα πηγαινα στην πιο κατω κατηγορια αλλα θα προσπαθουσα να παρω ενα πιο πλουσιο πακετο εξοπλισμου.
-
Εγώ μετά από 8 χρόνια αγοράζω αυτοκίνητο. Κατέληξα στην Χ1 γιατί αφού τα δοκίμασα όλα νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή, δεν το πήρα σε καμιά περίπτωση επειδή είναι bmw. Για να καταλάβετε οδηγικά μου άρεσε πολύ το Nissan QQ και μετά πιο κάτω το Κuga και τέλος βάζω το audi Q3 k Mercedes GLA.Από τα παραπανω πιο ολοκληρωμένο θεωρώ την Χ1 (εμφανιση, χώρους οδήγηση κτλ.) με κάλυψε περισσότερο από αυτά. Αν δεν υπήρχε θα έπαιρνα το Nissan και ας μου λέγανε ότι θέλανε οι ελληναρες περί υπεροχής των γερμανικών και δεν είναι premium και θα τρίζει στο μέλλον και ότι άλλη βλακεία μας εχουν μαθει να παπαγαλίζουμε οι γονείς μας και τα περιοδικά. Δηλαδή όταν το GLA έχει ίδιο ακριβώς κινητηρα με το QQ πως να το καταπιώ? ότι το Q3 me to tiguan είναι αδερφάκια να το καταπιώ κι αυτό? Να δωσω τα λεφτά μου σε κάτι που δεν μου αρέσει οδηγικά μονο και μονο για να μου τι λένε οι άλλοι επειδή θα χει ταμπέλα premium? Oxi οσοι θέλετε αμάξι οδηγήστε τα άπαντα για να χετε γνώμη μετά, μην αποκλείετε επιλογές που θα σας γλιτώσουν χρήμα και προβλήματα στο μέλλον.οι εποχές άλλαξαν ας αλλάξουμε και μεις για να μην μας κοροϊδεύουν σαν αγοραστές. Tέλος οφείλω να πω ότι τα πιο τίμια αυτοκίνητα σε σχεση αποδοση τιμής είναι to Dacia duster και to Octavia.
http://www.naftemporiki.gr/story/103084 ... igi-lampsi
http://www.capital.gr/auto/3080774/ekth ... sikon-2015Ολοι εκθειάζουν την Χ1 ότι κλέβει τις εντυπώσεις.
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Ομως αν ειχα χρηματα και την δυνατοτητα να συντηρησω μια BMW και φυσικα να εξυπηρετουσε στις αναγκες μου αυτην θα επελεγα και οχι πχ ενα Nissan με 10-15χιλιαρικα λιγοτερα. Αν ομως δεν μπορουσα να φτασω στην BMW θα πηγαινα στην πιο κατω κατηγορια αλλα θα προσπαθουσα να παρω ενα πιο πλουσιο πακετο εξοπλισμου.++++++++
Παρακάτω κάνεις απλά συμβιβασμό για τα λεφτά που έχεις διαθέσιμα άντε να σου πω και ότι λυπάσαι να τα έχεις πεταμένα στο δρόμο και προτιμάς, ακόμα και να τα έχεις, να τα φας αλλού! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εγώ θα επέλεγα σε φανάρι νεκρό και φρένο...Πάντα έτσι έκανα σε αμάξια με χειροκίνητο κιβώτιο και δεν άλλαξα δίσκο ποτέ σε αμάξι μου. Να δούμε τι θα λέει και το manual...(πόσο lame να διαβάζεις manual για αυτοκίνητο;;; )Καλό είναι να μην βάζουμε 'Ν'¨(νεκρό-neutral) στα αυτόματα για μεγάλο διάστημα. Στα παλαιότερα κιβώτια της ZF τα κατέστρεφε (είχε να κάνει με την πίεσή του υδραυλικού συστήματος), στα καινούργια το έχουν διορθώσει, αλλά γενικά το Ν στο αυτόματο κιβώτιο (μιλάω για τα κλασσικά πλανητικά με μετατροπέα ροπής) καλό είναι αν αποφεύγεται, γιατί σε μακροχρόνια χρήση αυξάνει τις πιθανότητες ζημιάς.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εγώ θα επέλεγα σε φανάρι νεκρό και φρένο...Πάντα έτσι έκανα σε αμάξια με χειροκίνητο κιβώτιο και δεν άλλαξα δίσκο ποτέ σε αμάξι μου. Να δούμε τι θα λέει και το manual...(πόσο lame να διαβάζεις manual για αυτοκίνητο;;; )
Καλό είναι να μην βάζουμε 'Ν'¨(νεκρό-neutral) στα αυτόματα για μεγάλο διάστημα. Στα παλαιότερα κιβώτια της ZF τα κατέστρεφε (είχε να κάνει με την πίεσή του υδραυλικού συστήματος), στα καινούργια το έχουν διορθώσει, αλλά γενικά το Ν στο αυτόματο κιβώτιο (μιλάω για τα κλασσικά πλανητικά με μετατροπέα ροπής) καλό είναι αν αποφεύγεται, γιατί σε μακροχρόνια χρήση αυξάνει τις πιθανότητες ζημιάς.
Λοιπόν, όσα γράφετε είναι φροντιστήριο για μένα. Άλλες συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του κιβωτίου;
Επίσης, χρήσιμες είναι συμβουλές και για τον πετρελαιοκινητήρα, αν και οι περισσότεροι μου λένε ότι πλέον οι διαφορές με τη λειτουργία των βενζινοκινητήρων είναι μικρές και δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα διαφορετικό. Δεν ξέρω αν ισχύει... -
Άλλες συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του κιβωτίου;
Επίσης, χρήσιμες είναι συμβουλές και για τον πετρελαιοκινητήρα, αν και οι περισσότεροι μου λένε ότι πλέον οι διαφορές με τη λειτουργία των βενζινοκινητήρων είναι μικρές και δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα διαφορετικό. Δεν ξέρω αν ισχύει...Εάν ακολουθείς αυτά τα απλά πράγματα και κάνεις και ένα service κιβωτίου κάθε 100-120.000χλμ (και ας λέει η BMW 'sealed for life'...!!!), το οποίο ουσιαστικά είναι αλλαγή λαδιών κιβωτίου, φίλτρου και σίτας, δεν θα έχεις πρόβλημα με το κιβώτιο για πολλά χρόνια.
Για τον ντίζελ δεν μπορώ να σου πω πολλά, γιατί δεν είχα ποτέ (ενώ αυτόματα κιβώτια είχαν 4 από τα 6 αυτοκίνητα που είχα), οπότε μόνο την θεωρία ξέρω: Θέλουν προσοχή στο πετρέλαιο και σωστή συντήρηση.
-
http://www.bmwusa.com/Standard/Content/ ... lcode=16XB
link για να κατεβάσουμε το manual X1. Φτάσαμε στην εποχή που για το νέο μας αυτοκίνητο πρέπει να διαβάσουμε τις οδηγίες χρήσης... εχει και χρήσιμα βιντεάκια για τις λειτουργίες των συστημάτων.
Αυτοκίνηση την είδε κανείς? Περιμένω εντυπώσεις από καθίσματα κυρίως. Απο συζητήσεις που έχω κανει βλέπω εντελώς αντίθετες απόψεις για το αν ειναι αναγκαία ή οχι τα sport καθίσματα (έτσι νομίζω εγώ) -
Ο χρήστης nikigt έγραψε:
http://www.bmwusa.com/Standard/Content/Owner/OwnersManualVideos.aspx?namodelcode=16XBlink για να κατεβάσουμε το manual X1. Φτάσαμε στην εποχή που για το νέο μας αυτοκίνητο πρέπει να διαβάσουμε τις οδηγίες χρήσης... εχει και χρήσιμα βιντεάκια για τις λειτουργίες των συστημάτων.
Αυτοκίνηση την είδε κανείς? Περιμένω εντυπώσεις από καθίσματα κυρίως. Απο συζητήσεις που έχω κανει βλέπω εντελώς αντίθετες απόψεις για το αν ειναι αναγκαία ή οχι τα sport καθίσματα (έτσι νομίζω εγώ)Σου το δίνουν στα ελληνικά μόλις παραλάβεις
-
υπάρχουν και αυτοί που την παραλαβή τη βλέπουν με τα κιάλια ...
Να υποθέσω ότι παρέλαβες και το ξέρεις?Άντε και περιμένουμε φώτο και εντυπώσεις....
-
Το μέλος Emperor παρακαλείται να κοιμηθεί(αν τα καταφέρει) σπίτι του απόψε και όχι έξω από την έκθεση,περιμένοντας τον έρωτα
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Το μέλος Emperor παρακαλείται να κοιμηθεί(αν τα καταφέρει) σπίτι του απόψε και όχι έξω από την έκθεση,περιμένοντας τον έρωταΠρώτος έρωτας είναι τα κορίτσια μου (!!!)...τα δύο από τα οποία ξύπναγαν συνέχεια χθες το βράδυ και δεν μας άφησαν να κοιμηθούμε ιδιαίτερα! Εντυπώσεις μόνο βασικές - πρώτες θα σας γράψω παίδες αρχικά, γιατί με 12-14 ώρες δουλειά την ημέρα οι μόνες μετακινήσεις είναι από τη μια δουλειά στην άλλη. Αύριο πάω Καλπάκι και έχοντας κάνει πάνω από 70 χλμ και σε πιο ανοιχτό δρόμο θα σχηματίσω μια πρώτη εντύπωση...Κοίταζα λίγο το manual...3.500 στροφές λέει μέγιστο για τα πρώτα 2.000 χλμ για diesel και 4.500 για βενζίνη.
-
Τα κοριτσάκια είναι μια κατηγορία μόνα τους ομολογουμένως αλλά και η λευκή σου 'ερωμένη' είναι αξιαγάπητη!
Manual διαβάζω,Καλπάκι διαβάζω..δηλαδή παρέλαβες ήδη;; -
λες να περιμενε απ'εξω και την πηρε ακριβως μετα τις 12 το βραδυ που αλλαξε η μερα ;
Του ειπαν Τεταρτη και λιγο το παραεκανε ;
Προφανως και δεν συγκρινουμε τα κοριτσια σου και την γυναικα σου με τις μηχανες και τις λαμαρινες.Αλλα οτι ειπε ο Lleonidas οτι η νεα λευκη 'ερωμενη' ειναι τρελα !
Lleonida Μπες στο thread του Renegade και γραψε μας μερικες εντυπωσεις για την γενικοτερη λειτουργια του αυτοκινητου. Οχι για την καταναλωση. Πχ για το αν οι αισθητηρες παρκαρισματος δουλευουνν σωστα , αν ειναι ιδιαιτερα σκληρες οι αναρτησεις , ποσο ευκολη ή οχι ειναι η οθονη αφης, τετοια πραγματα...
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
λες να περιμενε απ'εξω και την πηρε ακριβως μετα τις 12 το βραδυ που αλλαξε η μερα ;Του ειπαν Τεταρτη και λιγο το παραεκανε ;
Προφανως και δεν συγκρινουμε τα κοριτσια σου και την γυναικα σου με τις μηχανες και τις λαμαρινες.Αλλα οτι ειπε ο Lleonidas οτι η νεα λευκη 'ερωμενη' ειναι τρελα !
Lleonida Μπες στο thread του Renegade και γραψε μας μερικες εντυπωσεις για την γενικοτερη λειτουργια του αυτοκινητου. Οχι για την καταναλωση. Πχ για το αν οι αισθητηρες παρκαρισματος δουλευουνν σωστα , αν ειναι ιδιαιτερα σκληρες οι αναρτησεις , ποσο ευκολη ή οχι ειναι η οθονη αφης, τετοια πραγματα...
+1
Δεν έχουμε διαβάσει αναλυτικό review από τον Λεώ για το αμάξι.
Περιμένω σεντόνι! -
βρε πηγαινε να παραλαβεις εσυ και ασε τα +1 !
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
βρε πηγαινε να παραλαβεις εσυ και ασε τα +1 !Περίμενε, γιατί μπορεί και να μην παραλάβουμε καν!
Με ενημέρωσαν ότι έχει κολλήσει το σύστημα και δεν γίνονται ταξινομήσεις εδώ και 2 μέρες... -
Ωχ,γκαντεμιά...ο drenie είναι ψηλός, αιωνόβιος και έχει μια σύζυγο που τη λένε Μαρίκα;
-
Περίμενε, γιατί μπορεί και να μην παραλάβουμε καν!
Με ενημέρωσαν ότι έχει κολλήσει το σύστημα και δεν γίνονται ταξινομήσεις εδώ και 2 μέρες...Η εταιρία που κάνει support στο Υπουργείο Μεταφορών τους παράτησε γιατί τους έχουν απλήρωτους 2 χρόνια.
Κουράγιο και υπομονή -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Περίμενε, γιατί μπορεί και να μην παραλάβουμε καν!
Με ενημέρωσαν ότι έχει κολλήσει το σύστημα και δεν γίνονται ταξινομήσεις εδώ και 2 μέρες...Η εταιρία που κάνει support στο Υπουργείο Μεταφορών τους παράτησε γιατί τους έχουν απλήρωτους 2 χρόνια.
Κουράγιο και υπομονήΑκριβώς τα ίδια πληροφορήθηκα και εγώ...
BMW X1 2016